Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ressukiväärin hankintaa harkitsen

kevät ammuntoihin

rahaa ei ole paljoa käytössä, tuskin edes viittäsataa, aikaisemmin olen omistanut kiinalaisen norincon ja nyt painiskelen asian suhteen kahden välissä, ostaako halpis-puoliautomaatti vai metrin pätkä mosin-naganttia? Sellaisenkin olen joskus omistanut, tämän karbiinin, olikohan nyt m44 vai mikä tämän oikea mallimerkintä lie ollut, oli sellainen sivulle taitettava suolikaapin avain piipun päässä, harmittaa kun olen myynyt sen pois, jäi hyvä maku aseesta, hidashan sillä paukutella mutta eikös tuolla pärjää perinnease-ammunnassa, pitkää mosin-naganttia en oikein haaveile.

6

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ressu.

      Jos yhdistykselläsi on laina-aseita, niin älä osta omaa halpaa kivääriä. Pidä rahat säästössä ja kerää lisää. Taikka sitten ampua paukuttele lainaaseilla ylimääräiset killinkit taivaan tuuliin. Tulee ainakin harjoiteltua.
      Jos ostat jonkun halvan reserviläiskiväärin, niin haluat kuitenkin myöhemmin paremman. Halvasta ei sitten tahdo päästä millään eroon. Perinnekivääriin 500r riittää "hyvin", mutta ota huomioon paukkujen maksavan tuplat siitä mitä ressukivääriin.
      Ase on vain pieni osa kustannuksista. Tarvitset kunnon putsikamat, laukut, lippaita kasa päin, vyöt ja rensselit ym tolpehööriä. 500 egeä menee, että heilahtaa. Lisäksi paukkua kuluu ja sekin maksaa.
      Ressutouhissa aseen käsittely on tärkeämpää kuin kympinpuhkominen. Laina asetta voi aina paremmin syyttää huonoista osumista. Omaa kalusto kannattaa hankkia vähän myöhemmin kun alkaa olla näkemystä mitä haluaa.
      Aselaki on uudistumassa ja kaikille seuroille on suositus hankkia lisää asekalustoa, jolla turvata harrastuksen aloittajien toimintaa. Eli laina aseita pitäisi löytyä ja jos ei löydy, niin kannattaa kysellä seuran vastaavilta, onko asian suhteen tehty suunnitelmia.
      Ainoa syy miksi oman aseen hankkimista voisi puolustella, on lupien muuttuminen määräaikaisiksi. Vanhan lain aikana luvat ovat toistaiseksi voimmassaolevia. Ainakin toistaiseksi...

      • kevät ammuntoihin

        Sitäkin mietin että ammun aluksi laina-aseella mutta tuo metrin pätkä mosin-naganttia kiinnostaa kun kiinnostaa paukuttelu tuollaisella "perinne-aseella" ja voishan sillä joskus pudottaa vaikkapa metson latvasta, joskin siihen on kyllä olemassa pienempi kaliiperinkin ase kaapissa, miksi pitää olla tilpehööriä? Eikö asepussi, hihna, kuulosuojaimet ja paukut riitä, putsikamat ym nitojat löytyykin jo omasta takaa, eikä oikein enää tässä iässä? kiinnosta kovin tiukka paukuttelu, siksi ehkä pulttilukkokivääri puoltais paikkaansa, en tiedä kuinka paljon reserviläiset ampuu enää tuollaisilla vanhoilla mosuilla, vuonna -91 ammuttiin vielä kovasti Kirkkonummella varuskunnan radalla puttilukkokivääreillä.


      • ressu.
        kevät ammuntoihin kirjoitti:

        Sitäkin mietin että ammun aluksi laina-aseella mutta tuo metrin pätkä mosin-naganttia kiinnostaa kun kiinnostaa paukuttelu tuollaisella "perinne-aseella" ja voishan sillä joskus pudottaa vaikkapa metson latvasta, joskin siihen on kyllä olemassa pienempi kaliiperinkin ase kaapissa, miksi pitää olla tilpehööriä? Eikö asepussi, hihna, kuulosuojaimet ja paukut riitä, putsikamat ym nitojat löytyykin jo omasta takaa, eikä oikein enää tässä iässä? kiinnosta kovin tiukka paukuttelu, siksi ehkä pulttilukkokivääri puoltais paikkaansa, en tiedä kuinka paljon reserviläiset ampuu enää tuollaisilla vanhoilla mosuilla, vuonna -91 ammuttiin vielä kovasti Kirkkonummella varuskunnan radalla puttilukkokivääreillä.

        Perinnekivääriammuntoja on herätelty uudestaan henkiin eli harrastajia ja kilpailuja löytyy. Itselläni on myös vanha kunnon ukkopekka ja vähän parempi mosinin raudoille pv:n rakentama tarkkuuskivääri sekä muutama perinneluokkaan sopiva pistooli. Perinneammunta on hieno laji silä se säilyttää elävää historiaa takavuosilta. Aseet ovat ihan oikeasti rautaa ja muovi keksittiin vasta paljon myöhemmin. MPK järjestää perinneasekursseja, mutta perinnepuolelle ei valitettavasti juuri löydy lainakalustoa. Kalustohankinnoissa painotetaan enemmän itselataavaa puolta.

        Tuota tilbehööriä alkaa väkisinkin kerääntyä varsinkin, jos harrastaa toiminnallista puolta. Mutta kyllä perinneaseisiinkin saa haalittua uskomattoman paljon romua. Itselläni on kassilinen kampoja, lippaita, sotilasvöitä, patruunataskuja, kiikareita, kaiken maailman varaosia ihan varoiksi ym. Kyllä vähemmälläkin pärjäisi, mutta liittyyhän tuo tavara jotenkin perinteen säilyttämiseenkin.


    • kevät ammuntoihin

      Kyselin juuri paikkakuntani harrastusmahdollisuuksista juuri tällä ammunnan saralla,(muuttanut juuri uudelle paikkakunnalle) res-yhdistyksessä hyvin harva harrastaa ammuntaa ja nekin käy kisaamassa hieman omin päin, tuollainen leppoisa ammunta esim perinneaseella kiinnostaa ilman kilpailupaineita mutta ei ole juurikaan toimintaa tällä saralla, täytyy kai alkaa itse puuhamieheksi kunhan saan ensin hankittua jostain sotilaskiväärin ja sitten houkutella porukkaa mukaan. Jotenkin ei nappaa puliautomaattiaseilla repullista patruunoita tuhota vaan paukku silloin toinen tällöin tyyli kiinnostaa.

      • ressu.

        Kyllä se somottaminenkin on hauskaa, mutta jonkinlaisen kohteen kanssa. SRA on sopivaa toiminnallista ammuntaa ja tasapainottaa perinnekivääreitten verkkaista rytmiä.
        Perinnepuolella on suunniteltu perinnease-sra ammuntaa ja koemielessä ammuttu kisaa. Aseina käytettiin ennen 1945 suunniteltuja malleja ja homma toimi ihan hyvin. Toivottavasti tämä toimintakin saadaan käyntiin.

        Jos vaikutat Helsingin piirin alueella, niin Santahaminan vuoroilla ammutaan puoliautomaattien rinnalla myös perinnekivääreillä.

        Jos yhdistyksessäsi ei ole ammunnan puolella puuhamiestä, niin lähde ihmeessä vetämään toimintaa. Ammunta on aika tylsää yksin suoritettuna. Porukassa on mukavampi harrastaa ja istuskella kahvia hörppien kylminä ratapäivinä. Ei tarvitse kovinkaan paljoa touhuta kun muutkin innostuvat toimintaan. Ihminen on perimältään laiska, joten valmiiseen pöytään on helpompi tulla mukaan.


    • Kaikkonen48

      viittaat kait Dieppe 19.08 1942 tapahtumiin? Lisätietoja kts wikipedia> Dieppen maihinnousu ...joka ei onnistunut ihan kuin Normandia 1944
      Säkkihanskat taustapeilissä roikkuvat, ainakin mun Skodassa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe