Dogo Argentino

kysynpähän vaan :)

Mitä mieltä olette Dogo Argentinosta? Otetaan tietoa vastaan myös rodun omistavilta :)

43

2670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysynpähän vaan:)

      Meille on nimittäin tulossa Dogon pentu ja haluaisin kuulla tämän rodun omistavilta kokemuksia (hyviä/huonoja) koiristaan. :)

      • dogo hater

        Dogon pentu tulossa, ja nyt vasta kyselet tietoo??? Tosi tervettä. Taidat olla stadilainen lävistetty ja tatutoitu teinityttö joka haluaa minäkuvansa jatkeeksi "persoonallisen" rodun, joka on myös pelottava. Tatuoidulle teinille kun ei ryppyillä!!


    • dogoja tunteva

      Minun toteamukseni on, että sitä pelätään sekä aiheetta että aiheesta. Eli se on vaarallinen ja ei ole vaarallinen. Tarkasti, huolellisesti ja oikein menetelmin sosiaalistettuna se on turvallinen, mutta huonosti sosiaalistettuna arvaamaton. Dogo argentino täytyy pennusta saakka totuttaa vieraisiin ihmisiin ja samaa sukupuolta oleviin koiriin, sille on tehtävä selväksi että omistaja on alfa, eikä sitä saa kouluttaa lainkaan väkivaltaisesti. Jos haluaa kiltin koiran, niin dogo argentino oikein kasvatettuna on hyvä valinta, mutta jos haluaa äreän koiran, niin dogo argentino sosiaalistamattomana on hyvä ratkaisu. Dogo argentino tarvitsee paljon liikuntaa ja aktivointia. Sen kanssa voi harrastaa melkein mitä tahansa: sitä ollaan käytetty jopa paimenena ja sokeain opaskoirana. Metsästysvietti vaihtelee yksilöstä, linjasta ja kasvatuksesta riippuen. Hyvä työ- tai harrastuskoira taitavalle koiraharrastajalle.

    • kysyinpähän vaan:)

      Olen lukenut paljon kyseisestä rodusta hurjia juttujakin ja meillä on kokemusta sakemanneista, joka sekään ei ole helppo koira. Pentua pitää siis kiikuttaa paikasta toiseen tapaamaan muita koiria ja ihmisiä :)) Olen kuullut myös sellaista., että dogo saattaa jopa kahteen ikävuoteen asti olla sosiaalinen, mutta muuttua sitten agressiiviseksi muita koiria kohtaan?? pitääkö tämä paikkansa??

      • kikkelitonttu

        joo pitää hihihihih


    • :))))))

      Oikein koulutettuna/käytettynä mahtava koira ja taas jos kaiken tekee väärin lopputulos on varma. Sinuna kyselisin enemmän kasvattajilta yms.. Muista että kun tämän rodun otat, todellakin JOUDUT tekemään töitä sen kanssa. Sakemannia ja dogoa jos vertaa eroa on kuin yöllä ja päivällä :) Tsemppiä koiran kanssa kun sen saatte!

      Hyvä asia muistaa taitaa olla että jos liian jyrkkää/agressiivista koulutusta, saat melkoiset aikapommin

    • 1215457845121212

      Miksi pitää ehdoin tahdoin ottaa haastava rotu? Minäkin voin samaistua ajatukseen että minulla olisi superkiltti ja hienosti käyttäytyvä Dogo, mutta mitä jos asiat eivät menekään niin? Siinä olet sitten 10 vuotta liemessä ongelman kanssa, tai sysäät ongelman muualle tai viet piikille.

    • kysyinpähän vaan:)

      Dogo vaikuttaa hyvältä rodulta jos sen vain osaa kasvattaa oikein :) enkä epäile miestäni tai itseäni yhtään ja neuvoja löytyy myös miehini äidiltä joka on kouluttanut rajavartiaston koiria. Tietenkään Dogon kasvattajat eivät luovuta koiraa kenen tahansa käsiin (joka on mielestäni oikein, sillä koirasta tosiaan saa tappokoneen) ja kasvattaja on haastatellut meitä paljon. Kasvattajalla itsellään ei kyseisen rodun kanssa ole ollut ongelmia. :) Jos pennusta asti ottaa koiran kanssa tiukan ja oikean linjan niin koira ei välttämättä edes ryhdy valtataisteluun, jos se tietää paikkansa perin pohjin. Ja olen myös sitä mieltä että mistä tahansa koirasta saa tappokoneen väärissä käsissä, toisilla koirilla on vain enemmän herkkyyttä tulla sellaiseksi jalostuksen takia. Jos koiralla ei päässä ole vikaa niin silloin "tappokone" on syntynyt kyllä ihan sen hihnan toisessa päässä olevan käsistä.

    • kysyinpähän vaan:)

      Minusta on myös se todella törkeää, että jotkut koirarodut yleistetään suoraan "tappajiksi". Ei useasti nää lööpeissä jos kultainennoutaja on raadellut jonkun ja tällä hetkellä Suomen ihmistä purreiden koirien kärjessä taitaa olla kultainennoutaja.

    • En suoraan yleistä tätä rotua tappajaksi, mutta on ikäviä kokemuksia siitä. Koirani oli about vuoden ikäinen ja lenkillä tuli vastaan dogo. En pystynyt pistämään vastaan, koska olin liukkaassa alamäessä kun koirani huomasi dogon ja lähti sitä kohti. Taluttajana oli vanha rouva, josta tiesin että se ei pystyisi hallitsemaan koiraa. Kohdalla se kävi päälle, mitään ei sattunut koirani vain vinkaisi ja tilanne näytti todella rajulta. Onneksi ei jäänyt mitään traumoja.
      Tiedän, että koiran omistaja ei ollut taluttaja, vaan taluttajana oli omistajan äiti. Jos taluttajana olisi ollut omistaja, niin tilanne olisi luultavasti ollut toinen, koska silloin ne käyttäytyvät hyvin.

      • :))))))))

        myy94- mielestä tuo on enemmän sinun vika kun vanhan mummon joka oli dogon kanssa lenkillä? Dogolla on sen verran suojelusviettiä että on ihme että selvisit nuinkin "vähällä", joten oma koira kuriin ja sitten kertomaan huonoja kokemuksia muista ;)


    • minä itse taas

      Dogo Argentino kertoo omaa kieltään ottajansa traumaattisesti henkilöhistoriasta. Ei juuri mistään muusta. Tasapainoinen ihminen ei tarvitse dogon kaltaista tai mitään muutakaan rähinärotua.

      • jujosjff

        Kaikki koirat voivat olla rähinärotuja, se riippuu vain ihmisestä millaiseksi koiransa kasvattaa. mitä pienen koiran ottaminen sitten kertoo ihmisestä??


      • 420-024
        jujosjff kirjoitti:

        Kaikki koirat voivat olla rähinärotuja, se riippuu vain ihmisestä millaiseksi koiransa kasvattaa. mitä pienen koiran ottaminen sitten kertoo ihmisestä??

        "mitä pienen koiran ottaminen sitten kertoo ihmisestä?? "

        - Että hän on tasapainossa omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa kanssa!


      • jujosjff
        420-024 kirjoitti:

        "mitä pienen koiran ottaminen sitten kertoo ihmisestä?? "

        - Että hän on tasapainossa omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa kanssa!

        Mistä sinä voit sitten tietää ettei tällä aloittajalla ole kykyjä kouluttaa dogoa. jos sinun kykysi riittävät vain pieneen koiraan ei se tarkoita ettei muilla olisi kykyjä kasvattaa isoja koiria kuten dogoa


    • 776457

      Aloittajalle: Miksi otat dogon, jos sun pitää siitä täällä tulla kyselemään ihmisten kokemuksia? Dogo kuitenkin sellainen rotu, johon tulee perehtyä tarkkaan ja tietää mitä on hankkimassa. Sain nimittäin sen kuvan viestistäsi, että koira on jo tulossa teille eli jostain sen olette jo varanneet. Lisäksi epäilyttää tämä "olen kuullut" ja "pitääkö paikkansa?", eikö silloin kun koira on tulossa, niin pitäisi rodun ominaisuudet jo olla tiedossa?

      • 1111111

        Rodusta on hankittu tietoa yli puoli vuotta. Ja olemme keskustelleet kasvattajan kanssa ja tämä kasvattaja on sellainen ettei se anna koiraa kenen tahansa käsiin. Ajattelin vain kysyä ihmisten kokemuksia koirasta, ei kai siinä mitää pahaa ole?? Ja meillä on ollut muitakin koira tämä ei ole ensimäisemme


    • näinpä näin

      Minä olen sitä mieltä että dogo on väärinymmärretty rotu. Luttanahan se on kun sen vain oikein kouluttaa.

    • hyihelvetti

      "myy94- mielestä tuo on enemmän sinun vika kun vanhan mummon joka oli dogon kanssa lenkillä? Dogolla on sen verran suojelusviettiä että on ihme että selvisit nuinkin "vähällä", joten oma koira kuriin ja sitten kertomaan huonoja kokemuksia muista ;)"


      Sanot että koira ei ole vaarallinen, mutta samaan hengenvetoon että se käy 17-vuotiaan ja tämän koiran päälle jos tulevat varoittamatta lähelle? Öö..... Olen samaa mieltä että tällaisia rotuja suosivat ovat henkisesti kokeneet väkivaltaa ja heillä on traumaattinen henkilöhistoria.

      • :)))))))

        Missähän kohtaa sanoin että koira käy 17 vuotiaan ja hänen koiransa päälle? Tiedätkö koirista mitään joilla on suojelusviettiä? Melko moni suojelusvietin omaava koira puolustaa omistajaansa siinä jos jonkun huonosti koulutettu rakki säntää vauhdilla kohti, vaikka edes leikkimään säntäisi mutta kuitenkin..

        Montako dogon omistajaa tunnet kun osaat sanoa millaiset ihmiset niitä ottavat?


      • paljon dogoja
        :))))))) kirjoitti:

        Missähän kohtaa sanoin että koira käy 17 vuotiaan ja hänen koiransa päälle? Tiedätkö koirista mitään joilla on suojelusviettiä? Melko moni suojelusvietin omaava koira puolustaa omistajaansa siinä jos jonkun huonosti koulutettu rakki säntää vauhdilla kohti, vaikka edes leikkimään säntäisi mutta kuitenkin..

        Montako dogon omistajaa tunnet kun osaat sanoa millaiset ihmiset niitä ottavat?

        Niin. Dogo argentinojo rekisteröidään Suuomessa vuosittain noin 50-80 yksilöä. Ja kuinkahan monta on aiheuttanut ihmisvahinkoja ;-) Sanoisiko tuo edellinen tähän jotain ...


      • kysyinpähän vaan:)
        paljon dogoja kirjoitti:

        Niin. Dogo argentinojo rekisteröidään Suuomessa vuosittain noin 50-80 yksilöä. Ja kuinkahan monta on aiheuttanut ihmisvahinkoja ;-) Sanoisiko tuo edellinen tähän jotain ...

        Mutta aiheuttavat muutkin rodut vahinkoa kuten rotikat, kultaisetnoutajat, sakemannit. mikä tahansa koira voi tehdä vahinkoa jos sitä ei ole opetettu. Ei mielestäni yhtä rotua voi tuomita..


    • häpeäitseäsi

      TÄSSÄ: myy94- mielestä tuo on enemmän sinun vika kun vanhan mummon joka oli dogon kanssa lenkillä? Dogolla on sen verran suojelusviettiä että on ihme että selvisit nuinkin "vähällä", joten oma koira kuriin ja sitten kertomaan huonoja kokemuksia muista ;)

      Vastasin sille joka sanoin näin. Dogo on säälittävien ihmisten säälittävä koira, jonka voi ottaa jos haluaa julistaa maailmalle olevansa huonoitsetuntoinen sosiaalipummi.

      • hyiv......

        Ja sehän on ihan selvää millainen ihminen ottaa, jo tätä palstaa lukeneena. Jossain vaiheessa tulee aina esiin pointti, että koira suojelisi minua ja sen lähelle ei kannata tulla! Sellaiset ihmiset ottavat, joilla on jotain pelättävää ja jotka kokevat uhkaa! Vainotut! Tai joilla heittää päästä ja ovat esim. olleet vakavasti koulukiusattuja. Kapungeissa dogoja ei tarvitse, eikä muuallakaan. Olen köyhä, ruma sosiaalipummi, ruma koira vierelläsi. Minä ainakin huomautan ja kuuluvaan ääneen helsingissä jos tulee vastaan, että miksiköhän olet noin räjähdeherkän rodun hankkinut. Kukaan ei face2face osaa sanoa mitään! Nämä koirat eivät tule edes toimeen muiden koirien kanssa. NOLOA.


      • jujosjff
        hyiv...... kirjoitti:

        Ja sehän on ihan selvää millainen ihminen ottaa, jo tätä palstaa lukeneena. Jossain vaiheessa tulee aina esiin pointti, että koira suojelisi minua ja sen lähelle ei kannata tulla! Sellaiset ihmiset ottavat, joilla on jotain pelättävää ja jotka kokevat uhkaa! Vainotut! Tai joilla heittää päästä ja ovat esim. olleet vakavasti koulukiusattuja. Kapungeissa dogoja ei tarvitse, eikä muuallakaan. Olen köyhä, ruma sosiaalipummi, ruma koira vierelläsi. Minä ainakin huomautan ja kuuluvaan ääneen helsingissä jos tulee vastaan, että miksiköhän olet noin räjähdeherkän rodun hankkinut. Kukaan ei face2face osaa sanoa mitään! Nämä koirat eivät tule edes toimeen muiden koirien kanssa. NOLOA.

        Se on sinun mielipiteesi. Ja mistäs sinä tiedät millainen ihminen tämäkin on. Ja mistä tiedät asuuko tämä kyseinen hklö. kaupungissa vai maalla? eikö rotikka ole sitten ihan samaan tarkoitukseen tai sakemanni. ja katselin netistä dogon hintoja, hyvässä tapauksessa ne voivat maksaa jopa 1200e niin ei mikään köyhä pysty edes ostamaan kyseistä rotua (huomio vielä lisäksi mukaan rokotukset, ruuat ja muut kulut). Ja miten voit sanoa rodusta noin jos sinulla ITSELLÄSI EI siitä omaa henk. kohtaista kokemusta ole. se että jos sinä et osaa koiraasi (pientä tai isoa) kouluttaa ni älä sitten syytä muitakaan osaamattomuudesta. Minulla iselläni on Amerikanbulldoggi joka ei tekisi pahaa kärpäselekään. (huomaa että amerikan bulgoggi kuuluu myös dogon kanssa samaan ryhmään se on sekä taistelu että vahtikoira ja molemmat kuuluvat molossikoiriin ,myös Amerikanbulldoggi on käytetty villisikojen ja puumien metsästykseen.) eikä se ole sen hullumpi koira kuin yksikään muu tuntemani koira.


      • jujosjff
        jujosjff kirjoitti:

        Se on sinun mielipiteesi. Ja mistäs sinä tiedät millainen ihminen tämäkin on. Ja mistä tiedät asuuko tämä kyseinen hklö. kaupungissa vai maalla? eikö rotikka ole sitten ihan samaan tarkoitukseen tai sakemanni. ja katselin netistä dogon hintoja, hyvässä tapauksessa ne voivat maksaa jopa 1200e niin ei mikään köyhä pysty edes ostamaan kyseistä rotua (huomio vielä lisäksi mukaan rokotukset, ruuat ja muut kulut). Ja miten voit sanoa rodusta noin jos sinulla ITSELLÄSI EI siitä omaa henk. kohtaista kokemusta ole. se että jos sinä et osaa koiraasi (pientä tai isoa) kouluttaa ni älä sitten syytä muitakaan osaamattomuudesta. Minulla iselläni on Amerikanbulldoggi joka ei tekisi pahaa kärpäselekään. (huomaa että amerikan bulgoggi kuuluu myös dogon kanssa samaan ryhmään se on sekä taistelu että vahtikoira ja molemmat kuuluvat molossikoiriin ,myös Amerikanbulldoggi on käytetty villisikojen ja puumien metsästykseen.) eikä se ole sen hullumpi koira kuin yksikään muu tuntemani koira.

        Jos sinä pelkäät kyseistä rotua se on sinun ongelmasi.


      • kysyinpähän vaan:)
        jujosjff kirjoitti:

        Jos sinä pelkäät kyseistä rotua se on sinun ongelmasi.

        asiasta ei tarvitse ihmiset tapella, jokaisella on omat mielipiteensä asioista. Jotkut eivät tykkää tästä koirasta toiset taas pitävät. ihan samlla tavalla kuin muistakin koirista. Itse en voi sietää mm. houkkuherkkiä terrierejä. jujosjff sinun kantasi tuli selväksi ja hyiv...... kata tuli myös selväksi. no hätä :)


      • :))))))))
        hyiv...... kirjoitti:

        Ja sehän on ihan selvää millainen ihminen ottaa, jo tätä palstaa lukeneena. Jossain vaiheessa tulee aina esiin pointti, että koira suojelisi minua ja sen lähelle ei kannata tulla! Sellaiset ihmiset ottavat, joilla on jotain pelättävää ja jotka kokevat uhkaa! Vainotut! Tai joilla heittää päästä ja ovat esim. olleet vakavasti koulukiusattuja. Kapungeissa dogoja ei tarvitse, eikä muuallakaan. Olen köyhä, ruma sosiaalipummi, ruma koira vierelläsi. Minä ainakin huomautan ja kuuluvaan ääneen helsingissä jos tulee vastaan, että miksiköhän olet noin räjähdeherkän rodun hankkinut. Kukaan ei face2face osaa sanoa mitään! Nämä koirat eivät tule edes toimeen muiden koirien kanssa. NOLOA.

        Kuinka moni näistä ihmisistä omistaa koiran jotka dogoista niin paljon pahaa osaavat kirjottaa? Saatikaan sitten niiden omistajista :) Ja kyllä, dogo pärjää muiden koirien kanssa todella hyvin kunhan sosiaalistetaan kunnolla..
        Noh saanko arvata, jos omistat koiran, se on pieni jokin alle 10kg koira? Oletteko sosiaalistaneet nuo sitten hyvin? Mielestäni dogot muut saman tyyppiset koirat pärjäävät USEASTI paremmin muiden koirien kanssa kun nämä pienet räksyttäjät...

        Ja en omista dogoa. Saksanpaimenkoiran omistan ja harkitsin jossakin vaiheessa dogon ottoa mutta se sitten jäi. Ja en ole koulukiusattu, en muuten syrjitty ja minulla ei ole vihamiehiä joilta koiran pitäisi suojella minua. Olen sosiaalinen nuori ihminen. Missä meni vikaan, eikö ne kaikki dogojen ottajat ole "ei minunlaisia" ihmisiä?

        Jos tulet joskus lenkillä minua vastaan ja kysyt miksi olen saksanpaimenkoiran ottanut, osaan perustella hyvin vastaukseni, niin osaisin sen tehdä myös jos dogoon olisin aikanaan päätynyt.

        Hei kirjoittaja "häpeäitseäsi", en häpeä itseäni, miksi pitäisi? Jos tilanne on todella tuo että joltakin karkaa koira joka juoksee esim. minua kohti vauhdilla, jopa tuo saku puolustaa minua siinä tilanteessa, sen tekee myös dogo koska tämä on koirien vietissä..

        Niin ja mainitkaa toki kun tulette dogoista muista tämän tyyppisistä koirista pahaa kirjoittamaan, että monestako dogosta teillä on kokemusta? Oletteko ikinä edes nähneet? Nämä puremistapaukset eivät mielestäni ole yksikään koiran vika, mikä tahansa koira voi olla vihainen kun se koulutetaan väärin..

        Hauskaa tässä on lukea ihmisten kommentteja kun tuntuu että päälle kävisivät jos livenä nähtäisiin :) siinä tapauksessa minäkin saisin näitä "vihamiehiä", mutta silti en dogoa ottaisi. Uskon että pärjäisin tapauksissa ilman dogoakin

        Kiitos


      • kysyinpähän vaan:)
        :)))))))) kirjoitti:

        Kuinka moni näistä ihmisistä omistaa koiran jotka dogoista niin paljon pahaa osaavat kirjottaa? Saatikaan sitten niiden omistajista :) Ja kyllä, dogo pärjää muiden koirien kanssa todella hyvin kunhan sosiaalistetaan kunnolla..
        Noh saanko arvata, jos omistat koiran, se on pieni jokin alle 10kg koira? Oletteko sosiaalistaneet nuo sitten hyvin? Mielestäni dogot muut saman tyyppiset koirat pärjäävät USEASTI paremmin muiden koirien kanssa kun nämä pienet räksyttäjät...

        Ja en omista dogoa. Saksanpaimenkoiran omistan ja harkitsin jossakin vaiheessa dogon ottoa mutta se sitten jäi. Ja en ole koulukiusattu, en muuten syrjitty ja minulla ei ole vihamiehiä joilta koiran pitäisi suojella minua. Olen sosiaalinen nuori ihminen. Missä meni vikaan, eikö ne kaikki dogojen ottajat ole "ei minunlaisia" ihmisiä?

        Jos tulet joskus lenkillä minua vastaan ja kysyt miksi olen saksanpaimenkoiran ottanut, osaan perustella hyvin vastaukseni, niin osaisin sen tehdä myös jos dogoon olisin aikanaan päätynyt.

        Hei kirjoittaja "häpeäitseäsi", en häpeä itseäni, miksi pitäisi? Jos tilanne on todella tuo että joltakin karkaa koira joka juoksee esim. minua kohti vauhdilla, jopa tuo saku puolustaa minua siinä tilanteessa, sen tekee myös dogo koska tämä on koirien vietissä..

        Niin ja mainitkaa toki kun tulette dogoista muista tämän tyyppisistä koirista pahaa kirjoittamaan, että monestako dogosta teillä on kokemusta? Oletteko ikinä edes nähneet? Nämä puremistapaukset eivät mielestäni ole yksikään koiran vika, mikä tahansa koira voi olla vihainen kun se koulutetaan väärin..

        Hauskaa tässä on lukea ihmisten kommentteja kun tuntuu että päälle kävisivät jos livenä nähtäisiin :) siinä tapauksessa minäkin saisin näitä "vihamiehiä", mutta silti en dogoa ottaisi. Uskon että pärjäisin tapauksissa ilman dogoakin

        Kiitos

        Tässä on oikeaa asiaa. :) olen kanssasi täysin samaa mieltä :)


      • dogon omistaja
        jujosjff kirjoitti:

        Se on sinun mielipiteesi. Ja mistäs sinä tiedät millainen ihminen tämäkin on. Ja mistä tiedät asuuko tämä kyseinen hklö. kaupungissa vai maalla? eikö rotikka ole sitten ihan samaan tarkoitukseen tai sakemanni. ja katselin netistä dogon hintoja, hyvässä tapauksessa ne voivat maksaa jopa 1200e niin ei mikään köyhä pysty edes ostamaan kyseistä rotua (huomio vielä lisäksi mukaan rokotukset, ruuat ja muut kulut). Ja miten voit sanoa rodusta noin jos sinulla ITSELLÄSI EI siitä omaa henk. kohtaista kokemusta ole. se että jos sinä et osaa koiraasi (pientä tai isoa) kouluttaa ni älä sitten syytä muitakaan osaamattomuudesta. Minulla iselläni on Amerikanbulldoggi joka ei tekisi pahaa kärpäselekään. (huomaa että amerikan bulgoggi kuuluu myös dogon kanssa samaan ryhmään se on sekä taistelu että vahtikoira ja molemmat kuuluvat molossikoiriin ,myös Amerikanbulldoggi on käytetty villisikojen ja puumien metsästykseen.) eikä se ole sen hullumpi koira kuin yksikään muu tuntemani koira.

        Niin siis dogohan on alunperin METÄSTYSKOIRA...


      • sitä olisi mukava
        dogon omistaja kirjoitti:

        Niin siis dogohan on alunperin METÄSTYSKOIRA...

        metsästää vaikka hiusristikon takaa


    • lovetankoiraani

      luin tossa hetken tätä loistavaa keskustelua, sosiaali pummiksi tai säälittäväksi en menisi haukkumaan Dogo omistajaa, Itse halusin koiran jolla on luonnetta, joka myös toimii asiallisesti tilanteessa kuin tilanteessa, mulla on reipas 2vee Dogo joka on ollut paras koira ikinä! En päivääkään vaihtaisi vaikka joskus toivonkin että kotiin tullessani kaikki tavarat on siellä missä pitääkin.
      Koira on fiksu ja oppii nopeasti, noin 3 päivää per käsky/ "temppu". Koira on monipuolinen ja jaksaa tehdä kanssani kaiken. Liikumme pyörällä ja rullaluistimilla (kesäisin), Agilityä harrastelemme omaksi huviksi ja myös rakastamme nopeita ja tehokkaita autoja. Koirani on kuin toinen minäni.
      Aina en voi sanoa että kaikki muumit on koiralla laaksossa, mutta harvemmin negatiivisessa mielessä. Rahaa menee mutta menkööt, sain ainakin koiran jonka kanssa olemme tasavertaisia, koira paikkaa joskus omia mokiani ja taas toisinpäin. Voimme edelleen käydä koirapuistossa hyvillä mielin, niin että koirani ei siellä vahinkoa aikaiseksi saa. Meille tuli toinen koira ja ongelmia ei ole. haimme Dobermannin perheeseemme ja luun jakaminenkin onnistuu hyvin. Astmista tyttöni ei hyväksy, muuten kaikki on tervetulleita. Meillä on 3 IHANAA kissaa joidenka kanssa voi nukkua vierekkäin. Käymme ratsastamassa ja koirani on tallilla kunnolla. Voimme liikkua tampereen paikallisliikenteessä ilman ongelmia. Voimme käydä koskenrannassa katsomassa puluja ja pulsuja, niin että koira toimii paremmin kuin suurimman muun rodun edustajat. Saan olla joka päivä ylpeä koirastani. Koirani ei ole minulle suoja kilpi, vaan koirani on rinnalla kulkava kumppanini jota arvostetaan, mutta myös rajoissa opetetaan kulkemaan.

      Mutta jos teillä ei ole aikaa tulla kotiin tekemään seuraavaksi 6 tunniksi työpäivän jälkeen töitä koiran kanssa älä hanki Dogoa, se on vaativa, mutta myöskin sinä pääset eläkkeelle aikanasi ja saat todellisen ystävän, joka antaa sinulle enemmän rakkautta kun tulet yhdeltäkään muulta ihmiseltä saamaan. Muistakaa myös että älkää hankkiko uusia kalusteita yms. koska ne voi mennä parempiin suihin, noin 2 vuoden jälkeen tasaantuu ikävä ja sitten voi miettiä uusia juttuja, meillä on syöty erinäisiä asioita paljon, mutta nyt kaikki on paremmin päin. Ei maistu tavarat enään, siksi voimmekin remontoida asunnon kuntoon ;)
      Kun hankin miestä rinnalleni elämään, kerroin suoraan ja avoimesti että mun sydämestä vain puolet tulee kuulumaan sille, puolet on jo menetetty koiran mukana, ja meidän talosta mies lähtee ennen koiraa, koirastani en luovu. miehiä tulee ja menee koiria on vain yks laatuaan!

      • kysyinpähän vaan:)

        Kiva kuulla :) tälläiset palautteet saavat hymyn huulille :) ja olen varma että meidän perheessäkin koira tulee pärjäämään kanssamme hyvin :) Hauskaa kevään jatkoa sinne dogollesi ja dobberillesi "lovetankoiraani" :)


    • kusipäille

      sopiva tappajarotu

      • haulikolla

        koulutettava


    • polkupyörän

      jarruvaijerista kiristyvä talutin niin pysyy hallinnassa

    • Anonyymi

      PIRUN KIINNOSTAVA ROTU JA MIELENKIINTOINEN

      • Anonyymi

        Hanki oikeita ystäviä


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe