Kysymys kokeneemmille

Tiuhti80

Suunnittelen tässä Japanin matkaa, mahdollisesti jo kuluvan vuoden syksyksi tai ensi vuoden keväälle, riippuen rahatilanteesta ja muista tekijöistä. Olen lukenut uusimman Tokio-passin ja vieraillut muutamilla nettisivuilla, mutta en ole vielä ihan varma, mihin suuntaan Japania kannattaisi suunnata. Joten kysyisin nyt muilta Japanin-kävijöiltä että mihin kannattaisi majoittua jos haluaa kokea pääasiassa vanhaa, perinteistä ja idyllistä japanilaista tunnelmaa, nähdä temppeleitä ja kauniita puutarhoja, mutta olisi myös shoppailumahdollisuuksia: kimonoita, viuhkoja, paperilamppuja, hello kitty ym. -kamaa sekä anime- ja peliaiheista kamaa.
Riittääkö tähän a) Tokion Ueno tai Asakusa, vai olisiko kenties b) Kioto parempi, vaiko c) Nara, jossa eläintenystävänä näkisin myös kesyjä peuroja.
Tokioon jos majoittuisi, niin sieltähän olisi helppo käydä Hakonessakin. :)

8

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain mietteitä...

      Jos temppelit, puutarhat ja perinteinen Japani on se tärkein juttu sinulle, niin suosittelisin Kiotoa. Sieltä on helppo tehdä myös päivämatka (tai miksei muutamankin päivän ekskursio) Naraan. Kiotossa on myös paljon liikkeitä, jotka myyvät noita mainitsemiasi viuhkoja, kimonoita ja muuta vastaavaa.

      Anime- ja peliaiheisen tavaran mekka on sitten tietysti Tokion Akihabara.

      Yksi vaihtoehto, jos se sopii budjettiisi ja aikatauluihisi, olisi viettää matkasi viimeiset päivä/kaksi Tokiossa shoppaillen.

      Jos taas päädyt lähtemään pääasiassa Tokion suunnalle, niin sieltäkin pääsee kyllä Kiotoon kätevästi shinkansenilla tai yöbusseilla lyhyellekin visiitille. Hakonen lisäksi Tokioon suuntautuvalla matkalla kannattaa käydä tutustumassa Nikko:n temppeleihin. Myöskään Matsumoto linnoineen ei ole kovin pitkän junamatkan päässä. Pakollinen kohde vanhasta Japanista kiinnostuneille on myös Kamakura, joka ei sekään ole kaukana Tokiosta.

    • Joskus uudestaan

      Hei Tiuhti80,
      Olin viime keväänä Tokio-Kioto matkalla. Kiotosta kävimme myös Narassa ja Hiroshimassa (kannatti) sekä sen edustlla olevalla Miyajiman pyhällä saarella.
      Näkemisen arvoinen sekin, ei mikään autiosaari.Siitä päätellen, mitä haluaisit, suuntaisin Kiotoon. Sieltä saa kaikkea tuota on temppeleitä, lähistöllä bambumetsää ja vaikka mitä. Narassa kannattaa käydä, bambit ovat ihania, niille myydään puistossa keksejä ja kun ne huomaavat ostajan, pikku tökkijät ovat ympärilläsi.Lähellä on shintolaispyhäkkö, satojen sammaleen peittämien kivilyhtyjen keskellä.
      Asakusa on iso ostosalue,(markkina-alue) mutta siellä ei ole samanlaista tunnelmaa eikä aivan sellaisia tavaroita kuin Kiotossa. Akihabara on Tokion elektroniikkatavroiden "keskus". Suuria alan liikkeitä löytyy, mutta hinnat eivät ole sen halvempia kuin Suomessakaan ja esim. puhelimissa on japaninkieliset asetukset.
      Hakonesta voi nähdä Mt.Fujin hyvällä säällä. Aioin käydä, mutta en ehtinyt.
      : )

    • Japanissa paljon matkustaneena Tokyon alue on kiehtova, etenkin Asakusa, joka on vanha temppelialue Edo-kaudelta. Shitamachi eli vanha kaupunki ei ole kuuluisa länsimaalaisten keskuudessa, mutta myös näkemisen arvoinen pääkaupungin alueella. Simida-joella voi myös risteillä vesibusseilla ja nähdä Tokyo vähän eri näkökulmasta. Keisarillinen palatsi on ohittamon kohde myös, samoin Kabuki-Za.
      Naraan kannattaa ehdottomasti poiketa, pelkästään peurojen vuoksi. Mutta myös paikan hengen aistimiseksi.

      Hieman pohjoisempana on kuuluisa japanilaisten suosima vanha kylpyläkaupunki Nikko, jossa mm. kuumia lähteitä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei oma matka-ajankohta osu yksiin japanilaisten juhlapyhien kanssa, jolloin paikka on tupaten täynnä.

      Osaka ja Osakan linna ovat myös katsomisen arvoisia. Kioto ja Unescon maailmanperintökohteet näkemisen arvoisia. Nagoyan linna oli myös henkeäsalpaavan kaunis.

      Japanin ulkoministeriö on tuottanut paljon materiaalia Japanista, joita kannattaa hyödyntää esim. esitteet ja kirjaset. Samoin suomi-japani-kulttuuriyhdistykset antavat usein hyvin vihjeitä, joita ei jokainen Japanissa vieraileva turisti saa. Yhdistyksen jäsenet saavat myös Japanin lentoja edullisesti.

      Ja jos joku Japanin lukuisista juhlista osuu matkanne ajankohdalle - menkää ihmeessä mukaan katselemaan ja näkemään ainutlaatuista kulttuuria parhaimmillaan.
      Mukavaa ja unohtumatonta reissua.

    • Kimonot.

      Ja viuhkat löydät Suomesta,jostain halpahalleista ja perinteisen japanilaisen kulttuurin löydät fuji vuoren katveesta,pienistä kylä pahasista. Siellä voit shoppaila riisiannoksen,tai vaihtoehtoisesti kupposen vihreää teetä.

    • Tiuhti80

      Kiitos vastanneille =) Eiköhän näiden vinkkien avulla osaa matkansa suunnitella =)

    • Tiuhti80

      Paitsi että tuo halpahallivastaus ei kyllä ollut ihan sellainen jota kaipasin ;)

    • näin voi käydä

      minne Japaniin? Voi olla ettei sitä enää syksyllä ole...?

    • Vesa Masa Loiro

      Vesipuisto Serena, kaikki mukaan viettelee!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe