Kysymys kokeneemmille

Tiuhti80

Suunnittelen tässä Japanin matkaa, mahdollisesti jo kuluvan vuoden syksyksi tai ensi vuoden keväälle, riippuen rahatilanteesta ja muista tekijöistä. Olen lukenut uusimman Tokio-passin ja vieraillut muutamilla nettisivuilla, mutta en ole vielä ihan varma, mihin suuntaan Japania kannattaisi suunnata. Joten kysyisin nyt muilta Japanin-kävijöiltä että mihin kannattaisi majoittua jos haluaa kokea pääasiassa vanhaa, perinteistä ja idyllistä japanilaista tunnelmaa, nähdä temppeleitä ja kauniita puutarhoja, mutta olisi myös shoppailumahdollisuuksia: kimonoita, viuhkoja, paperilamppuja, hello kitty ym. -kamaa sekä anime- ja peliaiheista kamaa.
Riittääkö tähän a) Tokion Ueno tai Asakusa, vai olisiko kenties b) Kioto parempi, vaiko c) Nara, jossa eläintenystävänä näkisin myös kesyjä peuroja.
Tokioon jos majoittuisi, niin sieltähän olisi helppo käydä Hakonessakin. :)

8

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain mietteitä...

      Jos temppelit, puutarhat ja perinteinen Japani on se tärkein juttu sinulle, niin suosittelisin Kiotoa. Sieltä on helppo tehdä myös päivämatka (tai miksei muutamankin päivän ekskursio) Naraan. Kiotossa on myös paljon liikkeitä, jotka myyvät noita mainitsemiasi viuhkoja, kimonoita ja muuta vastaavaa.

      Anime- ja peliaiheisen tavaran mekka on sitten tietysti Tokion Akihabara.

      Yksi vaihtoehto, jos se sopii budjettiisi ja aikatauluihisi, olisi viettää matkasi viimeiset päivä/kaksi Tokiossa shoppaillen.

      Jos taas päädyt lähtemään pääasiassa Tokion suunnalle, niin sieltäkin pääsee kyllä Kiotoon kätevästi shinkansenilla tai yöbusseilla lyhyellekin visiitille. Hakonen lisäksi Tokioon suuntautuvalla matkalla kannattaa käydä tutustumassa Nikko:n temppeleihin. Myöskään Matsumoto linnoineen ei ole kovin pitkän junamatkan päässä. Pakollinen kohde vanhasta Japanista kiinnostuneille on myös Kamakura, joka ei sekään ole kaukana Tokiosta.

    • Joskus uudestaan

      Hei Tiuhti80,
      Olin viime keväänä Tokio-Kioto matkalla. Kiotosta kävimme myös Narassa ja Hiroshimassa (kannatti) sekä sen edustlla olevalla Miyajiman pyhällä saarella.
      Näkemisen arvoinen sekin, ei mikään autiosaari.Siitä päätellen, mitä haluaisit, suuntaisin Kiotoon. Sieltä saa kaikkea tuota on temppeleitä, lähistöllä bambumetsää ja vaikka mitä. Narassa kannattaa käydä, bambit ovat ihania, niille myydään puistossa keksejä ja kun ne huomaavat ostajan, pikku tökkijät ovat ympärilläsi.Lähellä on shintolaispyhäkkö, satojen sammaleen peittämien kivilyhtyjen keskellä.
      Asakusa on iso ostosalue,(markkina-alue) mutta siellä ei ole samanlaista tunnelmaa eikä aivan sellaisia tavaroita kuin Kiotossa. Akihabara on Tokion elektroniikkatavroiden "keskus". Suuria alan liikkeitä löytyy, mutta hinnat eivät ole sen halvempia kuin Suomessakaan ja esim. puhelimissa on japaninkieliset asetukset.
      Hakonesta voi nähdä Mt.Fujin hyvällä säällä. Aioin käydä, mutta en ehtinyt.
      : )

    • Japanissa paljon matkustaneena Tokyon alue on kiehtova, etenkin Asakusa, joka on vanha temppelialue Edo-kaudelta. Shitamachi eli vanha kaupunki ei ole kuuluisa länsimaalaisten keskuudessa, mutta myös näkemisen arvoinen pääkaupungin alueella. Simida-joella voi myös risteillä vesibusseilla ja nähdä Tokyo vähän eri näkökulmasta. Keisarillinen palatsi on ohittamon kohde myös, samoin Kabuki-Za.
      Naraan kannattaa ehdottomasti poiketa, pelkästään peurojen vuoksi. Mutta myös paikan hengen aistimiseksi.

      Hieman pohjoisempana on kuuluisa japanilaisten suosima vanha kylpyläkaupunki Nikko, jossa mm. kuumia lähteitä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei oma matka-ajankohta osu yksiin japanilaisten juhlapyhien kanssa, jolloin paikka on tupaten täynnä.

      Osaka ja Osakan linna ovat myös katsomisen arvoisia. Kioto ja Unescon maailmanperintökohteet näkemisen arvoisia. Nagoyan linna oli myös henkeäsalpaavan kaunis.

      Japanin ulkoministeriö on tuottanut paljon materiaalia Japanista, joita kannattaa hyödyntää esim. esitteet ja kirjaset. Samoin suomi-japani-kulttuuriyhdistykset antavat usein hyvin vihjeitä, joita ei jokainen Japanissa vieraileva turisti saa. Yhdistyksen jäsenet saavat myös Japanin lentoja edullisesti.

      Ja jos joku Japanin lukuisista juhlista osuu matkanne ajankohdalle - menkää ihmeessä mukaan katselemaan ja näkemään ainutlaatuista kulttuuria parhaimmillaan.
      Mukavaa ja unohtumatonta reissua.

    • Kimonot.

      Ja viuhkat löydät Suomesta,jostain halpahalleista ja perinteisen japanilaisen kulttuurin löydät fuji vuoren katveesta,pienistä kylä pahasista. Siellä voit shoppaila riisiannoksen,tai vaihtoehtoisesti kupposen vihreää teetä.

    • Tiuhti80

      Kiitos vastanneille =) Eiköhän näiden vinkkien avulla osaa matkansa suunnitella =)

    • Tiuhti80

      Paitsi että tuo halpahallivastaus ei kyllä ollut ihan sellainen jota kaipasin ;)

    • näin voi käydä

      minne Japaniin? Voi olla ettei sitä enää syksyllä ole...?

    • Vesa Masa Loiro

      Vesipuisto Serena, kaikki mukaan viettelee!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3849
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2377
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      211
      2120
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2043
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      421
      1453
    6. 79
      1241
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      139
      1214
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1145
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      84
      1099
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1080
    Aihe