Collien liikunnantarve?

eilloc

Eli tällainen pikainen kysymys vain, että miten paljon liikuntaa collie tarvitsee? Tunneissa, kilometreissä?

8

2250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopea vastaus

      Aikuinen collie 8-10 km/pv, mielellään vaihtelevassa maastossa mahd paljon vapaana. Muu älykkään koiran aktivointi päälle.

    • lkco

      Säästä riippuen collieni saavat liikuntaa remmilenkkien merkeissä n.1-1,5h/pvä vapaata leikkiä pihalla(1-2krt/pvä) tai myös lenkin yhteydessä. Aamulla tehdään yksi lyhyempi lenkki, iltapäivällä/illalla pitempi. Ennen vanhaan tuli vielä harrastukset päälle. Kilometreinä ehkä 5km/pvä, joskus enemmän.

    • liugluigkoy7uokyuok8

      Meillä ollaan ulkona n 4 t / pv, kerrostalossa asutaan. Jos kunnon treenit takana tai edessä tai isompi metsälenkki, niin sitten vähemmän. Riippuen päivästä, mutta reilusti yli 5 km / pv tulee vähimmilläänkin. Aina pitää mennä koiran mukaan, mihin se on tottunut ja mitä sen tarvitsee. Vanhus tietysti vähemmän.

      • ....................

        Meillä oli pk collieita. Viimeisin oli sellainen laiskanlainen, ei mikään duracellpupu luonnostaan. Kunto oli hyvä ja mieli virkeä. Ei minkäänlaista vaivaa ollut höppänyyttä lukuunottamatta, ja yli 13-vuotisenakin se teki täysin vaivatta sellaisia reilun kymmenen kilometrin reippaita kävelylenkkejä. Enemmänkin välillä. Iän myötä sitä ei enää niin paljon kiinnostanut tottikset ja vastaavat, mutta luonnossa ja lenkillä se meni kuin nuori koira. Varsinaisten lenkkien lisäksi se ulkoili paljon omassa pihassa. Välillä kanssamme, ja välillä muuten vaan terassilla taikka juoksunarussa halusi viettää aikaa. Sisällä se kävi nukkumassa ja kaluamassa luita. Heitettiin keppiä tai frisbeetä sekä leikittiin "piilosta".

        Tätä edeltävä collie oli energisempi tapaus, joten sen kanssa harrastettiin agia ja sitten mm. pyörälenkkejä säännöllisesti sulan maan aikana. Tämä koira oli huomattavasti enemmän työnteosta kiinnostunut myös, joten ohjelmaan kuului myöskin pk.puolelta jäljestys ja viestiharkat. Siis peruslenkkien ja ulkoilun lisäksi. Tämä koira kuoli melko nuorena, oli vain kahdeksan, kun katsoimme parhaaksi päästää sen pois, kun ei elämä ilman kipuja enää onnistunut, ja oli kaikenlaista terveysmurhetta.


    • collieviisikko

      Mitä collieta tarkoitata ? Bordercollieta, lyhytkarvaista collieta, partacollieta, pitkäkarvaista collieta vai shetlanninlammaskoiraa ? Eniten noista liikuntaa/aktivointia tarvitsee keskimääräisesti bordercollie, seuraavaksi lyhytkarvainen collie ja partacollie, kolmansina pitkäkarvainen collie ja shetlanninlammaskoira. Toki riippuu suuresti yksilöstä ja kaikki collierodut tarvitsevat paljon liikuntaa/aktivointia.

    • Semmosta tämmöstä :)

      Meillä lk-collie, ulkoillaan lenkillä tunti pari päivässä reipasta liikuntaa pihalla irti toinen tuntipari joka päivä. Kesällä enemmän kuin talvella, kylmänarka ja laiska kaveri tää meidän, ei välitä pakkaslenkeistä, mutta kesällä vedetään fillarin kanssa sellaisia parin tunnin lenkkejä, eli toisin sanoen kesäisin puolet enemmän liikuntaa kuin talvisin.

      Meidän koira on ainakin kovasti sopeutuvainen, lenkkimahdollisuus saattaa vaihdella niin että joku päivä ei ehdi kovin pitkää lenkkiä tehdä, niin eipä tuota paljoa haittaa jos pääsee kuitenkin jonkinlaiselle ja voi olla pihalla aktivointitehtävät ja leikit sisällä. Yksi koirankouluttaja sanoi kerran, että koira tottuu vaikka siihen et se nukkuu 20 tuntia vuorokaudesta, jos ne jläjelle jäävät 4 on aktiivista toimintaa. Eli aktiivisuus on kai avainsana, ei niinkään tunti- tai kilsamäärä. Reipas ja keskittynyt 2km lenkki on varmasti parempi kuin viis kilsaa maleksien.

    • .lk.hjubl,

      Ei määrä vaan liikunnan laatu :) On hyvä viedä koira välillä outoihin maastoihin, joissa on uusia hajuja tutkittavaksi, nnätyöskentyly on koiralle mieluisaa, rauhoittavaa, väsyttävää.

      Jos edell päivänä liikuttu paljon, niin toki koirakin tarvii lepopäiviä. Ei saa ylirasittaa.

    • Suutarin kengät

      Ja hyvä muistaa että liikunta virkistää, aivotyöskentely väsyttää. Eli lyhyt lenkki aivotyöskentelyä on kutakuinkin sama kuin pitkä lenkki ilman aivotyöskentelyä, näin karrikoidusti:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      1983
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      254
      1687
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      248
      1610
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      54
      1574
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1428
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      28
      1341
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1197
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1182
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1173
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      39
      1061
    Aihe