Ehdotuksia!

Emppu 12345

Olemme lähdössä perheemme kanssa kesäkuussa ennen juhannusta Portugaliin. Perheessä on 13 ja 15 vuotiaat lapset.Haluaisimme kaupunkia ja rantaa matkakohteeseen,kuitenkaan ei tarvitse olla iso ranta. Olemme ajatelleet Algarvea. Eikös siellä ole myös kaupunkia että rantaa? Emme ole vielä päättäneet mitään hotelleja vielä.Parasta olisi jos hotelli ja lennot eivät olisi kalliit. Joten olisiko kellään mitään ehdotuksia halvoista ja suht hyvistä hotelleista ja ylipäätään mukavista matkakohteista Portugalissa? Kertokaa myös kokemuksianne Portugalista.Kiitos jo etukäteen!

10

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemuksesta.

      Hei!

      Kävin viimeksi 10 vuotta sitten portugalissa ihan lähellä faroa.Kävin myös algarvealla tosi kaunista paikkoja kun nähtävä paljon.Kävin hotellilla nimi amarillis eli muistakseni 3 tähteä.siis oli praia da rocha siellä,mutta yksi suomalainen alueella ravintolassa on.sitä portimaolla vesipuisto kaikenlaista hauska esim.aalto,vesiliukumäki.Amarillis hotelli ei ole kalliimpi kun aina aamiainen joka päivä kun voitte kyllä muualla syömässä ravintolassa.siellä oikein hyvää ruokaa eikä huonompi.Siellä hintataso aika edullisimmat sekä jopa halpoja.Praia da rochan rantaan noin 300 metriin päähän,mutta on se iso ranta ja vesi tosi suolaista sekä kylmä.On toinen hotelli oli jupiter mutta se on viisi tähteä.

    • Emppu12345

      Rohkeasti vain kirjoittelemaan!

    • ...

      Yksi vaihtoehto on Cascais - Estoril alue. Rannat ovat suhteellisen pieniä mutta kauniita ja Lissabon vain vajaan puolen tunnin junamatkan päässä. Liikkuminen on helppoa ja halpaa ja pääkaupungista löytyy aina jotain tekemistä kun rannalla löhöily alkaa tympiä. Lapsille sopivaa tekemistä voisi olla esim. Lissabonin Akvaario (Oceanario), eläinpuisto tai tiedekeskus. Tietenkin ostosmahdollisuudet ovat myös Lissabonissa eri luokkaa kun etelän lomakohteissa.

      13 ja 15 vuotiaat voisivat ehkä viihtyä myös rannan tarjoamissa aktiviteeteissa, esim. surffikoulussa. Carcavelosin rannalta löytyy muutama vaihtoehto, eikä ranta ole liian vaativa aloittelijalle. Samalla vanhemmat voivat huilata rannalla tai rantaravintoloissa tai tietenkin osallistua surffauskurssille, jos haluavat! Cascais on sopivankokoinen kaupunki illanviettoon koko perheelle ja päiväsaikaan sieltä voi lähteä porukalla vaikka pyöräretkelle Atlantin rannikolle. Paikalliset matkatoimistot myös järjestävät retkiä lähialueille.

    • maijki

      Juuri syksyksi perhematkaa suunnittelevana yllätyin, kun lentojen hinnat ovat jo kipuamassa ylöspäin, eli kannattaa näköjään olla ajoissa liikkeellä! Vertailin Tapia ja muita lentoyhtiöitä - ja ennen kaikkea suoria lentoja Lissaboniin, ja yllätyin kun meidän Finski oli edullisin. Eikä tarvi lentää yöllä ;)
      Olen lukenut mysö Portugali -oppaita ja kuulostaa hyvältä - tekemistä ja näkemistä löytyy vallan mainiosti, myös murkkujen kanssa. Päädyimme nimenomaan Lissaboniin, josta suunnittelemme retkiä Estoralin ja Cascasin rannoille - kumpi kivempi paikka? Osaisiko joku muuten kertoa, miten pääsee kätevimmin piipahtamaan Capo di Rocalla - autoko ainoa vaihtoehto?

    • ...

      Estoril ja Cascais sijaisevat aivan vieretysten, rantaesplanadia pitkin on 15 minuutin kävelymatka. Molemmissa rannat ovat pieniä ja lähellä juna-asemaa. Cascaisin keskustassa on enemmän näkemistä, Estorilissa on paljon hotelleja ja tietenkin iso kasino. Isoin ranta Estorilin rannikolla on Carcavelos, jonne juna-asemalta kävelee noin 5-10 minuuttia.

      Cabo da Rocalle pääsee Cascaisin keskustasta bussilla numero 403. Se kulkee aika harvakseltaan, joten kannattaa ottaa aikataulu selville ennen matkaan lähtöä.

    • Rakas Portugali

      Olette lähdössä sillä kalleimmalla ajankohdalla Portugaliin. Matka tulee tosin olemaan halvempi kuin Espanjaan.
      Marras-Joulu-Tammikuu ovat halvinta aikaa. Talvi on Portugalissakin, muttaa Suomen lumiin nähden kuitenki ilmasto on varsin leuto myös talvella.
      Lissabon ympäristöineen on monen viikon arvoinen. Caparica on suositeltava varsinkin kun perheessä on nuorisoa, niillä rannoilla nuoriso tapaa toisiaan ja rannoilla on valtavasti hyvää elämää. Caparicaan pääsee myös laivalla ja bussilla .
      Oceanario on aivan fantastinen kaikille, niin nuorille kuin vanhoille.
      Ruoka on hyvää ja kannattaa tietty mennä sellaisiin paikkoihin, missä itse portugalilaiset käyvät lounaalla.
      Me kaksi aikuista olimme joulua ennen Carcaveloksessa Praia Marissa ja maksoimme kahdesta viikosta 440 euroa lentoineen ja aamiaisineen. Tosin minulla oli vaikeuksia nukkua kohtalaisen kovalla patjalla.
      Joka tapauksessa matkamme oli ihana ja aiomme taas tänä vuonna mennä ehkä pitemmäksi aikaa Lissabonin ympäristöön, ehkä otamme hotellin tai muunlaisen yöpymisen Belemin läheltä, se on varsin keskeinen paikke kaikelle.

    • Rakas Portugali

      Carcaveloksesta pääsee junalla Cascaisin suuntaan ja Lissabonin suuntaan, tosin ilta-aikohin joutuu junaa vaihtamaan Oeirasissa, se on ehkä turistille hankalaa. mutta kysymällä pärjää, portugalilaiset auttavat ystävällisesti.
      Carcaveloksessa on minua nyt enemmän kiinnostava hotelli nimeltään Riviera, se on ihan lähellä Praia Maria, mutta huomattavasti korkeatasoisempi. Hotellin yhteydessä on hyvä supermarketti, jota sikäläiset hienot ihmiset myös käyttävät päivittäistarkoitukseen.
      Turisteille suositellaan ensimmäisenä Estorilin edullisimpia hotelleja, mutta minä en niin lämmennyt sille alueelle, kun olin siellä kymmenen päivää. Tosin hotellit ovat edullisia ja varsin tasokkaita.
      Ensikertalainen on jo oikeutettu valitsemaan hotellinsa keskustasta, sieltä kun pääsee joka suuntaan. Tasoltaan tähtien mukaan ne ovat kaikki ok.

    • muistutustus

      Kannattaa pitää hyvä huoli lapsista lapsikaappareiden varalta.

      • Kertokaa minullekin, mistä tämä varoitus johtuu. Onko aiheesta mahdollisesti maininta Suomen Lissabonin suurlähetystön sivuilla?

        Portugalissa asuvana ja uutisia tarkasti seuraavaana minun haraviini ei ole tullut tietoa, että Lissabon tai Portugali ylipäätään olisi mitenkään erityistä riskialuetta lapsikaappausten suhteen. Madeleine McCanin yksittäinen katoaminen neljä vuotta sitten ei vielä tee Portugalista vaarallista maata lapsikaappausten osalta.

        Kaiken kaikkiaan Portugali on yksi Euroopan turvallisimpia matkailumaita. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, ettei matkailijan olisi tarpeen noudattaa tavanomaista varovaisuutta, onhan matkailija haavoittuvaisempi rikoksen tapahtuessa kuin paikallinen asukas. Lissabonin rikostilastot eivät todennäköisestikään ole merkittävästi huonommat kuin Helsingin.


      • H Jack
        masseur kirjoitti:

        Kertokaa minullekin, mistä tämä varoitus johtuu. Onko aiheesta mahdollisesti maininta Suomen Lissabonin suurlähetystön sivuilla?

        Portugalissa asuvana ja uutisia tarkasti seuraavaana minun haraviini ei ole tullut tietoa, että Lissabon tai Portugali ylipäätään olisi mitenkään erityistä riskialuetta lapsikaappausten suhteen. Madeleine McCanin yksittäinen katoaminen neljä vuotta sitten ei vielä tee Portugalista vaarallista maata lapsikaappausten osalta.

        Kaiken kaikkiaan Portugali on yksi Euroopan turvallisimpia matkailumaita. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, ettei matkailijan olisi tarpeen noudattaa tavanomaista varovaisuutta, onhan matkailija haavoittuvaisempi rikoksen tapahtuessa kuin paikallinen asukas. Lissabonin rikostilastot eivät todennäköisestikään ole merkittävästi huonommat kuin Helsingin.

        Ei kannata tarttua kaikkiin trolleihin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe