Hki-Riika-Istanbul

lennälennä

Viitsisikö joku kyseisen reitin lentänyt antaa vinkkejä Riikan lentokentälle. Lennot AirBalticilla. Onko Riikan kenttä iso, selkeä, hyvin opastettu, meneekö matkalaukku suoraan Istanbuliin vai pitääkö se ottaa ulos Riikassa, miten vaihtoväli, välimatkat kentällä. Yritin katsella netistä ja täältä aiempia keskusteluja mutta en löytänyt. Istanbulin kentällä toimimisesta sen sijaan löytyy hyvin tietoa.

Ensimmäinen kerta, kun lennän "omatoimisesti" ja olisi kiva etukäteen tietää, mihin varautua tuolla Riikassakin. =)

Kiitos jo etukäteen!

18

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaakkoolavi

      Terve,matkalaukkusi menee suoraan Istanbuliin. Riikan lentoasema on varsin pieni.Opasteet ovat selkeitä ja aikataulunäyttöjä on pitkin lentokenttärakennusta. Lähtöportille joudut menemään passintarkastuksen kautta eli passi ja lentolippu esille.Viimeksi kun menin syksyllä oli passintarkastus transfer-lentojen palvelutiskin vieressä lentokenttärakennusten kulmauksessa.Eli jos lähtee samasta paikasta niin passintarkastuksen jälkeen käytävään ja portaita alas,alhaalla oli kaksi lähtöporttia, Istanbuliin ja toinen jonnekin muualle.Portilta vietiin bussilla koneelle. Saat Hgistä liput koko reitille eli Sinun ei tarvitse asioida Riikan transfer-tiskillä. Vaihtovälin näet lipustasi,lentelen Oulusta ja vaihtoväliä on yleensä ollut parisen tuntia. Ei tarvitse juosta kieli vyön alla,välimatkat lyhyet.Palatessa Riikaan joudut ensin turvatarkastukseen alakerrassa ja sitten passintarkastukseen toisessa kerroksessa. Tulo Istanbuliin on selkeä vaikka lentokenttä on iso ja liikennettä paljon. Jos jäät Istanbuliin, rajamuodollisuuksien jälkeen laukku hihnalta ja ulos tai esim. metroon. Erittäin hyvin opastettu,teet mestarisuorituksen jos eksyt. Jos jatkat Istanbulista (puhun koko ajan Atatyrkin kentästä) kotimaan lennolla, menet kotimaan terminaaliin laukkuinesi-sekin reitti on helppo ja hyvin opastettu ja ripeästi käveltynä ottaa muutaman minuutin.Olemme mummin kanssa menneet omatoimisesti Istanbuliin ja sieltä Antalyaan ja Izmiriin lukuisia kertoja lomailemaan-hommat toimivat kaikilla kentillä hyvin.Mukavaa matkantekoa!

    • lennälennä

      Kiitos vastaksestasi. Selvensi kovasti! Jäänkin tuonne Istanbuliin muutamaksi päiväksi ja jatkan sitten uudella lennolla Antalyaan. Siinä kun ei ole vaihtoja niin se mennee kyllä. Ataturkin kentältä keskustaan suoriutumiseen olikin täällä jo hyiä vinkkejä; kunhan eivät olleet juuri sinun "Jaakkolaavi". Kiitos niistäkin. Saa nähdä, uskaltaudunko metroon vai turvaudunko taksiin; hotellini on Sultanahmetissa; metrokartta näyttää kyllä selkeältä mutta katsotaan sitten lähempänä.

      Paluulippua en ole vielä ostanut; emmin edelleen, lennänkö saman reitin takaisin eli Antalya-Istanbul-Riika-Helsinki käyttäen AirBaltic-Atlasjet yhdistelmää vai otanko lennot THY:ltä ja säästän yhden koneenvaihdon.

      Osaatko Jaakkolaavi sanoa, onko paluulennon selkeydessä eroa, kummalla tavalla tulen? Eli meneekö kummallakin tavalla tavarat suoraan Helsinkiin vai joudunko ottamaan niitä ulos Istanblissa? Istanbulin kentälle tällä palstalla löytyykin hyvät "ajo-ohjeet". Jos vielä tuota paluupuolta jaksat valottaa niin iso kiitos =)

      • jaakkoolavi

        Menee veikkaamisen puolelle. Olemme menneet Istanbul-Antalya välin Atlasjetillä ja Oulusta airBalticilla ja silloin piti itse roudata tavarat Istanbulissa Antalyan koneeseen ja päinvastoin. Mutta jos otat THY:n Antalyasta Hkiin niin veikkaan,että saat matkatavarat kulkemaan suoraan perille Hkiin,koska koko lysti on yhdellä lipulla.Mutta varmista jostakin THY:n menettelyt. airBalticin kohdalla ei Riikassa tarvitse puuttua matkatavaroihin mennessä eikä palatessa.


    • 9+6

      jos lentää helsinki-istanbul- antalya esim. thyllä niin matkatavarat menee itsestään eteenpäin, niistä ei tarvitse huolehtia!

      mites tuo suomeen päin tulo toimii tuola riikan päässä?? meno kyllä vaikuttaa kovin helpolta.. varasin lennot nyt riikan kautta ja jatkan matkaa sitten istanbulista antalyaan.. semmonen pika reissu vaan tiedossa! ennen olen aina lentänyt suoraan istanbuliin ja sielä vaihtanu konetta, että istanbulin kenttä on kyllä tuttu!

    • jaakkoolavi

      Terve,Riikaan Istanbulista tultaessa kenttätasossa oli normaali turvatarkastus=hihna ja portti ja samat manööverit kuin muuallakin.Turvatarkastuksen jälkeen kivuttiin toiseen kerrokseen,jossa oli passintarkastus.Ja sitten vain odottelemaan jatkolentoa Suomeen.Menomatkallahan ei Riikassa ole turvatarkastusta,kun se on läpikäyty jo esim. Hgissä. Sen sijaan tulopuolen turvatarkastus on jo mahdollisesti jo kolmas tai neljäs-Istanbulissa kaksi tai kolme,en muista varmaksi,mutta nehän kuuluvat tähän kuvioon.Suomeen Riikasta joltakin portilta-ovat hyvin opastettuja ja infotauluja on riittävästi.Koneeseen pääsee putkessa tai sitten viedään bussilla.

    • 9+18

      no ehkä selviän riikasta eteenpäin.. :D tai no ei musta koskaan tiedä, oon semmonen tunari.. :D mutta saahan sitä apua aina ku vaan kysyy.. :D

    • Atika

      Takastullessa Riikassa passintarkastuksessa meiltä kysyttiin mistä olemme tulossa ja minne olemme menossa. Sanoimme Helsinkiin, niin sanoivat OK ja päästivät menemään.

    • turvatarkastuksia

      Hieman asian vierestä....

      Kannattaa muistaa, että jos on koneen vaihto Riikassa, Istanbulin lentokentältä ei kannata ostaa mitään nestemäistä joka on yli 100ml pakkauksessa. Aika moni joutui viskaamaan ostoksensa Riikan turvatarkastuksessa roskiin, kun kantamukset eivät täyttäneet määräyksiä.

      • jaakkoolavi

        Asiaahan kirjoitat.Unohdin tuosta asiasta mainita,alkaako pää olla hatara kuin harakanpesä.Olimme mummin kanssa tulossa Antalyasta ja Istanbulissa oli tarkoitus ostaa vielä yömyssymetaxat.Taxfreen kassa ystävällisesti sanoi ettei myy minulle litraista metaxaa,koska lennon lopullinen määränpää on Riikan jälkeen Suomessa.Kassa osoitti ohjekylttiä kassatiskin kyljessä,laitettuani lasit päähän asia selvisi minulle kyltin teksteistä.Mummilta kirposi oitis kommentit kaikenmaailman typeristä määräyksistä.Pullo jäi odottelemaan parempia aikoja Istanbuliin,mutta vahinko korjattiin hankkimalla varaosa Riikan lentokenttäkaupasta ja matka jatkui.


    • lennälennä

      Kiitokset näistäkin tiedoista =) Tähän asti olen tosiaan matkustanut aina "paketilla" ja nyt eka kertaa omatoimisesti. Kyllähän sitä pärjää, kun on silmät päässä lukutaitoinen mutta mukava saada etukäteen teiltä saman reissun tehneiltä vinkkejä. Uunotan varmaan ihan kympillä mutta enköhän löydä koneet ja portit ;)

      • Kuissekannatta

        Miksi et lennä suoralla THY:n lennolla? Matka-aika 3t 20minuuttia. Sinulle jäisi enemmän aikaakin Istanbulissa.
        Vaikka Riikan kautta pääseekin halvalla, epäilen sen reitin kannattavuutta pitkän matka-ajan takia. johan siellä tulee nälkäkin ja joutuu rruokailemaan ties kuin kalliilla;)


    • lennälennä

      =) halusin tuolle menomatkalle usemman nousun; se kun on lentämisessä parasta =D Takasin taidan lentää THY:llä, että jää tuo Riika pois. Ja, lomalla kun olen niin ei niin kamalan kiire ole ja tuleepa tuo Riikankin lentokenttä nähtyä =D ja minä itse asiassa jatkan tuosta Istanbulista vielä eteenpäin Antalyaan parin päivän kuluttua. Kun lentelyä tulee niin lennellään sitten urakalla ison ekologisen jalanjäljen uhallakin =)

      • Eisekannata

        lentää paluuta Istanbulista THY:llä. Yhdensuuntainen lippu maksaa enemmän kuin meno-paluu, mutta sinäpä sen maksat. Mukavaa reissua kuiteskii...


    • lennälennä

      No halvemmaksi se kuitenkin tulee kuin maksaa suora Antalya-Helsinki... =) ja halusin nimen omaan ottaa erikseen menon ja paluun; antoi ihan eri lähtöaikavaihtoehtoja kuin meno-paluu -yhdistelmällä ja noin irrallaan sain paremmat lentoajat. Maksan mä kämpästäkin mansikoita niin menkööt lennot samalla tavalla =D ei tämä omatoimimatkailu tällä kertaa ainakaan halvemmaksi tule kuin pakettimatkailu mutta eipä se ollut tarkoituskaan! Kiitokset teille asiallisista kommenteista =)

      • itseasiassaeitule

        vaikka ottaisit meno-paluun Antalyaan saakka, pääsisit halvemmalla. Istanbulissa voisi kyllä viettää aikaa enemmänkin vaikka mennentullen.Toki se on päivistä kiinni milloin olisit menossa, mutta välikö sillä kun kerran sulle sopii mansikoita maksaa:)


    • lennälennä

      Ei sopinut suunnitelmiin ottaa meno-paluuta Helsinki-Antalya. Antoi vain outoja lähtöaikoja ilman välilaskua Istanbulissa tuo reitti olisi ollut törkykallis. Välilaskulla Istanbulissa olisi pitäny yöpyä kentällä ja jatkaa aamulla/lähteä ihan outoon aikaan. Sama takaisinpäin tullessa. Siitä lähti sitten idea lentää ensin vain Istanbuliin, pysähtyä siinä kunnolla ja jatkaa sitten vasta Antalyaan ja siitä perille. Itse asiassa olen menossa kesäksi Alanyaan... =)

      En tiedä, käytänkö outoa hakukonetta, vai miksi en saa näkyville sopivimpia lentoaikoja meno-paluu-haulla. Nuo varaukset on nyt tehty Supersaverilla. Ei ollut aina se edullisin vaihtoehto mutta tykkään, kun niillä voi maksaa verkkopankilla eikä tarvitse jättää korttinsa tietoja.

      Mutta alkuperäinen tiedusteluni koski sitä Riikan kenttää ja enköhän vinkeillänne siellä pärjää. Nyt on paluulippukin plakkarissa ja takaisin tullessa jää tuo Riika koukkaamatta, kun THY:lla lennän takaisin. AYT-IST-HKI-reitille täältä löytyikin ja hyvät neuvot =)

      • hyväämatkaa

        Vastaisuuden varalle: kokeile www.thy.com


    • Matkaopas30

      Kannattaa harkita paluuta Antalya-Istanbul S.Gokcen-Arlanda (lento 2 aik inf vain 225 e!) Tukholmasta sitten laivalla tai lentäen suomeen! www.flypgs.com


      Eli pegasus yhtiö kyseessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe