Pilaantunutta naudanmahaa?!

mahapullat rulettaa!

Olen normaalisti syöttänyt rottweilerilleni päivittäin muun ruuan seassa oscarin valmistamia" lemmikin mahapullia". Ovat sopineet loistavasti. Nyt oon sitten pari kertaa erehtynyt ostamaan halvempaa naudanmahaa isommissa pakkauksissa. Näitä on ollut ällöttävämpi käsitelläkin kun ne mahapullat on tosi helppoja ja pieniä.
EIlen ostamani kilon paketti eläinkaupasta oli järkky! En saanu sitä ensinnäkään sahattua puoliksi millään ja sitten kun koko könttiä aloin sulattaa, ihmettelin naudanmahan tosi tummaa väriä. Eikä aikaakaan un tuote haisi niin järkyttävälle siinä sulaessaan, että koko kämppä haisi. Sitten kun vähän sulaneena sain sitä paloteltua säilytysastiaan, sielä seassa näin kaikenlaista yökyttävää, mm. limasen näkösiä pitkiä suikaleita ym. Ja se haju YÖK!!! Ei ikinä ikinä maailmassa ole Oscarin mahapullat tuohon verrattuna ees haisseet juurikaan! Ja ovat olleet tosi siistin ja puhtaan ja paljon vaaleamman näköistä kuin tuo ostamani kimpale.

Tätä sitten kuitenkin uskalsin hyväuskoisena antaa koiralle, ja tänään on ollut ARMOTON ripuli! Nyt lähtee mahat roskiin ja palaan takasin kyllä Oscarin mahapulliin! Siis aivan järkkyä!

Kuka tietää, miks naudanmaha on eri sävyistä ja eri hajuista? Oliko tämä sitten pilaantunutta oikeasti? HYI ETTÄ! Itelleki tuli koko illaks kuvottava olo. Koira parka. Ei enää toista samanlaista virhettä.

14

2750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että noinn..

      Joo kyse on varmaan jostain pilaantuneesta naudanmaha herkusta. Itse ostin kerran jotain samantapasta nii se oli kuta kuinkii samanlainen juttu. Kyseessä voi olla inhimillinen virhekin tuotteessa...Itse tein tuotteelle valituksen ja sainkin siitä hyvät korvaukset. : )

      Omalla koiralla tuli myös ripuli ja se oksentelikin pari kertaa.. Nykysi annankii vaa pelkkiä papeloita ja piimää..(vaivattovampaa ja varmempaa)

    • jklöjöljköl

      Kuulostaa normaalilta naudanmahalta ja toki koiralta menee maha sekisin, jos annat sitä eka kertaa ja kunnon määrän.

      Naudanmaha todellakin haisee pahalle ja sisältää "suolia", kuten kuuluukin, ne ovta koiralle, ei sinulle. Onko pakko jakaa niin monen osaan, jos et kestä hajua? Oskarin pullat ei haise, mutta niiden sisältö onkin enimmäkseen muuta kuin oikeaa naudan mahaa.

      • mahapullat rulettaa!

        Kyllä meidän koira naudan mahaa on jo pitkään syönyt, niin kun ekasta viestistä lukee. Hmm... mistähän sä oot saanu tietää että Oscar sisältää kaikkea muuta kuin naudan mahaa? Ootko käyny sen tehtaalla katsomassa? Tässä ainakin sen tiedot: http://www.elainruoka.com/tuotteet/raakapakastetut-lemmikin-mahapullat-1-kg ja se mitä eilen ostin lemmikkikaupasta, siinä ei ollut ees tuoteselostetta!

        Jostain luin että naudan mahan väri vaihtelee sen mukaan, kuinka hyvin se on pesty. Mitä paremmin huuhdottu, sen vaaleampaa, ja taas toisin päin.


    • Nasse-tätyli

      Se nyt vaan ikävä tosiasia et naudan maha haisee sille itelleen, eli sköndälle. Se haju on jotain ihan hirveetä! Mut se ei tarkota et se ois pilalla, se vaan haisee sille. Jostai kumman syystä koirat tuntuu tykkäävän just siitä mikä meijän ihmisten nenään haisee ihan itellee, kumma juttu.

      Sit kun puhutaan ylipäätään sisäelimistä niin mulla on jotenkin sellanen muistikuva et maha on niistä voimakkain. Se pistää järestään jokaisen ensi kertaa syöjän mahan enemmän tai vähemmä sekasin. Kannattaa alottaa ihan pienillä määrillä et maha tottuu mahaan.

      Joo ja se et ne Oscarin masupullat ois ehtaa masua, niin voisin veikata et kukkua koko väite!

    • mahan syöjiä 2

      No onhan oskarissa kaikkea muutakin mukana, kamoon! Ei sellaisia pullia noin vain pakettiin laiteta, heh heh.

      Naudan maha haisee kammottavalle, kuuluu siihen se haju.

    • Puhtaaksi Pestyä

      "Suomalainen puhtaaksi pesty naudan maha"

      Tuossapa se jo tulikin, ei haise kun on kaikki mahdollinen bakteerikanta pesty pois :-))

    • ,jiuyhmkuyj

      Bakteerikanta...?? No joo, kukin ajattelee mitä lystää.

    • Koi-ru-li

      Saako naudanmahaa ihan normaaleista ruokakaupoista? Siis tiskiltä vai ihan lihahyllystä? Osaako kukaan sanoa hintaa,mitä maksaa kg?

      Ilmeisesti voi antaa useammankin kerran viikossa..

      • nauta

        Naudan mahaa saa lemmikkieläinliikkeistä, jotka myyvät barf-tuotteita. Hinta ei päätä huimaa, alle 4€/kg. Myydään pakastettuina 500g pötköinä.


      • kennelpakaste

        Kennelpakasteen naudanmahaa saa monista ruokakaupoista. Pakattu 500 g:n rasiaan tai lemmikkieläinliikkeestä saa isompina kokoina. Rasiassa oleva on kahteen kertaan jauhettua eli sopii kääppärillekin.
        Kennelpakasteella on kaupoissa omat pakasteet. Yleensä sijaitsevat lemmikkiruoaosastolla.
        Itse olen kääppäreilleni syöttänyt e.m firman tuotetta yli 20 vuotta eikä ongelmia ole ollut. Kerran ostin jostain myyntiautosta naudanmahaa. Se oli pesty yhteen kertaan ja haju sen mukainen.


      • kuivattumaha
        kennelpakaste kirjoitti:

        Kennelpakasteen naudanmahaa saa monista ruokakaupoista. Pakattu 500 g:n rasiaan tai lemmikkieläinliikkeestä saa isompina kokoina. Rasiassa oleva on kahteen kertaan jauhettua eli sopii kääppärillekin.
        Kennelpakasteella on kaupoissa omat pakasteet. Yleensä sijaitsevat lemmikkiruoaosastolla.
        Itse olen kääppäreilleni syöttänyt e.m firman tuotetta yli 20 vuotta eikä ongelmia ole ollut. Kerran ostin jostain myyntiautosta naudanmahaa. Se oli pesty yhteen kertaan ja haju sen mukainen.

        Mites sitten kuivattu naudan maha? Oma koira tykkää sitä rouskutella (niitä isoja paloja), mutten ole paljon uskaltanut antaa. Muistelisin päinvastoin lukeneeni, että naudanmaha sopisi herkkävatsaisillekin koirille, mutta kai se on tottumiskysymys?!!


    • Pesemätön Pötsi

      Naudanmahan tummuus/vaaleus vaihtelee sen mukaan miten tarkkaan pötsi on käsitellessä pesty. Pestessä pötsi vaalenee ja haju laimenee, koska siitä poistuvat kaikki hyödylliset entsyymit. Tummempi pötsi on entsyymirikkaampaa, ja siten hyödyllisempää koiran ruoansulatukselle, koska entsyymit edesauttavat ja tasapainottavat koiran suoliston mikrobikantaa ja bakteeritasapainoa. Tietysti tummempi pötsi on ns. "vahvempaa" ja voi olla tottumattoman koiran mahalle alkuun järkytys. Joten vaikka koirasi olisikin saanut oscarin mahapullia tai jauhettua mahaa, kannattaa tähän tummempaan tavaraan totuttaa vähitellen, niinkuin kaikkeen muuhunkin uuteen. Kunhan koira on tottunut vahvuuteen, on tummempi maha sille paljon hyödyllisempää käytössä. Siis mitä tummempaa ja haisevampaa, sen parempi, mikäli vain itse kestät hajun. (Kennelpakasteelta saa tätä hieman vähemmän pestyä mahaa myös 350g annospakkauksissa).

    • mahaaa.......

      kannattaa ostaa vaikka mustista ja mirristä 500g pötkö naudan mahaa.
      jäisenä pötköstä saa kätevästi paloiteltua pienempiä paloja, veitsellä ja vasaralla, tai vaikka retkikirveellä.
      Sopivat palat voi antaa koiralle vaikka jäisenä, silloin ei mahan haju jää huoneistoosi leijailemaan, vaan sulaa koiran suussa ja vatsassa.
      koiran suun voi myös puuhkliä kuin piikulapsen syömisen jälkeen.
      Suosittelen kyllä ehdottomasti totuttamaan koira juuri tuohon tummempaan mahaan, ihan pieninä paloina kerrallaan.

    • Looke

      Kyllä se on se haju tärkeä pointti , koska se kertoo bakteerimassan olemassaolosta eikä sitä kannata huuhdella. Nyt ei puhuta tietenkään pilaantuneesta kamasta.
      Meidän yksivuotias koikkeri kilahtaa kun haistaakin naudanmahaa, rupeaa pyörimään vimmatusti ja vatkaa hännän melkein sijoiltaan.
      Koska oleen valmistunut koirankakkatieteen dosentiksi, herkästi löysästä vatsasta kärsivä hauva duunaa naudanmahakuurin jälkeen oppikirjakakkaa, melkokuivaa ja tosi helppoa kerätä messiin kävelytieltä.
      Se sulaneen mahan käsittely on tosiaan vähän ikävää ja döfää aika mehukkaalle.
      Mutta mitä sitä ei tekisi rakkaan ystävän hyvinvoinnin eteen!
      Mietin vain mikä olisi sopiva määrä? Ihmettelen kun meidän koira ei oikein syö Oscar-jauhelihaa, mutta kun ostan lähikaupasta teurastamolta tuotua raakajauhelihaa mihin on jauhettu tietty muutakin niin koira syö ettei kerkiä henkeä vetämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe