Parannusehdotuksia.

Basker

Puumallin poistaminen oli pahin mokanne. Siitä olettekin näköjään saaneet jo paljon palautetta. Paras puumalli on se, joka oli käytössä edellisen vuosikymmenen aikana, eli se, jossa viestistä lähti alaspäin viiva vastausviestiin.

Tällöin viesteistä näkyivät vain otsikot, mutta se ei tuntunut ketään haittaavan, vastausotsikon napauttamisellahan sai vastauksen näkyviin, eikä se vaatinut kuin yhden klikkauksen.

Sekään puumalli, joka oli käytössä vielä alkuvuodesta 2011, ei ollut huono, mutta ikävä kyllä puu ei enää ollut oletuksena viestien esittämismuodoissa. Olisi pitänyt olla.

Nyt tekisitte varsin viisaasti, jos ottaisitte oletusarvona käyttöön sen alkuperäisen, viivoilla varustetun hakemistopuun. En tiedä, onko se nykyisin käytössä olevan järjestelmänne pohjalta mahdollista koodaamisen kannalta katsottuna, mutta jos on, niin palatkaa parhaaseen. Jos ei, palatkaa nykyistä edeltävään "välikoppamalliin".

Peukutuskäytäntö on herättänyt keskustelua, ja se ei ollutkaan oikein toimiva. Peukutuksen käyttöönoton alussa saattoi Opera-selaimen avulla manipuloida peukkujen määrää mielin määrin, kunnes te keksitte, miten se voidaan estää. Myöhemminkin erilaisten selainten avulla kuitenkin saattoi jatkaa manipulointia. Siksi on hyvä, että peukutus poistettiin.

Lopuksi hajahavaintoja.

1. Tuoreimmat haut -kohta sivun oikeassa reunassa on turha. Onhan sen käyttö yleistä nykyään vähän joka sivustolla, mutta ketä se _oikeasti_ kiinnostaa? Jättäkää se pois.

2. Palstoja on liikaa. Parituhatta palstaa. Kun joka ainoalle aihepiirille ja aihepiirin ala-aiheille ja ala-aiheiden ala-aiheille on oma keskustelupalstansa, niin silloin ollaan rönsyilty liian pitkälle.

Karrikoidusti; yläotsikkona on Kasvit. Sen alaotsikkona on Putkilokasvit. Sen alaotsikkona on Siemenkasvit. Sen alaotsikkona on Koppisiemeniset. Sen alaotsikkona on Yksisirkkaiset. Sen alaotsikkona on Alismatales. Sen alaotsikkona on Vehkakasvit. Sen alaotsikkona on Peikonlehdet. Esimerkki ei ollut Suomi24:ltä, mutta voisi olla.

3. Sivun yläosassa olevassa Tästä Suomi puhuu nyt -kentässä aiheet vaihtuvat liian hitaasti. Kerran viikossa vaihtuvat aiheet eivät ole ajan hermolla. Suomi ei nyt puhu siitä, mistä se puhui viikko sitten.

4. Viestin merkkien maksimimäärän rajoittamisen 5000 merkkiin ymmärtää kyllä siltä kannalta, että sillä halutaan estää pitkät lainaukset. Se vain ei toimi. 5000 merkin mittaisia suoria kopioita uutisista ja blogikirjoituksista on palstoilla edelleen, ja jotkut kirjoittajat jatkavat niitä vielä kirjoittamalla vastausviestin omaan aloitukseensa, ja siihen vielä vastausviestin. Nostakaa nyt edes maksimäärä 10 000 merkkiin, tai poistakaa raja kokonaan.

5. Eräillä palstoilla on teidän viimeisimmän uudistuksenne jälkeen tilanne se, että välillä palstan ensimmäinen sivu näyttää uusimmat kirjoitukset, välillä taas monta vuotta vanhat. Jos näkyvillä on vain vanhoja aloituksia, on mentävä sivulle 2. Siellä alareunassa on sivunumerot. Niiden kummallakin puolella on nuolia, vasemmalla yksi nuoli ja yksi tuplanuoli vasemmalle, oikella puolella samat oikealle. Ykkössivulla näitä ei ole. Vain klikkaamalla vasemman reunan tuplanuolta pääsee kaikkein uusimpiin aloituksiin.

6. Lukukertojen laskuri kannattaisi palauttaa. Teitte emämunauksen, kun poistitte sen. Nimenomaan lukukertojen laskuri kertoo lukijoille, mitkä ovat kiinnostavia aiheita ja mitkä eivät.

Tietysti sitäkin voi manipuloida avaamalla ja sulkemalla, avaamalla ja sulkemalla omaa aloitustaan yhä uudestaan ja uudestaan, mutta rehellisesti sanottuna: kuka jaksaa hankkia omalle aloitukselleen 50 000 "lukijaa" avaamalla ja sulkemalla aloituksensa 50 000 kertaa? Joillain nörteillä voi olla sitä varten joku automaattinen ohjelma, mutta harvassa ne tapaukset ovat.

7. Hakutoimintonne on luku sinänsä. Te ette ole koskaan saaneet sitä toimivaksi. Jos haluan hakea esim. pari vuotta sitten kirjoitettua aloitusta, jonka otsikon muistan, sitä ei taatusti löydy haullanne. Haku nimittäin etsii vain viestin sisällä olevia sanoja, ei otsikoissa olevia. Googlen avulla kyllä löytyy aivan varmasti, ja se onkin aina nopeampi tie Suomi 24:n kirjoitusten löytämiseen kuin Suomi 24:n oma hakutoiminto.

Tässäpä näitä, näin aluksi. Monia muitakin epäkohtia voisi listata. Monia.

1

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vikoja enemmän

      kuin parannuksia... Hieno uudistus...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      107
      7381
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      65
      6946
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3482
    4. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1262
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1243
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      14
      1113
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      218
      1066
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      933
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      881
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      853
    Aihe