Saatiin Helsingin vuokratontti

giushkäadtd

Osallistuttiin Helsingin kaupungin tonttiarvontaan, jossa jaossa oli 67 vuokratonttia. Osallistujia oli 1308. Meille tuli arvonnassa varausnumero 102, joten siinä mielessä aika hyvä tuuri. Luultiin toki, ettei meille tonttia riitä. Nyt kuitenkin tuli ilmoitus, että saadaan peruutustontti jos halutaan. Tontti sijaitsee Malmilla, joka ei ole kyllä meidän mielihalujen kärkipäässä. Kovin hyvin emme aluetta tunne, mutta ne mielikuvat Malmista ovat lähinnä negatiivisia. Tontti on kooltaan Helsingille tyypillinen kärpäsenpaskan kokoinen 469m2. Kuitenkin sen arvo ostettaessa olisi 150-200 tonnia. Joten kun vuokra on 2650 euroa vuodessa, niin aika ison lainasumman säästää vuokratontissa.

Mutta... Googlen nettikuvien mukaan alue on ihan rauhallisen näköistä KERROSTALOALUETTA. Yhtään omakotitaloa en Googlen katunäkymässä alueelta havainnut. Pitää mennä huomenna paikan päälle katsomaan.

Kulkuyhteyksien kannalta sijainniltaan kartan perusteella paikka on hyvä. Asema on lähellä, mutta ei onneksi ihan vieressä. Bussit keskustaan (ja siis töihin) kulkevat hyvin.

Perheellemme pysyvää kodin paikkaa olimme hakemassa, mutta ainakaan ensimmäisten nettikuvien ja ensifiiliksen mukaan ei se nyt todellakaan loppuelämän kodin paikalta tunnu. Ensin tuli mieleen, että rakentaa jonkun mahdollisimman halvan perustalon siihen, asuu muutaman vuoden ja Helsingin omakotitalojen järjettömän hinnan tuntien myy talon parin vuoden päästä hirmuisella voitolla. Mutta nykyisin kaupunki ei enää tarjoakaan vuokratonttien voittajille ilmaista lottopottia. Tontinvuokraehdoissa nimittäin todetaan, että "Vuokralaisella on vuokrasopimuksen mukaan vapaa siirto-oikeus. Kaupungilla on kuitenkin oikeus irtisanoa vuokrasopimus ja lunastaa
tontilla olevat vuokralaisen rakennukset, mikäli kauppahinta vuokraoikeutta siirrettäessä ylittää kaupungin hyväksymän enimmäishinnan. Ehdon tarkoituksena on, että kohdetta myytäessä kauppahintaan ei sisälly maapohjan hintaa vaan ainoastaan vuokralaisen omistamat rakennukset, puutarha ja pihatöiden osuus myyntihetken tasoisina."

Eli ilmeisesti siinä kaupunki jotenkin arvioi, että onko tontille rakennettu Älvsbyhus 150 tonnilla vai Lammin kivitalo 400 tonnilla. Ja käytännössä voittoa ei juuri merkittävässä määrin pysty saamaan. Tuntuu lähinnä, että jos se voittomahdollisuus on poissuljettu, ei "ei-itseään-miellyttävään-kodinpaikkaan" halua alkaa rakentamaan. Sen verran iso juttu kuitenkin kyseessä on. Mutta mitä mieltä te olette. Ja mitähän se kaupungin ehto käytännössä mahtaa tarkoittaa?

0

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        284
        2978
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        215
        1890
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        59
        1562
      4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        2
        1350
      5. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        77
        1218
      6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        262
        1162
      7. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        80
        1052
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        52
        1021
      9. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        80
        961
      10. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        143
        821
      Aihe