Parin vkon päästä Riika..

av

Eli eka matka Riikaan reilun parin vko:n päästä. Aikasen kokematon matkustelija olen muutenkin.. Elikkäs, ihan ensimmäiseksi, missä kannattaisi vaihtaa rahaa? Suomessa lähtiessä vaiko siellä paikanpäällä, ja jos, niin missä? Minkälaiset ilmat siellä vallitsevat tähän aikaan vuodesta? :) Ajatus oli, että vuokrataan auto ja käydään katselemassa Riikan ulkopuolellakin, niin olisiko suositusta, mihin suuntaan kannattaisi lähteä körryyttelemään, ja pärjääkö siellä autonratissa jos ossaa ajjaa Oulusa? :D

3

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tervemenoa vaan

      Ehkä viisaammatkin vastaavat, mutta tässä joku kommentti.
      Latvian kevät on yleensä jonkun 2-4 viikkoa meikäläistä (Oululaista?) edellä, eli jonkun asteen lämpimämpää ja vähemmän lunta. Nyt tosin lunta lienee annettu runsaasti.
      Tarkoittaa että ajellessa Riian ulkopuolella voi tarkkailla hiihtokelejä, lunta lienee paksusti kaikkialla, pohjoisessa ja idässä enemmän kuin lännessä Kuurinmaalla.
      Ajeleminen ei ole vaikeaa muualla kuin Riian keskustassa, missä silloilla on tungosta ja kaistan valintaa osaamaton voi joutua ties minne.
      Rahanvaihoon on runsaasti mahdollisuuksia pankeissa ja Valutas Maina -kioskeissa.

    • Juuri Riikasta tulin

      Hei,

      Olin viime su 27.2. päivän Riikassa läpikulkumatkalla, kun vaihdoin lentoa. Siellä oli kylmempää kuin Helsingissä, tuolloin -10. Myös tänään paluumatkalla sama juttu. Lunta ja jäätä on kaduilla.

      Rahaa vaihdan aina Suomessa, niin sitten sitä on, jos tarvitsee vaikka heti kentällä. Forexia käytän, jos se on saatavilla. Yksi Latvian lati on 1,5 euroa eli kympin seteli on jo "arvokas". En käyttäisi korttia, niin kuin en yleensäkään ulkomailla.

      Bussilla ja ratikalla matkustaminen on halpaa. Kertamaksu esim. kentältä keskustaan bussilla 22 oli 0,50 latia. 24 h lippu maksaa n. 4 euroa ja sillä saa matkustaa niin paljon kuin haluaa. Ruoka on Suomen hinnoissa. Selkeä ja keskeinen paikka kahvitteluun ja ruokailuun on esim. Stockamanin kahvila. Talvisena su-iltapäivänä ei ollut vanhassa kaupungissa paljon tarjontaa kahviloista. Stockmanin lähellä on mielenkiintoinen ulkotori-kauppahalli, jossa on paljon paikallisia myyjiä.

      Ainakin meidän tapaamat asiakaspalvelijat olivat ystävällisiä ja puhuivat hyvää englantia.

    • Riganieki

      Jotain infoa ja tarkennuksia. 24h lippu maksaa 1,9 latia eli vajaa 2,8 euroa.
      Lati on melko tarkkaan 1,4 euroa. Rahanvaihtopisteitä on paljon. Lentokentällä ei kannata vaihtaa huonon kurssin takia (lentoasema ottaa profitit välistä). Keskustassa on Marika nimisiä vaihtopisteitä. Kurssi on usein parempi kuin Latvian pankin ns. virallinen kurssi. Suomessa vaihtaminen on helppoa, mutta ei edullista. Automaateista saa myös nostettua, käsittääkseni jopa Visa Elektronilla.
      Tiet ovat täällä varsinkin näin alkukeväästä järkyttävän huonossa kunnossa. Pahoja monttuja asfaltissa. Sigulda, Jurmala ovat Tässä Riian lähellä olevia mielenkiintoisia paikkoja. Mitä keleihin tulee, niin kevättä alkaa pukata jo mukavasti. Välillä on ollut jo 10 paikkeilla päivisin varjossa. Yöllä vielä mukavasti pakkasen puolella. Junallakin on edullista matkustaa ellei halua autoa vuokrata. Siguldaankin menopaluu muistaakseni vajaa 4 euroa. Jurmalaan (Majoriin) luokkaa alle 3 euroa.
      www.rigatours.net on yksi hyvä alan toimija täällä. Kandee tutustua ja kysellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe