koira puri, teinkö oikein

jdjdjkkdss

Kyseessä siis "perheemme" koira, joka on nyt meillä kaksi viikkoa hoidossa, muuten asustelee porukoilla, 11 vuotias pikkukoira...

Eli eilen tultiin lenkiltä ja koira juoksi suoraan nuolemaan vehjettänsä meidän sängylle, jossa yleensä on saanut olla, mutta olen pitänyt peittoa jalkopäässä ettei noita kusitippoja tule, no menin sitten hätistelemään pois, ja kädellä rupesin vähän nostamaan, tai antamaan vauhtia, kun käskyyn vaan sai vastaukseksi luimistelua.. No koirahan rupesi murisemaan ja näyttämään hampaita varoitukseksi, no tästähän minä sitten "suutuin" ja aloin näyttämään, että kuka täällä oikein määrää ja rupesin ottamaan niskasta kiinni (tuttuun vanhaan tapaan, näin on käynyt ennenkin) mutta sitten koira rupesi puremaan, ei kuitenkaan niin kovaa että iho olisi mennyt rikki, mutta ei kuitenkaan leikilläkään, vedin siis käden pois ja toruin, sitten koitin uudestaan, ja kun vein käden lähelle, koira haukahti ja oikein yritti _napata_ minua kädestä tulemalla lähemmäs, tämän jälkeen äkkiä kierähti ja meni avopuolisoni luokse luimuumaan ikäänkuin "turvaan" joka makasi siinä samalla sängyllä, vasta sitten avopuolisoni älysi ruveta koiraa torumaan, ja sitten koira murisi hänellekkin..

No minä luovutin tuossa vaiheessa, menin siivoamaan toista makuuhuonettamme, että laittaisin koiran jäähylle. Avokki sitten otti koiran peiton sisässä toiseen makuuhuoneeseemme (ei ole koskaan tuota nähnyt vihaisena, niin ajatteli varmuudeksi ottaa peiton väliin, kun murisi hänellekkin) jonka jälkeen koira luikki suoraan sängyn alle piiloon, minä sammutin valon ja laitoin oven kiinni, menin nukkumaan.

No siellähän se sitten jonkun puolen tunnin päästä raapi ovea ja ulisi, sitten rupesi viiden minuutin välein haukkumaan, (asutaan kerrostalossa ja kello oli yli kahden yöllä) joten päätin mennä komentamaan, siellä sitä vaan luimisteltiin, kun käskin omaan koppaansa "oma paikka" niin joduin sen sitten siihen "alistamalla" nostamaan "alistamalla" ja käskyttämään pysymään siinä. Oven jätin tällä kertaa vain raolleen. No jonkun puolen tunnin päästä sieltä taas hiivittiin meidän makuuhuoneeseen, jossa suoraan luimisteltiin sängyn alle, eikä tultu pois vaikka käskettiin. Hain sitten sen koppansa, "oman paikkansa" siihen meidän sängyn viereen, ja sitten yöllä kun koira muutamaan kertaan yritti hypätä sängylle, ei päästetty, vaan kiellettiin. Tänään ei mitään rapsutuksia tai kontaktia muuta kuin käskytysmuodossa ole tehty..

("oma paikka" on käytössä porukoillamme, jos koira on tehnyt tuhmia, käskytetään se omaan koriinsa kaappiin häpeämään, jonne se yleensä luimistelee, eikä uskalla tulla pois)

Tämän viikon aikana avopuoliso ei ole tätä kovinkaan paljoa käskenyt, minä olen joutunut olemaan se joka käskyttää.. Koira tykkää enemmän tuosta avokista, koska siltä saa aina rapsutuksia ja huomiota..

Kannattaako tälläistä huomiotta jättämistä jatkaa, ja kuinka kauan. Koira on kuitenkin meillä viikon. Ennen saanut nukkua aina sängyssä... Nytkin nukkuu vierashuoneemme sängyllä, kun en ehtinyt käskyttää alas, pitäisikö sekin olla siis pannassa, vai tuo meidän oma sänkymme?

14

1642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meitsivaa

      Eli,hyvä,että edes joku komentaa koiraa! Sano sille avokillesi,että se ei riitä,että vain yksi komentaa ja toinen on kuin enkeli koiralle.Täytyy olla tasapainoisia,jotta koirakin on ja oppii kunnioittamaan teitä ja pääsee tavoille.Molempien on käytettävä samaa torumissanaa,jotta koira osaa helpommin yhdistää sen ja tietää mitä sanomalla tarkoitetaan ja ajetaan takaa.Toruminen on tapahduttava heti koiran rikkoessa sääntöjä, napakalla ja voimakkaalla äänellä.Ei näin: "noni tollein ei saa tehdä,tossa ei oo järkee,eikä toi oo hyvä juttu" vaan näin: "ei" tai vaikka "tuhma poika/tyttö,hyi". Eli ei pitkää litaniaa,vaan jämptisti parin sanan lause.Koiraa ei kannate jättää huomiotta yli 1kk,vaan sitä huomiotta jättämistä voi tehdä pari viikkoa kerrallaan...Koirallenne on myös tarpeellista tehdä kunnon peruskoulutus-koirakoulu,sillä jos se ei teitä perusjutuissa ja käskyissä tottele,ei sitten muussakaan...Ja ei saa tehdä niin,että joskus koira saa mennä sängylle,ja joskus ei.koira menee pää pyörälle ja sekasin!

    • sairas ja kipeä

      Koira voi olla sairas.

      Jos et osaa mutta niin kieltäydy ottamasta koiraa jatkossa hoitoon. Voisitko toimittaa sen loppuajaksi eläinystävälliseen ja asialliseen koirahoitolaan.

      • kevätiiris

        Voihan tuon ikäisellä jo vaivoja ollakkin, mutta ei sen tarvitse sänkyyn tunkea silti. Hyvä että säännöt on, pitäkää vaan niistä kiinni. Koira protestoi aluksi koska on tottunut muuhun, mutta kyllä se pian hyväksyy tilanteen. Viikossa ei ihmeitä tehdä, mutta on selvää, että omassa kodissanne te asetatte säännöt ja koira niitä noudattaa. Kyllä koira hyvin käsittää, että vain isäntäväen sänky on kielletty paikka, jos haluatte sitä vierashuoneen sänkyyn päästää. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Koira on vaan itsepäinen, kun on sänkyyn tottunut. Pitäkää yhteinen linja, niin ongelma poistuu nopeasti, ja murinat loppuu. Ja konflikti pitää hoitaa loppuun heti, eikä luovuttaa ja mennä välillä muuta tekemään! Mielestäni siinä kohtaa teit virheen.


    • jalsoaaa

      Järkyttävää luettavaa! Ei ihme että teillä on vihainen koira. Ei järjen hiventäkään koko touhussa!Mikset vain nätisti ja rauhallisesti ottanut koiraa sängystä pois. Näin niitä luennevikaisia tehdään.Koirall ei tarvitse suuttua koskaan vaan olla auktoriteetti, juuri niinkuin lapsillekin.

    • rotikkamiekkonen

      Et tehnyt oikein.

      Minulla on ollut kymmeniä vuosia erilaisia aktiivisia pk-rotujen edustajia, osa vähemmän, osa hyvinkin dominoivia koiria.

      Aina jos koira on näyttänyt niin pentuna tai aikuisenakin (osa koirista tuli aikuisena kodinvaihtajana) hampaita, olen ottanut uhkaavasti askeleen eteempäin ja "blokannut" koiran, eli lonkalla hieman tönäissyt sitä. Sen verran, että koira astuu askeleen tai toisen sivuun tai taaksepäin. Samalla olen karjaissut EI ja komentanut koiran siitä maahan. Ei ole koskaan koirat sen jälkeen aukoneet päätään.

      En usko johtajuusteoriaan, vaan toimin tunnepohjaisesti miettien, miten lapseni kouluttaisin. Ja hyviä koiria niistä on tullut, hyvin vietikkäitä ja aktiivisia rotuja, mutta tulivat toimeen hyvin saman sukupuolen edustajankin kanssa.

      • poika maahan

        blokkaatko lapsesi myös tuolla tavalla? :D


    • ärsyttäväääää

      Ensinnäkin jossakin kohtaa on aikoja sitten menty koiran kanssa pahasti metsään kun se edes yritti purra... Koira oli sängyssä tekemässä omia juttujansa, olisi pitänyt siirtää sen huomio sinuun ja komentaa se sitten alas. Ja jos koira osoittaa mieltänsä niin todellakin hyvin napakka "EI" ja semmoisella auktoriteetilla että koira alistuu.

      Tämän jälkeen tilanne on hoidettu. Avokille voit kiukutella vaikka sen 2 viikkoa jos hän on mielesi pahoittanut mutta koiraa ei rangaista hetkeäkään enenpää kuin tilanne vaatii.Ei se ymmärrä edes seuraavana aamuna enää miksi sille mökötetään! Suututtaa vietävästi kun kaikenmaailman tollukoille yleensä annetaan koiria pidettäväksi.....

    • ärsyttävääää

      "Toruminen on tapahduttava heti koiran rikkoessa sääntöjä, napakalla ja voimakkaalla äänellä.Ei näin: "noni tollein ei saa tehdä,tossa ei oo järkee,eikä toi oo hyvä juttu" vaan näin: "ei" tai vaikka "tuhma poika/tyttö,hyi". Eli ei pitkää litaniaa,vaan jämptisti parin sanan lause.Koiraa ei kannate jättää huomiotta yli 1kk,vaan sitä huomiotta jättämistä voi tehdä pari viikkoa kerrallaan"

      koirakouluun mars! Koiralle käskyt yhdellä selkeällä ja napakalla sanalla! EI MITÄÄN LAUSEITA. Haluaisin todellakin kuulla perustelut tuolle että koiran voi jättää huomiotta pariksi viikoksi? Ei oo itku kaukana tästä kyllä, kaikkea voiki olla....

    • somebodyy

      Koira ei selvästikkään luota teihin, jos kerran hampaitaan näyttelee ja näykkii? Eihän koiraa ole koskaan lyöty tai mitään muuta vastaavaa? Napakka "ei" ja jos näykkii niin "puraisuote" kaulalle tai siihen luun kohalle tai jalalla koskettaminen pitäisi riittää. Huomiotta jätetään yleensä jos koira riehuu tai muuta vastaavaa. Ja kyllähän aina pitää olla samat säännöt ja näin. Mutta jos se on teille okei, että koira nukkuu vierashuoneen sängyssä mikäs siinä? Kyllä koira vielä voi oppia ettei kaikille sängyille kiivetä. Meillä koira saa olla yhdellä sohvalla mutta hienolle nahkasohvalle ei ole asiaa, alusta asti opetettu, kyllä se sen ymmärtää. Mutta tollasessa tilanteessa kannattaa muistaa, että koira saattaa hakea "turvaa" sängstä, tuntee olonsa isommaksi. Olen aika samalla kannalla rotikkamiekkosen kanssa, mutta sitäkin pitää varoa että jos kyseessä on herkkä koira, ettei liian kovaa sano, ettei ala pelkäämään ja muuttumaan vielä ns. agressiivisemmaksi koska yleensä pelko ja epävarmuus johtaa agressiiviseen käytökseen.

    • kiimanennainen!!

      "Koira ei selvästikkään luota teihin, jos kerran hampaitaan näyttelee ja näykkii? Eihän koiraa ole koskaan lyöty tai mitään muuta vastaavaa? Napakka "ei" ja jos näykkii niin "puraisuote" kaulalle tai siihen luun kohalle tai jalalla koskettaminen pitäisi riittää. Huomiotta jätetään yleensä jos koira riehuu tai muuta vastaavaa. Ja kyllähän aina pitää olla samat säännöt ja näin. Mutta jos se on teille okei, että koira nukkuu vierashuoneen sängyssä mikäs siinä? Kyllä koira vielä voi oppia ettei kaikille sängyille kiivetä. Meillä koira saa olla yhdellä sohvalla mutta hienolle nahkasohvalle ei ole asiaa, alusta asti opetettu, kyllä se sen ymmärtää. Mutta tollasessa tilanteessa kannattaa muistaa, että koira saattaa hakea "turvaa" sängstä, tuntee olonsa isommaksi. Olen aika samalla kannalla rotikkamiekkosen kanssa, mutta sitäkin pitää varoa että jos kyseessä on herkkä koira, ettei liian kovaa sano, ettei ala pelkäämään ja muuttumaan vielä ns. agressiivisemmaksi koska yleensä pelko ja epävarmuus johtaa agressiiviseen käytökseen. " Näin

    • ....

      "koira puri, teinkö oikein"

      Kyllä tässä nyt meni pieleen melko lailla kaikki.

    • Se

      Aivan aluks teit väärin sen , et annoit koiran tulla ylipäätää teijän sänkyyn . Koira sit otti vähitellen sen sängyn reviirikseen . Kun menit sitä sängystä hätistelemään , sä olit sen silmissä tunkeilija . Se yritti puolustaa reviiriään näykkäämällä. Oikein teit , ettet päästäny enää sitä sänkyynne . Kannattaa opettaa koiralle ettei se sais mennä sille toisellekki sängylle , sillä se saattaa ottaa sen reviirikseen . Laittakaa koira jonnekkin huoneeseen , missä ei oo sänkyä yms .

    • näin se tehdään.

      Jaa-a, mehtään tuossa on menty monessakin kohtaa.

      Kun koira puri, annoit periksi. Sillä tavalla pureminen tuli melkolailla kannattavaksi koiralle.
      Katsotaanpa tuo tilanne uudestaan koiran kannalta:
      Sinä ahdistelit sitä pois sängyltä-> koira murisee-> sinä ahdistelet lisää->koira puree-> sinä peräännyt, mutta ahdistelet heti uudestaan-> nyt koira tulee kohti samantien ja yrittää heti näykkäistä sinua ei edes varoita murisemalla.
      Eli mitä tässä tapahtui ja mikä meni pieleen? No KAIKKI. Koira huomasi että puremalla sinua, se saa sinut perääntymään. Arveletko että pureeko koira ensi kerralla herkemmin?Oi taitaapa purra. Älä ikinä peräänny jos koira alkaa uhkailla, vaan näytä koiralle missä mennään. ja eri asia on ehkä isommat koirat joiden kanssa kannattaa toki miettiä että miten raivona se koira käy, mutta tuollainen pienen koiran näykkiminen on hoidettu yhdestä kerrasta poikki kun et peräänny puremisen takia vaan näytät koiralle että ei auta itku markkinoilla ja pois MINUN sängystä JUSTIINSA.

    • törröröö paviaanit

      Hoi ihmiset, jotka väitätte, että koiraa torutaan lausein tai sanoin. Tai siis, kyllä, sanoja käytetään vahvistamaan käskyä, mutta ruumiinkieli kertoo kaiken. Eivä koirat puhetta ymmärrä !! Tuossakin tilanteessa olisit voinut vaikka viheltää niin että koira keskittyy sinuun ja napsauttanut sormillasi kohti lattiaa ja napakasti sanoa "alas!", etkä suoraan käydä käpelöimään kun toinen on munapesulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      953
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      650
    Aihe