Kokemuksia Femtolasik

-9-likinäkö-m

leikkauksista.? Kaivataan lisää. Varsinkin ne joilla on ollu paljon miinuksia (enemmän kuin -5 diopt. ) ,ja ennen leikkausta piilolasien käyttöä esim. yli 10v uotta. On varmaan kyselty jo aikaisemminkin tällä palstalla, mutta tuoretta tietoa. Miten silmänne on parantuneet, ja onko hämäränäkö ongelmia., silmien kuivuutta yms.??

18

4313

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ex-lasillinen

   Oli -5.25 ja -5.75.
   Nyt näkö yli 100%, leikkauksesta kohta 7kk. Hyvin on parantunut, en enää käytä juuri ollenkaan kostutustippoja, joskus silmät kuivaa, kun rasittuu.
   Ei ole hämäränäköongelmia, näin talvella hyvin ajaa autoa, ei sokaisseet vastaantulijat erikoisemmin, kuin ennenkään. Valomainoksetkin näkyi hyvin terävästi.

   • Ex-lasillinen

    P.S. Niin ja piilarit oli 25v., silloin silmät vuosi solkenaan kuivuudesta ja oli ihmeen kellertävät.


  • Antilasik

   Ennen päätöstäsi laita googleen "Lasik Problmes"

   Kerrothan täällä sitten, miten päätit..

   • toidi

    mrööhhh


   • Antilasik
    toidi kirjoitti:

    mrööhhh

    Mitähän tuokin sitten tarkoitti.


  • Aaron I.
  • oma kokemus

   Ikä 24v. Femtolasik tehty Mehiläisessä noin 9kk sitten.
   Miinusta oli 5,25 ja 5,5 sekä hieman hajataittoa. Piilolaseja käyttänyt 12 vuotiaasta asti, joiden vuoksi silmät olivat erittäin kuivat.
   Hämäränäköongelmia ei ole ollut, ei myöskään haloilmiöitä tms. Näkö on hyvä enkä tarvitse laseja ajaessa. Silmät olivat alussa leikkauksen jälkeen todella kuivat, mutta tippojen ahkeran käytön jälkeen alkoi helpottaa. Nykyään käytän tippoja vain aamulla ja illalla. Minua ei haittaa käyttää silmätippoja aamuisin ja iltaisin, sillä piilariaikaan jouduin käyttämään niitä lähes jatkuvasti. Ihanaa nähdä ja elää ilman laseja vaikka hienoista kuivuutta silmiin jäikin.

  • Top 3 kokemus

   Ikä 30v. Femtolasik tehty 2kk sitten. Miinuksia oli -8 ja -7.5. Näkö nyt 100%, eikä mitään ongelmia ole ollut. Kosteutustippoja tosin käytän, mutta niitä käytin jo ennen leikkaustakin, enkä miellä ongelmaksi saatika rasitteeksi. Suosittelen, enää harmittaa, etten mennyt aikaisemmin.

  • Ellu_123

   Mulle tehtiin tänä aamuna femtolaserilla leikkaus. Miinusta oli noin seiskan verran, vähän päälle. Kylläpä jännitti! Mutta hyvin meni, eikä sattunut yhtään. Koko päivän olen ollut kaupungilla ja näen jo aika hyvin, hieman sumuisesti kylläkin. Mielenkiinnolla odotan aamua :) Pitää kertoa kokemuksia lisää parin päivän päästä kun alkaa näkö olla normaali. Ei ainakaan ihan hirmuisesti tunnu kuivuvan, toisaalta laitan tippoja puolen tunnin välein. Kyllä olen erittäin tyytyväinen :)

  • Osmo T

   Minulle tehtiin femtolasik-leikkaus Oulussa Laser Poruksessa 15.12. Näkö ennen leikkausta oli -5,75 ja 7,00. Itse operaatio oli todellakin kivuton ja ohi noin 15 minuutissa.

   Leikkauksen kulku:

   Leikkauksessa olivat mukana leikkaava lääkäri, erityissairaanhoitaja sekä laitetta valvova insinööri.

   1. Silmien puudutus ja kosteutus sekä naaman pesu

   2. Läpän teko silmiin femtosekuntilaserilla. Laite painettiin kohtalaisen voimakkaasti silmän ympärille ja laserointi kesti noin 20 sekuntia. Lääkäri käänsi läpän sivuun.

   3. Näön korjaus laserilla. Kesti oikeaan silmään 17s ja vasempaan noin 15s (molemmat silmät operoitiin tietysti erikseen). Vähän haisi käry kun silmän pintaa korjattiin.

   4. Lääkäri asetteli läpän paikalleen ja kostutti silmää.

   5. Leikkauksen jälkiseuranta (silmien tarkastus kahdesti) noin 2,5h ja sitten kotiin.

   Heti leikkauksen jälkeen näkö oli kuin olisi sumussa kävellyt, mutta se meni ohi noin tunnissa. Silmät olivat melkoisen valonarat 3 leikkauksen jälkeistä tuntia. Periaatteessa olisin pystynyt jo 3 tunnin jälkeen leikkauksesta ajamaan autoa. Kostutustippoja laitoin kotona 2 ensimmäistä päivää tunnin välein ja nyt laitan enää 4-5 krt/päivä, eivätkä silmät ole kuivat. Paljon kuivemmat silmät olivat jatkuvasta piilareiden käytöstä. Näkö oli jo leikkausta seuraavana päivänä oikein terävä ja näin esim. lukea television tekstitykset tarkasti noin 5 metrin päästä. Hämäränäössä tuntuu tapahtuneen muutos parempaan suuntaan. Ainoastaan liikennevalot saattavat vähän häikäistä. Olen kyllä todella tyytyväinen! Mahtavaa kun ei tarvitse häslätä piilareiden ja silmälasien kanssa.

  • matami 33v

   Minut leikattiin femtolasikilla kaksi päivää sitten.Silmäni olivat -8 luokkaa. Leikkaus meni hyvin, ei tullut valonarkuutta eikä häikäisyä. Silmät eivät tunnu erityisen kuivilta, mutta tippoja laitan silti tunnin välein. Ensimmäisenä iltana silmät olivat sumuiset, mutta jo seuraavana aamuna oli kirkasta.

   Valitettavasti kuitenkin tuntuu siltä, että minulle olisi jäänyt miinuksia. en näe vielä hyvin kauas. Toisaalta leikkauksesta on niin vähän aikaa, että näkö voi vielä tarkentua ajan kanssa. Näen erittäin tarkasti sisätiloissa max 5-10 metrin etäisyydelle, mutta jos menen ulos katsomaan maisemia, kauempana olevat kohteet näyttävät epätarkoilta. Aika näyttää joudunko uusintaleikkaukseen...

  • Onnellinen lasiton

   Itse jo tuolla alempana kirjoittelinkin osiossa "Femtolasik uusinta" tai jotain sinnepäin.

   Siis omat arvot olivat n. välillä -9.0 - -10 riippuen silmälääkäristä (Indeed!). Eka operaatio ei ihan onnistunut, heti kättelyssä jäi n. -1 ja siitä lisääntyi vielä -2:een. Mä en nähnyt tarkasti kylläkään edes tuota 5m etäisyyttä eli homma oli selvä mulle jo heti operaation jälkeen, kun näkö tsekattiin. Ehkä sulla Matami33v on vielä toivoa?

   Nyt olin siis uusinnassa ja tällä kertaa kaikki meni aivan kohdilleen. Ero oli selvä jo heti siinä puolen tunnin päästä operatsuunista tehtävässä tarkastuksessa ja tiesin, että nyt meni putkeen. Olen tyytyväinen.

  • matami 33v

   Kiitos rohkaisusta Onnellinen lasiton. Nyt on neljä päivää mennyt leikkauksesta, enkä vieläkään näe tarkasti kauas. Näkö on kuitenkin niin hyvä, että uskallan jo ajaa autolla. Odottelen nyt kuukauden päivät kontrollikäyntiin asti ja katson mitä lääkärillä on sanottavaa. Ensimmäinen leikkaus oli niin helppo, että mahdollinen uusintaleikkaus ei hirvitä tippaakaan.

   Ihmetyttää, kun heti leikkauksen jälkeen näin alimmaiselle riville asti E-taulussa, mutta nyt näkö ei ole tarkka...

  • Onnellinen lasiton

   Jep, uusinta oli itse asiassa jopa helpompi kuin ensimmäinen, en voi valittaa millään tavalla :)

   Odotteluaika leikkaukseen pääsystä oli kyllä kettumaista, kun piti hommata taas noi rillit autolla ajoo varten ym. liikkumiseen. Toi -2 oli siitä tylsä arvo, että näki kyllä toki huomattavasti enemmän kuin konsanaan - 10 arvoilla, mutta kuitenkaan sit ihan ilman laseja ei toimeen tullut. Puoli vuotta piti odottaa, että asettui toi näkö kohdilleen. Vaan nythän se on ohi ja kelpaa zooomailla jouluikkunoita :)

   Tsemppiä Matamille, kävi kuin kävi! Hyvää Joulua!

  • Osmo T

   Nyt on noin 3kk kulunut leikkauksesta ja näkö on mitä mainioin. Jälkikontrollissa molemmissa silmät olivat 1.0 , eli parasta A-ryhmää. Kostutustippoja laitan vielä n. 3krt/pvä ja lääkäri sanoi, että tämän reseptin käytän loppuun ja sitten voi olla ilman. Leikkaukseen meno oli elämäni paras valinta!

  • ygi0gy80

   Hyvä kuulla että suurimmalla osalla onnistuu. Lasik on kuitenkin toimenpiteenä jo vanhaa tekniikkaa, ja aiheuttanut onnistumisista huolimatta paljon tuhoa läppäongelmineen. Lienee järkevää punnita hyötyjä ja haittoja ennen leikkuulle menoa ja ottaa asioista itse selvää, koska lääkäri tuskin kertoo koko totuutta riskeineen.

  • Heivaan

   Pelkkää bisnestä koko touhu. Liukuhihna meininkiä joka paikassa. Riskeistä ei puhuta.

   Riskit:

   -Valoherkkyys
   -Epämiellyttävän tuntuiset silmät (roska silmässä, kuivat silmät, punoittavat silmät
   -Haamukuvat
   -Väri aberraatiot ( esim, sininen valo suttaantuu, vihreä valo suttaantuu)
   -Halot ja starburstit
   -Läppä ongelmat (epiteelin kasvu, haze)
   -Yli ja tai alikorjaus ( et pääse laseista eroon tai uusinta leikkaus )
   -Subjektiivinen kokemus näöstä ( ei aina todellakaan vastaa odotuksia)
   -Päänsäryt (tästä ei puhuta, pahimmillaan laukaisee migreenin tai kroonisen päänsäryn
   -Silmäsäryt
   -Keratokonus (silmän pullistuma tauti)
   -Näkö saattaa heitellä useita kuukausia
   -Pitkät sairaslomat ja ylimääräiset lääkärikäynnit
   -Et pysty ajamaan autoa pitkään aikaan

   • Anonyymi

    höpö höpö. taidat olla optikkoyrittäjä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   272
   6938
  2. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   276
   4439
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   4231
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1295
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   38
   1054
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   978
  7. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   955
  8. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   70
   881
  9. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   880
  Aihe