Alpbach

Alppivaellus

Suunnittelemme omatoimimatkaa Itävallan alpeille heinäkuussa. Netissä törmäsin viehättävän oloiseen kylään nimeltään Alpbach. Onko kukaan käynyt ja onko menemisen arvoinen paikka? Tarkoituksena olisi nauttia maisemista ja vaellella vuoristossa. Lapset alakouluikäisiä.

5

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • automatkailija

      En ole ollut Alpbachissa, mutta läpikulkumatkoilla olemme yöpyneet tai viipyneet samoilla tienoilla jonkun kerran. Viime kesänä yövyimme noin 10 km:n päässä Wildschönaussa. Paikkakunnat ovat yleensä hyvin pieniä, joten vaeltelun lisäksi juurikaan muuta ei ole, mutta hyvin viehättäviä ne ovat kaikki. Kauppakin saattaa olla kauempana, eikä julkinen liikennekkään välttämättä kovin tiuhaan toimi. Eli halusin oikeastaan sanoa, että mikäli teillä ei ole autoa käytössä, niin kannattaa ehkä harkita hieman suurempaa paikkakuntaa paremman liikenneyhteyden varrelta.

      • Kiitos tiedosta! Menemme autolla, joten pääsemme kyllä liikkumaan hyvin, mutta ehkäpä tuolla ei sitten kannata koko lomaa viettää. Vaikkapa Bad Gasteiniin osaksi lomaa, siellä taitaa olla enemmän katsottavaa...


    • Vuoriin hurahtanut

      Kommenttina Alpbachiin ja Gasteinertaliin:

      Kävimme Alpbachin laaksossa kolme vuotta sitten heinäkuun alussa. Meidänkin lapsemme olivat ala-asteikäisiä.

      Aluetta voi kyllä suositella lämpimästi. Asuimme Reith in Alpbachissa muutaman kilometrin päässä Alpbachin kylästä.

      Alpbach on kaunis pieni turistien suosima kylä, valittu Itävallan kauneimmaksikin jonkun kerran.Se on ilman muuta käynnin väärti. Ympäröivä seutu on myös kaunista, alueella on useita pieniä järviä
      ja hyvät patikointimahdollisuudet.

      Reith oli mukava rauhallinen kylä. Kylän keskellä on mainio uimapaikka,
      lapset viihtyivät hyvin. Kylän lähellä on Reitherkogel-vuori jonne pääsee gondolihissillä, vuorella on lapsille pientä puuhaa ja kivat näköalat.

      http://www.alpbachtal.at/xxl/de/So.Bergb/so.bergbahn.html

      Viime kesänä piipahdimme Gasteinin laaksossa. Asustimme
      maalaistalossa Bad Hofgasteinin liepeillä ja nautimme kovasti.
      Alueella on hienot patikointireitit ja hyvä sijainti.

      Alpbachtaliin riittää varmaan 2-4 päivää, vaikka seutu nättiä onkin. Gasteinertalissa voisi viettää helposti pitkäänkin.

      Alpbach osuu hyvin reitille jos lentää Müncheniin ja tulee Achenseen kautta
      Itävaltaan. Jos teillä on aikaa käydä molemmilla alueilla niin kannattaa kulkea reittiä joka kulkee Gerlosin kautta, samalla voi piipahtaa Mayrhofenissa. Upeita paikkoja Gerloss-sola, Krimmlin vesiputoukset ja Zell Am See, samoin näkymät Hohe Tauernin mahtaville vuorille.

      Viel Spass !!

    • alppivaellus

      Hienoa, kiitos paljon vinkeistä ja linkeistä! Kuulostaa ihanalta! Päätimme mennä ensin Bad Gasteiniin, sieltä Gardalle ja Alpbachin kautta takaisin (lento Munchenistä). Välimatkat on niin lyhyitä, että hyvin ehtii parissa viikossa kiertää useammankin paikan. Onko nuo tiet muuten hyvässä kunnossa? Lähdemme ensimmäistä kertaa vuokra-autolla liikenteeseen, joten hieman jännittää...

    • Kesä Ellmaussa

      Tiet ovat hyväkuntoisia, mutta seudut ovat tyypilliseen keski-eurooppalaiseen tapaan tiehästi asutettua ja paikallistiet hitaita ajaa, jokaista kylää seuraa heti seuraava kylä - ja 50 rajoitus taas jaktuu... Joten varatkaa aikaa riittävästi. Gasteinin laakson pohjukasta pääsee kätevästi autojunalla etelään vuorten läpi, suosittelen - kiva kokemus lapsillekin.

      Itävallasta voisi suositella lähes jokaista alppikylää vierailukohteeksi, ne ovat toinen toistaan idyllisempiä ja on aina vaikea valita, missä asustelisi ;) Siksi sinne onkin palattava kesä kesän jälkeen uudelleen - joko läpikulkumatkalla tai sitten koko lomamatkaa viettämään. Ja joka kerta eri kylä/t, tottakai.

      Jos päädytte Gardalla Rivaan, suosittelen lasten kanssa Casa Canarinoa keskustassa majapaikaksi. Kivoja tilavia perhehuoneita ja sisäpihalla uima-allasalue - järvi on aikas kylmä uimapaikka. Jos teillä on riittävästi aikaa paluumatkalle, suosittelen Timmelsjochin kautta Söldeniin kulkevaa reittiä. Söldenissä(kin) pääsee jäätikölle autollakin, jos sellaisen elämyksen haluaa. Timmelsjoch on upea solatie. Toki jos aikaa on vähän, kannattaa jotain jättää seuraavaankin kertaan ;)

      Kivaa matkaa, hyvän matkailumaan olette valinneet, Itävalta on ystävällinen ja siisti maa, ja ruoka on todella hyvää. Ja lapsille on runsaasti erilaisia seikkailupuistoja, kesäkelkkaratoja yms viihdykettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe