kemiallinen kastraatio - kokemuksia?

Machopojat

Moikka, onkohan kellään kokemuksia implantilla tehdystä kemiallisesta kastraatiosta uroskoiralle?

Kiinnostaisi etenkin kokemukset perheistä, joissa useampi uroskoira samassa laumassa. Oletteko laittaneet implantin nuoremmalle vai vanhemmalle koiralle, vai kaikille uroksille laumassa? Kuinka pitkä vaikutusaika ja millä tavalla olette havainneet hyödyt? Onko ollut haittoja?

17

33156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Drumsdrums

      Mä haluaisin kanssa lisätietoa tästä. Eikö kellään kokemusta?

    • joskus jo kokemuksen

      Olen kyllä vastannut jo aiemmin, joten en ole varma onko vastauksestani hyötyä. Mutta meillä implantti laitatettiin vanhalle höppänälle jo, koska se alkoi olla niin levoton lähistön juoksunartuista, ja valitettavasti myöskin aina ennen muut urokset hienosti sulattanut koira alkoi rähisemäänkin. Lenkit alkoivat käydä aika ikäviksi, kun hajut saivat koko koiran sekaisin, dementia tuntui vievän opitut taidot, ja koira taantui aikalailla. Lisäksi koiran karkumatkat jäivät pois, tämä oli kaikkein vaarallisin uusi piirre, koska koira ei osannut enää kotiinsa, ja valitettavasti se oli aika pihalla jo muutoinkin, ei lainkaan kiinnittänyt huomiota muihin asioihin, kuten liikenteeseen. Ja koska koira oli erinomaisessa fyysisessä kunnossa, niin se ehti karkumatkoillaan todella kauas, eikä ne olleet vain lyhkäisiä naapuruston kipittelyjä. Implanttiin päädyimme siksi, että saimme sillä lisäaikaa, jolla koiran kanssa pärjäiltiin. Samassa laumassa ei varsinaisesti ollut muita uroksia, mutta koska uroksia oli lähipiirissämme paljon, niin päädyimme tähän ratkaisuun.

      Implantin vaikutus oli kyllä meillä vain positiivinen, ja alkoi näkyä jo parissa viikossa, ehkä täysimääräisenä kolmen neljän viikon kuluttua asennuksesta. KOira muuttui uudestaan sellaiseksi, jonka kanssa olimme tottuneet elämään, ihan kokonaan ei uroksille ärhentely jäänyt, mutta se ei aiheuttanut enää ongelmia. Saimme takaisin ne nautinnolliset lenkit taas, eikä koira tilaisuuden tullen enää karkaillut.

      Vaikutusajasta en osaa sanoa muuta kuin sen, että vaikutus oli tasainen, mutta meillä koira jouduttiin lopettamaan agressiivisen luuydinsairauden vuoksi ehkä neljän kuukauden kuluttua. JOten ei tullut uuden implantin laitto ajankohtaiseksi koskaan. En tunne muitakaan, joille olisi implantti laitettu, joten en voi vastata siihen. Mutta muihin kemiallisen katraation muotoihin verrattuna tämä on kyllä hyvä, niistä pistosmuodoista ei ole kovinkaan hyviä kokemuksia edes eläinlääkärillämme.

      Jos joudumme uudestaan joskus kastraatiota miettimään uroksillamme, niin nyt tuntuu todennäköiseltä, että ensin kokeilemme asiaa juuri implantin avulla. Jos se tuo myönteiset vaikutukset, niin ehkäpä päädymme sitten lopullisempaan ratkaisuun. Implantin etu on se, että päätöksen voi perua, ja koiran hormonitoiminta palautuu ennalleen, jos uutta ei asetuta.

      Implantti-kastraatio on vielä niin uusi Suomessa, ettei kokemuksia hirveästi ole. Lähinnä kai pitkäaikaisvaikutuksista siis. Muualla maailmassa sitä on kuitenkin jo pidempäänkin käytetty laajemmin. Pallithan se kutistaa koiralla, mutta meillä ei havaittu muuta muutosta ulkonäöllisestikkään, esimerkiksi pitkäkarvaisen koiramme karvanlaatuun se ei vaikuttanut, tai sitten ei vaan ehtinyt vaikuttamaan.

    • ei koskaan kuullut

      Paljon tuollainen maksaa? Kuinka usein implantti täytyy uusia?
      Meillä yli-hösö rotikka uros. Mies ei kastraatiolle ole lämmennyt, mutta tämä vois olla siis hyvä vaihtoehto kun pystyy sitten vielä "perumaan". Miten implantti laitetaan, nukutuksessa leikkauksella?

    • .........

      Implantin laitto on ihan samanlainen kuin kuin mikrosirun laittokin. Eli muutaman minuutin homma, johon ei todellakaan tarvitse Mitään nukutuksia. Siru asennetaan niskanahkaan. Maksoi muun lääkärikäynnin yhteydessä muistaakseni 69 euroa, Mutta siinä oli siis muitakin tutkimuksia ja perusmaksu lisäksi. Helppo ja kivuton, meillä ei ukko edes huomannut yhtään mitään.

      Sanoivat, että vaikutus kestäisi noin puoli vuotta, mutta meillä ei sitä uusittu, kun koiran elämä loppui ennen sitä muusta syystä. Mutta kuukausi se ehti olla, eikä mitään merkkiä hiipumisesta ollut. Oli erittäin hyvä ratkaisu. Helppo ja meillä vanha koira säästyi riskialttiilta nukutukselta, ja vielä riskialttiimmalta höppänyyden tuomalta karkailulta. Implantti ei ole samanlainen piikkikastraatio kuin aiemmat kemialliset kastraatiot ovat olleet, noiden aiempien menetelmien teho ja ilmeisesti vaikutusaikakin ovat ollee paljon heikompia, jos olen oikein käsittänyt.

      Voin suositella.

      • Tahtoo tietoa

        Meillä ell. sanoi implantin laiton maksavan n. 200€ eli melkein saman kuin leikkaus. Kuulin tuttavalta, että heille ell. oli tarjonnut implantin sijaan jotain tabletteja jotka olisvat maksaneet vähän reilu 30€. Niitä annetaan 7 pv jonka jälkeen vaikutus kestää kuulema n. puoli vuotta. Tuttavani ei kuitenkaan ottanut ko. tabletteja joten ei tiennyt niistä enempää. Onko kellään kokemusta tableteilla tehdystä kemiallisesta kastraatiosta, kun itse en ole kuullutkaan aiemmin, eikä googlettamalla löytynyt mitään tietoa?


    • Koirkoir

      Me mietittiin uroskoiralle ensiksi implantia, mutta asiaa Kennelliitosta kysyttäessä totesivat että jos sen laittaa, koira ei voi enää koko loppuelämänsä aikana osallistua mihinkään virallisiin tapahtumiin (näyttelyt, agility, toko jne), koska implantti katsotaan dopingiksi rajatusta käyttöajastaan huolimatta

      Joten me päädyttiin pistokseen implantin sijasta. Koirasta tuli hyvin erilainen kuin oli normaalisti, väsyneempi ja säikyn oloinen. Kastraatio myös vaikutti selvästi, kivekset kutistuivat reilusti normaalista. Sitä mukaa kun vaikutus pikkuhiljaa lakkasi, koirasta kuoriutui oma vanha itsensä.

      Tyytyväisiä ollaan siihen että ei ensimmäiseksi kokeiltu implantia, kun sillä olisi ollut pitempi vaikutusaika. Sitä ei tokikaan tiedä olisiko implantti vaikuttanut samalla tavalla kuin pistos (väsynyt ja säikky koira), mutta tulipahan selväksi että niitä ei enää kokeilla.

    • ..............

      Kyllä meille ainakin varoajaksi mainittiin puoli vuotta. Tai olikos se 183 päivää varoajaksi eläinlääkärin toimesta, mutta meille sillä ei ollut mitään merkitystä, kun koira oli jo niin vanha, ettei sillä mitään virallisia harrastuksia ollut. Joten tuo ei ollut mikään kynnyskysymys, jota edes kovin paljon pohdittiin. Pitääkin kaivaa ne printit esille ja tarkastaa asia, koska jos väärää tietoa vahingossa levittävät, voi olla joillekin asia todella iso ongelma. Ihan hyvä kun tämä tuli tiedoksi, olin ihan itse uskonut tuohon eläinlääkärin printtiin, ja puheeseen, jossa asia tuli esille.

    • huono kokemus!!!!!

      Meijän koiralle laitettiin toi implantti niskaan ja pari viikkoo siitä rupesi koira näykkimään ja tuli vihaiseksi kaikille koirille paitsi omalle nartulle ja jopa joillekin ihmisille jotka tulivat liian nopeasti lähelle ja tekemään tuttavuutta, muuten on muille todella ystävällinen. Odotan kyllä kovasti kesäkuuta että koirani tulisi normaaliksi, toivotaan ettei sille jää päälle toi muille ärhentely ja päästään jatkamaan koirakoulua.

    • löpsy

      Vanha ketju, mutta kommentoin silti, jos joku asiasta tietoa etsii.. Koira perus, ei ollut arka, hermoheikko tms. ennen kemiallista kastraatiota. Implantin jälkeen pari viikkoa hormoonitaso nousi, kuola valui jatkuvasti ja jokainen pissa piti tarkistaa. Oli kuitenkin hienosti muita koiria kohtaan, joskin äärimmäisen kiinnostunut nartuista. Siitä pari viikkoa eteenpäin, karkasi ensimmäisen kerran. Sen jälkeen alkanut myös rähjätä ihmisille, jota ei ole ennen tehnyt. Ei ollut hyvä ratkaisu, mutta jos koiran kastrointia miettii, on mielestäni tällainen 6kk kokeilu mielekkäämpi. Siis onneksi kokeilin, enkä leikannut ! Toisille sopii, toisille ei. Nykyään ei tule elinikäistä kilpailukieltoa.

    • KleinspitzPena

      Meillä kapseli laitettiin yletöntä merkkailua (sisällä) hillitsemään. Ja siihen auttoi heti. Turkki meni hetkellisesti huonoksi mutta meni nopeasti ohi. Mitään huonoja vaikutuksia ei tullut, pelkkää positiivista. Ennestään herkkä koira jopa reipastui, joten, kuten aiemmin sanottiin, vaikutukset ovat yksilölliset. Nyt kun vaikutusaika alkaa olla loppusuoralla, oli jo pissat tuolinjalassa. Kohta seuraa siis oikea kastraatio. Tämä kemiallinen tehtiin ensin kokeeksi, että nähdään miten kastraatio vaikuttaa ongelmaan. Kannattaa kokeilla sillä vaikutusaika on n. 6 kk.

    • hauvuh

      Hauhau minulla on implantti perseessä! Vuhvuh

      • jehna

        Taisi tuo implantti kuitenkin asentua aivoihisi. ääliö.


      • Anonyymi

        kastrointi-implantti laitetaan piikillä niskaan eikä persiiseen


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta kerronpa meidän kokemuksen; meidän nuorin koira sai implantin niskaan huhtikuussa. Murisee paljon ja lutkuttaa pissoja, joten harkitsin kastraatiota jos se auttaisi. Päätin kokeilla ensin implantilla. Ainoa ero mihinkään on se että koiralla alkoi pari viikkoa implantin laiton jälkeen karvanlähtö joka jatkuu edelleen. En aio kastroida koiraa enkä hakea implanttia uudestaan kerta lopputulos tämä. Hintaa tuli reilu satanen puolen vuoden implantille, vuoden implantti laittoineen olisi maksanut about pari sataa.

      • Anonyymi

        Meidän koiralla oli eturauhasongelmia.Sai pistoksen joka vaikutti muutaman kk,ja sitten nähtiin että eturauhasongelmat on hoidettavissa kastratiolla.
        Pistos vaikutti niin,ettei juoksut kiinnostanut,ei nuollut pissoja ,ei nostellut jalkaa pissatessa eikä eturauhanen vuotanut verta.Koira kastroitiin,ja eturauhasongelmat loppuivat,luten narttujen huomioiminenkin.Seuraavan uroksen kastroittaisin,mikäli ei ole jalostuskoira.Turha stressata koiraa ikänsä juoksunartuilla,jos ei ole jalostusainesta.Kastroitu koira keskittyy paremmin koulutukseen ja tottelemiseen,kun ei hormoonit ja juoksunarttujen tuoksut sekoita päätä.Kaikkia koiria ei ole tarkoitettu jalostukseenenkä aijo alkaa kasvattajaksi.Joten kastroitu koira käy harrastuksiini ja seurakoirakseni paremmin.


      • Anonyymi

        Jos ajatus on saada kastratiolla apua uroskoiran yliseksuaalisuuteen tai agressioon muita koiria kohtaan.On kastratiosta eniten hyötyä kun se tehdään jo nuorena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ajatus on saada kastratiolla apua uroskoiran yliseksuaalisuuteen tai agressioon muita koiria kohtaan.On kastratiosta eniten hyötyä kun se tehdään jo nuorena.

        Vanhan koiran tavat,ja agressio muita uroksia kohtaan ei kokonaan häviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe