Äidinmaito+korvike yhtäaikaa???

'Tuleva mamma'

Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta...Odotan esikoista ja olen tässä pikkuhiljaa alkanut miettiä imetysjuttuja. Aion siis imettää, jos se vain onnistuu, mutta voiko äidinmaidon kanssa yhtäaikaa käyttää korviketta? Siis jos kotona ja paikoissa joissa se on mahdollista, imetän, mutta esim. kauppareissulla ym. julkisilla paikoilla käyttäisin korviketta? Eli pääpaino olisi äidinmaidossa, korviketta vain silloin tällöin. Onko jollain kokemusta ja olisiko tästä haittaa lapselle? Sinänsä minulla ei ole mitäään julkisilla paikoilla imettämistä vastaan, mutta kaikkialla se ei ehkä välttämättä ole mahdollista..

9

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melkein ammattilaine

      Lapselle ei ole mitään terveydellistä haittaa, vaikka hän välillä söisi korviketta. Yksittäisten imetysten väliin jääminen, ei myöskään vaikuta maidontuotantoon, joten siitäkään ei kannata huolestua.

      Lapsi täytyy totuttaa tuttipulloon eli rintaan tottunut lapsi ei automaattisesti osaa imeä pullosta. Lisäksi korvikkeen maku voi tuntua rintamaitoon verrattuna vieraalta. Eli anna lapselle säännölliseti (esim. kerran viikossa) maitoa pullosta, niin pullosta juominen pysyy muistissa.

      Sinänsä jokapaikasta löytyy paikka missä imettää, jos ei ole turhan ronkeli. Hankalia paikkoja on lähinnä Suomen talvi, rinnat paleltuu helposti, joten miinuskeleillä imettämään on päästävä lämpimään.

      • liinuu

        niin siis mihin sitä pulloa tarvitaan jos lapsi siirtyy mukiin suoraan rinnasta? Tai hörpyttää?


      • Jos olisit
        liinuu kirjoitti:

        niin siis mihin sitä pulloa tarvitaan jos lapsi siirtyy mukiin suoraan rinnasta? Tai hörpyttää?

        lukenut aloituksen niin olisit tajunnut, että kyse oli pienestä vauvasta..


      • rsbnksj

        Tällä hetkellä paras arvaus ykköstyypin diabeteksen runsaaseen esiintymiseen Suomessa on meikäläisten geenien ja liian varhaisen lehmänmaidon proteiinille altistumisen yhteisvaikutus, jossa nimenomaan altistuksen määrä ei ole ratkaisevassa asemassa vaan ensimmäisen altistuksen ajoitus. Tuolla lehmänmaidon proteiinille altistumisella oletetaan olevan muitakin merkittäviä terveysvaikutuksia (esim. allergioihin, metaboliseen oireyhtymään), mutta tutkimukset on kesken.

        En itse en kyllä uskaltaisi väittää, että mitään terveydellistä haittaa ei ole, vaikka aukottomasti terveydellisiä haittoja ei vielä ole ehditty todistaa.

        Aloittajan kysymykseen: tuo kai se on se tavallisin metodi, eli toteutettavissa hyvinkin. Itse harkitsisin mahdollisuuksien mukaan äidinmaidon lypsämistä ja tarjoamista hörppyyttämällä/pullosta tilanteen sitä vaatiessa.


    • hkki

      mä olen raakasti sitä mieltä, että jos haluaa imettää niin ei korviketta anna. Hyvin olen itse pärjännyt joka paikassa ilman korviketta, ei sitä rintaa tarvitse paljastella kenellekään. Eri asia on jos vauvan paino tms. ei kertakaikkiaan nouise pelkällä äidinmaidolla.

    • ()()()()()()

      Kyllähän noin tietysti voi tehdä, mutta sanoisin, että paljon helpommalla pääsee, kun ei ala tuollaiseen rumbaan, vaan tyytyy imettämään. Normaalit kauppareissut vauva pärjää ihan hyvin ilman ruokaa ja pidemmillä on vain ja ainoastaan hankalaa ja epähygieenistä alkaa lämmitellä korvikkeita.

    • Mummulainen

      Onnistuu aivan hyvin tämäkin, eikä siitä mitään haittaa ole.
      Kannattaa opettaa lapsi imemään pullosta kotioloissa lypsymaidolla, kun homman oppii niin on ihan sama mistä muonaa tarjotaan.

      Tyttärellä meni rinnat rikki esikoisen kanssa, ei muutamaan viikkoon kärsinyt imettää juuri lainkaan ja lypsymaitoa tuli vain vähän. Lapsi sai äidinmaitoa ja korviketta milloin mistäkin eikä ollut ongelmaa, hyvin kasvoi ja terve on ollut. Imettäminen loppui 10 kuukauden iässä ja samalla siirtyivät suoraan mukiin.

      Seuraava lapsi ei hyväksynyt tuttia eikä tuttipulloa lainkaan. Isä oli pahoillaan, kun ois tykännyt välillä syöttää. Onneksi rinnat oli jo koulittu ja imetys sujui.

      Kolmas syö äidinmaitoa mistä hyvänsä ja korvikekin kelpasi, kun äiti oli kuumeessa ja delegoi hoitotouhut isälle.

      Että yks lysti, kunhan muonaa on tarjolla ja se maistuu:)

    • pumppaa mieluummin

      Voithan kokeilla, mutta ainakin alussa (vähintään ekan kuukauden ajan) käy helposti niin että jos ruokkii vauvan muuten kuin imettämällä, eli jättää yhdenkin imetyskerran väliin, niin maito pakkautuu rintoihin ja se voi olla todella kivuliasta. Eli ei se vauvalle tarkoitettu maito siitä mihinkään "katoa", päinvastoin, sitä saattaa valua liivinsuojiin ja paidalle ja ylipäätään siinä vaiheessa haluaa kyllä imettää vauvaa jotta saa rinnat tyhjiksi. Helpompaa on siis imettää joka kerralla. Tai jos käy jossain kaupungilla eikä missään nimessä halua siellä imettää, kannattaa kotoa lähtiessä pumpata rinnat tyhjäksi ja ottaa sitten se maito mukaan vauvalle ja syöttää pullosta. Vastapumpattu maito säilyy useita tunteja huoneenlämmössäkin.

      • 'Tuleva mamma'

        Itse asiassa olenkin ajatellut rintapumpun hankkimista. Mieluummin kuitenkin pumpattua maitoa kuin korviketta.

        En tiedä... jotenkin olen tässä lastenhoitoasiassa sen verran moderni, että minusta olisi kiva, jos isäkin voisi osallistua enemmän lapsen hoitamiseen. (Isä on samaa mieltä). Niinpä mielelläni antaisin isän myös syöttää lasta välillä ja siksi pumpattu maito kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle.

        En myöskään usko, että käytännössä minun olisi mahdollista imettää ihan missä vaan. Siispä kyllä meillä nyt sitten taidetaan kokeilla myös sitä tuttipulloa.
        Kiitoksia vinkeistä. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe