Lampaat

kipeästi apua tarvit

meillä on kaksi lammasta joista kummatkin on tyttöjä, kun saimme lampaat huomasimme että toinen lampaista on tosi pyöreähkö olisiko mahdollista että lammas kantaa karitsoja? ruokaa kumpikin saa yhtä paljon ja aivan normaalisti, saisinko vinkkejä mistä tietäisin etää kantaako lammas?Kiitos!

4

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lanmas

      Kauanko ne on sulla ollut? Milloin tuon huomasit? Soitapa sille, jolta ostit ja kysäse. Oliko siellä mistä ostit niin pässejä?

    • Lampuri1

      No , ainakin utareet alkavat suurentua jossakin vaiheessa , noin kuukautta ennen karitsointia. Lampaan tiineyshän kestää noin 145 päivää. Ensikertalaisella tämä tosin tapahtuu myöhemmin. Toinen lammas nyt vaan voi olla pyöreämpi ihan vaan ahneuttaankin. Toivottavasti karitsointi menee mukavasti , jos perheenlisäys tapahtuu :)

    • luomumimmi

      Kun ja jos karitsat syntyy, niin katso, että osaavat myös imeä. Tositoope vuona voi tarvita eka kertaan apua, että löytää nisän. Ja jos emo ei imetä, paras kponsti on pidellä emoa kiinni ja antaa karitsan imeä. Keinoruokinta on hankalaa vaikka nykyisin kai saa apteekista maidonvastiketta. Tuttipullolla tulee herkästi annettua liikaa ja sitten karitsalla on mahavaivoja.
      Ei muuta kuin onnea perheenlisäykselle!

    • Lampuri1

      No ei sitä maidonvastiketta kai lampaille apteekista hankita, taitaa olla ihmisvauvoja varten. Tuttipulloruokinta ei ole tarpeen kuin joskus harvoin , jos emällä yli kolme karitsaa tai emä pahasti sairas , mutta hyvä tosiaan varmistaa , että imetys alkaa sujua. Joskus sitä on ihmisen hiukan hankala auttaa , mutta jollei tarkkaillessa imetys suju , voi pitää emästä kiinni.
      Pullolla ei kannata ruokkia , kosk asitä enemmän emältä heruu maitoa ,kun karitsa sitä imee ja toisaalta karitsa leimautuu ihmiseen heti , kun pullotetaan ja lakkaa imemästä emoa tosi helposti, joten sillä pulloruokinnalla tekee vain karhunpalveluksen karitsalle , joka saisi emältä maitoa koska haluaa ja pullottajalta vain tietyin väliajoin.
      Jos joutuu pullottamaan, pitää antaa tosi vähän ja TOSI usein aluksi, tai muuten tulee ongelmia. Mutta kuten sanottu , pullotus on harvinaista , jos eläimet hoidetaan hyvin , että maitoa tulee riittävästi ja muutenkin käytetään maalaisjärkeä. Ja 99 kertaa sadasta karitsat alkavat imeä ihan omin avuin , että eipä ongelmia yleensä sillä alueella ole , mutta tarkkailla pitää ja auttaa , jos tarvetta on.
      Mutta , alkuperäiseen kysymykseen palatakseni , miltä se uuhi näyttää ? Pyöristyykö se koko ajan , vai oliko vaan ahneuttaan pulska ?
      Ja minkä ikäisiä ne uuhet ovat ? Ruoki toki riittävästi , jos ovat nuoria ja kasvavat vielä itsekin , koska muuten karitsat helposti kovin pienikokoisia ja heikkoja. Itse laitan uuhet ensimmäisen kerran pässille vasta puolitoistavuotiaina , että ovat ehtineet kasvaa oman kavunsa ennen äidiksi tulemista ja se on toiminut hyvin , maitoakin tulee heti paremmin , kun utare on paljon isompi, kuin vuotta nuoremmalla. Kerro ,kuinka sujuu :)
      Niin , eihän mikään ole niin hurmaava , kuin pieni karita , että nauti pikkuisista , vaikka vahinkoja olisivatkin. Niinhän me melkein kaikki olemme ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      468
      4980
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1772
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1488
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1387
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1379
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1258
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1030
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      904
    Aihe