Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rajasaaren koirapuisto

vastuunsa tunteva

Oltiin todistamassa valitettavaa yhteenottoa tänään samanikäisten, samalla "reviirillä" asustelevien oletusarvoisesti henkisesti vahvojen urosten mittelöinnissä.
Saksanpaimenkoiraurokseni sai "otteen" eikä päästänyt irti (ssm) ja kun "kaveri" tuli apuun, pito pysyi entistä paremmin. Mielestämme vastapuoli aloitti, eikä osoittanut alistumisen merkkejä missään vaiheessa, oli myös purrut aiemmin vanhempaansa/vahvempaansa kuulemma. Koirat siis samanikäisiä ja asustelevat 100 m päässä toisistaan.
Koirani on ollut viimeiset 8 v erittäin sosiaalinen sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan.Voimmeko jatkaa käyntejä koirapuistossa, vaikka urokset tänään mittelöivätkin jo todella pahasti?

Mun koiralla ei ole todistettavasti luonnehäiriötä ja se on muutenkin "top". Kaikki pitävät siitä asuinpaikkakunnallamme, tuntevat sen luonteen perinpohjin eikä koskaan olla jouduttu minkään näköisiin problemiin osallisiksi.
MItä muuta tehdä kuin vajota maan alle?

Kuka oli alunperin syyllinen, miten koirien omistajat suhtautuivat tilanteeseen? Tänään alistettu koira oli puremalla lajitovereitaan jo aiemminkin yrittänyt saada "asemaa" mm. alistamalla isompiaan/vanhempiaan.

7

2806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hauvvva

      Mielestäni vika ei ole teidän jos vastapuoli alotti tappelun. Aika moni puistossa käyvistä koirista varmasti vastaa tähän samalla mitalla, eikä ala alistumaan..
      Joten miksi jäädä pois puistosta? :)

    • kuinkio

      Ottamatta millään lailla kantaa itse asiaan, haluaisin tietää minkälainen todistus aloittajalla on siitä, että koiralla ei ole luonnehäiriötä? Mistä tällaisen todistuksen voi saada ja kuka on pätevä ihminen todistamaan? Kuinka usein todistus on uusittava? Luonnehan voi muuttua ajan myötä, joten kuinka kauan todistus on voimassa?

    • ei kenenkään vika

      Jos koirat olivat periaatteessa "samalla viivalla" eli samanikäisiä ja sanoit että henkisesti yhtä vahvoja, niin miksi sen toisen koiran olisi pitänyt alistua sinun koiralle? Eikö teidän molempien koirakoiden olisi huomatessa tunnelman kiristyminen pitänyt ottaa koirat ja kiinniittää niiden huomio muuhun, ja johdatella ne eri puolille puistoa?

      Jos haluat että sauraavatkin koirapuistoilut sujuvat ongelmitta niin suosittelen että opetat koiraasi olemaan käskystä välittämättä, toisinsanoen kiinnittämään huomion sinuun. Koiran käytöstä pitää lisäksi tarvittaessa korjata ja vahtia puistossa koko ajan. Voihan olla että ongelmia ei tule, mutta mistä sitä tietää onko jollain muulla helposti kukkoileva uros, esim nuorempi ja oma koirasi ei tule sille alistumaan. Koirapuistoissa se riski vain on otettava. Ehkä kannattaisi kuitenkin pienikokoisia uroksia välttää ennen kuin tiedät oman koirasi reaktion, ettei käy suurempaa vahinkoa.

      Ja sanoisin vielä että kaikkein sosiaalisin koira on sellainen (minun mielestä) joka alistuu kaikille muille kaikissa tilanteissa. Niitä on aika harvassa.

    • hihhihibdpdköa

      Itse olen sitä mieltä, että puistoon mennessä pitää vain varautua siihen, että muilla on kukkoilevia koiria. Koira kannattaa, juuri kuten edellä sanottiin, opettaa olemaan välittämättä ja kiinnittämään huomionsa sinuun. Niin kauan kuin haukku ei tätä hallitse ei ehkä kannata pitää vapaana puistossa, jos tietää läsnä olevan jonkin kukkoiluun taipuvaisen koiran. En todellakaan ajattele, että koirasi olisi ilkeäluonteinen tai luonnevikainen. Sillä vain nyt keitti yli (ilmeisesti tämä oli ensimmäinen kerta, vai?), kun toinen kettuili sille ja kukkoili. Halusi opettaa toiselle vähän tapoja.

    • 12+16

      Miksi toisen koiran pitäis alistua sun koiralle?

    • lukekaa tarkkaan

      Tekstin perusteella sanoisin sun koiran aloittaneen alistamisen,kun sanoit ettei osoittanut alistumisen merkkejä ja veikkaan toisen koiran yrittäneen laittaa vastaan,mutta koirasi päätti näyttää kuka määrää ja otti kunnolla kiinni.

      "Tänään alistettu koira oli puremalla lajitovereitaan jo aiemminkin yrittänyt saada asemaa"...Puhuit ittes pussiin joten älä vie alistavaa koiraa koirapuistoon,se on säännöissä kiellettyä.

    • JJJöööl

      Ehdottaisin että jatka vaan elämääsi, ei se ole maailmanloppu jos koirat vähän mittelevät toisiaan. Miksi ihminen haluaisi koiriensa olevan alistuvia lampaita? Ehkä huolehdit, ettette yhtäaikaa sen kyseisen tappelukaverin kanssa mene puistoon. Mielestäni koirasi on ihan normaali, ihmisiltä on ylireagointia, jos jokaisesta kahauksesta tehdään elämää suurempi asia. Turha vaivata päätään syyllisyysasioilla ihan kuin joku rikos nyt olisi tapahtunut. Koirasi vain päätti antaa opetuksen öykkärille. Varmaan ihan ansiostaan sai.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe