tohtorikoulusta eroaminen?

feel my wrath

Oletteko kuulleet, että joku olisi irtisanoutunut tutkijakoulusta ja tehnyt tohtoritutkinnon loppuun muuten vain oppiaineeseen?

Mieli tekisi. Rahaa sieltä ei ole koskaan tullut, joten en ole siitä riippuvainen enkä sinne suuressa kiitollisuudenvelassakaan. Ohjaussysteemi on niin suolesta, että ei mitään rajaa. En ole ainoa, joka sen on siellä huomannut. Tutkijakoulun johtajalla ei näköjään ole mitään valmiuksia tehtäväänsä eikä muillakaan ns. ohjaajiston jäsenillä. Jatko-opiskelijoita simputetaan miten sattuu, eikä kukaan tee elettäkään puuttuakseen asiaan.
Jos ensin väittelisi kiltisti ja kun juttu siinä hyväksytty, jättäisi eroilmoituksensa heti, ennen publiikkia, ja saisi tutkinnon vapaana hemmona? Saisiko tutkijakoulu siitä huolimatta ko. tutkinnon omaan piikkiinsä, listaan "tutkijakoulusta valmistuneet tutkinnot"? Vai menisikö vain normaalisti ko. oppiaineen ja laitoksen meriittilistaan? En tiedä, onnistuisiko. Olisi kyllä oikeus ja kohtuus ko. t-koulua kohtaan:D

7

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      miettiny ihan samaa :D eiköhän se ole mahdollista

    • omakustanne tutkija

      Pitäisihän se onnistua...tiede on vapaata ja eettiset periaatteet huomioivaa.. :D voihan artikkeleita silti niputtaa "laitoksen nimeen"...ja tehdä leipätyönsä toisaalla. Riippuu vähän laitoksen johtohahmoista onnistuuko "pako"...

    • riinas84

      En varmaan ymmärtänyt oikein. Tutkintosi kuin myös julkaisusi menevät aivan varmasti laitoksesi meriiteiksi, koska sinulla täytyy olla tutkinto-oikeus jostakin oppilaitoksesta, josta sitten viime kädessä saat tutkintosi. Tutkijakoulu ainakin omassa tapauksessani tarkoittaa useamman yliopiston muodostamaa ohjaus- ja rahoitusjärjestelmää, josta eroaminen kyllä onnistuu. Ei se kuitenkaan tarkoita, että pystyisin omasta kotiyliopistostani tai laitoksestani irtisanoutumaan, koska he myöntävät minulle tutkinnon väitöskirjan valmistuttua.

    • ap

      Täällä on näköjään vähän jatkettu asiasta.
      Tiedän kyllä, että tutkijakoulu ja laitos ovat eri asioita.
      Olen edelleen sillä linjalla, että haluan eroon tutkijakoulusta. Ko. t-koululla on tietenkin ollut tapana luetella, keitä kaikkia siitä on valmistunut. En halua itseäni sille listalle.
      Valmistua aion ilman muuta, ja laitokselta tietenkin valmistun.
      Hmm...

    • riinas84

      No sitten vain eroanomus menemään. Jos eroat nyt, en usko, että tutkijakoulu voi sinua omien valmistuneiden listaansa lukea. Olen aina ihmetellyt, miksi joku haluaisi tutkijakouluun, jos ei saa rahoitustaan sieltä. Miksi sinä olet siihen hakenut? Ainakin omassa tutkijakoulussani ne, joille rahoitusta ei ole herunut, joutuvat vain tekemään ylimääräisiä töitä kirjoittaessaan raportteja ja osallistuessaan seminaareihin.

      • wrtuewrtu

        Tutkijakouluun ei aloittajakaan varmaan ole "liittynyt", vaan listoille pääsemiseksi riittää, että on jatko-opiskelijana jossain yliopistossa.


    • riinas84

      Tutkijakouluihin pitää hakea eikä niihin kuka tahansa voi liittyä. Omassa tutkijakoulussani on niitä, jotka ovat hakeneet rahoitusta ja saaneet sitä, minkä lisäksi on tutkijakoulutettavia, joiden rahoitus ei tule tutkijakoulusta. Mutta tutkijakouluun pääseminen ei ole ilmoitusluontoinen asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe