Palattu Playasta

Käyty on

Jet lagin kourissa kirjoitan tätä, joten valitan kirjoitusvirheitä yms. Meilä ol keski-ikainen pariskunta, omatoimimatka, pieni hotelli ihan meren rannalla, sisälsi aamiaisen, Homma toimi, mutta välillä halusi monipuolisempaa syötävää ja tilasimme listalta. Ei kallista.

Hotelli sijaitsi ihan lähellä 5 avenidaa, mutta meteli ei kuulunut. Huoneet peruskuntoiset, siivous pelasi. Huoneesta vaam suoraan rantatuolille tai ostoksile. Ostoskadulla voi syödä, hieman kauempana saa paikallisempaa ja halvempaa ruokaa. Ostokset normaalia turistirääsää, mutta paljon kaunista käsityötä seassa. Paljon, paljon koruja.

Maksoimme aina hinnat pesoina, tuli taloudellisemmaksi. Ottivat pesot aina, vaikka hintalapussa oli ensin dollarihinta. Meitä ei huijattu kaupoissa eikä ravintoissa.

Kuljimme aika paljon Collectivoilla, jossa maksun suuruus vaihteli joillakin kerroin sen mukaan, oletko turisti. Mutta ero oli pieni, esim, 10 pesoa kalliimpi meille. Kätevä tapa liikkua ja jäädä pois, missä haluaa. Kävimme tällä tavalla Tulumissa, XPLORISSA Akumalin rannalla. Akumalin rannasta ei paljon tiedetä ja kuitenkin se on yksi rannikoin upeimmista paikoista. Ilminen ranta, kaunis ranta, jossa ei isoja aaltoja rannassa. Kirkas vesi ja mahdollisuus snorklata kilpikonnia ja rauskuja muutaman sadan metrin päällä.

Xplor on se verran uusi seikkailupuisto, että mm. Aurinkomatkat mainosta. Sijainti alle 10 km Playasta Tulumin suuntaan. Siellä voi harrastaa mm. vaijeriliukuja tornien välillä (ja välillä veteen), tippukiviluolissa uimista tai melmontaa sekä maastoautolla ajoa viidakossa ja luolien läpi. Mielenkiintoinen paikka!

Cozumelin saari ei ollut mikään maatamullistava, mutta snorklatessa tuli nähtyä uusia asioita joka tapauksessa. Citzen Itza kannattaa käydä, joskin siellä on valtavan kuuma kuunnella selotusta. Mutta mykistynyt olo jäi, Samalla reissu sa uida cenotessa.

Paljon tuli nähtyä ja paljon jäi näkemättä. Meri oli ihananvirheä ja aurinko pororotti niin kovaa, että edes 30 suojakerroin ei meinannut riitttää

Kannattaa menne käymään. Playassa on kaikkea, mitä lomaltaan voi odottaa: lämpöä, upea meri, kulttuuria, tekemista, seikkailupuistoja, ystävällisiä paikallisia ihmisiä jne. Emme pitäneet paikkaa niin hintavanakaan, vaikka retket olivatkin melko kalliita.

3

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perdone

      Niin se vaan on että yhdellä eikä näköjään vielä kolmellakaan reissulla kerkeä joka paikkaan, minne pitäisi ehtiä että olisi koknainen läpileikkaus Yucatanista. Tässä on tietysti se hyvä puoli, että voi mennä vielä uudelleen. Vaikka olen ollut useammankin viikon reissulla, on juuri tuosta Playa del Carmenin seuduilta paljon näkemättä. Tulumiin ja Uxmaliin nyt ei varmaan ihan heti tule mentyä, nekun on nyt tsekattu ihan tarkkaan. Ja Cancun osittain syynätty rantoineen. Perusmexicolaisia paikkoja on kierrelty Karibian puolella ja bussilla kuljettu monessa kylässä Guatemalasta tullessa. Ja Usaan mennessä.

    • Collectivolla?

      Playaan ensi jouluna menossa, joten ajattelin jo nyt varmistaa. Millainen matka päätieltä ja siis collectivolta on Xploriin tai Akumalin rannalle, Kuinka kauan joutuu kävelemään vai ovatko ihan tien vieressä?

    • talvicamino

      Hei Collectivolla,
      tutustu ketjuun "Vanit retkikohteisiin", siellä puhutaan Playan collectivoista. Collectivot lähtevät keskustasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe