Ylihinnoiteltu?

much too much

Terve!

Pietari kiinnostaa,mutta kun suoritin hieman laskelmia,niin hinta muuttuukin yllättävän kovaksi neljän hengen perheelle.Pistän pari esimerkkiä.

Vkl matka/juna hotelli 4x300 e
Viisumit 4x50 e
Kaupunkikiertoajelu 4x75 e

Enempää ei nyt viitsi laskeakaan,mutta viikonloppumatkan hinta muodostuu pelkästään näillä esimerkeillä melko kovaksi:1700 euroa!

1700 euroa ei tietenkään riittäisi mihinkään,koskaa rahaa menisi myös syömiseen,erilaisiin pääsymaksuihin,takseihin,shoppailuihin ja tuliaisiin...

No.Pietari on kuitenkin kaunis kaupunki.

1

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitr

      Riippuu ihan siitä että mitä matkaltaan haluaa. Jos haluaa mennä VR:n ylihintaisilla matkoilla kyhjöttämään länkkärihotelleja, istumaan turistibussissa ja kuvaamaan japanilaisten niskoja Eremitaasiin, niin kyllähän se kalliiksi tulee.

      Bussit (myös suomalaiset jos venäjä ei taivu) on paljon halvempia kuin juna. Firmasta riippuen pysähdellään myös mm. Viipurissa (tai kyllä junakin pysähtyy, mutta tänä aikana ei saa edes käydä vessassa, saati poistua junasta) ja muissa paikoissa matkan varrella - monesti voi myös ehdottaa kuskille, jotka usein mielellään pitävät ainakin sen tupakanmittaisen.

      Kaupungissa on hotelleja tosi halvoista ryöstöhintaisiin, kalleimmissa hinta ei oikeastaan lisää laatua - hotellibaarin hinnat sen sijaan nousevat. Halvemmat ovat hieman sivu keskustasta (siis kuitenkin lähellä, ja usein julkiset lähellä)

      Näköaloja voi katsella myös muuten kuin bussilla, metro on hyvä keino siirtymiseen - keskustassa melkein joka nähtävyydellä on oma asemansa, joiden nimet lukee metrokartassa englanniksi tai sitten ei. Tarkkoja hintoja en muista, mutta sadalla ruplalla saa jo kourallisen poletteja, jollaisella saa matkustaa niin paljon kuin lystää. Myös kokemuksen kannalta metro on hyvä, vähän eri meininki kuin Helsingissä. Taskuvarkaita kannattaa tietty varoa varsinkin jos näyttää turistilta (eli ne kamerat ja kartat piiloon)

      Myös "kansantaksi" on loistava ja halpa tapa liikkua, ainakin jos osaa edes pari sanaa venäjää (kunhan osaat numerot ja tiedät minne olet menossa niin pärjäät hyvin). Käytännössä toimii siten, että viittoilet ohiajaville autoille, kysyt että paljonko maksaisi mennä sinne ja sinne, ja hyppäät kyytiin. Tämä on tosin vissiin laitonta (minä olen tosin joskus matkustanut jopa miliisiautolla näin, päästiin hyvin äkkiä perille kun kuskin ei tarvitse varoa sakkoja). Tavalliset taksit toimii samoin, eli pyydä hinta etukäteen, muuten joudut maksamaan pahimmillaan Suomen tasoisia hintoja. Alueilla joilla on paljon takseja ja siten kilpailua pääsee tosi halvalla.

      Halpaa ja hyvää ruokaa saa paikallisten suosimista pienistä lounasravintoloista, joita on varsinkin torien laidoilla/keskellä/ympärillä. Kaupasta ostettuna tietty kaikkein halvinta, mitä isompi kauppa sitä halvempaa. Ympäri vuorokauden auki olevat ovat vähän kalliimpia, mutta kuitenkin korkeintaan puolet suomalaisista ruokakaupoista. Kannattaa spotata hotellin ympäristöstä "Produktij"-kauppa ("Elintarvike"), nämä ovat pieniä putiikkeja joissa myydään lähinnä vodkaa, tupakkaa, leipää ja erilaisia makkaroita yms. Useammin auki kuin kiinni.

      Mitä shoppailuun tulee, niin riippuu vähän siitä että mitä haluaa. Keskustan tavaratalot on suunnattu lähinnä rikkaille ja tosi rikkaille, joten hinnat on korkeammalla kuin Suomessa (monet pietarilaiset tulevat Helsinkiin tekemään "halpoja" ostoksia esim. Stockmannille). Esim. toreilta saa vaikka millaista rättiä, villasukkaa ja nahkatakkia älyttömän halvalla.

      Eipä nyt sen enempää tule mieleen, kysy jos on kysyttävää. Olen Pietarissa muutaman kerran käynyt. Tosi mukava kaupunki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe