silmätipat

lopen kyllästynyt

Kun laitetaan silmätippoja, niin koira rimpuilee ja rämpyilee eikä sinä jutakassa mitään pysty laittamaan.. Eli mitä teen? :( Silmien kanssa ollut jo kauan ongelmia. Eläinlääkäri antoi tipat, yritettiin laittaa siinä viikon ajan, mutta puolet koko pullosta meni hukkaan ja ohi koiran rimpuillessa ja väistellessä tippoja. Eläinlääkärille sitten mentiin eikä silmät olleet parantuneet (ei ihme kun tippoja oli saatu muutama vaan laitettua ja nekin vartin öhellyksen jälkeen...). Ell laitto piikin ja silmätulehdus parani sitten ajan kanssa. Nyt on taas alkaneet silmät oireilla samalla tapaa kuin viimeksi (toista silmää ummistaa..), ja uskon että jos viemme koiran eläinlääkärille, hän antaa tipat, mutta mitä järkeä siinä on kun niitä on mahdoton laittaa tuolle jääräpäälle. En tiedä mitä teimme väärin siinä vaiheessa kun aloimme ensimmäistä kertaa laittaa tippoja.. Varmaan koira rimpuili ja päästimme hänet pois tai jotain, mistä hän on oppinut että kannattaa rimpuilla ja väistellä tippapulloa... No kuitenkin, ongelma ei lähde ja muuttuu varmasti koko ajan pahemmaksi, joten kun nyt lähdemme eläinlääkäriin ja hän (todennäköisesti) antaa ne tipat, niin antakaa neuvoja miten saan tämän koiran rauhoittumaan niin että voin antaa sille ne tipat ???????????? :(

14

3759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bvftrgv

      Jos olette hermostuneita, niin koira aistii sen ja pelkää. Miettikää ja psyylatklaa itsenne ensin raaaaaaaaaauhallisiksi. Harjoitelkaa tipan laittoa ilman että kuitenkaan laitatte.

      Osaako koira istu käskyn? Pyydän omani ensin istumaan. Rauhallisesti asetun itse sen seisten koiran (iso koira) taakse, varovasti nostan koiran päätä kuonon alta yläviistoon ja sitten toisella kädellä tiputan tipan.

      Sitten kehut ja herkkuja koiralle. Ei mitään ongelmaa.

      Mikä silmässä on vialla? Se voi olla valtavan kipeä ja siksikin ripmuilee.

    • ffr

      Aloittakaa nyt vaan heti kuivaharjoittelu ilman tippoja. Leikin varjolla, mistä elikistä koira tykkää, niin sen lomaan pieni tippasilmään tempun hajoittelu ja palkatkaa normaalia enempi.

      Oma käytös on kaiken a ja o, älkää omentako norm enemmän, olkaa rauhassa, puhukaa rauhallisesti, älkää tuijotelko tiukasti sitä silmää, yms.

    • lopen kyllästynyt

      Kiitos neuvoista. Yritetään. :)

      Koiralla on ollut kyynelkanavien tukosta aiemmin, ja nyt taitaa olla sama juttu. Eläinlääkäri on piikkejä pistellyt joulun aikaan ja se onkin jossain määrin auttanut. Paitsi nyt.
      Varmasti silmä on kipea, koska nyt se on jo vähän alkanut vikisemään ja hieromaan silmää vielä enemmän. Pakko lähteä huomenna suoraan eläinlääkäriin.

    • PHI

      Mitä tehdä kun pikkukoira rimpuilee,ulisee haukkuu pikkasen isänän sylissä ja sitten en saa laitetua tippoja silmään.Mitä saadaan opeltua että saataisi laitetua tipat silmään?
      Isäntä piti koiraa sylissä ja leikkasin kynnet hyvin meni.Muttä tän jälkeen antaako leikata kynsikään kun ei tippojakaan anna laittaa.

      • Näin

        Isäntä ottaa koiran syliin, asettaa kuono poispäin itsestään sekä tarttuu kuonosta kiinni ja pitää paikallaan puhuen samanaikaisesti rauhallisesti. Sinä taas hoidat homman kotio laittamalla ne tipat. Puhu myös sinä rauhallisesti äläkä hermoile ja hosu.


      • treeniävaan

        hyvin neuvottu. Jos olet ainoana koiran kanssa kuten minä aika usein,otan kuonosta kiinni, joko sylissä, sohvalla tms ja tipautan tipat.Koirilla ei tarvitse samanlailla saada katsetta ylös, kuten ihmisillä,että onnistuu kyllä. Silmän sisäkulmaan muutaman mm yläpuolella kun tähtää,hyvinmenee.Harjoittele kostutustipoilla, ihan samoja kuin ihmisilläkin, apteekista siis, niin osaat lääketippojenkinlaiton.


    • PennustaAsti

      Kannattaa totuttaa koira ihan pennusta lähtien korvien silmien yms koskemiseen, jottei tällaista ongelmaa tule. Itse rauhassa ja vaikka koira rimpuilee sille ei saa suuttua. Vasta kun koira rauhoittuu se pääsee pois tilanteesta.

    • 12plus18

      Jos koira ei ole ihan täysin paniikissa, voi auttaa kun makupalan avulla houkuttelet sen nostamaan kuononsa ylöspäin, pidät makupalaa nenun edessä, toisella kädellä tiputat tipat silmiin ja sitten vasta annat makupalan palkkioksi.

    • luottamuksenarvoinen

      Kannattaa hoitaa koiraaniin, että luotaa omistajaan,ja antaa tehdätoimenpiteet joita tarvis.Jos ei siihen viitsi panostaa, on lääkitykset ja kynsien leikkuut vaikeita.Koiran on lotettava omistajaan, muuten tulee ongelmia lääkkeiden ja joillakinohituksienkin kanssa.Luottamuspulaa....

    • Mun koira sai silmätulehdukseen jonkinlaista geeliä ja silloin pohdin, millä ihmeellä sen silmään aion saada.

      Geeli oli jääkaapissa säilytettävää, joten aina ennen käyttöä lämmitin sitä vähän käsissä. ELL määräsi koiralle juuri geeliä, koska sitä ei tarvitse lisäillä koko ajan.

      Opetin koiran pitämään päätä paikallaan. Koira on keskikokoinen paimen, joten asetuin jakkaralle istumaan herkkukasan kanssa. Opetin koiran laskemaan päänsä syliini ja pitämään sen siinä. Palkkasin sitä tietysti joka kerta. Sitten koskin päätä ja palkkasin. Koskin silmän vierestä ja palkkasin. Venytin vähän luomea ja palkkasin. Hieroin luomea kevyesti ja palkkasin. Ja niin edelleen, kunnes pystyin avaamaan silmän ja leikkimään aineen puserrusta silmään. Koira on aika rauhallinen eikä sillä ollut ennakkoasenteita, joten se oppi asian nopeasti.

      Koira ei edes hätkähtänyt oikeaa toimenpidettä, jonka ympäröin harjoituksilla. Lääkkeen laitosta sai tietysti paljon palkkaa.

      • JääkaappikylmääSyystä

        Muuten ihan jees, muttei geeliä saa lämmittää käsissä. Jos geelin lämpötila nousee yli jääkaappilämpötilan, eli idealisti se 1 asteen, alkaa siinä herkästi kasvamaan antibioottiresiatenttejä bakteereja. Mitä kylmemmässä geeli on sitä hitaammin lisääntyvät. Tuota geeliä määrätään usein yöksi laitettavaksi ja tippoja päiväksi. Geelin läpi koiran on vaikea nähdä, eli siksi sitä käytetään lähinnä öisin. Jos koira käyttää vain toista silmäänsä kun toinen on sumeana geelistä voi silmä laiskistua.


      • Mitä sä horiset?

        Onko sulla mitään tieteellistä lähdettä tuolle silmän laiskistumiselle? Ei kuulosta vakuuttavalta. Koirani sai lääkettä kumpaankin silmäänsä, joten sille ei puolieroa olisi tullut kuitenkaan. Se ei myöskään käyttäytynyt kuin puolisokea kuurin aikana.

        Geeli on lämmintä niin lyhyen aikaa, että tuskin siinä kauheasti mesofiilit kerkeävät lisääntyä ja psykrofiilit nyt viihtyvät siellä jääkaapissa muutenkin. Jääkaapinkin lämpötila voi vaihdella (eikä se ole 1 asteessa kuitenkaan). Pieni lääkepakkaus voi lämmetä jo huoneenlämmössäkin jonkun verran. Meillä kyse oli viikon kuurista ja välttelin putkilon kontaminoitumista muutenkin.


      • eitodsaa

        Ei kyllä saa lämmittää jääkaapissa säilytettävää.Kysy vaikka el,jos et usko muuten.


    • herkutauttaa

      Aina kun teet koiralle/pennulle jotain toimenpiteitä, leikkaat kynsiä, harjaat tai leikkaat karvoja jne,muista lopuksi kehua,ja palkita vaikka kinkunpalalla,joillekkin käy juustokin.
      Niin koiralle jää hyvä mieli ikävästäkin toimenpiteestä.Itselle tuli koira,joka ei tykännyt kynsien leikkuusta,joka kynnen jälkeen palkkasin kinkun palasella.Nykyään palkkaan vaan kynsien leikkuun päätteeksi.Hienosti sujuu,ei pistä yhtään hanttiin.Herkuilla on kumma voima :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe