Tiilikaton maalaus

tiilikaton maalaus

Onkos kenelläkään tietoa kannattaakos 25-vuotta vanha tiilikatto maalauttaa ?
Katon koko on noin 250m2 ja alkuperäinen tiilenpunainen kattomme on mennyt mustaksi ja hiukan sammaleessa. Onkos kenelläkään henkilökohtaista kokemusta katon maalauksesta tämän päivän tuotteilla jotka hengittävät ?
Kattofirmojen nettisivuilla näyttää olevan jos jonkinmoisia tuotteita mutta nyt kaivataan kokemuksia muutaman vuoden sisällä tehtyihin katon maalausprojekteihin.

Iisa

16

4303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • robert.kardin

      25 v.tiilikato on kuin uus jos see on hyviin tehty. Mikä järki sitä on maalata olenkaan...sillä katolla kulkeminen teke enemän paha, kun hyvä. Kattosi voi kestää 150-200 v.
      Jos laitat kuparilankaa harjalle, niin sammal poisti itsestään.Ei mikään maali ole kestävämpi, kun kivi ja jos haluat että katto on koko ajan siisti, niin joutu maalamaan aika usein.

    • Tiilikaton maalaus

      Meillä ei voi kyllä enään puhua uudesta tiilikatosta, pinta on musta kun murjaani ja sammalta enemmän kun pihalla ? Veljeni oli kuullut myös tuosta kuparilanka hokkus pokkuksesta ja oli jopa laittanutkin sitä katolleen ! Ei se katto siitä kyllä yhtään puhtaammaksi tullut ja sammaleet kasvaa yhtä hienosti katolla kun ennenkin ? Tosin laittoi sen vasta 3-vuotta sitten joten toimiikohan se sitten 10-vuoden viiveellä ? Niin tai näin niin edelleenkin kiinnostas kuulla mielipiteitä ihmisiltä jotka ovat OIKEASTI maalauttaneet tiilikattonsa.

      • Anonyymi

        Tuo kuparilankahöpinä on täyttä puppua. Kuparihan oksidoituu siellä katolla eikä siitä irtoa juurikaan mitään. Sen hyvin vähäisen määrän pitäisi siis olla todella vahvaa myrkkyä. Vaan eipä ole.


    • teuvo.r

      jeps tuota kyllä siit maalaamisestas tulee kuin uusi katto.
      toki niit on niitä suoja aineita itse en ole niiden ystävä koska tiilikaton väri kluu pestäessä pois niin kyllä minun mielestäni väriä pintaan pitää saada.
      itse olen maalannut noita kattoja ja kyllä niistä hyvän näköisiä tulee.
      itse pesun kun tekee kunnolla niin siihen on helppo laittaa maalia pintaan.

    • tiilikaton pesu 10

      Kattosi saa varmasti kuntoon ja tuskin tarvitsee edes sitä maalata!
      Tiilikaton pesu varmastikin auttaa tuossa kohtaa!
      Kotitalousvähennys hyväksikäyttäen se ei tule edes maksamaan juuri mitään!
      Ota yhteyttä www.kattopesu.com niin laitetaan tiilikatto kuntoon ja katsotaan tarkemmin mitä katollesi on järkevin tehdä jotta kattosi on jälleen kunnossa!

    • Tiilikaton maalaus

      Kävin katsomassa yrityksesi taustatiedot ja siellähän lukee autokauppa ?
      Mites ihmeessä autokauppa ja kattojen pesut kuuluvat yhteen ?
      Eikös tuo kattojen pesu ole ammattilaisten työtä ?
      Onkos nyt ihan puhtaat jauhot pussissa herra kattopesu.com ?
      Paljon tuli kysymyksiä, mutta onhan katto tärkein elementti talossa.

      Iisa

    • kattohelp

      Tiili-, pelti ja huopakaton pesu ja suojaus. Avattu verkkokauppa- tyylisen tilaus / tarjouspyyntölomake. Sisältää kattolaskurin ja voi myös tilata muitakin palveluita.
      Saat tilauksesta sähköpostiisi PDF-asiakirjan, voit seurata tilaustasi milloin vain
      “OMA TILI” kautta ja tulosteet ovat aina saatavillasi. http://www.pientalohuolto.fi

    • Remonttiapukkaa

      Jos tiilen alla on pahvinen aluskate Tai katto on loiva, en suosittele painepesua, jonka pinnoitusfirmat tekevät ennen maalausta. Riski vesivahingolle on olemassa. Katto ei tule altistumaan niin kovalle vesipaineelle edes kovimmissa rankkasateissa. Ei lähellekkään. Pahvi ei sano välttämättä heti sopimusta irti pesun jälkeen, mut kun se kuivuu, saattaa kipristyä, ratkeilla ja lähteä repsottamaan. Vahingon voi huomata vasta muutaman vuoden päästä, tai jäädä piiloon, jos välikattoon ei pääse tarkistamaan tilannetta.

      • Anonyymi

        Juurikin näin kävi minun aluskatteelle joka on kuitulevyä. Jouduin osittain korjaamaan tukemalla. Ei kovin paha juttu kun pääsen helposti ullakolle ja siellä oli tilaa korjata.


    • Remonttiapukkaa

      Sukulaispoika vaan valjailla kiinni katolle ja antaa ruiskuttaa rouduppia tai jotain torjunta-ainetta. Sateen myötä sammaleet ja liat tulee katolta alas. Jos vielä jää sammalta niin toistaa urakan. Silloin puhutaan sadoista euroista ja saadaan katolle lisävuosia. 35-40 vuoden jälkeen sementtitiilet alkaa olla tiensä päässä. Kannattaako maksaa pinnoituksesta tuhansia euroja ja pahimmassa tapauksessa saa vaan vahinkoa aikaan painepesureilla.

      • Anonyymi

        Nykyinen aine Tikkurilan Kilpi Pro-puhdistusaine. Pitäisi tappaa sammaleen aika tehokkaasti, muttei se sieltä kokonaan sateiden mukana alas tule. Painepesuripesu on tehtävä perästä. Aineen vaikutusaika on myös aikalailla pitkä. Maalauksesta sanoisin sen verran että maallikkokin pystyy katon ihan hyvin maalaamaan. Reunimmaiset tiilet ja muut kohdat joissa ei saa sotkea ympärillä olevia pintoja siveltimellä ja loput suurpaineruiskulla. Sen ruiskun käyttö ei ole mitenkään vaikeaa. Jatkovarsi päähän ja paine sellaiseksi ettei piirrä. Liian kovaa painetta ei kannata käyttää. Voi alkaa maalia lennellä ympäristöön. Sään pitää olla tyyni. Joissain ohjeissa sanotaan että voisi käyttää "matalapaineruiskua". En tiedä mitä sillä haetaan, mutta jos tarkoittaa hajotusilmaruiskua niin voisi ehkä juuri jotenkin onnistua painesäiliöversiolla . Mutta hyvä tapa ei ole. 200 neliömetrin katon pesuun ja maalaukseen menee yhdeltä ihmiseltä 4 päivää jos ei ole erityisen jyrkkä katto että uskaltaa siellä toimia turvavaljaiden kanssa. Aineisiin menee noin 1000 euroa. Alalla on kaikenmoisia tarjoajia joilla aivan poskettomat hintapyynnöt. Niitä on syytä varoa.


    • Anonyymi

      Laskurilla näet m2 hinnat ja voit valita hoitopaketin katollesi (minilaskuri etusivulla), kun pyydät tarjouksen lomakkeella ja täytät vaadittavat tiedot, niin pystyn antamaan tarkan laskelman.
      Emme anna puhelimessa tarkempia tietoja, ainoastaan sähköpostilla. [email protected]. Tiedustelut Ark. klo. 09-17. la 10-14. GSM. 040 8718 023 www.kattohelp.fi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nämä paskat voit unohtaa.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe