Lidl kuivamuona?

Huono? ruokkija

Hei!

Mitä mieltä olette Lidlin kuivamuonan (Orlando) syöttämisestä koirille? Oletteko itse antaneet kyseistä ruokaa koirillenne?

Meillä on syötetty kotiruoan ja lihavalmisteiden ohessa tätä ruokaa, mutta minulla on vähitellen alkanut mietityttää, että onkohan se ihan p*skaa ruokaa, kuten osa Lidlin tuotteista muutenkin on? Kun vielä se hintakin on niin älyttömän halpa verrattuna muihin markettiruokiin...

Ostin viime viikolla Lidlistä samanmerkkistä "koiransuklaata", ja tuoteselosteen luettuani järkytyin. Sokeria ja kaakaojauhetta?? Koirille?? Lähtipä koiransuklaat samantien roskakoriin... Tämä koiransuklaa oli myös yksi syy alkaa todellakin miettiä mitä oikein syötän koiralleni.

Kiitos etukäteen vastauksista!

50

12592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti.21.

      Koirien ruokinta on varmasti yksi asia joista on yhtä monta mielipidettä kuin vastaajaa.

      Itse en voisi kuvitellakaan antavani lidlin ruokaa, joka on siis erittäin halpaa. Muutenkin markettiruuista olen havainnut että niitä saa syöttää älyttömiä määriä verrattuna kalliimpaan. Ja sitten koirat tekee järkyttävän kokoiset jätökset.

      En kuitenkaan ylistä esim. royal caninia, jota syötän kahdelle isolle koiralleni. Osa markettiruuista voi olla ihan yhtä hyviä ja sopivuus riippuu ihan yksilöstä.

      Olen itse ajatellut siirtyä barffaamaan. Olen vain jo kuukauden päivät tutkinut asiaa ja suunnitellut, etten mene ihan metsään. Syötän jo koirille rustoluita, ja huomaan miten hampaat pysyy upeassa kunnossa.

      Olen opiskelija, ja mieluummin tingin jostain muusta kuin koirien hyvinvoinnista. Vertaile merkkejä. Tutki tuoteselosteita. KAtso mikä ainesosissa mainitaan ensimmäisenä, se on ruuan pääenergia-aines.

    • ruokintaa

      "Tutki tuoteselosteita. KAtso mikä ainesosissa mainitaan ensimmäisenä, se on ruuan pääenergia-aines. "

      Väärin.

      • neiti.21.

        No? Eikö se ole se ravinnon lähde josta pääosin koiran ravinto silloin koostuu? Esim monesti markettiruuissa se on jonkin eläimen rasva. Minä ainakin haluan koirieni saavan pääosan ravinnostaan lihasta. Tietenkin koiran täytyy myös saada rasvaa, mutta ei ensisijaisena ravinnonlähteenä.


      • Anonyymi
        neiti.21. kirjoitti:

        No? Eikö se ole se ravinnon lähde josta pääosin koiran ravinto silloin koostuu? Esim monesti markettiruuissa se on jonkin eläimen rasva. Minä ainakin haluan koirieni saavan pääosan ravinnostaan lihasta. Tietenkin koiran täytyy myös saada rasvaa, mutta ei ensisijaisena ravinnonlähteenä.

        Hölö hölö


    • the edge

      No,otetaan esim. koiranruoka "meidän koira syö parempaa ruokaa kuin teidän koira" ,jossa on raaka-aineet: kanajauho 20%,maissi 15%,maissijauho 12% jne.
      Kumpaa on enemmän kanaa vai maissia?

    • henssku

      Itse en voisi kuvitella antavani koirilleni lidlin ruokaa!!!Koirani saavat ANF en myökään suosittele royal caninia siinä on niin paljon säilöntäaineita. ziwi peak on hyvää mutta kallista.1 kg 26€ muta sitä ei anneta paljoa.Meidän kääpiövillis saa kourallisen päivässä kuivalihaa kun on ja sataprosenttista ;) suosittelen !

      • Anonyymi

        Saa jo paljon halvemmalla, jos syöttää riisiä, lohta ja naudanlihaa ja kanaa tuoreena. Sitte vähän vitamiineja päälle.


    • gs

      Lidlin kuivamuona on niin kuivaakin, että tuntuu siltä että sahanpurua olisi käytetty pääraaka-aineena. Minusta koiran nappulan pitää olla "kostean" ja "öljyisen" näköistä..

    • ..............

      En tiedä, mutta omani oli tukehtua saman sarjan dental-luihin, joten kaukana pysytään. Vanha koira, joka on tottunut syömään mitä sille annetaan. Kokeilu jäi hyvin lyhyeksi ja varmasti ainutkeraiseksi.

      Ollaan joskus annettu herkkämahaiselle niitä vihreän säkin rakusja makupaloiksi. Ei pahaa sanottavaa silloin. Mutta luu kokeilu vei luottamuksen koko tuoteperheeseen. Pääravintona kuitenkin muistaaksnei täysin riittämätöntä ravintoarvoiltaan on ko. raksut.

    • koiranruokia

      Mitä väliä sillä on jos koiranruoka on älyttömän halpaa tai mielettömän kallista. Tärkeintä on, että koiran syömä ruoka sopii ja koira on terve. Itse en ole täysin vakuuttunut eläinkaupan ruoan ylivertaisuudesta suhteessa markettiruokaan. Syötän tällähetkellä koirilleni sekä marketti että eläinkaupanruokaa. Itse valitsen koirilleni sen ruoan joka niille sopii. En valitse ruokaa hinnan tai pakkauksen värin perusteella.

    • Rotikka85

      MInulle tärkein kriteeri on, että ruoka on ainakin ehdottomasti viljatonta. Sitä turhuutta ei koira tarvitse.

    • ei ole sika

      Viljaa on kaikissa nappuloissa: vehnää, ohraa, maissia, tai riisiä. Perunaakin käyttävät. Mielestäni papanat ylipäätään ovat kehnoa ruokaa, tärkein pointtihan niissä on se helppous koiranomistajalle. Mistä myös itse maksan, papanat kuuluvat ruokavalioon 1/3. Ei ne kaikkein halvimmat sentään. Lisäksi raakaa tai kypsää lihaa ja luita, kotiruokaa, kalaa, munia, jukurttia, jne. Eläinrasva hyvä. Saatan myös keittää riisiä/ohraa/porkkanaa puuroksi, lihan lisukkeeksi. Epäilen, että koirien allergioiden taustalla hyvinkin olisi tämä teollisesti prosessoitu, ikuisesti säilyväksi tehty valmisruoka lisäaineineen ja varastopunkkeineen. Tuoreista tarpeista valmistettu puuro ei allergisoi. Mutta sen osuus 1/3 ruokavaliosta max. Koirat ovat sopeutuvaisia, huononkin ravinnon seuraukset saattavat näkyä vasta vuosien kuluttua.

      • Anonyymi

        Ei ole ainakaan nykyään.


    • 8v.barffausta takana

      mikäli olette huolestuneita koiranne hyvinvoinnista niin miksi edes syötätte niille kuivaruokaa?
      Kumminkin raaka liha on koiran luonnollinen ravinto ja nappulat ihmisen keksimä kehno korvike sille helppoudessaan.
      Koiran elimistö ei kuitenkaan millään tavoin erotu suden elimistöstä, riippumatta oliko kyseessä chihuahua tai berhandilainen, ainoastaan koko on elimistöjen erona. Suurin osa nykyisistä koirien allergioistakin hoituisi pois raakaruokinnalla.
      Jäisi pois kaikki teollinen moska ja kypsennetty liha, joilla on hyvin vähäinen ravintoarvo koiran kupissa.
      Joku kumminkin vastailee tähän, että meidän koiralle ei raaka liha sovi koska maha menee sekaisin.
      Se johtuu siitä että koiran vatsan ph-arvot ovat niin miedot johtuen kuivaruoista, että ne eivät sulata ensimmäiseen pariin päivään kunnolla lihaa.
      Sekin muuttuu kun ei luovuta ensimmäiseen löysään ulosteeseen.
      Ei se raakaruokinta kumminkaan mitään ydinfysiikkaa ole, vaan ihan terveellä maalaisjärjellä saa pidettyä koiransa erittäin hyvässä kunnossa.

      • Niin ja ei siihen barffamisenkaan kannate ihan yhtäkkiä siirtyä. Pikkuhiljaa ensin lisäillään ruokaan lihaan yms.ettei se koiran vatsa ihan shokkiin mene, kun ei ole tottunut 'oikeaan' ruokaan.


      • Anonyymi

        Huono kommentti. Ensinkin koira ei ole luonnostaan lihansyöjä eli karnivoori, se on sekasyöjä. Kissa on 100% lihansyöjä, mutta koira ei MISSÄÄN NIMESSÄ pärjää pelkällä lihalla.

        Olen kokeillut koiralleni raakaruokintaa kun se oli nuori. Seurauksena oli jäätävä ripuli. Jatkoin sitä p*skaa puoli vuotta. Mielestäni barffia liikaa hehkutetaan, kun eihän villi susikaan ole mikään 100% lihansyöjä. Barfista voi barffi lentää kyllä homma on näin.


    • UPUPUPUPUP

      UP

    • ylöspäin

      Kiintoisa aihe, nostetaanpa ylemmäs...

    • **************

      Siinä on merkintä Ey lisäaineet, mutta mitä ne sitten on se on eriaasia kuten heidän optidog ruoka, ei mitään selkeää tuoteselostusta.
      Itse suosin niitä ruokia, missä lukee selkeästi koostumus.

    • Pen_tu

      Tuttuni vaihtoi rahapulassaan koiransa ruuan kyseiseen ruokaan. Turkki oheni ja meni muutenkin todella huonoksi.

    • barfia ylistetään

      No en itse missään nimessä syöttäisi mitään lidlin kuivaruokaa meillä 5kk uros syö j&v tä joka on sopinut todella hyvin ja aina silloin tällöin (n. 1xViikko kananmunan kuorineen) ja ihan tavallista rypsiöljyä 1rkl päivässä
      on meillä kyllä raakoja lihoja
      :jauhettua kalkkunaa
      kennelseosta
      potkaluu
      broiksun siipiä
      mutta en kyllä todellakaan aijo barffata en missään nimessä ylistäisi barfia vaikka on luonnon mukainen ruokinta mutta siinäkin on se vaara että voi tulla suolistotukos. meillä annetaan aina välillä noita lihoja ehkä noin 2x viikko.
      KOIRAN TURKKI KIILTÄÄ MONI ON KEHUNUT SITÄ!!! JA KYSYNYT ETTÄ MITÄ SYÖTETÄÄN :))

      • Da-de

        Hain pitkän aikaa sakemannille ruokaa jossa ei ole kalaa koska on kalalle allerginen raapii.Syötin Mustin ja Mirrin ruokaa pitkään kunnes sain sellaisen säkin joka oli ihan paskaa.Luulin että koirani kuolee vielä kun oli viikonloppu.Vein näytteen ja vastausta olen odottanut noin 7 viikkoa ei ole mitään tullut.Löysin Orlanton ja koira ei raavi vaan voi erittäin hyvin laitan vielä siihen vähän proileria.Lidlin tuotteet on erittäin hyviä onhan ne Saksassa tehty.Monella sakemannilla on raapimista niin kannattaa jättää ruuasta pois kala,kalaöljy,omegat 3ja 6. Miksi jokaiseen ruokaan nykyään on ruvettu laittamaan kalaa jossain muodossa onhan pellavaöljykin joka on koiralle ja hevoselle erittäin terveellistä.


    • Da-De

      Eri ruoka sopii eri koirille mun sakemannille ei sovi kala niin Orlanto on erittäin sopiva laitan siihen vähän proileria ja tipan pellavaöljyä.

    • Nami Nami

      No,entäs mitä mieltä olette sitten niistä Orlandon namiliuskoista, joista on helppo taittaa sopivan kokoisia palasia, joita voi sitten käyttää hyvin koulutusnameina?

    • sheltt1

      TUOTESELOSTE on se oleellinen pointti, ei se nimi tai merkki. itse suosin nappuloita jossa pääraaka-aines on jokin liha, meillä syödään tällä hetkellä 75%kananappulaa(ja kyllä, se on kanaa. kananrasva ja muut verrattavat tuotteet on eritelty erikseen), joka lisäksi on täysin lisäaineetonta. 20% on viljaa, tarkemmin maissia. Royal Canin on ylihintaista riisiä. niissä pääraaka-aine on yleensä riisi, ja liha tulee vasta kaukana takana. lisäksi sisältää paljon lisäaineita. sen lisäksi että moni koira on mm. vehnälle allerginen, voi se aiheuttaa pienempiä haittoja kuten runsasta hilseilyä ja tietenkin vilja koiran alkuperäiseen ravinnontarpeeseen kuulumattomana tulee valtavina ulostemäärinä ulos. Jos tämän kyseisen Lidln ruuan tuoteseloste kunnossa ja se koirallesi on sopinut, syötä pois. saksalaiset sitäpaitsi ovat yleisesti ottaen valveutuneempia eläinten kanssa kuin esimerkiksi suomalaiset. aikuisenkin koiran nappuloihin kannattaa lorauttaa vähän vettä juuri ennen tarjoilua niin ehkäistään virtsakivien syntyä edes jonkin verran, sillä kuivaruokahan ei tosiaan koiran luonnollista ruokaa ole.. :)

      • 13+4

        Mikään nappula ei voi olla 75% lihaa. Se on fyysisesti mahdotonta. Ne laittaa pussin kylkeen kaikki mahdolliset, mitkä lihaa sisältää ja tuo prosentti on vain markkinointia. Nappula, joka sisältää niin paljon lihaa, ei ole enää nappulaa vaan lihaa.


    • JahtiJAvahti

      Ei se ole ruokaa. Se on puolalaista seinänpaikkausmassaa, jota joku höyrypää on keksinyt pussittaa koiranmuonapakkaukseen.

    • ...

      Meidän sakemanni syö tuota ja pedigreetä sekasin ja siihen lisätään pellavansiemenöljyä.. ei oo ollu mitään ongelmia ja turkki erittäin hyvässä kunnossa.

      • 17+19

        Vaikka turkki onkin hyvässä kunnossa niin ei se tarkoita että koirasi olisi. Ethän sinä näe koiran sisuskaluja... Ja kaikki vaivat ei edes oireile mitenkään


    • 12+9

      Meillä ainakin lihoilla ja luilla ,öljyillä jne tulee halvemmaksi koiria syöttää kuin nappulalla . Koirat tykkää eikä ole sen enempää vaivaa kuin nappulaankaan annossa.

    • lied2

      meidän koirat syövät orlandon 10kg pussista, ja omaa hirven jauhelihaa. on ollut tosi hyvä turkin ja hampaiden varalle ja hinta ja laatukin on kohdallaan. ruoassa paljon rasvaa, mutta se on vain hyvä asia metsästyksen kannalta! suosittelen!

    • eeheeehe

      Se punaisessa pussissa oleva on oman koiran suosikkia, sitä syö mielellään ja oikein odottaa kun sitä tulee, oikeastaan kaikilla muilla ruuilla nirsoilee.

    • Ellunoora

      Meidän koiruus on syönyt aina lidlin orlando nappuloita ja lidlin liha pateita ja kotiruokaa, pääosin lihaa siis, ei syö leipää ei perunaa ei juustoa paitsi feta juustosta ja koti juustosta tykkää, kymmenen vuotta täytti ja vauhti on kuin pentu koiralla. Riehuu ja leikkii ja on aina menossa eikä vauhti tunnu loppuvan... Meidän koiralle siis ainakin sopii lidlin tuotteet...

      • Suolaa

        Fetassa nyt ainakin on varmasti liikaa suolaa


      • Anonyymi
        Suolaa kirjoitti:

        Fetassa nyt ainakin on varmasti liikaa suolaa

        Ei muuten ole


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei muuten ole

        Onpas! Ei koira voi syödä juustoa jossa on vuori suolaa ja kamalasti rasvaa
        Haloo.


    • elämäntapaerämies

      olen nyt syöttänyt muutaman kuukauden lidlin punaista ruokaa ajokoirille. ihan hyvin kelpaa ja koirat voi hyvin. toki annan välillä lihaa ja kalaa sekä keittelen puuroa, perunaa ja riisiä. koirien ruokia pitää pikkuisen joka päivä vaihdella, ei niilläkään ole suu tuohesta.

    • minelan

      Syötän koialleni ja kisalleni niille tarkoitettua CanaGan nappulaa, enimmäksewn raakaa jauhelihaa, kananmunnan keltuaisen, lohiöljyä.
      Eivät ikinä le sairsastelleet, turkki kiiltää jne.

    • Anonyymi

      ei koiran ruokinta ole mitään rakettitiedettä! jos koira on ns läpipasko, niin se kyllä vähempirasvaisella ruualla laihtuu. pilalle passatuille koirille ei välttämättä kelpaa mikään! kyllä kaikki myytävät koiranruuat on käyttökelpoisia. allergiset koirat on sitten eri juttu.

    • Anonyymi

      Omat koirani syo Lidlin nappuloita. Nayttaa, etta ovat jopa samasta tehtaastakin, kuin muut halvat 20kg pussissa myytavat. Valilla ostan kalliimpia nappuloita ja tolkkiruokaa tai keitan puuroa kananmaksoista ja riisista. Toisinan tuoreita luita.

    • Anonyymi

      Tärkeintä on hankkia ruoka joka sopii koiralle,Esim jos koira on allergikko,Olisi paras antaa sille jotain allergikkosapuskaa,Jos taas koira on yleisterve ja ei allergioita,sille voi ihan hyvin antaa jotain halvempaa.Mutta en kyllä itse oli erityisen luottavainen Lidlin koiranruokiin.

    • Anonyymi

      Syötä vaikka puuta mutta 2 raakaa kananmunaa isolle koiralle päivässä ja pienemmälle yks nappuloitten päälle
      Kuoret murskattuna joukkoon. Protsku vie nälän ja hiilareilla jaksaa. Munissa omegaa. Turkki kiiltää mutta ei heti huomenna

      • Anonyymi

        Netistä hakuun Kuluttaja lehden koiranruoka testi,halpakin voi olla hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Netistä hakuun Kuluttaja lehden koiranruoka testi,halpakin voi olla hyvää.

        Näihin testeihinkin kannattaa suhtautua aina kriittisesti mutta ei kielteisesti. Olihan joku Citroenkin valittu Best Buy Car of Europe.. vähän kuin suosittelis että parhaat uimaliivit saa betoniporsaista


    • Anonyymi

      Ei kannata Lidelistä ostaa Vaasan näkkileipää 1 € kyllä tuo meidän lähikaupan näkkäri on paljon parempaa vaikka maksaakin 2,70 €.

      Sama se on tuossa koiranruoassa.

      • Anonyymi

        Ainoa hyvä mäkkäri,Ylhäisten näkkileipä.Ennen vielä parempi oli kuminaa mausteena.


    • Anonyymi

      Kotiruoka paras ruoka.

    • Anonyymi

      Ei mitään teollista,niin koira pysyy terveenä ja kunnossa ja elää pitkän elämän.Näin olen omien kanssa tehny ja kaikki ollu yli keskimääräsen elin-iän ja eläinlääkäriä ei ole tarvittu kun rokotuksiin.

    • Syötämme koirallemme (rottweiler) aamulla kuivaa ruokaa ja ilta-ateria Yrjölän puuroa ja kaikki lemmikit ovat voineet hyvin , herkuiksi luita tai isoja rustoluita noin viikon välein hyvin ovat voineet ja vielä - ei ruokien halpuus ratkaise mitään vain sisältö on tärkeää .

    • Anonyymi

      Meillä koirasusi ja vatsa vähän löysäillyt. Annettiin muutama päivä jauhelihaa/riisiä/kasviksia ja kaikki ok. Kokeiltiin Orlando Sensitive Completea ja heti alkoi taas *aska lentää. Ei toimi. Kokkaillaan ja keitellään ja etsintä jatkuu OSC jäi pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe