Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taistelukoirista.

Eriterri

Näkyy olevan täällä palstalla hieman puurot ja vellit sekaisin.
Täällä monesti keskustellaan pitbullista taistelukoirana.
Tosiasiassa se on Bullterrieristä myöhemmin jalostettu hiukan pienempi rotu enimmäkseen työkoiraksi.
bullterrierillä on taistelukoiralle sopivaksi jalostettu päänmuoto ym.
Tämä on jalostettu jo pois noilta myöhemmiltä roduilta...

10

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muna vai kana

      Tarkoititko Bull and Terrirer?staffi vai bulterrieri vai pitti? työkoira, seurakoira, näyttelykoira vai mikä?

    • vellisoppa

      Minkä rotuisista koirista oli kyse vihdin koiratappeluissa (se josta bbc teki dokumentin)? oliko niillä koirilla munan muotoiset päät vai oliko ne staffeja?

    • 20+4

      Asiahan on nimenomaan niin, että nykyiset bullterrierit, joilla on munanmuotoinen pää jne. on jalostettu täysin näyttelyjä varten. Alunperin on ollut yhden tyyppisiä bull and terrierrejä (toki kannan sisällä ollut suurta vaihtelua), joista sitten on jalostettu monia eri bullterrierityyppisiä rotuja: nykyinen bullterrieri, staffordshirenbullterrieri, amerikanpitbullterrieri, amerikanstaffordshirenterrieri (amstaffi-rotu pohjautuu täysin pitbulleihin, 1900-luvun puolivälin kieppeillä osa pittiharrastajista halusi virallistaa rodun, jolloin syntyi amstaffi, jonka jalostusta määräsi näyttelymenestys, kun taas pitbulleja jalostettiin puhtaasti työkoirina), irlanninstaffordshirenterrieri sekä amerikanbully, joista kaksi viimeksi mainittua eivät ole virallisesti hyväksyttyjä rotuja. Vihdin koiratappeluissa oli käsittääkseni kyse pitbull/amerikanbulldog sekoituskoirista. Ei niillä ainakaan munanmuotoista päätä ollut. Eriterri kirjoittaa että munanmuotoinen pää on jalostettu pois muilta kuin bullterrieriltä. Asia on aivan päinvastoin, bullterrierille on jalostettu munapää, josta ei taistelukoiralle ole mitään hyötyä, vaan ainoastaan haittaa.

    • BullinOmistaja

      Eriterri..
      Ethän yritä puhua "faktoja" asioista joista et oikeasti tiedä.. Sillä et selvästi tiedä asiasta jos väität että bullterrieri on se taistelukoira ja pitbull ei olisi!
      Bullterrieriä on käytetty enimmäkseen seurakoirana jo 1800-luvulta asti ja munanmuotoinen pää on jalostettu rodulle VASTA 1900-luvulla!! Eli pään muoto ei todellakaan ole bullilla taisteluja varten! Bullien käyttö taistelukoirina on hyvin harvinaista nykyään, koska ne ovat seurakoiraksi jalostuksen takia menettäneet ison osan agressiivisuudestaan toisia koiria kohtaan. Silti agressiivisuutta voi esiintyä urosten välillä..

      Pitbull ei itseasiassa ole edes rotu vaan yleensä nimellä viitataan amerikanstaffordshirenterrieriin tai amerikanpitbullterrieriin! Kumpaa näistä tarkoitit? Jos tarkoitit amerikanpitbullterrieriä niitä käytetään EDELLEEN valitettavasti monissa paikoissa koirataisteluissa ja ovat väärissä käsissä oikeasti vaarallisia eikä tuota asiaa kiistä kukaan vastuuntuntoinen amerikanpitbullterrierin omistaja!

      Amerikanstaffordshirenterrieri ja staffordsirenterrieri ovat enemmänkin seura-ja työkoiria (vaikka niitäkin valitettavasti käytetään vieläkin taisteluissa) mutta tuli ei ole kadonnut amstaffin sielusta ja harmitonkin painileikki voi muuttua taisteluksi!

      Minä en puolusta bullterrieriä, se on alkujaan taistelukoira mutta tuo kirjoituksesi nosti kyllä bullterrierin omistajana niskakarvat pystyyn! Aivan perätön ja turha juttu...

      • Bullien omistaja

        Bullit eikä muutkaan koirat eivät luonnostaan ole hyökkääviä. Agressiivisuus ja hyökkäysvietti tulee ihan kasvatuksesta koiralle kuin koiralle...

        Bullin luupäästä voin kommentoida että se on juuri sitä varten että , se on: Kestävä, silmät suojassa kallon sisällä, ja kiinnihän siitä munapäästä ei saa. (korvat yleensä vain lähtee irti tappelussa) Puruvoima on jotain 2100kg juuri pään takia. (Saksanpaimenkoira n 900kg)

        Tossa härkävideossa näköjään toi bulli pelasti ton miehen. Tuskin muuten olisi tosissaan käynyt kiinni...


      • qhbvqa
        Bullien omistaja kirjoitti:

        Bullit eikä muutkaan koirat eivät luonnostaan ole hyökkääviä. Agressiivisuus ja hyökkäysvietti tulee ihan kasvatuksesta koiralle kuin koiralle...

        Bullin luupäästä voin kommentoida että se on juuri sitä varten että , se on: Kestävä, silmät suojassa kallon sisällä, ja kiinnihän siitä munapäästä ei saa. (korvat yleensä vain lähtee irti tappelussa) Puruvoima on jotain 2100kg juuri pään takia. (Saksanpaimenkoira n 900kg)

        Tossa härkävideossa näköjään toi bulli pelasti ton miehen. Tuskin muuten olisi tosissaan käynyt kiinni...

        Onko vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? "Bullterrierille ominainen pään muoto kehittyi vasta 1900-luvulla, eikä tiedetä, mitä rotuja jalostuksessa käytettiin sen aikaansaamiseksi." Tuossa vaiheessa kun munanmuotoinen pää bullille jalostettiin, oli bullbaiting jo kiellettyä. Joten voimme vetää johtopäätöksen että härkätaisteluissa käytettyjen koirien päät ovat olleet ainakin suurimmaksi osaksi samanmuotoisia kuin amstaffilla, staffilla, pitillä ja amerikanbulldogilla nykyisin. Munapää on täysin hinksin näyttelybulleille jalostettu näyttävyyden takia.


    • Ihminen Vs härkä vs

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe