Royal Canin plussat ja miinukset?

rouskista

Meillä on 9kg painava koira joka syö tällähetkellä Royal Canin nappulaa.

Miksi juuri sinä haluat syöttää koirallesi Royal Canin nappuloita tai miksi et? :)

Suosittelisitko kantavalle nartulle kyseistä ruokaa?

43

17275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tryh

      Luotan että on laadukasta. Miinusta hinta ja rasvaisuus ainakin pikkukoirien ruuassa.

    • terrieri79

      Itselläni on 1 v 4kk ikäinen ja melkein 6 kiloa painava terrierinarttu, joka on koko ikänsä syönyt Royal Canin sarjan nappuloita. Ensin pentuna Starteria sekä Mini junioria ja nyt viimeiset puoli vuotta Yorkshire adult nappuloita.
      Noissa Yorkshire adult nappuloissa on se hyvä puoli, että ne on vähän rasvaisempia ja nappulakoko on hieman isompi kuin monissa muissa RC:n pikkukoirille tarkoitetuissa nappuloissa. Koska oma koirani on aktiivista sorttia meillä saa ollakin vähän rasvaisempaa nappulaa, siksi olen välillä antanut myös yorkshire junioria tai mini Sensibleä.
      Meillä on siis Royal Canin tuntunut sopivan koiralle vallan mainiosti joka suhteessa, joten olen ajatellut ko. merkissä pysyä jatkossakin.

      Royal Caninin ainut miinuspuoli on hinta, mutta meillä kuluu nappulaa n. 2,5 - 3 kg kuukaudessa joten kalleimmillaankin nappuloihin menee n. 28 euroa jonka ainakin oma talouteni kestää kustantaa.

    • eirc

      Miinukset:
      - paljon epämääräisiä ja kehnolaatuisia (ja halpoja) valmistusaineita
      - kallis hinta

      Plussat
      - hyvä saatavuus
      - firmalle myös pointsit tehokkaasta markkinoinnista

      Samaan ja halvempaankin hintaan löytyy laadukkaampia ruokia.

    • kaikkea_ei_kannata_u

      -kuskataan toiselta puolelta maapalloa Suomeen
      -proteiininlähde on useimmiten lihajauho (mitä se sitten lieneekään)
      -kallis

      Ihan yhtälailla "markettiruokaa" noikin on, vaikka hieman korkeampi valkuaispitoisuus onkin. Markkinoinnilla annetaan kuva että olisi jotain super-ruokaa. Loistavaa bisnestä varmaan, kun teurasjätteet, ylijäämäviljat jne. myydään noilla hinnoilla.

      • jajjajajajaaj

        Lihajauho tarkoittaa täysin kuivattua ja jauhettua lihaa. Sinänsä huvittavaa jos tästä keksii miinuksen, kun moni muu valmistaja ilmoittaa laskemansa "lihapitoisuuden" sen perusteella kuinka paljon siihen on käytetty raakaa lihaa (joka sisältää siis ison osan nesteitä).


    • ei enään...koskaan.

      En ole syöttänyt enään kuuteen vuoteen koirilleni.
      kun löysin Jahti&Vahti kuivamuonan, niin eipä ole sen jälkeen tarvinnut enään vaihtaa mihinkään muuhun.

      • ????

        Eikö Royal Caninista ole levinnyt nettiin todella karuja salaa kuvattuja videoita...? Kuulin jotain että valmistajat rääkkäisivät eläimiä? :O


    • Jahti&Vahtia

      Me syötettiin lapukalle Royal Cania. Silmät rähmi ja korvat töhnääntyi ja kakkaa tuli roppa kaupalla. Ruoka vaihdettiin Jahti&vahtiin ja kaikki oireet loppui ja kakkamääräkin väheni. Vähän epäilytti kokeilla Jahtia, kun oli niin edullista. Ei kai edullinen voi olla hyvää? Vaan olipa kuitenkin:)

      • diiiiiih

        Täällä sakulle joskus syötettiin royal caninin german shepherd ruokaa, oireet olivat juuri samat kuin teillä ja kaiken lisäksi koira ei tykännyt siitä.. Jahti&Vahtiin vaihtamalla oireet parani ja sitä menee edelleenkin..


    • Entäs..

      Millasia kokemuksia Purinasta? Että kannattaako ostaa..

    • lklklk

      Olen kuullut, että Rc:n ruuissa paljon vehnää, mikä noita iho-ongelmia, silmien rähmintää ja korvakutinoita aiheuttaa usein..

    • Heffe

      Minulla kolme pientä koiraa joista aikuinen ollut aina barfilla ja pennut (toyvillakoira ja bolognese) söivät RC:n ruokaa. Jossain vaiheessa tajusin, että pieni 2 kiloinen toyvillakoiranpentu kakkasi yli puolet enemmän päivän aikana kuin aikuinen sekaroituinen n. 5 kiloinen koira. Jossain täytyi siis olla vikaa! Ruoka tuntui tulevan suoraan läpi melemmista koirista.

      Olen siirtänyt pennut nyt Acanalle ja kakka on vähentynyt kolmasosaan siitä mitä RC:n syötön aikana oli. Itse olen ainakin ollut tosi tyytyväinen Acanaan ja aion sitä jatkaa. Myös aikuinen "maailman nirsoin" narttuni syö Acanaa välillä, se on ainut nappula johon suostuu koskemaan (on kokeiltu muistaakseni 6 eri nappulaa ennen kuin siirryttiin barfiin). Acanassa on myös useampi täysin viljaton vaihtoehto, nämä kuitenkin vain yli vuoden vanhoille koirille. Näihin on tavoite siirtyä kun pennut ovat tarpeeksi vanhoja!!! :)

    • kokon

      Acanan viljattomista Wild Prairieta ja Pacificaa voi syöttää myös pennuille. :-) Erinomaisia ruokia kyllä ovat!

      • barffia harkitseva

        Meillä RC laittoi päälle korvatulehdus kierroksen(myohemmin todettiin naudanliha allergia) nyt syö Power of Naturea ja nyt ollaan tyytyväisiä.
        Huomaa suuren eron kakan koossa,elikä pieneni huomattavasti.
        Hyvä ruoka,mutta saa vain kaupasta.


    • Pitkä miiinus RC:lle
    • Miinustamiinusta

      Meillä myös syynä BHA, miksi vaihdan RC ruuan muuhun merkkiin. Pennun korvatkin ovat alkaneet kutista RC ruualla ja kakkamäärä on aika paljon ja aika löysän oloista usein. Juuri myös väri- ja säilöntäaineiden takia ruoka vaihtuu.

    • Toinen koirista ei suostunu syömään royalia. Nyt purinaa,(pro plania)onhan sekin melkoista " maissimössöä",mutta jotenkin ainakin turkki tulee hyväksi. (onkohan syynä sitten tavanomaista korkeammat vitamiini-tai hivenainepitoisuudet? )

    • Royal Canin on paras

      Royal Canin

      Maistuu koiralle

      hyvä laatu

      runsaasti lihaa

      iho ei hilseile tai silmät ei rähmi - - ainakaan meidän koiralla

      - kallis hinta

    • ffffu

      Hyvä laatu? Runsaasti lihaa? Millä perusteella? Jos ruokaan täytyy tunkea maissigluteenia ja hydrolysoituja eläinproteiineja ym. muita epämääräisiä valmistusaineita, se kyllä valitettavasti kertoo ruuan kehnosta laadusta ja alhaisesta lihapitoisuudesta. Hintaansa nähden aika onnetonta ruokaa valmistusaineiden perusteella. Sorry vaan.

    • SanttuJ.

      En syötä Royal Cania ja tuskin tulen erityisemmin syöttämään.

      Tuotteen risut:

      -Turha rahastus -> Koirat eivät tarvi erikseen ikä- , koko- tai roturuokintaa.
      -Ruoat sisältävät enemmän turhia raaka-aineita kuin käytännöllisiä raaka-aineita.
      -Huono hinta/laatu suhde -> Rahoilleen ei saa vastinetta

    • 20+14

      Meiän koiralla rc on ollut ainoo ruoka mikä maistuu aina.
      Ei oo tullu mitään oireita, päinvastoin oireet on loppunu.
      Ei pasko älyttömästi. (j&v kans koira pasko vähintään n. 3kertaa per lenkki)

      Nykyään syödään acanan pacificaa.

    • Dog&cat women

      Itse vuosien saatossa pettynyt Rojuun... Laatu heikentynyt... Eivät kerro lihapitoisuuttaan.. Koirien Ja kissojen korvat töhnii (useaan kertaan todettu että johtuu rojusta) Ennen ei näitä ongelmia ollut.... Olen vaihtanut kokonaan eläinten ruokinnan rojusta pois.. Ja päivääkään en ole katunut!

    • eläinlääkäri

      Koira ja kissa ovat lihansyöjiä. Se joka ei sitä lemmikilleen syötä ei ymmärrä eläimistä mitään. Ottakaapa selvää mitä nappulat sisältävät ja mitä eläin tarvitsee niin saatatte yllättyä

    • 16+20

      En ymmärrä, että miksi useat eläinlääkärit suosittelevat joka vaivaan royal caninia kun se tunnetusti on huonoa ruokaa? Onneksi on myös olemassa niitä fiksuja ellejä jotka suosittelevat lihaa.

      • Ei royalia meille!

        Ensinnäkin harva eläinlääkäri on perehtynyt koiran ruokintaan, todella harva. RC:n kuivamuonaa suosittelevat vain koska ovat tehneet diilejä valmistajan/markkinoinnin kanssa. samoin moni kasvattaja suosittelee RC:tä vain koska kuuluvat sen kasvattajakerhoon ja näin ollen saavat ruuat sitäkautta halvemmalla.


    • Specificiin

      Meidän koiralle kokeiltiin virtsakiviin tarkoitettuja Royal Canin nappuloita; turkki lähti selästä, hilseili älyttömästi, ripuli, korvat punoitti. Rajut allergiaoireet. Sen sijaan Royal Canin virtsakiviin tarkoitettu purkkiruoka ei ole aiheuttanut mitään.

      • Kokeilkaa muitakin

        Pro Plan on vanha parempi ruoka, kannattaa kokeilla. Ei se ehkä kaikille käy, mutta mun mielestä se on paljon, paljon parempi kuin Royal Canin. Eikös Royal tehnyt herkille ruuan, joka sisältää vehnää...
        Royal mainostaa niin, että muut hyvät merkit jäävät varjoon. Olen esim. kuullut, että royalista on jouduttu vaihtamaan ANF merkkiin, kun jalat vääntyy eikä vatsa kestä.


      • 174
        Kokeilkaa muitakin kirjoitti:

        Pro Plan on vanha parempi ruoka, kannattaa kokeilla. Ei se ehkä kaikille käy, mutta mun mielestä se on paljon, paljon parempi kuin Royal Canin. Eikös Royal tehnyt herkille ruuan, joka sisältää vehnää...
        Royal mainostaa niin, että muut hyvät merkit jäävät varjoon. Olen esim. kuullut, että royalista on jouduttu vaihtamaan ANF merkkiin, kun jalat vääntyy eikä vatsa kestä.

        Eipä tuo pro plan paljoa royal caninista eroa. Plussaa kuitenkin että lihaprosentti on laitettu näkyviin, toisin kuin rc:ssä


    • 2x pussia... :/

      Kutitaa koiraa ja jätökset on jäätäviä. Lihan seassa menee ihan ok mutta sellaisenaan en syöttäisi.

    • joo-ooo

      Itse vaihdoin juuri virtsateiden tueksi Royal Caninin urinary s/o modarate calorie ja isoin muutos on ehdottomasti ulosteen määrä. Meidän koira tekee muutenkin useamman kerran päivässä, mutta ruuan vaihdolla menee viisikin kakkapussia päivässä. Melkein luulisi että tanskandogin omistan kun lenkillä pitäisi olla jätesäkki mukana:D

    • 2017

      Voin suositella muille, mutta itse en suostuisi omille koirille syöttämään. Ai miksi?
      - keinotekoiset lisäaineet
      - epämääräinen prosessoitu valmistustapa, jolla saadaan ruoasta "lääkeruokaa"
      - epämääräiset "eläinperäiset" raaka-aineet
      - yksi hiivakorva/tulehduskierre ja jatkuva ihon raapinen riitti (5 koiraa, 3 viikkoa ei voi olla sattuma)
      - törkee hinta
      - puolueettomissa koiranruokatesteissä saanut 2/5 pistettä (pari huonompaakin löytyi)

    • liibalaaba123123

      Royal Canin on ihan pussin takaosan perusteella kuranappulaa, ei mun mielestä vaadi sen enempiä perusteluita. Jossei itse sitä a. osaa sieltä lukea ja b. tiedä, että koira on lihansyöjä niin paljoa auta perustella sellaiselle koiranomistajalle.

      Kaikki ne ''rotunappulat'' on puhdasta kusetusta, mahtava myyntikikka tosin, siitä plussa!

      • minelan

        nm '. Liibalaaba

        vARMAAN YLI 10 VUOTTA SYÖTIN KOIRILLENI AINA rOYAL






        nm. liibalaaba

        Varmaan yli 10 vuotta syötin koirilleni Royal Caninia ja jauhelihaa yms. kunnes sain tietää, että ruiskuttavat kuivamuonan päälle aromia ja sokeria, jotta saavat ruoan maistuvammaksi.
        RC. On nykyisten tietojen valossa roskaruokaa. Nyt kuivamuonana syyötä CanAGania,jokanka pitäisi olla laadukas nappula.
        Toisaalta, eivät koirani koskaan sairastaneet mitään, vaikka söivätkin RC.









        nm. liibalaaba


    • nirppiksenomistaja

      Hei,

      Tässä ostin juuri pussin royal caninin exigent nappuloita.

      Pussin sisältö ei houkutellut (kyllä osaan lukea tuoteselosteet), mutta olen nyt puolitoista vuotiaalle nirppanokalleni kokeillut yhtä sun toista ja alan olla aika epätoivoinen. Raakaruokinta on liian kallista, vieläpä kun en omista pakastintakaan. Lihapateet sun muut herkut yritetty sotkea mm. jahti-vahtiin, acanaan, pure natural:iin, hauhau premiumiin, planet pet societyyn, canaganiin ja en edes muista mihin kaikkeen mutta kun ei maistu koiralle. Koira on iso perhoskoira yli 28 cm korkea ja roteva uros ja painoa 3,8 kiloa. Luut törröttävät takapuolesta, sekä kyljistä ja lihaksista voi puhua vain surkeana vitsinä. :(

      Royal Canin kuitenkin on suht rasvaista ja arvatkaapas kuka söi kupin tyhjäksi pelkkiä nappuloita heti alkuunsa? Jopa vanhat nappulat menivät uusien kyljessä, niin makoisia ne koirasta olivat. Vehnä kyllä huolettaa ja koira onkin nyt erityisseurannassa. Jahti & vahti sai koiran silmät vuotamaan vuolaasti, koira rapsutti itseään alituiseen ja korvat töhkääntyivät ja haisivat vaikka niitä putsasin, myös kakkaa tuli pienestä koirasta uskomattoman paljon. Nyt täytyy seurata että miten käy rc:n kanssa. Toivottavasti ei mitään tulisi ja koira jatkaisi nappuloiden rouskutusta samaan malliin niin saataisiin tuo terveisiin mittoihin. Koiran lihottaminen ei ole intressini vaan lähinnä että söisi nyt edes jotakin... vaikka sitten royal caninin nappuloita.

      Ne joiden koirille kaikki kelpaa on helppo arvostella muita, mutta uskokaa pois että kun koira paastoaa päiviä ja sittenkin vain näykkii ruokaansa, niin kyllä siinä epätoivo iskee. Lisäksi ihmiset syyllistävät ja antavat omia "hyviä" neuvojaan, vaikka ymmärtäisivät koiran ruokinnasta vielä vähemmän kuin minä itse.

      • minelan

        Nirppiksenomistaja
        Tutttu tunne, mutta kissan kanssa, todella raivostuttavaa, kun joutuu pelleilimään tuon ruan kanssa. Vaikka ostat mitä tahansa pateita, niin ei kelpaa, ei raaka jauheliha. lohi,silakka, broilerin palaset jne.
        Ei tuo Touhonkaan kanssa nuorena hääppöstä ollut, oli hyvin valikoiva ruuissaan, mutta nyt syä papanat ja lihat yms. ei hotkien, ensin nostaa annos kerrallaan lattialle ja syö sitten sieltä.


    • 2020

      En syöttäisi onalle koiralle. Saanut laatuarvosanan 1,8 brittiläisessä koiranruokatestissä, max 5. Edullisemmin saa laaturuokaa enkä halua painia hiiva-, vatsa- ja iho-ongelmien kanssa enkä koiralleni nivelrikkoa.

    • Internetfakta

      5/16 Kuluttajalehdessä Koiranruuat vertailussa ja taas hyvin selvisi, että tämä Royal Caninin haukkinen perustuu johonkin internet-faktaan jolle ei ole näyttöpohjaa. Testattu yhteensä 16 koiranruokaa ja Royal Canin testin 3. sijalla. Proteiinitkin arvosanalla 8 ja homemyrkyt 0%

      1. Orijen adult dog 86p (Kallein, parhaat proteiinit)
      2. Taste of Wild High Prairie 82p (Erinomaiset proteiinit, luvattua enemmän rasvaa)
      3. Royal Canin Medium Adult 81p (Parhaat vitamiinit)
      4. Happy Dog Adult Medium 78p(Laadukkaat rasvat, hieman homemyrkkyä)
      4. Yarrah Dog Organic 78p(Laadukkaat rasvat, hieman homemyrkkyä)
      6. Purina Friskies Vitafit Balance 76p(Halvin, hyvä ostos leima)
      6. Acana Wild Prairie 76p ( Erinomaiset proteiinit, laadukkaat rasvat)
      6. Purina Beneful Original 76p
      9. Magnusson Meat & Biscuit 71p (luvattua enemmän proteiinia)
      10. Brit Care Grain Free Adult Salmon&Potato 69p (parhaat vitamiinit, pakkausmerkinnät pielessä, luvattua vähemmän proteiinia, luvattua enemmän rasvaa)
      11. Eukanuba Adul Medium Breed 68p (hieman homemyrkkyä)
      12. Frolic Complete 60p (liian vähän proteiinia)
      12. Hau-Hau Champion Premium Kana-Riisi 60p (luvattua vähemmän proteiinia, hieman homemyrkkyä)
      14. Hill's Canine Adult Lamb&rice 58p (parhaat vitamiinit, homemyrkkyä reilusti)
      15. Doggy Professional Lamb&rice 56p ( Vähän e-vitamiinia)
      16. Bozita Gotlandian lamb roast 40p (Homemyrkkyä reilusti)

      • 1720

        Mitä kukuttajalehdessä kerrottiin roual canin sisältämistä eläinperäisistä tuotteista ja kasviperäisistä tuotteista? Mitä ne on? Kerrottiinko siinä keinotekoisista lisäaineista mitään?


    • hanneshyv

      Tuossa vertailusta puuttuu moni hyviä, varsinki erittäin laadukas N&D kana/villisika 70% luonnonkunnan tuotteita. Hintalaatu suhde kohillaan, mutta silti liian suuri hinta ero. Helpointa on seurata sitä ulostetta kun vaihtaa ruokaa, mitä vähemmän sitä on niin sitä paremmin se on imeytyny kehoo?

    • juupajuu86

      Jollekki innookkaalle joka on ilonen ku koira syö innoissaan noita nappuloita..Vie lapses mäkkärii ja kato mitä käy... Se sun koiras kun ei osaa lukea sitä pussinkylkeä "tuoteselostetta" :) Ja ihan vinkkinä viljapitoisia ruokia pitää annostella enemmän koiralle..jonka jälkeen ulosteet kasvaa ja elimistö ei saa tarpeitaan..myös 15kg pussi vastaa parempien ruokien 12kg ruokaa.. Äly käteen ja kaikki hampparille!!

    • kmko

      Saatiin vajaa rc pussi kaverilta joka oli ostanut koiralleen. Haisi niin karseelle että heitin roskiin. Kuka tota ruokaa edes kehtaa koiralleen antaa?

    • koiranisaaparempaa

      En ole koskaan syöttänyt koska halvemmalla tai samaan hintaan saa paljon parempaakin ruokaa kuin RC. Älyttömän kallista laatuun nähden että on kyl tosi ylihinnoiteltua.

    • Russeli876

      Royal Canin Mini Adult 8 , 8 kg Senior kuivaruuan käytön alussa alkoi virtsaamis ongelmat sisälle. Labrat ok ja testiin Propalin siirappia, mikä ei oo auttanut. Voi toki olla virtsakiviä, mutta kuvaus olis masanut sikana. Kun hetkeks lopetti ruuan, niin ongelmat katos ja sit taas käyttöön, niin ongelmat palas. Riitti siis et kyseistä muonaa oli vain aamuruokana ja illal muutamerkkii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe