Mitä Pride koulutus pitää sisällään?

päkä1x2

Voiko koulutuksen aikana tulla jotain, ettei pääsekään/ kelpaa sijaisvanhemmaksi?

16

2723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdopaofapkfapwokfqwe

      Voi tulla. Koulutuksen tarkoituksena on paitsi valmentaa teitä sijaisvanhemmuuteen, niin myös varmistaa että teistä on sijaisvanhemmiksi. Toisaalta on myös niitä, jotka koulutuksen myötä itse toteavat, ettei sijaisvanhemmuus ole heidän juttunsa tai että heistä ei ole sijaisvanhemmiksi.

    • kslaksals

      Jos on liikaa velkaa, rikollista taustaa tai sosiaalitoimen asiakkuus lähivuosina, ovat esteitä. Ja sitten testataan motivaatiota ja tarkastetaan olosuhteet kotona, sekä henkinen kapasiteetti.
      Lisäksi tarvitaan lääkärintodistus terveydentilasta.
      Toisin sanoen ei mitkään kovat kriteerit normi perheelle.

    • ukkoko hoitaa??

      Entä jos terveys rupee prakaa, kun talo on otettu täyteen pilttejä (noin 10). Mielenterveyden suhteen tyypin sairaus on sellainen, että siinä ei oo sairaudentuntoo. Mutta entä jos ei pääse käveleen, ukkoko hoitaa 4 alle koulkuikäistä ja pari piento koululaista ja pari vähänb isompaa ja ne kriisilapset yms.

      • mopo karkaaa

        No entäs, jos motivaatio on lähinnä rahaan. Halutaan SUURI FIRMA pystyyn, suurempi, kuin mihin koulutus ja rahkeet puoliksikaan riittävät. Entäpä, jos Pride jäi käymättä, kun "Veikko ei halunnut". Entäpä jos hyväveli hommasi paikan sijaishuoltajana - siis puoluekaveri. ja kunta hyötyi, kun sai mättää lasta lapsen perään piiloon metsän keskelle.

        kenellä on vastuu kuolemasta ja lasten pahoinvoinnista? Kenellä on vastuu jatkuvasta henkisestä välivallasta?


    • mamskulainen

      Minulla itselläni tuli tunne että onko minusta ollenkaan tähän hommaan,kun sielä käsiteltiin niin rankkoja asioita.Onneksi jaksoin henkisesti ja jaksan edelleen.Koko homma voi peruuntua myös siihen että olet henkisesti epätasapainoinen ja elämänarvosi ei kohtaa asioista päättävien(sossut) kanssa.Tällöin he voivat kehoittaa ajattelemaan jotain muuta.

      Hyvät ihmiset,älkää menkö Pride-valmennukseen jos teillä on mielessä raha,oma etu tai muu tyhmä syy.Ruvetkaa sijaisperheeksi vain hyvästä tahdosta ja rakkaudesta lapsiin.Ryhtykää siihen auttamisen halusta.Vanhempiakin on tuettava ja sijaisvanhemman tehtävä ei ole arvostella tai arvioida heitä.Harvemmin ne lapset on "kilttejä hellantelttuja",siinä kysytään voimia aikuiseltakin.

    • priden käynyt

      Hei!

      Kyllä tosiaan voi, eli joko kouluttajat voivat päätyä siihen että pariskunnasta ei ole sijaisperheeksi tai parikunta (tai yksi aikuinen) voi päätyä siihen ratkaisuun.

      Koulutus kestää useamman kuukauden ja ns. lähituntien lisäksi on monenmoiset pinkat kotitehtäviä ja kouluttajat (toinen heistä sossu) käy useamman kerran kotonanne.

      Silti kannattaa olla ehdottoman rehellinen, auttaa itseään kun uskaltaa tuoda esiin pelkoja, epääluuloja ja ajatuksia mitä lastensuojenlun kohdalla ja oman perheen kohdalla miettii. Kurssi auttaa myös omien lasten kanssa olemisessa, miettimään miten käyttäytyy vaikka suuttuneena ja miten omat kokemukset vaikuttavat omaan tapaan olla vanhempi ja aikuinen.

      Ylipäätään kannattaa ensin toimia tukiperheenä lapselle/lapsille, jotta näkee millaista on toimia vieraiden lasten ja heidän vanhepiensa kanssa. Huostaanotetut lapset ovat monesti erilaisia kun omat lapset tai naapurin lapset, heillä on saattanut olla hyvinkin rankka menneisyys takanaan, joten he tarvitsevat ja ansaitsevat erityisen paljon.

      Muutamia esimerkkejä täällä olisin, ei saa olla (ainakaan lähiaikojen) itse ollut sossun kanssa tekemisissä (esim. omat lapset tukiperheessä tms) raha-asioiden pitää olla kunnossa (ei voi hakea toimeentulotukea tms) molempien pitää olla terveitä, eikä tietenkään saa olla rikosrekisteriä, lapsille pitää olla tilaa ja omat motiivit pitää olla oikeat. Molempien pitää haluta olla mukana eikä esim. saa käyttää väkivaltaa kasvatuksessa (mikä nyt on perusjuttu, mutta ihan kaikki eivät sitä ymmärrä) yms. Onhan niitä syitä, miksi voidaan "evätä" mahdollisuus toimia sijaisperheenä.

    • Päkä1x2

      Kysyyykö ne esim. lääkäriltä tai MTT:stä, tai mistä nyt vain tietoja sijaisvanhemmiksi aikovista?
      Ilmeisesti ainakin ottaa selvää onko ollut sosiaalitoimiston asiakas.
      Vai riittääkö oma sana ja lääkärin todistus?

      Ei minulla nyt hirveitä luurankoja ole, mutta joskus olen sairastunut (vuosia sitten) masennuksen ja juuri alkanut parantumaan paniikkihäiriöstä. Voiko ne olla esteitä?

      Ihan normaalit arvot meillä on. Omia lapsia ennestään ja lapsia rakastetaan, eikä mikään väkivalta kuulu kasvatukseen, minkäänlainen.
      Sijaisvanhemmiksi ei haluta rahan takia vaan ihan auttamisen halusta ja huolenpitoa ja välittämistä riittäisi vielä muillekin.

      • sijaisäitina toimiva

        Hei!
        Varmaan vähän paikkakuntakohtaista tuo miten tarkasti mitäkin tutkitaan. Jossain tiukemmin ja jossain löysemmin, ehkä vaikuttaa myös perheen aikuisten ammatit (jos esim. alalle sopiva koulutus tms)

        Sinuna minä kertoisin noista asioista itse, yleensähän ei haittaa jos on ollut jotain menetyksiä, sairaus tms. jos tilanne on nyt vakaa ja hyvä ja on noista jutuista selvinnyt. Monesti voi ymmärtää paremmin esim. huostaanotettua lasta jos itse on kokenut menetyksiä.

        Eli kun kertoo asioista itse ja avoimesti voivat he tehdä sen mukaan päätöksiä, hankalaa on sitten myöhemmin selitellä.

        Jos olet vasta nyt parantumassa paniikkihäiriöstä niin antaisin ajan kulua, niin että on ollut vuosia terveenä (jos näin voi sanoa), huostaanotetut lapset ovat menettäneet monesti niin paljon, että olisi kurja jos sijoitus/tukiperhetoiminta jäisi pian katkolle.

        Mutta voittehan toki käydä koulutuksen ja sopia vaikka kouluttajien kanssa että katsotte vähän aikaa teenpäin ja alatte ensin tukiperheeksi yms. Vähän kerrallaan =) Kyllähän tuo koulutus kaikkineen kestää helposti puolivuotta ja monesti koulutuksia ei tietyllä paikakunnalla ole edes kovin usein, että voi mennä vuosikin ennenkuin "valmistutte"
        Tsemppiä!


    • kaikki käy

      Eivät ole esteitä. Tässä yhdestä sijaishuoltopaikasta otettiin 2 lasta pois paikan huonolaatuisuuden vuoksi, mutta toiminta jatkuu kuin ei mitään. Kaikki käy. Tuosta pahempaa sijaisakkaa ei ole olemassakaan ja sekin kelpaa (kun on niin kova puute).

    • prideä kohti

      Mä oon 2 vuotta sitten selvinnyt alkoholismista. Mulla on sellainen perussairaus, kuin maanis-depressiivinen ja siinä samalla diagnosoitiin narsistinen persoonallisuushäiriö.Tuo m-d on ihan oireeton (pysyy lääkityksellä). Mä oon tullut uskoon ja olen myös kiinnostunut steinerilaisuudesta. Olen laittanut oman lapseni, (joka tuossa pari vuotta asui veljeni perheessä) juuri tuohon steinerkouluun. Onhan siellä niinku vähän parempaa porukkaa, mutta kyllä ne alkuvaikeuksien jälkeen ovat minutkin ottaneet porukkaan. Menen ehkäensi kaudeksi vanhempien ryhmään.

      Mä oon nyt mieheni kanssa hakeutumassa Pride -koulutukseen. Yksi sijaisvanhempi kerto, että sijoitetut kannattaa ilman muuta laittaa steineriin. Se ties jonkun, joka oli käynyt oikeustaistelua käräjäoikeudessa, että sai lapsen steineriin. Se onneton vanhempi ku ei ite ymmärtänyt laittaa. Sai sitten kuitenkin säilyttää huoltajuutensa, kun suostui tuon hyvin viisaanoloisen ja karismaattisen sijaisvanhemman toiveeseen.

      • no huh huh 888

        ei hyvää päivää, narsisti pyrkimässä sijaisvanhemmaksi (toki niitä on jo ennestään,) Kuvitteletko, että lääkeiillä hoidetaan persoonallisuutta. Usko ja steinerilaisuus (narsisimiako?) vielä päälle ja 2v jatkunut raittius. Tämä vissiin oli provo, joten ehkä ei olisi kannattanut edes vastata. Olithan provo?


    • lapsikohtainen

      Sijaisperheet ovat nykyisin kuin muutkin perheet - nimittäin siinä suhtetteessa - että lastensuojeluilmoitus on lapsikohtainen. Jos yksi, kaksi tai kolme otetaan pois, muut voi jäädä ja lisää tulla. Toiminnan muotoakin voi jalostaa, ja kaupunki / avi siunaa.

    • nam...nam...nam....

      Ja Prideä ei kannata kenenkään käydä. Mekään ei olla, vaikka ruletetaan firmalla. Turhaan sinne mennä mitään saarnoja kuulemaan. Me kyllä ITE tiedetään miten me lapset kasvatetaan. Metodiin kuuluu lasten eristäminen suvuistaan ja lapsen minuuden pilkkominen (ei saa tuntea kaupungilla sukulaisiaan - ainaostaan tapaamisella. Sukulaisia ei päästetä koulun avoimiin tilaisuuksiin yms.). Ne ei ehkä Pridessä tykkäis näistä meidän metodeista. Mutta Jyväskylän sossut eivät kuitenkaan välitä, vaikka kiusaamme ja sairastutamme lapset ja näiden verkostot. Niillä on niin paljon tekemistä, etteivät ole kiinnostuneita. laittavat lapsen sitten psykiatriseen sairaalaan, kun on tarvis. (Meillä aika monilla lapsilla on muuten ollut vaikeaa - todella vaikeaa. Mutta ne lähtökohdat, ne lähtökohdat???) Onneksi ovat päässeet meille.

      Ja kun Veikkokaan ei halua Prideen. Sitä ei voi pakottaa. Jyväskyläläisille muuten tiedoksi, että konditoria ULLAN PULLA on hyvä paikka. Mä käyn aina siinä lohduttamassa itteeni viinerillä. Jätän auton kadunpieleen hyrräämään ja lapset autoon. Hörppään sillain aika sukkelaan kahvin viikun. Nam. Suosittelen kaikille Jyväskylän (ja muualtakin) sijaisyrittäjille.

      • Anonyymi

        Kannattais ehkä käydä PRIDE. Noilla asenteilla ei sitä kyllä edes läpäise.


    • zzzzzzzzzzzzx

      En voi mitään sille, että minusta on tosi törkeää ivailla niitä jotka tekevät raskasta ja tärkeää lastensuojelutyötä, Ei ihminen joka kirjoittaa tuollaista tekstiä voi ainakaan lasten parasta ajatella. Tuntuu varmasti tosi kivalta sijoitetusta lapsestakin lukea tuota.

      • 654312315641312

        Kyseessä on yksi ja sama biosukulainen, joka terrorisoi näitä keskusteluja :( Hän lähettää useita viestejä, vastailee itse itselleen jne. Tekstit on aivan käsittämättömiä, joten hänen kohdallaan huostaanoton syy ei varmaan jää kenellekään epäselväksi...Sitä en ymmärrä, mikseivät moderaattorit puutu tilanteeseen, kyllähän he IP:t näkevät. Täällä asiallisen keskustelun käyminen on ollut mahdotonta jo pitkään tämän yhden terrorisoijan vuoksi :( Onneksi en itse ole hänen kuvaamansa sijaisrouva, sillä olisi todella pahoittanut mieleni siitä, että hän herjaa netissä täysin tunnistettavasti...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe