Vauva syö koko ajan

mitä tehdä?

Siinä se pähkinänkuoressa, ja minusta tuntuu, että teen siis jotain väärin. Vauvani on juuri kuukauden ja viikon vanha. Ei kai vauva voi oikeasti syödä koko ajan, vai voiko?

Lapsi on ensimmäiseni, enkä oikein tiedä toiminko oikein vai väärin, vai mitä yleensä teen. Vauva kinuaa tissiä kolme-neljä kertaa tunnissa. Syö sitten vain vähän aikaa, jää sitten haaveilemaan rinnalle eikä osoita enää kiinnostusta syödä. Sitten vartin päästä uusi huuto, että rinnalle on päästävä.

Vauvalla on myös vatsavaivoja, itkee ja kipristää vatsaansa, ja piereskelee paljon.

Vähän hävettää täällä kysellä, kun on niin hukassa... Mutta teenkö siis jotain väärin, kun vauva syö niin usein? Vähän hankalaa vauvan kanssa käydä missään...

7

2252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mammeliisi

      Ei kannta hävetä kyselemistä, sitä saa aina tehdä. En usko että kuvailusi mukaan tekisit mitään väärin.
      Tuossa iässä on normaalia että vauva haluaa olla usein rinnalla, jotkut sen useammankin kerran tunnissa pienissä jaksoissa ja toiset taas parin tunnin välein mutta pidemmillä syöntikerroilla.
      Itse huomasin myös että alussa oli jaksoja jolloin vauvasta ei aina tiennyt mikä oli "vialla" kun luuli syöttäneensä tarpeeksi mutta silti vauva oli välillä tyytymättömän oloinen. Välillä vauvat tosiaan tuntuu jäävän uneksimaan syödessä ja nukahtavat rinnalle ja joskus jäävät syönnin jälkeen "lutkuttamaan" jolloin tuntuvat hakevan lisää läheisyyttä ja turvaa.
      Sitten niitä tiheän imun jaksoja on myös siinä kahden ja kolmen kuun iässä jolloin voi olla päiviä jolloin vauva tuntuu viihtyvän normaalia enempi rinnalla kun "tilailee" lisää ruokaa.
      Tietysti vatsavaivat voi kanssa olla syy jos paljon kipristelee ja piereskelee. Suolisto on kuitenkin vielä niin kehittymätön tuon ikäisellä. Vatsavaivoja voi yrittää helpottaa apteekista saatavilla tipoilla, esim. relatipat ja disflatyl. Kannattaa myös kiinnittää imettäessä huomiota siihen mitä itse syö, tietyt ruoka aineet saattaa aiheuttaa vauvalle lisää vatsanväänteitä, esim. kahvia, omenaa, ruisleipää, suklaata kannattaa imetyksen aikan vähentää/välttää. Joskus d-vitamiinitipat aiheuttaa myös alkuaikoina vatsanväänteitä, varsinkin öljypohjaiset tipat.
      Myös hellä hieronta jalkapohjiin, vatsanseudulle voi auttaa jos paljon kipristelee.
      Meillä ainakin helpotti paljon kun vauva tuli siihen kolmen kuukauden ikään, moni asia alkoi helpottumaan ja itsellekin alkoi tulla lisää varmuutta vauvan hoidossa. Toivottavasti näistä oli jotain vinkkiä sulle ja tsemppiä, kyllä se siitä!

    • ()()()()()()

      Näyttäisi siltä, että vauva haluaa vain tyydyttää imemistarvettaan rinnalla. Et siis tee mitään väärin ja vauvan puolesta kaikki on hyvin noinkin, mutta itse jos kaipaat enemmän vapaata vauvasta, niin opeta hänet tuttiin (siihen tosiaan voi joutua hieman "pakolla" opettamaan). Silloin saat rauhan siltä pelkältä huvi-imemiseltä. Se saattaa auttaa myös vatsavaivoihin, sillä nyt tuo jatkuva imeminen saattaa viedä enemmän ilmaa mahaan kuin tutin kanssa menisi. Vauva ei selvästi tarvitse maitoa monesti tunnissa, jos ei sitä kerran kunnolla ime, vaan vain nautiskelee.

    • stop!

      Vauvan ei tarvitse syödä noin usein. Syötät liian usein ja liian vähän aikaa kerrallaan. Kun vauva syö vähän väliä, ei vatsa eikä suolisto saa yhtään levätä, kun niillä on työtä koko ajan. Ei siis ihme, että vauvasi huutaa vatsaansa ja on ilmavaivoja!
      Oletko muutenkaan varma, että lapsesi huuto johtuu siitä, että haluaa rinnalle, kun ei sitten kuitenkaan ole kiinnostunut syömään? Ehkä huutaa vain kipeää vatsaansa?

    • mitä tehdä?

      Kiitos kaikille neuvoista. Ensimmäinen kirjoittaja ehdotti kokeilemaan jalkapohjahierontaa ja relatippoja; kummastakaan en ole aiemmin kuullut. Kiitos siis vinkeistä!

      Nimimerkki stop!: Ei, en tietysti voi olla aivan varma siitä, että huuto johtuu nälästä, mutta syliin ottaessa alkaa hamuta heti rintaa ja rauhoittuukin sitten välittömästi, kun saa tissiä.
      Anteeksi tyhmä kysymys, mutta jos siis syötän vauvaani nyt liian usein ja itkee siksi vatsavaivojaan, niin miten saan vauvani syömään harvemmin? Kun ei suostu syömään kuin sen hetken kerrallaan... Eikä minulla ole sydäntä kuunnella toisen itkua, kun tiedän että tissillä rauhoittuisi.

      • Kokeile tuttia

        Jos kyse on imemisentarpeesta eikä nälästä niin vauva rauhoittuu tutin imemiseen ja saat pidennettyä syöntivälejä ja näin rauhoitettua myös vatsaa. Ja tosiaan yritä saada vauva syömään aktiivisesti tissillä ollessaan, pitämällä hereillä niskasta, kämmenpohjasta tai jalkapohjasta hieromalla. Voi hieroa melko "ronskistikin", jotta vauva ei nukahda nälkäisenä.


    • mammeliisi

      Voit yrittää pitää pidempiä syöttövälejä vaikka tutin avulla jos vauva huolii sen ja rauhoittuu vähän, ei se välttämättä auta mutta voi kokeilla. Sitten kun syö koita "houkutella" syömään pidempään kerralla ettei jatkuvasti tarvitse olla rinnalla ja näin vatsa ja suolisto saisi sen sulattamisrauhan. Jos parisen tuntia saa pidettyä imetyksissä väliä luulisi sen auttavan. Mutta jos vauvalla selvä nälkä ja hätä en sen takia alkaisi väkisin huudattaa vaan lapsentahtisesti kannattaa kuitenkin imettää.
      Niitä vatsatippoja voisit kyllä kokeilla, se ainakin meillä tuntui iltaitkuihin auttavan kun vauva paljon väänteli vatsaa, piereskeli ja oli muutenkin kärttyisä. Ei niistä ainakaan enempää haittaa luulisi olevan. Meillä auttoi disflatyl -tipat ja mun mielestä alkoivat vaikuttaa parissa päivässä niin että selkeästi huomasi eron entiseen, ja joitakin viikkoja niillä mentiin kunnes huomasin ettei niitä enää tarvittu.

      • katja77777

        Hei,
        Itselläni on saman ikäinen vauva kotona ja meillä melkein sama juttu kuin teillä. Olen parina päivänä laittanut hänelle tuttia suuhun väkisin että saisin imetysvälejä harvennettua, pieni tippa rintamaitoa tutin kärkeen voi myös auttaa. Olen yrittänyt harventaa myös imetysvälejä pariin tuntiin niin, että pidän vauvaa sylissä (ihoani vasten), pidän samalla tuttia hänen suussa ja juttelen lempeästi niin kuin imetyksenkin aikana juttelen.Näin hän ottaa tutin ainakin hetkeksi. Päivällä auttaa se, että laitan vauvan vaunuihin, lähden pitkälle kävelylenkille ulos ja vauva nukkuu pisimmät päiväunensa vaunuissa- näin saan itsekin hengähtää tiheiltä imetyksiltä ja raitista ilmaa samalla. Koita jaksaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe