Huonot paperit tulossa..

324789439589823

Joo eli paskat paperit tulossa(pääosin B:tä). Ei siinä mitään silleen..olen iha tyytyväinen, että läpi edes pääsin. Eniten vaan stressaa nämä lakkiaiset. Koko suku pällistelemässä huonoa todistusta ja tivaamassa: Mitäs nytte? Mihin opiskelemaan? ja sitä rataa..

Minulle on aivan sama järkätäänkö mitään juhlia vai ei. Mielestäni turhien papereiden juhliminen on aivan täyttä paskaa. Ihan sama vaikka ällän paperit oisin saanut. Muutenkin suht yliarvostettu laitos, jota peruskoulusta asti on hehkutettu hyvin tärkeäksi elämän kannalta jne.

Onko kohtalotovereita, joilla samoja tuntemuksia? Lisättäköön vielä, että eniten vanhemmat toivoisivat juhlia vaikka huonot paperit tuleekin. Kai se on pakko..

8

3158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mansikkakarkki

      Samoja tuntemuksia täälläkin. Ärsyttää tosi paljon, kun kursseissta oon saanut pääosin 9 (muutama 8 ja pari 7 mukana), mutta nyt yo-kokeet tuntuvat menevän omaa tasoa huonommin.

      Mun henkilökohtainen mielipide on, että koko lakkiaisjuhla on ihan turha. Tietenkin ylioppilaaksi pääseminen on yksi tapahtuma elämässä, mutta se ei todellakaan ole mikään elämän kohokohta. Onhan se kiva jos joku saa L:n paperit, mutta ei niistä papereista paljon hyötyä ole (esim. yliopistoon haettaessa 6 L:stä voi saada max. pari hyvityspistettä). Huonoillakin papereilla voi päästä opiskelemaan vaikka minne. Yo-kokeet eivät mittaa kenenkään älyä tai todellista osaamista. Ei huonoa yo-todistusta kannata kovin paljon surra, muutaman vuoden päästä sitä on jo unohtanut koko asian. :)

    • ....................

      Täällä kanssa tulossa lähinnä pelkkää B:tä. Olen jo sanonut ajat sitten kaikille kyseilijöille, että päätavoitteeni on vain päästä läpi ja saada lukio pulkkaan, että pääsen jatkamaan eteen päin opinnoissani. Veljelläni oli aikanaan isot yo-juhlat ja en missään nimessä halua mitään vastaavia sukukokoontumisia omilleni. No ainakin on tulossa sellainen jymy-yllätys lähipiirille, että olen lähdössä toiselle puolelle Suomea opiskelemaan ja ainut, joka tästä vielä tietää on äitini.

      • 14

        Saaks kysyy mihin menet opiskelemaan? Onko sulla jo paikka tiedossa? Mihin pääsee ns. huonoilla papereilla?

        Itse olen abin äiti. Pojalla tiedossa heikko todistus ihan laiskuuden vuoksi.


      • ....................
        14 kirjoitti:

        Saaks kysyy mihin menet opiskelemaan? Onko sulla jo paikka tiedossa? Mihin pääsee ns. huonoilla papereilla?

        Itse olen abin äiti. Pojalla tiedossa heikko todistus ihan laiskuuden vuoksi.

        Seurusteleminen kouluaikaan pitäisi kieltää lailla. Sakkoja 1000000€ kerrasta, nini johan osaisi teinit keskittyä lukemiseen!


    • grtretwetw

      Huonoilla papereilla voi hyvinkin päästä yliopistoon ja oikeastaan kaikille aloille, sillä osa opiskelijoista valitaan aina pelkän pääsykokeen perusteella. Se tarkoittaa sitä, että pääsykokeisiin on luettava kunnolla. AMK:n suosituimmille linjoille ei huonoilla papereilla pääse edes pääsykokeisiin, paitsi joidenkin pikkupaikkakuntien ammattikorkeisiin kylläkin. Ammattikouluun menoa voi myös harkita, sekin on ihan hyvä vaihtoehto, sillä eihän kaikkien tarvitse hakeutua korkeakouluihin.

      Ei pidä olla niin laiska, etteikö jaksaisi ottaa edes eri koulujen pääsyvaatimuksista ja -kriteereistä selvää.

    • riseee

      Kiva täsä nyt jännittää. Englanti on ollut aina se huonoin ja nyt joutuu odottamaan tyyliin 2kk et pääseekö ylioppilaaksi. Vaikka lyhyen englannin kirjoitin niin silti tulee hiki puseroon, että mahtoiko läpi mennä. Kuuntelusta sain vain 30pts niin ei ole kirkossa kuulutettu vaikka kaikki sanoo ettei lyhyest enkust voi saada hylättyä mutta ken tietää.

      • 28+9

        Kyllä lyhyessä enkussakin niitä hylättyjä jaetaan.... Esim. viime syksynä 10 kirjoittajaa sai lyhyestä enkusta I:n (osallistujia n. 300). Silloin alin hyväksytty pistemäärä oli 125.


    • Anonyymi

      Ripuli hitler

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe