Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huhtikuu São Miguelilla

Huhtikuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila Ponta Delgadassa on runsaat 18 C, yön vastaava minimi ylittää nippa napan 12 C. Keskimääräinen kuukautinen sademäärä (72 mm) laskee huhtikuussa alle sadan millimetrin. Myös sadevuorokausien (sataa 0,1 mm tai enemmän) määrä (17) on hitaassa laskussa. Kuun loppuvaiheilla aurinko São Miguelilla nousee klo 7.03 ja laskee klo 20.38. Meriveden lämpötila on vielä talven lukemissa, 15-16 C.

Huhtikuun valtakukka on atsalea, jonka värivalikoimaa hallitsevat perinteiset tumma lila ja valkoinen. Atsaleoiden kukintaa voi ihailla paitsi puutarhoissa mm. luonnonpuisto Pinhal da Pazissa Fajã de Cimassa Ponta Delgadassa, Pico do Ferron näköalapaikalla Furnasissa ja matkalla Furnasiin Vila Franca do Campon jälkeen seuraavalla tieosuudella.

Huhtikuun loppuun mennessä lehtensä pudottavat puut, kuten vaahteransukuiset plataanit, alkavat näyttää jälleen vihreiltä. Plataaneja Ponta Delgadassa voi ihailla mm. kaupungin kenties kauneimmalla kadulla, Avenida Gaspar Frutuosilla, joka alkaa Antero de Quentalin puistosta ja päättyy kadulle Rua Jácome Correialle lähelle Sant’Anan kappelia (Ermida de Sant’Ana) ja Azorien autonomisen hallinnon presidentin hallintopalatsia (Palácio de Sant’Ana).

2.4. juhlitaan Ponta Delgadan kaupunkioikeuksien vuosipäivää. Kaupunki tästä alun perin kalastajakylästä tuli vuonna 1546, sen jälkeen kun voimakas maanjäristys oli tuhonnut saaren ensimmäisen keskuksen, Vila Franca do Campon, vuonna 1522.

Pääsiäistä edeltää karnevaalien jälkeisestä keskiviikosta (9.3.2011) alkanut paastonaika (Quaresma), joka päättyy palmusunnuntaihin. São Miguelilla paastonaikaan kuuluvat ainutlaatuiset pyhiinvaellukset (romeiros), jotka päättyvät pääsiäislauantaina (23.4.2011). Autolla liikkuvien on syytä hämärän aikaan noudattaa erityistä varovaisuutta. Pyhiinvaeltajien sauvat on varustettu heijastimin.

Kansallisia juhlapyhiä pääsiäisen aikaan Portugalissa ovat pitkäperjantai ( 22.4.2011) ja pääsiäissunnuntai (24.4.2011).

Pääsiäinen Azoreilla on harras juhla. Ponta Delgadassa matkailija voi seurata juhlamenoja mm. kaupungin pääkirkossa (Igreja Matriz) ja São Josén kirkossa (Igreja de São José). Matkailijan kannalta mielenkiintoisin lienee pitkäperjantain kulkue, joka São Josén kirkosta lähtee noin klo 15, pääkirkosta klo 21.

Vila Franca do Campossa juhlitaan kalastajien suojeluspyhimystä São Pedro Gonçalvesia yleensä huhtikuun kolmantena viikonloppuna (16.-17.4.2011?). Juhla kulkee nimellä Festa do Irró. Tapahtuman uskonnollinen pääohjelmanumero on sunnuntaina klo 15 kappelilta Ermida Santa Catarina lähtevä juhlakulkue, joka kiertelee keskustan kaduilla.

Huhti- ja toukokuun vaihteessa (29.4.-5.5.2011?) muistetaan Vila Franca do Campossa omalla juhlallaan arkkienkeli Mikaelia (Festas de São Miguel Arcanjo). Juhlan kohokohta, uskonnollinen kulkue, lähtee liikkeelle pääkirkosta (Igreja Matriz) sunnuntaina klo 18, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Kulkueeseen osallistuvat eri ammattikunnat kukin kantaen omaa suojelupyhimystään.

Huhtikuun 25. muistetaan Portugalissa vuonna 1974 tapahtunutta neilikkavallankumousta. Päivä on kansallinen juhlapyhä. Neilikkavallankumous päätti Portugalissa 48 vuotta vallinneen diktatuurin ja käynnisti maan modernisoitumisen.

Huhti-toukokuun vaihteessa (30.4.-7.5.2011) vietetään Ponta Delgadassa akateemista viikkoa (XXIV Semana Académica), jonka ohjelmaan kuuluu mm. tiedekuntanauhojen seremoniallinen polttaminen (Queima das fitas) yliopiston puistoalueella, lukuisia konsertteja sekä ulkona että teatteri Coliseu Micaelensessa ja Portas do Marissa.

Huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa pidetään Porto Formoson teetilalla teelehtien poimintanäytös. 1880-luvulla São Miguelilla alkanutta teenviljelyperinnettä pitää saarella yllä kaksi yrittäjää, joista toinen on yllä mainittu Porto Formoso, toinen Chá Gorreana.

Vuodenajan vaihtuessa talvesta kevääseen ja edetessä kohti kesää lisääntyy todennäköisyys nähdä eri valaslajeja. Keväällä käynnistyy myös saarten ja eri saariryhmien välinen laivaliikenne, josta huolehtii Atlanticoline.

Ponta Delgadan kulttuuri- ja viihdeannin tuottaa pääasiallisesti kolme organisaatiota, teatteri Teatro Micaelense ja Coliseu Micaelense sekä satamakeskus Portas do Mar. Näiden organisaatioiden ohjelmistossa on runsaasti mm. musiikkiesityksiä, jotka eivät vaadi kielitaitoa. Liput esityksiin ovat edullisia ja niitä on joitakin tähtivierailuja lukuun ottamatta saatavana ilman ennakkovarausta. Monet Portas do Marin tilaisuudet ovat ilmaisia.

Tapahtumista São Miguelilla ja Azoreilla kerrotaan valikoidusti kirjoittajan kotisivuilla osastossa ”Azoreilla tapahtuu”. Tästä tarinasta on julkaistu pidempi versio kirjoittajan kotisivuilla. Niiltä voi myös lukea koko kevään kattavan kronikan elämänmenosta São Miguelilla.

Kirjoituksen laatija antaa mielellään lisätietoja tarinassa mainituista ja muista tapahtumista Azoreilla.

2

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sateenvarjo.

      Olemme alustavasti miettineet matkaa Azoreille 2012 huhtikuussa. Juurikin pääsiäisen aikaan.

      Minua kiinnostaisi tietää onko siellä laisinkaan esimerkiksi ravintoloita auki juhlapyhien aikaan?
      Toinen asia liittyy majoitukseen. Löytyykö Ponta Delgadasta hostelleja tai muita hotelleja huokeampia majoitusvaihtoehtoja? Me kun tulisimme matkailemaan emme hengailemaan hotellissa ;)

      • Azoreilla on kaksi juhlapyhää, jolloin lähtökohtaisesti kaikki ravintolat ovat kiinni: joulu- ja uudenvuodenpäivä. Muina juhlapyhinä ravitsemusliikkeet ovat auki vaihtelevasti. Toisin sanoen, kaikki ravintolat eivät ole kiinni pitkänäperjantaina tai pääsiäissunnuntaina. Pääsiäismaanantai on normaali työpäivä. Kauppakeskukset SolMar Avenida Center ja Parque Atlântico sekä supermarketit ovat pääsiäisen aikaan avoinna joka päivä. Molemmissa kauppakeskuksissa on ravintoloita, jotka avaavat silloin ovensa tavalliseen tapaansa. Portas do Marin satamakeskus ravintoloineen on myös avoinna normaalisti.

        Matkailun matalasesonki päättyy maaliskuun lopussa. Pääsiäisen aikaan majoitushinnat nousevat aina jonkun verran. Ponta Delgadassa on hostellityyppistä majoitusta, joka löytyy esim. haulla Residenciais Ponta Delgada. Kahden hengen huoneen hinta niissä on ollut luokkaa 40-60 euroa. Jos viivytte pidempään, kannattaa tinkiä, sillä asiakkaista on siihen aikan vielä kovasti pulaa. Majoituspaikkoja on myös muualla São Miguelilla kuin Ponta Delgadassa, esim. Vila Franca do Campossa, Furnasissa, Capelasissa ja Ribeira Grandessa.

        Kertokaa, jos voin olla vielä avuksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe