Hintataso?

kiits (:

Portugaliin ollaan lähdössä ja ois hyvä tietää, että mikä hintataso siellä on majoituksen, ruuan, juoman etc. suhteen, eli jos löytyy tietoa niin arvostaisin jos jaksaisit sen tänne kirjoitella :)

Eli mitä "perus" hotellihuone maksaa per yö? Paljonko normaali lounas, pasta ja muut vastaavat, maksaa? Suomalaisena tietysti kiinnostaa paikallisen oluen hinta, eli missä hinnoissa pyöritään?

Onko Lissabonin ulkopuolella paljonkin halvemmat hinnat? Tarkoitus olisi aluksi olla muutama päivä Lissabonissa ja siitä jatkaa julkisilla ympäri Portugalia, mitä paikkoja ehkä suosittelisitte? Entä autonvuokraus, kannattaako vai onko järkevämpää mennä esim. junalla ja vuokrata paikanpäällä tsygä jos on tarvetta? Mites paikallisessa kulttuurissa suhtaudutaan tinkimiseen?

Google tarjoaa aika heikosti tietoa aiheesta ja pitäis vähän saada tota matkabudjettia ajantasalle, joten kiitos mahdollisista vastauksista.

Tosiaan, ensimmäistä kertaa Portugalissa, kokeneiden Portugalin matkaajien mielestä varmasti kysymykset ovat tyhmiä, mutta älkää antako sen häiritä ;)

2

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Portugalin hintatason on keskimäärin noin neljänneksen alhaisempi kuin Suomen. Ottanette huomioon, että portugalilaisen veroton kuukausipalkka on 777 e/kk. ja että maan kansantulo per nuppi on noin puolet Suomen vastaavasta luvusta.

      Mikähän mahtaa olla perushotellihuone? Me maksamme Lissabonissa kahden hengen huoneesta 60-70 yöltä 3-4 tähden hotellissa. Paljon on kiinni tarjouksista. Verrattuna moneen muuhun Euroopan maan pääkaupunkiin ovat Lissabonin majoitushinnat edullisia. Niistä saa kuvan esim. booking.comista.

      Portugali ei ole tinkimiskulttuurimaa. Poikkeuksen tekevät mm. käytetyt tavarat ja mahdollisesti isot ostokset.

      Portugalissa toimii julkinen liikenne, junat ja bussit, Lissabonissa metro, bussit ja muutamat ratikat. Jukista liikennettä käyttämällä ei luonnollisestikaan pääse joka paikkaan. Autonvuokrauksen tarve riippuu siitä, mitä haluaa nähdä ja tottumuksista kotimaassa. Vuokraushintoja löytyy netistä sopivalla haulla. Maassa toimivat kansainväliset ja paikalliset vuokraamot. Täällä Azoreilla budjetoisin 35-40 e/vrk. Pitempiaikainen vuokraus tekee vuorokausihinnasta edullisemman.

      Suomi24:n osastossa Matkailu/Yleistä matkailusta on juuri julkaistu viesti, jossa kerrotaan hajatietoja eri maiden hintatasosta. Portugalin osalta luvut ovat sinnepäin. Joka tapauksessa Portugalissa pärjää vähemmällä rahalla kuin Suomessa.

      Lissabonisa on ostovoimaa enemmän kuin muualla Portugalissa. Samalla kilpailu on kovempaa. Ainakaan ravintolahinnat eivät ole Lissabonissa kalliimpia kuin muulla Portugalissa, kenties jopa halvempia.

      Minne mennä, mitä nähdä. Vaihtoehtoja on useita. Porto ja Douron alue ovat yksi mielenkiitoinen kohde, miksi ei myös suosittu Cascais ja Estoril mutta monia muita paikkoja löytyy mielenkiinnosta riippuen.

    • Rakas Portugali

      Mainitset hinnoista tinkimisen, se tuskin kohdallasi tulee onnistumaan, sillä siihen taitoon vaaditan jo maan omaa kieltä. On paikkoja (isot torit), joissa turistin on syytä olla tarkaavainen, myös taskuvarkaiden takia.
      Lissabonissa on uskomattoman hyvä julkinen liikenne. Kartan saatte lippumyymälöistä tai lippuja myyvistä kioskeista. Rantarata on täsmällinen ja sitä myöten pääsee Cais do Sodre- Cascais välin parhaiten ja nopeimmin. Itse Lissabonissa ei kannata ajaa vuokra-autolle, liikenne on niin tukkoinen.
      Julkinen likenne toimii myös hyvin muualle Lissabonista. Matkustaminen julkisilla on tosi edullista kunhan vain löytää konseptin.
      Asuin monta vuotta Lissabonissa, silloin minulla oli varaa käyttää taksia, nyt myöhemmin käytän joka puolella julkisia ja olen todella tyytyväinen.
      Minulla on yhä vielä rittämiin katsottavaa ja tutkittavaa suurkaupungin ympäristössä aina kahdeksi viikokso kerrallaan.
      Ruoka on edullista jos ei mene turistirysiin.
      Almadassa ruoka on vielä edullisempaa kuin itse Lissabonissa. Söimme hyvän aterian ihan sikäläisessä pienessä ravintolassa seisaallaan ja maksoimme 3.45 euroa ateriasta, voitte mennä kalliisiin pikkoihin, mutta menkää sellaisiin missä näette olevan paljon sikäläistä porukkaa.
      Mitä tulee niihin "alkupaloihin" niitä voi kokeilla, mutta ei ole pakko , mutta on sitten kättä heilauttamalla tia muuten tulkittava ettei halua niitä silloin ei niistä alkupaloista joudu maksamaan, ja kannattaa sitten katsoa laskusta, turisti kun on, ettei niitä erehdyksessä ole laskutettu.
      Kahvilat ja se pienen pieni "Pica" ja siihen tuoreet, tuotteet ovat muuten AINA huippu tuoreita, leivokset tai pasteijat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe