Ikuinen vauva

Hei!

Minulla on kohta kolmevuotias leikattu kolli kissa. Tämä herra suostuu syömään vain yhden kissanruokamerkin penturuokaa. Saako aikuinen kissa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet penturuuasta? Raksuista kelpaa mikä tahansa merkki. Miten saisin totutettua kissani muihin ruokiin, jos se yleensä on mahdollista?

4

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KISSA900

      Hmmm... Jos kissa syö aikuisen kissan raksuja tavallisesti ja pehmytruoka (?) "välipalaksi", niin kyllä sen ihan tarpeeksi pitäisi saada... :) Jos ei saa niin sen huomaisi kyllä: sairastelu, huono karvanlaatu... Mutta jos kaikki on OK ei mitään hätää...
      Ja jos kissa saa tarpeeksi kaikkia ravintoaineita, niin mitä sitä vaihtamaan, jos syö vaan niitä...

    • jos kissasi on 3 vuotta ihmisen iässä,niin kissan iässä se olisi 18 vuotta,nuori aikuinen.mistä lähtien 18 vuotiaat ovat saaneet kaiken tarvitsemansa ravinnon
      muksu lastenruoista?

    • TA

      Leikattu kissa lihoaa helpommin, mutta penturuoka on kyllä monivitamiinisempaa, joten jos paino ongelmia ei ole, niin miksei voisi syödä.
      Hill,sillä on olemassa kanaruoka leikatuille kissoille ja papanat on pieniä.
      Siitä voisit saada myös kokeilupussin eläinkaupasta, ettei rahat mene hukkaan ison pussin ostossa ja kokeilla kissallesi.

    • royalcanin-asiantuntija

      Hei

      Jos ymmärsin kysymyksenne oikein, kissanne suostuu syömään kaikkia kuivamuonia, mutta säilykkeistä kelpaa vain tietty penturuoka.

      Ongelmana penturuokien syöttämisessä aikuiselle eläimelle on niiden korkea energiapitoisuus. Ruuat on tasapainotettu niin, että pieni pentu saa syömästään pienestä annoksesta runsaasti kasvuun tarvittavaa energiaa ja sopivassa määrin muita ravintoaineita. Mikäli kissa syö ”aikuisen kokoisen” annoksen penturuokaa, se saa helposti reilusti liikaa energiaa. Kastrointi tai sterilointi vähentää aikuisen kissan energiantarvetta entisestään. Toisaalta taas, jos aikuiselle antaa penturuokaa niin pieniä määriä, ettei liikaenergiaa kerry, voi muiden ravintoaineiden, mm. kivennäisten ja vitamiinien saanti jäädä liian vähäiseksi aikuisen kissan suosituksiin nähden.

      Mitä tulee uuteen ruokaan totuttamiseen, se on kissojen kohdalla usein hieman haastavaa. Kopioin tähän pätkän aiemmin palstalle kirjoittamastani vastauksesta liittyen kissan ”nirsoiluun”:

      ” Yleisesti ottaen voi todeta, että joillain kissoilla on hyvin voimakkaita mieltymyksiä ruuan maun ja tuoksun suhteen, toiset voivat suosia tietynlaista suutuntumaa (eli miltä ruoka tuntuu suussa) kun taas eräille tärkeintä on tasapainoinen ravintoainekoostumus ja ruokailun jälkeinen hyvä olo. Kissojen ruokailutottumuksiin vaikuttaa myös hyvin paljon se, mitä ne ovat tottuneet syömään. Lisäksi pennut katsovat mallia emokissalta ja syövät samoja ruokia kuin emo. Tällainen opittu syöminen ja ”mallisyöminen” kuuluvat kissan luontaiseen kehitykseen. Valikoivalle kissalle oikea ruoka löytyy yleensä kokeilemalla riittävän monenlaisia vaihtoehtoja.”

      Toki täytyy muistaa, että kissa tulee hyvin toimeen myös pelkällä kuivaruualla, mikäli se on laadukasta ja ravintokoostumukseltaan tasapainoista. Tällöin en näkisi olevan suurta haittaa siitä, että kissa syö pieniä määriä penturuokaa, mikäli tämän ruuan syönti on lähinnä ”herkuttelua” ja kissan painoa tarkkaillaan mahdollisen ylipainon kertymistä varalta. Kissan syödessä pääosin kuivaruokaa, on hyvä kiinnittää huomiota riittävään juomiseen. Juomisen lisäämiseksi vettä on voi olla esillä useammassa paikassa ja mahdollisesti erilaisissa astioissa.

      Mukavaa kevättä nuorekkaalle kollille.

      Henna Söderholm
      ELL, asiantuntijaeläinlääkäri
      Royal Canin Finland Oy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe