Apteekista

resepti

Minkähänlaiset hinnat on Madeiran apteekeissa? Entä reseptilääkkeet, jos on kansainvälinen Kela-kortti (kaikkihan on varmaan hankkineet sellaisen) - silloinhan pitäisi saada sama korvaus kuin paikallisetkin???

23

1558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse hankin kortin. Tuli parissa kolmessa päivässä. Korvauksista en tiedä.

    • Lääkkeiden hinnoista en olisi huolissani, sillä jos niihin on varaa portugalilaisilla, pystyy niitä ostamaan myös suomalainen. Portugalilaisen veroton keskipalkka on 777 e, miesten keskimäääräinen eläke runsaat 400 e, naisten noin 300 e. Portugalissa on paljon ihmisiä, etenkin juuri eläkeläisiä, joilla ei tällä hetkellä ole varaa ainakaan kaikkiin reseptilääkkeisiin paikallisista kelakorvauksista huolimatta, jotka ovat kenties luokkaa 50 %. Jotkut kunnat korvaavat kaikista varattomimpien vanhusten lääkekuluja. Jotkut apteekit myyvät lääkkeitä velaksi ja eläkeläinen maksaa, kun saa eläkkeen. Maassa on tällä hetkellä virallisesti runsaat 11 prosenttia työttömiä. Todellinen luku lienee luokka 13, mikä tekee vajaa 700 000. Heistä noin 200 000 on todennäköisesti jo pudonnut pois työttömyyskorvauksen piiristä. Tämä, mikä tässä kerron, ei näy katukuvassa, sillä leipäjonot eivät ole portugalilainen ilmiö.

      Lido, jossa useimmat matkailijat yöpyvät, ei ole todellista Madeiraa.

      Kysymyksessä mainittu käytäntö, joka koskee ulkomailla pysyvästi asuvaa eläkeläistä, tulee voimaan kesäkuussa, http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/020311120348PM?OpenDocument. On syytä odottaa, että ainakin alussa on ongelmia. On mahdollista, että korvausta haluavan henkilön on pystyttävä todistamaan, että hän asuu pysyvästi Madeiralla. Tätä varten tarvitaan oleskelulupa, jonka myöntää elin nimeltä SEF, Serviço de Estrangeiros e Fronteiras.

      Minua vastaan ei tullut tiedotetta, jossa kerrottaisiin, että käytäntö koskisi myös matkailijaa.

    • resepti

      Kiitos, Masseur, todella hyvästä vastauksesta. Tulihan siinä sivussa myös yleistietoa Portugalista / Madeirasta, käsittääkseni Madeiralla on ollut hieman mannerta parempi työllisyystilanne. Tosin eivätköhän lääkkeet ja niiden korvattuvuus ole samanlaiset koko maan alueella.
      Lienee silti varminta ostaa Suomessa niin paljon lääkettä, että varmasti riittää. En sitäpaitsi tiedä sitäkään, huolitaanko suomalaisen lääkärin reseptiä - ellei niin hintaahan lääkkeille tulisi, jos siihen tulisi myös lääkärin palkkio.

    • Helmikuun lopussa Madeiran työvoimatoimistoissa oli työttömiä työnhakijoita lehtitietojen mukaan 17 203, mikö oli runsaat 2000 enemmän kuin vuosi sitten. Madeiran työllisen työvoiman määrä on ehkä luokkaa 120 000, mikä tekisi työttömyysprosentiksi noin 14.

      Madeiran taloutta on koetellut matkailijoiden väheneminen etenkin Britanniasta. Helmikuun kasvaneista työttömyysluvuista osaa selittänee kausityöttömyys, joka johtuu matkailun matalakaudesta talvella.

      Eri maiden lääkäreiden reseptien keskinäinrn hyväksyttävyys tulisi ratkaista EU:ssa. Tarvittaneen rekisteri ja tietojärjestelmä, josta tieto on on-line pohjalta tarkastettavissa

    • verenpaine

      viimevuonna"saimme"extraviikon tuhkapilven vuoksi ja tietysti reseptilääkkeet loppuivat.Nou hätä,marssittiin apteekkiin ja saimme tarvittavan täydennyksen hetkessä ilman reseptiä.Korvauksista viis,mutta homma hoitui.

    • Me otamme peruspäänsärkylääkkeet, vitamiinit ja magnesiumit mukaan. Vaikka niitä sieltä saisikin. Katson, että omalta pieneltä osaltamme työllistetään paikallisia ja parannetaan hiukan Portugalin taloutta menemällä sinne turisteina. ;)

    • Me syömme täällä Portugalissa jota kuinkin samoja suurten kansainvälisten lääketehtaiden valmistamia lääkkeitä kuin siellä Suomessakin. Lääkkeet vaativat Infarmed -nimisen laitoksen hyväksynnän ennen käyttöönottoa. Infarmed seurannee hyväksyntojä muissa maissa.

      Kuten ylläoleva matkailija kertoi, hätätilassa saattaa apteekista saada reseptilääkkeen ilman lääkemääräystä. Paikallinen asukas voida viedä reseptin apteekkiin jälkikäteen kuitin kera ja saada siten korvauksen.

      Matkailijan kannalta riskinä eivät ole lääkemenot vaan vakavat tapaturmat ja sairastumiset, joiden varalta kannattaa mielestäni ottaa tai pitää voimassa matkavakuutus. Kelan korvauksista on luonnollisesti apua, mutta ne eivät kata kaikkia menetyksiä eikä esim. kuljetusta hoitoon Suomessa. Funchalissa pystytytään hoitamaan jota kuinkin kaikki tavallisimmat tapaukset, mutta useimmat matkailijat tuntenevat olonsa turvallisemmaksi hoidossa kotimaassa lähellä omaisia.

    • resepti

      Varmaan monella muulla kuin minulla on ammattiliiton vakuutus, joka kattaa vapaa-ajan tapaturmat sekä matkasairaudet ja -tapaturmat. Kun sen lisäksi sisällyttää kotivakuutukseen matkatavaravakuutuksen, on kattavat vakuutukset voimassa. Jollei liittovakuutusta ole, kannattaa ottaa aina voimassa oleva matkustajavakuutus ja matkatavaravakuutus PYSYVÄNÄ vakuutusyhtiöstä, on kertakäyttöistä huolettomampi ja edullisempi, jos matkustaa koti- tai ulkomailla useammin kuin kerran vuodessa.

      • Ryhmävakuutuksista

        Vaikka olisikin jokin ryhmävakuutus (liitto tms), niin kannattaa tarkastaa että se sisältää em. sairaskuljetuksen suomeen. Se puuttuu joistakin ryhmävakuutuksista ja jos se riski (norm. pieni) sattuu kohdalle, niin ei tule kymppitonnien laskua perässä...

        Matkatavaroista voi kukin miettiä mitä kannattaa vakuuttaa, onko Madeiralle viikoksi tilauslennolla menijän kannattavaa sijoittaa esim. 50€ m.tavaravakuutukseen, jos matkalaukku on vanha ja mukana olevat vaatteet eivät ole arvokkaita?
        Arvotavarat käsimatkatavaroihin ja niillä siten pienempi riski hämminkiin, oma toiminta vaikuttaa hyvin paljon.

        Kaikki on tietysti hankkineet eurooppalaisen sairaanhoitokortin, eiks je!


    • Meillä on toisella liiton ja toisella henk koht matkavakuutus. Kun eBookers tarjosi aika paljon parempaa turvaa muistaakseni 36 eurolla, otin sen lisävakuutuksen. On paljon normaalia paremmat myöhästymisturvat mm.

      • pohjolakai

        Mitä saat korvausta,jos esim.lentosi viivästyy viikon.Itse sain viimeksi 350eke viikosta.Kylläkin lentoyhtiö TAP maksoi kaikki aiheutuneet kulut.


    • Koetanpa kaivaa esille. Aika lyhyestäkin viivästyksestä tulisi korvaus.

    • eBookers (kun varattu matkan maksamisen yhteydessä):

      Matkan viivästys 25e/h, max 500 e. Omavastuu 4 h. Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen max 5000 e. Matkasairaus ei ylärajaa (ei omavastuuta), matkatapaturma ei ylärajaa. Myöhästyneet matkatavarat 50 e/h (max 400e), omavastuu 4h. Käteisen enimmäiskorvaus 250e.

      • pohjolakai

        korvaukset ok, jos vain 36eke.Omani on huonompi joka osassa.


    • Muistin alakanttiin, mutta kahdelta 48,02 e. Minustakin oli ihan hyvä vakuutus. Voi olla aika turvallisin mielin. Hiukan tulee ylivakuutusta, kun mulla on joku perusmatkavakuutus myös.

      • eevajaaatami60

        No,milloinkas eemeli10 on lähdössä Madeiralle?
        Sinne olisi tarkoitus meidän poppoon suunnata toukokuun alussa.
        Ja ihan eka kerta on.
        Saapa nähdä miten tykästytään.Italia on ollut meidän lemppari jo kauan.
        Kaukomaat kierrelty ja aina syksyisin mieli halajaa Italiaan,toki muuallakin
        Euroopassa olemme matkailleet,jostain syystä Madeira on jäänyt.
        Nyt sitten kukkien sekaan.
        Apteekit ovat kiintoisia tutustumiskohteita,itse otan mukaan vain reseptilääkkeeni,jos tarvitsen jotain ostan paikanpäältä.
        Koska matkustamme paljon vakuutukset kunnossa ja kaikki mahdollinen
        huomioitu.


    • Ensi yönä liikkeelle. Aikaisin aamusta kone kohti Lissabonia ja puolilta päivin Funchalissa. Ja eka kerta on täälläkin. Monesti on mietitty, mutta jäänyt aina miettimisen asteelle.

      • hurahtanut88

        Mielenkiintoista kuulla miten teillä Madeira teki vaikutuksen,kun tulet takaisin.ps.Lissabon 2terminal tylsä.


    • Jos hyvin käy, niin raapustan jotain jo sieltä. Hurahtamista pelätään. ;) Terminaalissa takaisintulomatkalla 3 h. Mennessä vähemmän.

    • resepti

      Mukavaa matkaa - anna tosiaan kuulua kokemuksistasi.....

    • Ensimmäiset kommentit tässä. Lento ok. Lissabonissa kyyditettiin koneelta suoraan kotimaan terminaaliin, kun vain n 1 aikaa siirtyä. Lentoemot eivät tienneet asiasta, vaikka varmaan olisi pitänyt. Yksi sanoi, että siirtymiseen menee vain 2-3 minuuttia. Helsingin kaveri tiskillä tiesi paremmin. Pikkubussi oli odottamassa koneen vieressä. Kyltin kanssa. Yksi ainoa pariskunta oli menossa meidän kanssamme Funchaliin.

      Seuraavassa koneessa "jännä" eväspaketti: pikkuinen sämpylä, mehua ja vettä sekä keksiä. No aika ei olisi riittänytkään tarjoiluihin koneessa (1,5 h). Sitten naureskeltiin että mahdammeko saada kapsäkkejä. Hymy hyytyi, kun omani puuttui. Sitä odotellessa. 4 h mennyt. Ei muutama tunti haittaa, kun korvauksiakin pitäisi olla tulossa. Mutta itseleni sovitetut Goretex-lenkkarit ja kaikki vaatteet paljon muuta.

      Tämä stoori on hiukan väärässä kolossa, liittyy kuitenkin löyhästi korvauksiin. Jatketaan toisaalla. Pilvistä on, mutta lämpöä arviolta 20 astetta.

      • resepti

        Olipas harmi noiden laukkujen kanssa - kyllä ne sieltä tulee vielä..... Hyvä tietää tuo pikkubussikuljetus - meilläkin on n. tunti aikaa Lissabonin kentällä ja olimme jo suunnitelleet, että ehdimme osta Madeiraviiniä pullon, jotta saisimme heti hoteliissa ottaa pienet tervetuliasryypyt. Voi siis olla, että pitää jättää ne ostamatta/ ottamatta ja painua suoraan nukkumaan - saavumme Funchaliin muutaman viikon päästä puolen yön jälkeen.


    • Ei ole ostosaikaa Lissabonissa siinä välissä. Laukku tuli myöhään illalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe