Kaikki kaasujääkapeista

Pelokas kaasunkäyttä

Onko kaasujääkapeissa suuria eroja kalliin ja halvan välillä?

Onko Sunwind merkkinä hyvä? Olen katsellut 100L kaappia, jonka hinta n. 700€. Olisiko hyvä ostos?

Uskaltaako kaapin ottaa mökkiin sisälle vai lähteekö siinä henki?

Voisiko jääkaapin kaasupulloineen laittaa kesäaikana pihalla olevaan pienee vajaan, jossa siis vedenpitävä katto?

19

5336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsämökin tonttu

      Itelläni on kaappi ja pullo sisällä mökissä ollut jo 10 vuotta ja vielä tässä kirjoitan.Osta KAASUHÄLYTIN ja HÄKÄHÄLYTIN ja PALOVAROITIN ja asenna oikein . Kaapeista en tiedä mikä on hyvä tai mikä huono, joten en voi suositella mitään. Oman kaappini merkkiä en nyt yht äkkiä muista,

    • Wattipää

      Minulla on kaasujääkaappi kesäkeittiönä toimivassa erillisessä varastorakennuksessa.

      Ilmanvaihtoräppänät on lattian rajassa, sekä jääkaapin "pakoputken" kohdalla ylempänä. Homma toimii ihan hyvin, ainoa että vaja lämpiää helteillä vähän turhan paljon ja näin ollen kaapin jäähdytyskyky alkaa olla silloin kovilla. Kaappi itsessäänkin tuottaa melko paljon lämpöä.

      Parikymmentä vuotta on kaasujääkaappien kanssa pärjätty, suosittelen.

    • Varmaan ihan hyvä

      Viime kesänä ostettiin juuri tuollainen Sunwind 100 kaasujääkaappi. Edellisenä kesänä (2009) oli maakellarissa vielä lämpimimmillään 11 C, mutta viime kesän huippuhelteet nostivat maakelarin jämpötilan 17 C, jolloin oli melkein pakko hankkia jääkaappi. Mökillä ei ole sähköjä. Laitettiin tuo jääkaappi varmuudenvuoksi parvekkelle, ja rakensin sinne pienen suojaseinän, jotta aurinko ei paista suoraan jääkaappiin tai kaasupulloon. Talveksi otettiin kaappi sisälle mökkiin, ja ei muutenkaan sitä käytetä, koska sopivan kylmiä tiloja löytyy ruuille muutenkin, esim. kylmälaukussa terassilla. Ihan tyytyväisi ollaan oltu tuohon kaappiin, tosin kokemukset ovat vasta parilta kuukaudelta. Soitin maahantuojalle, ja kysyin, että voiko kaapin laittaa parvekkeelle. Hän sanoi, että ei ole mitään estettä.

      Saattaa se vähän nopeammin siellä ruostua, mutta on sitä kosteutta mökissä sisälläkin, kun mitään lämmitystä ei ole.

    • nestakaasun käyttäjä

      Höpö höpö höpö...


      Käyttöohjeissa on yleensä mainittu suljetun tilan MINIMIKOKO, jonka kaappi vaatii ettei happi lopu. Jääkaappini käyttöohjeissa on erikseen mainittu asennus asuntovaunuun, jossa palokaasut pitää johtaa pihalle ja järjestää raittiin ilman tulon vaunuun.

      Jääkaappi lämmittää siinä sivussa mökkiä syksyllä ja siinä pakkoputken päällä on mukava kuivatella vaikka märkiä rukkasia, toki yöksi laitan sen aina pienimmälle teholle. Palovaroitin on, mutta patteri taitaa vielä olla kaupan hyllyllä, toki eipä siellä mökillä ole paljon tarkastajia käynyt. Nuohoojakin oli ihan tyytyväinen viimeeksi 5 v. sitten käydessä kun näki palovaroittimen asiallisesti kattoon kiinnitettynä.

      Mulla on yks neuroottinen tuttu, joka pysty nukkumaan samassa huoneessa missä on pienikin kaasupullo IRTI laitteestaan. Aina pitää heittää pihalle, vaikka kohta hieman yli 30 vuotta vanha nestekaasuletku ei vuoda mistään. Ja onhan siinä venttiilikin olemassa siinä välissä. Kaveri suuttui kun ostin kaupasta semmosen 50 metrin kelattavan mittanauhan, syynä mökin ja kaasupullon minimietäisyys jos vaikka kaasupullo sattuis räjähtämään itsestään yön aikana siellä kanervikossa.

      Eli varovaisesti sen nestekaasun kanssa!

    • varman päälle

      Ei ole pitkä aika siitä kun joku kiinalainen vehje tapppoi mökkiläisiä. Hyvä tuuletus (=normaali ilmanvaihto) mökkiin ja kunnon varoittimet niin kuin palstalla aiemmin jo todettiin ovat paikallaan. Turha näillä asioilla on leikkiä ja kehuskella kuinka kaasulaitteet vain paranevat vanhetessaan. Ei tietysti turhaan hysteriaankaan ole syytä.

      • Heluna49

        Meillä ollut ,Ontario vuotta kanssa kaasujääkaappi se on toiminut hyvin. Kaappi on mökin sisällä ei ole tappanut tässä kanssa kirjoitan. Ostin sun wind 185 kaasujääkaapin en ole vielä saanut sitä. Sisälle laitetaan. Pystyyköhän pakastin osaa sulattamaan ennen lähtöä????


    • jhklöä,'-4

      kaasu, palo ja häkävaroitin , niin nukkuu hyvin ja rauhallisesti, ne ostin samalla kuin kaasujääkaapin ja kaasulieden, lue testejä kun olet menossa ostoksille, siis jääkaapin ps palovaroitin 7e häkävaroitin 20e kaasuvaroitin netistä 35e, on hullua olla näitä hankkimatta

    • gas,palmu

      Naapuri tuli aamulla klo7.15 käymään, ja avattuaan mökin oven huusi että kaasua mökki täynnä, äkkiä ulos. Tähän heräsin ja juoksin ulos, ja mökin ulkopuolella oleva kaasupullo kiinni ja venttiili irti. Kun oli tuulettunut mentiin katsomaan, ja kuinka ollakkaan vanhan kaasuhellan yksi levy päällä, olin kännipäissä keittänyt kahvia ja sohlannu hanan jäämään auki ilman tulta, eikä siinä ollut liekinvarmennusta. No, samantien kannettiin hella pihalle ja haettiin uusi 2 liekkinen levy. Halvalla sain vanhan hellan (0€) ja hengenmeno oli lähellä.

      • Anonyymi

        Olen kunnostanut lähes satakunta kaasujääkaappia ja aina muistan varoittaa: Jos kaasunhajua tuntuu on laite suljettava ja syy selvitettävä! Muuten, ne ilman liekinvarmistinta olevat laitteet pitäisi viskata romuläjään kiireenvilkkaa. Vanhatkin laitteet tomivat mutta aina liekinvarmistin- AINA.


    • lukuja

      Hommasin juuri 80 litraisen kompressorikaapin joka toimii 12 V eli aurinkopaneelilla. hinta oli 745 € , toimii 85 W paneelilla.
      Uskallan nukkua yöni rauhassa.

    • iuohjpåkl¨öä

      eipä toimi jos on muutama päivä sateista, näin se vaan menee ja lisäksi jos on läppäri inventterissä ja taulu tv, valaistus, jne, näillä kulutus on helposti10 - 14 amppeeria ja enemmän, kyllä jääkaappi on järkevää olla kosanilla samoin keittäminen . nykyään on varoittimia jotka valvovat ja herättää varmasti jos jokin on pielessä. itselläni on neljä erillistä aurinkopaneelia( ei tule kaapelihäviöitä) ja hyvät akut, joten tiedän nämä asiat ja osaan myös mitata ja laskea kulutuksia

    • gas, .

      Kaikissa uusissa kaapeissa on liekinvarmistus, elikkä kaasua ei tule jos liekki jostakin syystä sammuu. Maailmassa on satojamiljoonia koteja kaasuhella käytössä, vaikka sähköt tuleekin, miten ne uskaltaa nukkua? Ja vaikka teillä onkin jääkaappi 12v sähköllä, miten sitten liesi?

      • sähkötön kaasuttaja

        Itse ostin juuri kylmälaatikon Dometic, jota voi käyttää normaalilla verkkovirrallla, 12 v ja kaasulla. Eli mökillä jos paneelijärjestelmästä loppuu teho, laitan hökötyksen ulkona olevaan sitä varten rakennettuun kaappiin ja kaasulle. Ei tarvitse tuvassa pitää kaasuvehkeitä. En ole kyllä vielä sitä 12 v käyttänytkään, joten voi olla, että jääkin tuohon ulkokaappiinsa, joka on kätevästi terassin yhteydessä. Keitän sähköllä, jonka saan aggregaatista.


    • nm,.-*23

      Mikä mörkö kaasulaitteissa joillain piilee , en kyllä ymmärrä

    • lukuja

      Kiinalaiseten valmistajien moraali on nähty, sutta tulee. Lieden voi sammuttaa yöksi vaikka pullon säätimestä mutta jääkaappia ei.

      • sähkötön kaasuttaja

        Juurikin näin, tässä se pointti.


      • voipyhä

        Sunwind kaasujääkaapissa on asteikkomittari puna-vihreä mikä sen tarkoitus on ?


      • Anonyymi
        voipyhä kirjoitti:

        Sunwind kaasujääkaapissa on asteikkomittari puna-vihreä mikä sen tarkoitus on ?

        Minäkin haluaisin tietää


      • Anonyymi
        voipyhä kirjoitti:

        Sunwind kaasujääkaapissa on asteikkomittari puna-vihreä mikä sen tarkoitus on ?

        Osoittaa että onko kaappi toiminnassa, vihreä =toimii, valkea= ei toimi, esim liekki sammunut. Kun laitetaan toimintaan niin osoitin siirtyy valkealta vihreälle. (No jos toimii)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe