ESTA, APIS ja Secure Flight

crazen

Moikka!

Olen matkustamassa reilun viikon päästä New Yorkiin, olen mielestäni hoitanut kaikki muodollisuudet pois olta, mutta voisitteko varmentaa vielä:

- ESTA: Myönnetty, maksetty, tulostettu mukaan
- APIS: Lufthansan sivuilla piti laittaa vielä erikseen kaikki nimet, syntymäajan, passin tietoja, majapaikan Amerikassa, kuuluuko tähän "Secure Flight" mukaan?

Pitääkö koneessa vielä täyttää jotain papereita?

21

2369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dagergqrg

      Koneessa tulee vielä tulliselvityslappu täytettäväksi. Se on ihan simppeli, tosin siinäkin kysytään taas passin numerot ja osoite usa:ssa ym. Eli tällainen:
      http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation/sample_declaration_form.xml
      Mitään muuta lappua ei tarvi koneessa täyttää. Viimeksi pari viikkoa sitten kävin ja joillakin onnettomilla oli se täyttämättä maahantulotarkastuksessa, ja ne siinä hiki päässä niitä täytteli. Kannattaa ottaa oma kynä koneeseen mukaan, ettei tarvi sitä stressata. Lentoemot jakelee tuon lapun täytettäväksi.

      • k

        Tulipa nyt tästä mieleen, miten sen Visa Waiver- lomakkeen kanssa on? Ennenhän sekin jaettiin täytettäväksi koneessa mutta viime reissulla ei, jonon sitten madellessa tulotarkastusluukkua kohti huomasin niitä hyllyllä pinossa ja täytin. Mutta tarvitaanko sitä enää vai miksei sitä koneessa jaeta? Aika hankalaa oli yrittää selkeästi kirjoittaa ja kulkea yhtä aikaa jonon mukana..


      • Matkalla
        k kirjoitti:

        Tulipa nyt tästä mieleen, miten sen Visa Waiver- lomakkeen kanssa on? Ennenhän sekin jaettiin täytettäväksi koneessa mutta viime reissulla ei, jonon sitten madellessa tulotarkastusluukkua kohti huomasin niitä hyllyllä pinossa ja täytin. Mutta tarvitaanko sitä enää vai miksei sitä koneessa jaeta? Aika hankalaa oli yrittää selkeästi kirjoittaa ja kulkea yhtä aikaa jonon mukana..

        Ei tarvita enää. Ainoastaan tullilomake pitää täyttää.


      • fhjfjfhj
        k kirjoitti:

        Tulipa nyt tästä mieleen, miten sen Visa Waiver- lomakkeen kanssa on? Ennenhän sekin jaettiin täytettäväksi koneessa mutta viime reissulla ei, jonon sitten madellessa tulotarkastusluukkua kohti huomasin niitä hyllyllä pinossa ja täytin. Mutta tarvitaanko sitä enää vai miksei sitä koneessa jaeta? Aika hankalaa oli yrittää selkeästi kirjoittaa ja kulkea yhtä aikaa jonon mukana..

        ESTA korvaa kyseisen lomakkeen. Joten sitä on turha koneessa jakaa, sillä jokaisen matkustaneen on kuitenkin ESTA pitänyt jo tehdä ennen lähtöä.


    • Seattle Grace

      Olen menossa kahden viikon päästä Seattleen ja minun käsittääkseni ESTA:a ei tarvitse tulostaa mukaan, sillä sivuilla sanottiin niin? Olenhan ymmärtänyt oikein? Jos olen ymmärtänyt väärin, niin tietääkö kukaan saako sitä enä tulostettua mukaan mistään?

    • varmuuden vuoksi

      Estaa ei tarvitse tulostaa,maahantulovirkailijat löytävät tietosi koneeltaan koneluettavan passisi perusteella. Monet ottavat varmuuden vuoksi ESTAsta ja hotellivarauksista kopiot mukaan, kaiken varalta.

    • kramer_

      Itse ihmettelen, että miten Secure Flight -tiedot saa täytettyä oikein, jos siinä on paikat kahdelle etunimelle, mutta kun tarvitsisi olla kolmelle.

      Jos määräyksenä on, että nimi pitää olla juuri samassa muodossa kuin passissa, niin ei onnistu mitenkään. Joko se kolmas jää kokonaan pois tai sitten toinen ja kolmas nimi menevät väkisin yhteen pötköön.

      En kässää. No en olisi halunnutkaan päästä koneeseen.

      • toinen pois

        Usein toinen nimi joko jätetään pois tai laitetaan nimen ensimmäinen kirjain. Eli: Matti K. Urho Lempinen. Jompi kumpi. En kyllä ollenkaan muista miten itse tein sen viimeksi, Supersaverin sivuilla ainakin tarkat ohjeet siihen oli.


    • Nyt

      nyt pitää kysyä et mitkä toi apis ja secure flight ovat? En ole kuullutkaan noista, estasta tiesin ja täytetty ja maksettu on...

    • kalevavastaa
    • Kiitos paljon

      Kiitos paljon; nämä onkin varmasti sitten tehty jo varauksen ja maksun yhteydessä kun ei ole erillistä tietoa lentoyhtiöltä tullut... säikähdin jo että matka peruuntuu kun en ole tuollaisia huomannut!

    • hmm..

      Mahtaakohan APIS ja secure flight tiedot mennä suoraan ebookersilta finnairille? varasin matkan ebookersilta ja sen jälkeen koitin mennä finnairin sivuille täyttämään tuata apis hakemusta mutta siellä ei enää kyselty mitään tietoja vaan pyydettiin vaan vahvistamaan varaus?

    • Jossu

      on menneet, itse en noita joutunut tekemään enää erikseen... olet täyttänyt varauksen yhteydessä ne tiedot jotka on tarvittukkin ja ne ovat siirtyneet sitten tuonne amerikan viranomaisille... enää vaan esta ja lentokoneessa täytät vielä yhden kaavakkeen jonka tulliviranomaiset keräävät pois kun astut jalallasi Amerikan maalle...

    • eikö ne tiedä?

      Oon käsittnyt että kolmannen nimen kanssa se kolmas vain jätetään pois. Näin muistaakseni viimeksi teimme kun matkakumppanini kolmen nimensä kanssa tuskaili. Supersaverillä taisi olla aika yksityiskohtaiset ohjeet varauksen yhteydessä.

      Mutta luulisi että ESTA, APIS JA SF olisivat jo melko tuttuja USAan matkaaville...!

    • aussiiiee

      Hei!
      Täytin estan eilen, tuleeko se vielä sähköpostiin koska en tajunnut tulostaa mitään?
      Tietääkö joku?

      • estaallinen

    • Air Berlin

      Ensimmäiselle USA-matkalle lähden kesäkuussa. ESTA on maksettu, mutta en ole varma välittyikö APIS & Secure Flight tiedot lentoyhtiölleni Air Berlinille. Täytin lomakkeet kirjautumalla Air Berlinin sivuilta lentoa koskevat lisäpalvelut -osiosta ja täytin APIS/SF --lomakkeet, jonka jälkeen tallensin ja näytölle tuli teksti, että tiedot on tallennettu.

      Sivun alareunassa oli painike "jatka", jonka jälkeen sivuilta pystyisi mm. lisämaksusta varaamaan haluamansa istumapaikan tai lisätä varaukseen urheilu- tai jonkun muun lisämatkatavaran. Yritin ohittaa tämän vaiheen painamalla taas sivun alareunassa olevaa "jatka" painiketta, mutta sivun yläreunaan tulee teksti "Ole hyvä ja valitse lisäsuoritus.", eikä sivusto suostunut etenemään ennen lisäsuorituksen lisäämistä. Istumapaikan maksullinen varaaminen ei ole pakollista, enkä halua tehdä sitä.

      Haluankin nyt varmistaa, että siirtyikö APIS ja Secure Flight tiedot lomakkeiden tallentamisen jälkeen Air Berlinin tietokantaan.

      • Air Berliniltä saat tuon tiedon varmistettua, joko soittamalla heille tai jos Air Berliniltä löytyy riittävän hyvä oman varauksen nettitarkistusjärjestelmä (ainakin AA:lla tällainen on...)


      • gsgsgffdg

        Jos tiedot ovat tallennettu, niin varmasti ovat siis niin tehneet. Nuo loput lisämaksut ei kuulu APISin ja SF:n juttuihin mitenkään. Lähetä vaikka s-postia jos ahdistaa.


    • Mihin?

      Mille lentoyhtiölle APIS-tiedot ilmoitetaan siinä tapauksessa, että lennon alun operoi eri lentoyhtiö kuin se, jolla lennän Atlantin yli? APISsin yhteydessä mainitaan aina lähtöselvitys. Lennän British Airwaysilla, mutta lennon alkuosan operoi Finnair.

      • Lentäjä31

        Tiedot ilmoitetaan aina sille yhtiölle, millä saavut maahan, eli todennäköisesti sinun tapauksessasi se on British Airways.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2644
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1952
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1423
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1295
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1290
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      19
      1031
    Aihe