hiekkavatiasiaa!

mamiskuukkeli_

Meillä on ollut jo useita vuosia parhaassa tapauksessa kolmekin kissaa, mutta nyt on alkanut pänniä se jatkuva hiekan kulkeutuminen joka paikkaan.. :/
Meillä nyt kaksi isoa kollipoikaa joilla on siis yhteiunen vati, sellainen kattomallinen lootikko joka on vielä asetettu sellaiseen melko korkeareunalliseen avonaiseen isoon sängynaluslaatikkoon (tarkoituksena siis että ne hiekat jäisi viimeistään sitten siihen), hiekkana eläinkaupan vauvatalkilta tuoksuva hiekka.
Ollaan muuttamassa huushollin sisustusta ja haluttais nyt joku suht siistin näköinen hiekkalaatikko, joka myös estäisi sen hiekan kulkeutumisen joka puolelle.
Meillä hiekkavatia säilytetään yhdessä huoneessa nurkassa, koska vessa on meillä sen verran pieni. Tällä hetkellä kyseinen huone on muutaman päivän siivouksen jälkeen jo täynnä hiekkaa kun pojat raappaavat vadilla..:O

Olen ajatellut sellaista "ufo" mallista vatia jonne kuljetana pieniä portaita pitkin. kellään kokemusta sellaisesta?

miten teillä muilla on järjestetty vaddin putsaus systeemit? Viettekö joka kerta hiekat ulos roskiin, keräätte pussiin vai miten? Meillä on ollut vuosia hiekkavadin vierellä tiiviisti suljettava sanko, jonne korjaamme jätökset vadista. Sangon tyhjennämme sitten tarpeen mukaan, viemme ulos roskiin. Hajuja ei pääse sangon läpi kun se on niin tiivis.

Muilta kommenttia ja käytännön vinkkejä siistiin kissatalouteen! =)

8

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yökukkujat

      http://www.zooplus.fi/shop/kissat/hoitotarvikkeet/kissanhiekkalapiot/alusmatot/193064
      Me putsaamme laatikosta vain kakat ja paakut ja silloin tällöin (kerran parissa kuussa) vaihdetaan koko hiekka. Paakut ja kakat biopussiin ja biojätteeseen, tai kakat pönttöön ja paakut vai biojätteeseen, riippuu vähän jaksaako alkaa valkkaamaan! :) Meillä on kaksi kannellista laatikkoa ja laatikot kylppärissä jonne hiekka jää eikä kulkeudu muuhun kämppään, sieltä on sitten kätevä lakaista tai imuroida irtohiekka pois.

    • Karkkikisut

      Meillä on kahdella kissalla yhteinen laatikko, jossa on irrotettavat, sisäänpäin kaartuvat reunat. Siis ihan avonainen malli kuitenkin. Laatikon alla on kokolattiamaton palanen. Siihen jäävät hiekat viimeistään. Hiekkana Extreme Classic.

    • kiira.tw

      Meidän kissalla on heiluriovellinen kissan wc. Olen ollut erittäin tyytyväinen ostettuani sellaisen. Totuttelukin sujui hyvin. Ensin annettiin olla ilman katosta, sitten ilman ovea ja lopuksi kissa uskalsikin jo mennä ovesta sisään ja tehdä tarpeensa. Vessan ovensuussa voi käyttää esim. jalkineille tarkoitettua kuramattoa tai esim. autosta ottaa sellaisen kuramaton. Sitten vaan välillä puistelee siitä murusia pihalle. Käytämme paakkuuntuvaa hiekkaa ja paakut laitetaan koirankakkapusseihin huussin viereen ja kun pussi täyttyy, niin roskikseen. Ei haise niiden läpi. Kakat pönttöön. Toinen vaihtoehto matoksi on vanha kynnysmatto.

    • mamiskuukkeli_

      Meillä on ollut laatikon alla vaikka minkälaista ja kokoista mattoa mutta aina vaan pojat kaapii niin riehakkaasti vadilla että hiekkaa lentelee..toinen kissoista on vielä puolipitkäkarvainen jolla on tassuissa varpaiden väleissä karvatupsuja, en tiedä tarttuuko sen tassuihin sitten jotenkin paremmin hiekat. Tuntuu aina että koko se huone missä on hiekkavati, on täynnä hiekkaa.

      Onko teillä sitten jotenkin erityisen isot vessat, kun mahtuu hiekkalootat siellä olemaan. Itse en jaksaa enää sitä että joka ilta ja aamu kun käydään itse suihkussa pitää raahata vati pois kylppäristä.

    • nainen 55

      Ensinnäkin, periaatteessa kaikilla kissoilla pitäisi olla OMA vessa. Siis yksi vessa/kissa. Kissa on siisti eläin ja yleensä ei edes välttämättä pissaa samaan vessaan. Oletteko koittaneet välillä vaihtaa hiekkaa toisenlaiseen? On myös puupohjaisia vaihtoehtoja, mutta niihinkin pitää totuttaa vähitellen esim. sekoittamalla niitä ensin hiekan joukkoon. Lisäksi vessat kannattaa putsailla ainakin pari kertaa päivässä, jos kaikki joutuvat samaan vessaan pissaamaan. Ja muutenkin! Itse putsaan kakat heti, kun nään ne kissan vessassa. Muuten putsaan hiekkapaakut aina aamuisin herätessäni ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

      Yleensä hiekan "heittämisellä" joka paikaan on syynä se, että hiekkaa on laatikossa liian vähän tai laatikko on kissalle liian pieni. Laita siis kunnon paksu kerros hiekkaa (paakkuuntuvaa) sinne laatikkoon ja sinuna kokeilisin vielä kaikille omaa vessaa. Jos kissat käytvät samalla vessalla, on luonnollista, että jätökset halutaan peittää perusteellisesti. Laita kissan omaa pissaa pikkaisen uuteen vessaan vanhasta vessasta valmiiksi , niin kissa osaa mennä sinne ja tuntee omakseen.

      Itselläni ei ole mitenkään iso wc, mutta minulla on katollinen vessa kissalleni. Sen pystyy kätevästi nostamaan siivottaessa kantokahvastaan paikasta toiseen; suosittelen. Kyllä sitä hiekkaa aina vähän voi vessan ympärille tulla, mutta sitä varten voi pitää käsirikkaimuria tai pientä harjaa vessan vieressä. Ei ole iso vaiva lakaista hiekkoja pois. Lemmikin ottamiseen liittyy aina näitä vähemmän kivoja hommia. Niihin pitää vaan suhtautua rennosti. Kaikki ei ole aina ruusuilla tanssimista. Lemmikeistä saa kuitenkin niin paljon iloa, että pieni negatiivinen asia jää kuitenkin varjoon. Kokeilehan noita ja ilmoittele miten kävi :).

    • mamiskuukkeli_

      Kysymys meillä ei ole siitä että kissat jotenkin mielenosoituksellisesti "heittelisivät" hiekkaa vadista ulos, vaan yksinkertaisesti sitä kulkeutuu tassuissa ja ovat muutenkin kovia kuopimaan vadilla vaikka se olisikin juuri putsattu. Meillä on ollut lemmikkejä niin kauan kuin muistan joten näitä perusasioita kuten vadin putsausta ei minulle tarvitse neuvoa. Vati pidetään puhtaana kyllä.
      Puupellettejä on kokeiltu, mutta niistä eivät pitäneet, eivät suostuneet menemään vadille lainkaan. Voisin kyllä ottaa vielä toisen kokeilun, tuosta kun on jo vuosia aikaa. Ne olisi tosiaan helpompi korjata lattioilta ja lisäksi ekologisempi vaihtoehto. Onko puupellettien käyttäjät havainneet hajuhaittoja? Meillä kun on ollut ainoa hajuton vaihtoehto eläinkaupan tuoksuva hiekka.

      Mihin keräätte jätökset vadista? Pussiin ja heti ulos roskiin vai kuinka? Pönttöön en menisi paakkujakaan laittamaan, sillä aina mukana on kuitenkin hiekkaa joka saattaa tukkia pöntön. Asumme kerrostalossa eikä viitsisi joka kerta kiikuttaa pientä pussukkaa roskiin. Siksi meillä siis ollut käytössä tämä tiivis sanko hiekkalaatikon vieressä jonne keräämme jätökset ja tyhjennämme sen sitten täytyttyä.

    • kissa 7v

      Itse kerran ostin puupellettejä, EN tykännyt, kun kissa kävi kakilla jäi ihan hirveä lemu leijailemaan, pitkän aikaa. Omalle kissalle ei se siis sopinut. Olen käyttänyt jo vuosia kidehiekkaa, sitä saa nykyään isossa, oisko ollut 7litran pakkauksessa, siitä ei tarvitse ottaa kuin kakat pois ja vaihtaa 1,5kk välein (oman kissani kohdalla)
      Jos on kaksi kissaa niin sitten kerran kuussa tai kun hiekka ei enää ole valkoinen.
      Itse olen pökäleet pönttöön laittanu kun ei sitä kidehiekkaa hirveesti jää kiinni kun lapiolla ravistelee, ei ole 3 vuoden aikana pönttö tukkiutunut.

      Itsekin pähkäilen tuota kun hiekkaa aika paljon kulkeutuu laatikon edustalle, joten aina kun otan kakit pois niin rikkalapiolla lakaisen samalla hiekat takaisin laatikkoon.
      Itselläni on sen verran iso kissa etten voi pitää "kattoa" laatikon päällä vaan se piti ottaa pois :D

      • pukö

        Ei kai se pönttö tukkoon menekään, siinä on 100mm viemäriputki. Se missä haitta tulee vastaan, on vesilaitoksen harmeja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe