Koira pelkää yksin?

Neuvoton jo...

Meillä on reilu 2vuotias rotikkauros. Koiraa ei voi jättää yksin kotiin edes pariksi tunniksi. Aivan kuin koiralle tulisi paniikki, alkaa raapimaan ovia ja kuseksii pitkin seiniä.
Koiran käytöksestä näkee, ettei tykkää olla ulkona, kun olemme töissä. Olemme säännöllisesti jättäneet koiraa testiksi kotiin lyhyiksi aikaa, mutta joka kerta koira tulee jo ovelle nolona vastaan, kun on kuset seinällä tai ovet raavittu.

Johtuisiko siitä, että koira ei luota siihen, että tulemme joka kerta takaisin kotiin?

On yritetty jättää televisio tai radio kotiin auki, jottei koira tuntisi oloaan niin yksinäiseksi, muttei auta.

Erilaisia aktiviteetteja olemme myös hankkineet koiralle (leluja, luita ym.) Olen jopa juoksuttanut koiraa ulkona parikin tuntia ennen lähtöä, mutta silti riittää virtaa ovien raapimiseen. (toisaalta ovet ovat vanhoja, ei sen puolen, mutta koira satuttaa tassunsa puuovien kanssa)

Osaisiko kukaan antaa neuvoja, kuinka saada koira oppimaan olemaan yksin?

Kaksi vuotta yritetty tuloksetta.

3

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neljän suora

      Ensimmäistä kertaa luen rottweilerista jolla on ns eroahdistusta. Onko tiedossa ulvooko tai huutaako koiranne yksinollessaan?

      Et maininnut mitään tilanrajaamisesta noissa yrityksissänne? Kannattaa kokeilla koiran laittamista isoon häkkiin, joka olisi koiralle ns turva-alue, tai pentuaitauksella rajaamista pienempään tilaan. Tosin 2 vee uros ei pentuaitauksessa pysy jos ei halua, se on faktaa.

      Häkin kanssa kannattaa harjoitella ensin niin että olette ensin itse kotona. Laittaa koiralle peti sinne ja joku herkullinen luu tms. Koiran voi myös alkaa ruokkimaan häkkiin, jotta se tottuisi siihen paremmin. Teidän pitää opettaa koira viihtymään siellä, ja sulkea välillä varovasti ovea aina pidemmäksi aikaa, ja kehua koiraa kun on ollut siellä nätisti. Häkkiä voi myös osittain peittää peitoilla, jotta se olisi vieläkin "turvallisempi" paikka koiralle.

      Mikäli tämä ei auta niin kannattaa ottaa yhteyttä johonkin ongelmienratkojaan, esim Tommy Virenillä on paljon kokemusta rottweilereista. Toivottavasti tilanne paranisi, ikävää tuommoinen.

      • Neuvoton jo...

        Kokeiltiin häkkiä jo. Kun olimme kotona, koira oli ihan mielellään häkissä, mutta kun jäi yksin, tuli läpi. Teloi itsensä sen verran pahoin, että jätettiin häkki saman tien pois laskuista.

        Olemme yrittäneet ns. antaa koko talo koiralle tilaa, rajata 2-3 huoneen alueelle, mutta ei auttanut. Asumme sen verran kaukana naapureista, ettei ole tietoa, ulvooko koira kotona.

        Täytyypä kokeilla tuota Tommy Vireniä, toivottavasti auttaa.

        Kiitos :)


    • Töp

      Nostan ketjua.

      Meillä sama homma, toinen rotkuistamme haukkuu pitkää haukkua kun lähdemme, ehkä n. 10minsaa, sen jälkeen repii pöydiltä lehdet ja pöllyyttää tyynyjä. Sen jälkeen rauhoittuu nukkumaan. Ikinä ei ole mitn kalusteita järsinyt mutta juuri sohvilta vienyt vilttejä ynm... Kuinka tämän saisi pois? Koirallamme on kaveri, toinen rotikka kotona joka nukkuu kun lähdemme. En vain tajua miksi tämä toinen ei sitä samaa tee heti vaan rieuhuu aikansa ennenku rauhottuu.

      Haluisin tietää myös rotikan terveydestä. 7v rotkullamme on suolisto-oireita koko ajan.. N. 1-2vk ok mutta taas on ripulia, kokemuksia? Tosi rauhaton silloin, ulisee ja kävelee ja lähes vettä tulee joka kerta kun kyykkää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe