Matkan varaus aikaisin.

New york

Mitä mieltä olette matkan varauksesta (lento hotelli) 11 kk etukäteen? Eikö matkan saa kaikista edullisimmin mitä aikaisemmin varaa?

11

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätätät,

      Vaihtelee. Hotellissa usein viime hetken varaus edullisin. Mikä on matkan ajankohta?

    • New york

      Matka ajankohta kesäkuu 2012.

    • Ei välttämättä

      Ei välttämättä, yleensä hinnat omatoimimatkailijoille ovat edullisimmillaan noin 6-4 kuukautta ennen lähtöä ja rupeavat taas nousemaan siinä pari kuukautta ennen määräaikaa.
      Periaatteena kannattaa kuitenkin pitää sitä, että jos matkan hinta tuntuu edulliselta itsellesi vaikka 11 kk etukäteen, niin ota se. Silloin ei tarvitse miettiä sitä hintaa enää sen koomin.

    • matkailija-x

      Hotellien hinnat eivät ole alhaisimmillaan vielä noin aikaisin. Hotellit elävät aika lailla tilanteen ja talouden kehityksen mukaan. Usein lähempänä matkaa voi löytää helpommin tarjouksia. Dollarin kurssin kehityskin vaikuttaa hintaan.

      Jos osaat päättää tarkat matkapäivät, yksi keino on varata hotelli selaisesta varauspalvelusta, jossa hotellivarauksen voi peruuttaa kuluitta (esim. quickbook.com, tarkista palvelusta kuitenkin vielä ko. hotellin peruutusehdot ennen varausta). Jos löydät myöhemmin paremman diilin, voit perua aiemmin varaamasi hotellin.

      Lentotarjouksiakin voi tulla vähän lähempänä matkaa esim matkamessuejn aikaan. Kun kyse on enää kuukausista ennen matkaa, alkavat hinnat yleensä nousta paikkojen täyttyessä.

    • En ostaisi

      lentoja noin aikaisin, eikä kaikilla yhtiöillä edes voi varata kuin max 11 kk etukäteen. Varasin vielä kaksi päivää sitten kesäkuulle 4:lle NY suorat AA lennot n. 500 e/kpl. Huhtikuussa on monena vuonna tullut vielä kesän lentotarjouksia. Hotellin voi varata heti kun varaussivut yltävät sinne asti, kunhan varaus on mahdollista peruuttaa kuluitta kuten esim Booking.com:in kautta yleensä on.

    • New York

      Kiitos vastauksistanne :)
      Tahtoisin varata hotellin priceline.comista, mutta pelkään kuinka se onnistuu. Olen kuullut sieltä saavan huomattavasti halvemmalla hotellin.
      Meneekö varaus varmasti perille? Kuinka se maksetaan? Löytyykö varaus, kun olemme hotellilla? Kuinka se käytännössä koko homma sujuu?
      Olemme lähdössä vasta toista kertaa New yorkiin ja muutenkin vähän kokeneita matkailijoita, joten on ollut turvallista varata esim. Suomen matkatoimistolta, niinkuin viimeeksikin.
      Mietin sitäkin, että jos varaisin hotellin tuolta ja finskin suorat lennot SMT:ltä..
      Kertokaahan nyt enemmän kokeneet, kuinka itse tekisitte :)

    • matkailija-x

      Pricelinesta on useita aiempia viimeaikaisia kirjoituksia tällä palstalla, joita olet varmaan lukenutkin. Pricelinen "name your own price"-varauksia ei voi perua eikä muuttaa.

      Varaus maksetaan luottokortilla, rekisteröityessä täytetään luottokorttitiedot. Jos tarjouksesi on mennyt läpi, maksu menee heti kortilta ja näkyy siis seuraavassa luottokorttilaskussa. Varauksesta tulee vielä rekisteröityessä antamaasi sähköpostiin ilmoitus ja varaus näkyy myös hotelin tietokannassa. Olen aina ottanut varausnumeron mukaan hotellille varmuuden vuoksi, mutta koskaan sitä ei ole tarvinnut näyttää, vaan varaus on löytynyt nimelläni.

      Periaatteessa varauksen vahvistus on kuten missä tahansa netin varaupalvelussa (tai matkatoimistosta varattaessa), varauksesta saa vahvistuksen (vastaa matkatoimiston voucheria), mutta Pricelinella on tuo "name yor own price"-mahdollisuus, jossa tarjotaan itse hintaa, jonka on halukas maksamaan tietyn tähtiluokituksen hotellista tietyltä alueelta tiettynä aikana.

      Pricelinesta ei saa vielä näin aikaisin hyvää tarjousta helpolla läpi. Vasta 4 kk aiemmin tai paljon lähempänäkin kannattaa kokeilla tarjoamista.

    • Finskin lennot

      "Mietin sitäkin, että jos varaisin hotellin tuolta ja finskin suorat lennot SMT:ltä.. " ->

      Finskin lennot ovat nyt 3000 e/ 4 henkeä, American Airlinesin lennot samalla Finnairin koneella 2000. Aika suuri tuo erotus kun kysymys on täysin samasta tuotteesta. AA:n lennot otimme halvatlennot.fi kautta.

      Tottakai Finskilläkin joskus on hyviä omia tarjouksia.

    • ei kannata vielä

      Miksi ihmiset ajattelevat että suomalainen on automaattisesti jotenkin turvallisempaa? Toki kannatan kotimaisten palveluiden käyttöä muista syistä, mutta kyllä mokia tapahtuu täälläkin päässä.

      Itse varaisin matkan ja hotellin noin 4kk ennen matkaa, ellei meneillään ole joku suurempi tarjous juuri nyt. Finnairilta ei ole sen parempia kokemuksia kuin muistakaan lentoyhtöistä, itse asiassa parhain muisto on saksalaisen halpisyhtiön, Germanwingsin, puolelta. Ei hinta aina takaa laatua. ;)

      Esim supersaver.fi on helppo lentojen puolesta (tai sitten tosiaan halvatlennot.fi ja sitä kautta haluamalleen sivulle), travellinkin kautta saa hyviä hotelli lento paketteja jos ei jaksa etsiä hotelleja omatoimisesti. Niitä olen itse varaillut booking.comin kautta. Helppoa kuin heinänteko. Kunhan tulostaa varaustiedot mukaan kaiken varalta niin ei hätää.

      Melko yksinkertaista toimintaa matkojen varaaminen on, sittenhan se seikkailu vasta alkaa kun on paikan päällä ja huomaa että ohjeet hotellille eivät olleetkaan aivan yhtä yksinkertaiset kuin olisi luullut. (Nykyään tosin tämäkin on helpompaa esim google mapsin takia.)

    • NYgal

      Jos supersaverilta varaa lennot niin joutuuko sen maksamaan heti vai onko heilläkin joku varausmaksu ensin?

    • matkailija-x

      Maksu menee kortilta saman tien ja näkyy siis seuraavassa luottokorttilaskussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      4120
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      171
      2533
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2329
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      155
      2315
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      429
      1604
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      152
      1408
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      157
      1307
    8. 79
      1271
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1268
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      58
      1195
    Aihe