Koirakorjaaja

Koirakorjaajako

Onko kenelläkään kokemuksia koirakorjaaja Kati Rätöstä ongelmakoiran kouluttamisessa ?

49

4507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miumau

      käyttää cesar milanin oppeja, joten koiran täytyy olla todella ongelmallinen. Valmistaudu käyttämään kolinapurkkeja koko loppuikäsi ja tee koirastasi hermoheikko.

      • Keessari

        Millan ei käytä kolinapurkkeja, eikä tee koirista hermoheikkoja -pikemmin päinvastoin. Eikö toi ole Pertsan oppityttö?


      • emmepä oo
        Keessari kirjoitti:

        Millan ei käytä kolinapurkkeja, eikä tee koirista hermoheikkoja -pikemmin päinvastoin. Eikö toi ole Pertsan oppityttö?

        Ikinä kuullu koko naisesta!

        Toi alotus on vaa jo maaliskuu-11,et eiköhän asia jo alottajalle selvinny...


      • pevin kannattaja
        Keessari kirjoitti:

        Millan ei käytä kolinapurkkeja, eikä tee koirista hermoheikkoja -pikemmin päinvastoin. Eikö toi ole Pertsan oppityttö?

        Ei todellakaan ole koskaan ollut eikä ole Pevi kouluttaja.
        Rätön oppeja ei voi verrata Peviin ne on ihan erilaisia.
        ainut sama asia on purkki, mutta sitäkin käytetään molemmissa koulutustyyleissä eri tavalla.


    • Koirakorj.asiakas

      Mä taas suosittelen lämpimästi Katia! Ei kolinapurkkia oo pakko käyttää jos se ei tunnu omalta. Mutta itse olen saanut paljon apua Katilta, viimeksi eilen! Ja aion kyllä jatkossakin käyttää hänen palveluitaan. Enkä omista TODELLA ongelmallista koiraa. Mulla on kaks koiraa, toisella ongelmana hihna räyhääminen toisella pelko kovia ääniä kohtaan. Molempiin ollaan saatu apuja ja edistytty paljon. Enkä käytä kolinapurkkia jatkuvasti, On se apuna, mutta ilmankin pärjään. Eikä koirani ole todellakaan mitään hermoheikkoja, vaan tasapainoisia laumanjäseniä!

      • knautser

        meikä käyttä pehmeitä metodeja eli kun löytyy yhteine sävel niin avot
        eli positiivista ja nekatiivista ankkuria sitten ja akupisteet on tiedettävä koiralla, kuin koiralla itse etin kogtiivisen syyn yleensä on hihnan jatkeena ikinä en ole joutunut koviin vääntöihin koiran kassa koska olen lojaali ja johdon mukaisen rauhallinen
        olen erikoistunut koirien traumoihin eli vaikea ja todella antoisa sit kun alkaa löytyy yhteinen sävel
        luopumisen tuskat valtavat koiralla
        luullakseni kovuudella pääsisi nopeampaan mutta huonompaan lopputulokseen
        tietysti rajat on vedettävä
        ysi koira jonka vapautin traumoista hän vihasi miehiä
        ensi kontakti oli viestitin hänelle että olen kiltti ja mukava hän samanlailla toimi menin lähelle puri käteen tiesin ja hymyilin mielessäni että tossa tulee sellainen ystävä että huh huh muutaman viikon jälkeen koira toimi kuin ihmisen mieli ja monen sanoivat on kyllä erikoinen persoona toi sun koira mut aikaa meni ja kyyneitä kun huomasi mitä hän oli kokenut
        kerron joskus lisää en nyt


    • Tyytyväinen!!

      Katin avuista on ollut hyötyä, ainakin minulle ja koiralleni!! Kaksi kertaa ollaan Katia tavattu, ja tulen vielä tapaamaankin, vaikka ihan muuten vaan, on sen verran ihana persoona :) Loistavia vinkkejä saatu kyllä. Ja noissa koulutuksissa jos käy tms..niin kannattaisi olla mukana loppuun asti, eikä poistua pois paikalta päätä aukoen asiasta, mistä ei mitään tiedä.
      Eikä sen tarvitse aina olla se ns. ongelmakoira, mitä vaan kysyttävää koiran elämästä niin häneltä voi kysyä!! Piste!!!

    • Saku69

      Mäkin olen ERITTÄIN tyytyväinen Katiin ja tuloksiin, joita en ilman häntä olis ikinä saanu aikaseksi. Ja koirani on kaikista onnellisin, eikä tosiaan mikään hermoheikkoilija. Ja lopettakaa se Millanin parjaus.

    • doginaiser

      Nainen on täysin sekaisin päästään! En koskaan ikinä milloinkaan antaisi mitään eläintä Kati Rätön käsittelyyn. Suosittelen myös ihmisten pysymään kaukana. Saattaa vaikka purra.. HYI.

    • Kiia1974
    • matte61

      Kahden vuoden erittäin vaikea ongelmahaukkuminen ja stressaaminen saatiin loppumaan Katin avulla. Suosittelin lämpimästi. Olimme erittäin tyytyväisiä.

      • märkärätti

        Mitäs teki koiralle? Tiukan oloinen nainen vaikuttaa olevan, ehkä "vähän" kipakkakin. Ei kuitenkaan uskottava millään muotoa. Kannattaa muistaa, että pelolla jonkin toiminnan lopettaminen ei ole hyväksi koskaan koiralle. Jos itse on epävarma toimistaan eikä omaa arvostusta koiran silmissä turvaudutaan usein vääriin keinoihin. Koira kyllä paljastaa miten on koulutettu. Sitä ei voi piilottaa ja ulkosalla osaava henkilö näkee helposti miten koiraa on kohdeltu.


      • igipoppari

        Niin. En minäkään pidä häntä uskottavana muutaman videon perusteella mitä olen nähnyt niin tuskin koiratkaan. Se, että jaloissa pyörii kymmenen koiraa ei tarkoita, että osaa kouluttaa ja lukea koiraa. Ja vaikka yritys kova olisikin ja mahoton halu niin kannattaa hommat jättää asiansa oikeasti osaaville. Ei ole häpeä nostaa kädet ylös ja myöntää tämä:) Se on aina askel oikeaan suuntaan ja hyväksi kaikille.


      • eiosaamitään

        Toivottavasti tämä nainen ei kouluta yhtään mitään. Katsokaa huvikseen youtubesta hänestä muutama pätkä. Sellaista paskaa tulee suusta, että oksat pois. Ei tiedä itkeäkö vai nauraako niin kujalla tämä nainen on. Pitää koiraa yhdelläkin videolla väkisin maassa minuutteja ja leikkii jotain "koirapsykologia" tulkiten koiraa ihan väärin. Leikkisi sitä koirakuiskaaja neljän seinän sisällä omassa pikku maailmassaan eikä paasaisi muille hevonhuttua koirapuistoissa tai missään muuallakaan. 3 minuuttia kylellään eikä koira tajua mitään mistään...ei hyvää päivää. Kannattaa kokeilla sama sellaisen isomman koiran kanssa joka uskaltaa laittaa vastaan eikä kiusata pienempiä oman pätemisen tarpeen takia. Tuo on melkein jo eläinrääkkäystä.


      • monoa-kylkeen

        syyttömälle kohdassa 2.58. Jos oikein kuulen taitaa koira vielä vingahtaa potkun jälkeen. https://www.youtube.com/watch?v=SZJBEZ62Z2w Tämäkö on sitä hänen kuuluisaa "koiranlukutaitoa"?


      • jokuosaa

        Mitenköhän tämä mies on koiransa kouluttanut? Koirat näyttävät nauttivan hänen seurastaan suunnattomasti ja ne tottelevatkin erinomaisesti ilman mitään ärhentelyjä, murahteluja tai jatkuvaa käskyttämistä. Harvat sen näköjään osaavat, mutta on hauskaa katseltavaa. Tällaisesta videosta voi koirien omistaja ollakin jo vähän ylpeä https://www.youtube.com/watch?v=df0clZxw6A4


      • Oikealaumanjohtaja
        jokuosaa kirjoitti:

        Mitenköhän tämä mies on koiransa kouluttanut? Koirat näyttävät nauttivan hänen seurastaan suunnattomasti ja ne tottelevatkin erinomaisesti ilman mitään ärhentelyjä, murahteluja tai jatkuvaa käskyttämistä. Harvat sen näköjään osaavat, mutta on hauskaa katseltavaa. Tällaisesta videosta voi koirien omistaja ollakin jo vähän ylpeä https://www.youtube.com/watch?v=df0clZxw6A4

        Helposti! Koirille kerrotaan etteivät saa ohittaa ilman lupaa miestä. Paimennetaan koiria aivan kuin ne paimentaisivat toisiaan tai lampaita. Eleillä, kropan liikkeilla ja äänellä hallintaa jotka ovat dominoivan koiran käytöstä. Katse ja risu oikeaan suuntaan, kuten sauvalla paimennettaessa, jolloin koira tietää että hallinta ulottuu pidemmälle kuin oma käsi. Noita koiria on kielletty haastamasta ja niiden on sopeuduttava isännän dominoivaan hyväilyyn, kun siitä on tullut koiralle itsestään selvä, koirat kilpailevat huomiosta. Jokaista ei suinkaan huomioida tasapuolisesti. Näyttää ihan koiranlogiikalta, Peviltä...


    • hetkiharkintas

      Jos viette PeVi pohjaiselle kouluttajalle katsokaa AINA että löytyy listalta heidän kotisivuiltaan. Koiria on listan ulkopuolisilla onnistuttu pilaamaan ja kouluttaja ollut pihalla kuin lumiukko. Siinä on syynsä miksei löydy hyväksyttyjen kouluttajien listalta oli se PeVi tai positiivinen metodi.

    • positiivinen32

      En kyllä antais omaa koiraani hänen käsittelyyn. Kannattaa lukea ennemminkin positiivisesta vahvistamisesta. Ja ennen kaikkea unohtaa höpinät siitä, että ihmisen pitäis olla laumanjohtaja. Aivan täyttä kuraa semmoiset hömpötykset.

    • KIVUTON

      En veisi koiraani enää yhdellekkään PEVI-kouluttajalle, enkä suosittele sitä kenellekkään.
      Tietämättömänä vein ja sain takaisin vielä epävarmemman koiran. Tämän jälkeen alkoi rähinöinti vieraille ihmisille jotka yrittivät lähestyä koiraani.
      Uskomus laumanjohtajuuteen on väärä. Koira ei osaa v*ttuilla, osoittaa mieltään, katua tai "hyppiä omistajan silmille".. Koiran poikkeavalle käytökselle on AINA jokin syy ja se täytyy selvittää. Tietynlaisella käytöksellä koira yrittää aina tavoitella jotakin tai helpottaakseen oloaan.
      Mielestäni kaikki pevi-tyypit vois suksia sinne minne aurinko ei paista ja miettiä vähän.
      Jos joku kuitenkin on toista mieltä ehdotan, että käyt ostamassa (ellet jo omista) täyskurkkari ja remmi - laita kurkkari omaan kaulaasi jossa on kiinni myös tämä remmi ja pyydä kaveriasi lähtemään lenkille kanssasi (anna kaverillesi hihnan toinen pää.) Kaverisi miettii mielessään (kertomatta kuitenkaan "koiralle" eli sinulle) joitakin (useita) asioita mitä et koirana saisi tehdä ja joka kerta kun sen teet sinua nykäistään hihnasta. Koiran eli sinun tehtävänä on olla kuin koira, viipottelet hihnassa ja "tutkit" asioita, puita, kiviä, pensaita, oksia, mitä nyt koira lenkillä tekisi.. Ehkä pian et uskallakkaan tehdä mitään pelkäen, että se voi satuttaa.

      Miltä lenkki tuntui? Tuliko yllättäviä nykäisyjä joita et voinut ennalta arvata? Uskon vakaasti, että nykäisy tuntuu erittäin inhottavalta, koska se tuntuu ikävältä niin loppuu pian koiran yrittäminen. Usein myös ihminen ajoittaa rankaisun aivan väärin jolloin koiralle aiheutuva ikävä tunne suuntautuukin johonkin muuhun. Nykäisyn hetkellä koiran katse olikin suuntautuneena vastaan tulevaan ihmiseen ja nyt kaikki vastaan tulevat ihmiset saattavat aiheuttaa koirassa jännitystä/pelkoa "kohta sattuu".
      Koirankoulutuksessa positiivisten rankaisujen käyttö on mielestäni väärin.. Ihminen ei voi tietää mihin koira rankaisun yhdistää. Sen sijaan on helpompi kertoa koiralle mikä on oikien ja ENNAKOIDA jotta ei toivottua käytöstä ei ilmenisi. Kaikissa tilanteissa se ei ole mahdollista, mutta rankaisut jotka aiheuttavat kipua ja epämiellyttäviä tuntemuksia on väärin, jokaista eläinlajia kouluttaessa.

    • Iloinenkoira

      Ei tämä liity Rättöön millään tavalla mutta täytyy laittaa yllä olevan tekstin johdosta pari linkkiä videoon Pevistä. Siinä ei todellakaan tehdä yllätyksiä koiralle vaan sillä on aina mahdollisuus valita. Koiran kuuluu Pevin mukaan saada olla pitkällä hihnalla, tutkia ja nuuskia, kun se on kuulolla omistajalle se saa kulkea vapaana ja vain hengailla miten haluaa niin. Toisin on hihnassa riekkuvilla koirilla jotka häviävät omistajilta kuin pieru saharaan nähdessään toisen koiran tai pupuliinin. Pevi perustuu koiran omaan toimintaan, sisäsyntyisiin käytömalleihin, omistaja huomioi sen omassa toiminnassaan.

      Tuossa video Pevin ennen koulutusta ja koulutuksen jälkeen
      https://www.youtube.com/watch?v=6lwt2uzMTN0

      Jos koira riekkuu hihnassa, tulee ihmiselle ja koiralle yllättäviä nykäisyjä, eikä niistä ole kenellekään mitään hyötyä. Kun käytetään ketjua oikein, se antaa koiralle merkkiäänen milloin se VOI löystä hihnaa ja välttää huomautuksen. Ketjuhan ei saa koskaan kuristaa: https://www.youtube.com/watch?v=CzpAeyI_OgI

      Pevi-koiria ulkoilemassa: https://www.youtube.com/watch?v=AV6RIsqcntg

      Ja metsässä: https://www.youtube.com/watch?v=JARBcZPVkhI

      Pevissä on tavoitteena rento koira joka saa olla koira eikä tiukassa kontrollissa.

      • hömelökakkonen

        Olisi myös kiva nähdä videota itse koulutustilanteesta. Löytyykö semmosia? :)


      • noinäin

        Niin pevi koutsit ei videoi viikon jopa kuukauden henkistä murtamista eli jääkautta ja purkituksia,häätöjä,kurran kilistämistä ;) jöhöm,jöhöm


      • pettynythomeettaan

        Homeetasta en saanut vastinetta rahoilleni ja tuttuni pisti koiransa kodinvaihtoon paikalla polkemisen vuoks. Onneksi uusi koti löytyi Lahdesta. Itse jouduin menemään muualle oppimaan niksit ja tulosta alkoi tulemaan. Näillä kouluttajilla on eroa paljonkin ja hölmönä en tutustunut aiheeseen.


      • Hömelökakkonen
        noinäin kirjoitti:

        Niin pevi koutsit ei videoi viikon jopa kuukauden henkistä murtamista eli jääkautta ja purkituksia,häätöjä,kurran kilistämistä ;) jöhöm,jöhöm

        Yes! Tiedän! Sempä takia kyselinkin. ;)


      • purkillavinttipimeex

        Noissa videoissa ei ole mitään ihmeellistä. Jossain metsänreunassa ohitellaan pitkän matkan päästä ja "kohdekoira" pidetään kontaktissa tai hölkätään äkkiä ravilla ohi. Aika lussukoilta sitä paitsi näyttivät koirat muutenkin luonteeltaan olevan. Kahdessa videossa koirat pyörii pihalla ja metässä, jee.
        Oletankin, että ohitusvideo on kyhätty alta puolessa tunnissa. Mikäli aikaa on enempi kulunut noilla koirilla niin kouluttaja on aivan risukäsi. On jännä miksei olla näytetty metodeita mitä käytetty kun kerta on video haluttu tehdä? Ei taida kestää päivänvaloa:D
        Lisäksi videolta ei näe miten koirat toimivat kun vastaan tulee uhittelevampi tapaus ja aloitetaan tuijottelu läheltä. Alistuvatko nämä pevi-koirat mukisematta ja täristen kiertävät kaukaa vai mitenkö reagoivat? Eivät taida edes ymmärtää tilannetta niin hölmöiksi ne on purkitettu...


      • silmujarisuissa
        purkillavinttipimeex kirjoitti:

        Noissa videoissa ei ole mitään ihmeellistä. Jossain metsänreunassa ohitellaan pitkän matkan päästä ja "kohdekoira" pidetään kontaktissa tai hölkätään äkkiä ravilla ohi. Aika lussukoilta sitä paitsi näyttivät koirat muutenkin luonteeltaan olevan. Kahdessa videossa koirat pyörii pihalla ja metässä, jee.
        Oletankin, että ohitusvideo on kyhätty alta puolessa tunnissa. Mikäli aikaa on enempi kulunut noilla koirilla niin kouluttaja on aivan risukäsi. On jännä miksei olla näytetty metodeita mitä käytetty kun kerta on video haluttu tehdä? Ei taida kestää päivänvaloa:D
        Lisäksi videolta ei näe miten koirat toimivat kun vastaan tulee uhittelevampi tapaus ja aloitetaan tuijottelu läheltä. Alistuvatko nämä pevi-koirat mukisematta ja täristen kiertävät kaukaa vai mitenkö reagoivat? Eivät taida edes ymmärtää tilannetta niin hölmöiksi ne on purkitettu...

        Kyllä on siinä aikaa männy kuule pitemmilti. Talvipalttoo on verskatakkiin vaihtunu näemmä. Tienpätkä on kuitenkin sama. Eli tuolla leveällä tienpätkällä ainakin koirat osaavat pitkän ajan jälkeen ohittaa hupaisan ja innokkaan hömelön vetäjän hihnassa ja katsoa kun toinen "jotenkuten" kontaktissa oleva koira menee ohi. Etäisyyshän näihin ohitettaviin on luokkaa, että keskeltä välistä mahtuu menemään iso rekka. Mopo saattaisi vielä mahtua rekan rinnalle. Että sellassii pirtsakoit havaintoi vaa.


    • isohirvas

      Meillä keinuhevonen ontuu. Osaisko se korjata sen jalan Erikeepperillä vai pitääkö viedä Hirvaskankaalle?

    • Serti.Kilander

      Olen PeVi fanaatikko, myönnän. On tehty riipus kaulaan ketjupannasta ja lisäksi löytyy ranne- ja nilkkarenkaat samasta aihiosta.
      Koirankorjaus kirja kulkee mukanani jopa ulkomaan lomamatkoille. Kerran päivässä on tapanani aina siteerata jotain lukua mielessäni ja syventyä itsetutkiskeluun. Iltaisin ennen nukkumaan menoa asetan kirjan hellästi yöpöydän lipastoon jonne peittelen sen liinan alle.
      Aamuni alkaa aina sillä kun kilistän itseni hereille kaulariipukseni avulla. Sitten siirryn aamiaispöytään lukemaan pyhää koirankorjauskirjaani ja juomaan jääkahvia.

    • sweet-home-alabama

      Tässä löysin aikani kuluksi kokemuksia pevi- metodeista ja kouluttajan ohjeista. Enempää en jaksa asiaan perehtyä, mutta tuolta löytyy asiakkaan koko teksti, jos sen haluaa lukea http://laumailu.weebly.com/blackien-korjaus.html

      Kaikki lainaukset on listattu kronologisessa tapahtumien järjestyksessä. En tiedä mikä koirakoulu on kyseessä...Mutta sen verran rohkenen sanoa, että on aika SAIRASTA menoa...

      "Autossa KOULUTTAJA komensi Bläkin maahan. Näin se olisi käskyn alla autossa. Kun se aloitti vinkumisen, KOULUTTAJA HEITTI SITÄ PURKILLA napakasti, ajoittaen täydellisesti heittoajankohdan ja kiellon."

      " Jos se aloitti pienenkin vinkumisen, KOULUTTAJA KÄÄNSI PURKKIA etupenkillä niin hiljaa, ettei sitä ihmiskorva hyvä ettei edes kuullut. Koira hiljeni taas. "

      "lisäksi KOULUTTAJA ehdotti, että kuljemme metsässä tai muualla kapealla tiellä niin, että koira kulkee perässä käskyllä. Se ei saisi siis ohittaa meitä. Tämä väsyttäisi myös koiraa, koska se antaisi aivojumppaa ja nostaisi meidän auktoriteettiä: johtajat kulkevat edellä suojelemassa."

      "Kielsimme napakasti koiraa menemästä vieraan koiran luokse ja se vähät välitti kiellosta. Se oikein rynnisti avustajan luokse, joka laittoi kouluttajan koiran selkänsä taakse turvaan ja hääti sitten Bläkin pois HYÖKKÄÄMÄLLÄ SITÄ KOHTI, HEITTÄMÄLLÄ PURKILLA JA KIROILEMALLA KUIN MERIMIES.

      "Bläki oli noin viiden metrin päässä, me käännyimme, KARJUIMME SEN POIS, heitimme hihnan sen jalkoihin ja käännyimme taas jatkamaan matkaa."

      "Bläki pysähtyi hämmentyneenä ja sitten se pyrki taas peräämme. Käännyimme uudestaan, HEITIMME SITÄ PURKILLA JA KARJUIMME sen pois. Nyt se pysähtyi ja tajusi, ettei se ollut enää tervetullut laumaan."

      "KAIKEN TÄMÄN LISÄKSI BLÄKI ALKOI PURRA"

      "KOIRAOHITUKSET EIVÄT ONNISTUNEET mitenkään. Jos Bläkiä HEITTI PURKILLA, se RAIVOSTUI entisestään"

      "Bläki suuttui ja KÄVI PÄÄLLE, vaikka olin itse rauhallinen"

      "Tein KOULUTTAJAN neuvon mukaan niin, että laitoin koiralle käsivarren kuonon eteen ja "HAASTOIN" sen"

      "Joten käsivarteni tarjoaminen puruleluksi aiheutti Bläkissä päinvastaisen reaktion ja se HYÖKKÄSI. Seisoin paikoillani ja odotin, että se lopettaa. Kun se lopetti, HAASTOIN sen uudestaan, eli nytkäytin käsivarttani aavistuksen (tätä on hankala selittää näkemättä) ja Bläki HYÖKKÄSI UUDELLEEN! "

      " Se totteli useimmissa jutuissa, mutta VÄHINTÄÄN KERRAN päivässä sen piti taas testailla.

      "Joskus sulkeuduin makuuhuoneeseen soittamaan ITKUISIA puheluita KOULUTTAJALLE, joka lohdutteli. "Bläki on sellainen sotapoika ja dobermannit sitkeitä. Se tulee kokeilemaan ja testailemaan. VÄLTÄ TILANTEITA, jossa JOUDUT MENEMÄÄN KOIRAN 'IHOLLE' ja MUITAKIN KONFLIKTEJA. Rakenna luottamusta ja tarjoa koiralle aivojumppaa."

      "KOULUTTAJA ehdotti varovaisesti, että koiralta voisi LEIKATA PALLIT pois, jos jaksamme silti yrittää"

      "Bläki menetti sodassa molemmat kiveksensä ja KOULUTTAJAN EHDOTUKSEN mukaan veimme sen tikkien poiston jälkeen KOIRAHOITOLAAN KAHDEKSI VIIKOKSI, jotta saisimme (sekä me, että koira) levätä stressittömästi ja me muuttaisimme uuteen kotiin. Sen jälkeen hakisimme koiran hoitolasta ja aloittaisimme puhtaan sivun."

      "Nettiasentaja ei reagoinut koiran haukkumiseen mitenkään, hän tuli vain hoitamaan työnsä. Mies kumartui modeemin ylle perse koiraa päin ja Bläki säntäsi kuin sähköiskun saaneena miehen luokse armottomalla haukulla. Mies sai PUREMAN PERSEESEEN, karjui ja kääntyi ympäri. Bläki löi itsensä maahan ja rävelsi sitten karkuun. Kun mies kääntyi taas ympäri meitä kohti, Bläki yritti juosta UUDELLEEN KIMPPUUN!"

      "KOULUTTAJA ARVELI sen laukaisseen koirassa ylireagoivan suojeluvietin. Kotia pitää nyt puolustaa henkeen ja vereen. Tässä oli meille siis LISÄÄ TYÖSÄRKAA, vaikka luulimme koiraohitusten olevan nyt pahin ongelma."

      "Kerroin, että olimme käyttäneet KOIRAN KOULUTUKSEEN 250 EUROA eikä siihen ole laskettu bensoja ja mittaamattoman arvokkaita hermoja ja ajankäyttöä mukaan"

      "KOIRAOHITUKSET tuntuivat PAHENEVAN PÄIVÄ PÄIVÄLTÄ. Yhtenä päivänä se KÄVI Kiskan, ehdottoman pomonsa KIMPPUUN."

      "Kerran se kävi MINUN PÄÄLLENI ja sen jälkeen Kiskan päälle."

      "Kyselimme NEUVOJA omalta KOULUTTAJALTAMME ja muiltakin kouluttajilta ja yksityisihmisiltä. Kaikkien VEIKKAUS toisistaan tietämättä oli, että koiralla on PÄÄSSÄ jotain VIKAA tai siellä voi olla kasvain."

      "Valittessani kouluttajalle pitkän listan kaikkea, mitä Bläki teki (pyrki vieraiden koirien luo, puri meitä, puri Kiskaa, halusi tappaa vieraat, räyhäsi pihalla naapureille ja paskoi sisälle) KOULUTTAJA oli pahoillaan ja sanoi, että tuntuu siltä, että teidän on aika LUOPUA Bläkistä."

      "Kuljimme LENKILLÄ MUKANAMME PURKKIKASSI, eli kangaskassissa oli muutama purkki, koska niitä tarvittiin koiraohituksiin monta. Joskus ojensimme koiraa RAHISUTTAMALLA KASSIA sen KAULALLA ja se AINA HERMOSTUI."

      Jne....

    • NAURAISIN-jos-KEHTAISIN

      Ei taas ole todellista touhuu! Mistä tollasia pellei sikiää kouluttamaan koiria?? Aina on olemassa jokin ratkaisu.

    • seropinivaivaa

      Kertokaas missä saisin hihnassa rähjääjäni kuriin kun nakit on syöty ja oikein eläintenkouluttajan johdolla? Kyseessä on iso koira ja kohta tulee liukkaat.

      • nomitenkäo

        Oletteko Bat 2.0 kokeillut? YouTubesta löytyy introa ja Heiluva Häntä kiertää seminaareja vetämässä.


    • Kuulosuojaimet

      Oletteko koskaan nähneet koiraa jonka autoillessa ihmisillä on kuulosuojaimet? Minä olen.:D Ja olen nähnyt kuinka vuosien ihmisten kärsimys on päätynyt siihen että koira matkustaa kivasti mökille kun koiraa on kielletty möykkäämästä. Noh, mutta jotkuthan nauttivat siitä että auto oikein huojuu kun koira huutaa kiihkosta tai puolustuksella. Ja sehän onkin terveellistä.

    • paskaapaskaa---

      Heiluva häntä on kauhee vitsi. Huonot kouluttajat ja heti myydään kallita yksityistunteja. Rahastamista.....

    • kivakivanakkinakki
      • PK-HarrastajanaNauran

        Levoton koira, piippaa eli vúotaa. Turhaumaa...
        Koiralta ei ole saatu pois tuota tai sille on tehty se väärällä koulutuksella.


    • helisemässä

      Voiko piippaaminen liittyä hermorakenteeseen tai koiran tunnelitilaan. Jos koira on oikein vilkas ja huonohermoinen, kuinka piippauksen saa pois. Silloin kun koira syö nakkia niin se on ihan hiljaa mutta heti kun se on nielaissut, piippaus taas jatkuu. Mikään ei auta tähän sakemanniini. Voisiko PK-HarrastajanaNauran vinkata jonkun kouluttajan joka voisi oikeasti auttaa. Minua ei naurata yhtään. Kentällä olen neuvoja saanut ja niistä ei ole ollut mitään hyötyä.

      • PK-HarrastajanaNauran

        En osaa neuvoa ketään kouluttajaa. Hermorakenne tai tunnetila kusee, ehkä molemmat. Koiralta saa vuotamisen pois, kun osaa olla ehdoton. Pitää osata vain vaatia hiljaisuutta! Treenit on vääränlaiset, jos koira pitää konserttia. Noita koiria on kentät täynnä...


    • suosittelenlämpimästi

      Palatakseni aloitukseen: olen itse saanut avun koirieni hallintaan Kati Rätöltä. Olen seurannut myös sivusta erään keissin, miten hän hyvin lyhyessä ajassa sai kodinvaihtajan luopumaan huonoista tavoista. Näin maallikon silmin toiminta näyttää maagiselta.

    • bacik

      Eli PK-kentät ovat täynnä väärin koulutettuja ja huonohermoisia koiria. Ei siis kannata pitää PK-koulutusta millään tavalla arvossa. Tiukoista kriteereistä olen samaa mieltä mutta miten itse vaadit hiljaisuutta:PK-HarrastajanaNauran? Onko mahdollista että koirasi on niin hyvähermoinen että se on kestänyt koulutusvirheesi, eikä piippaa siksi.

      Olen kuullut sekä Rätöstä että Homeetasta, molemmista hyvää. Täytyy varmaan kuitenkin kääntyä jomman kumman puoleen jos ei kentältä tai PK-puolelta hyvää kouluttajaa löydä. Ehkäpä mulla ei ole edes kentälle asiaa tämän seropin kanssa, vaikka PK-rotuisista se onkin.

    • PK-HarrastajanaNauran

      Nyt olen siis tehnyt mahdollisesti koulutusvirheitä ja koira hyvähermoinen? :D Kyllä on taas Suomi24 taso taivaissa.

    • Riisimuro

      Täällä kun on kaikilla mielipiteitä suuntaan ja toiseen, niin te jotka Rätön ja vastaavien metodien kannattajien kanssa olette eri mieltä, niin kenen puoleen kääntyisitte koiran kanssa joka näykkii lapsia, huutaa henkihieverissä ulkotarhassa jos innostuu vaikka lasten leikeistä tai haravoinnista, kiskoo hihnassa vaikka koko lenkin, ei kuitenkaan rähjää toistaiseksi vastaan tuleville, vaikka eleet alkaakin olla siihen suuntaan.
      Koira dominoi vahvasti suurinta osaa ihmisistä.
      Tilanne siis se, että koira on saatu rikki ihmisten toiminnalla mutta kuinka tämä koira korjataan ja kuka siinä neuvoo?

    • Packleader

      Ompas taas juttuja täällä :D tuo Bläckin korjaamisen ihmettely tarttui silmään. Myönnän, en lukenut koko juttua, mutta siltikin. Ensin on otettu kaikki keinot käyttöön joilla ongelmakoiraa (huom. ongelmakoiraa) yritetään korjata noin niinku itseopiskelleena. Sitten kun saadaan tilanne sellaiseksi ettei mikään (yllättäen) toimi otetaan yhteyttä kouluttajaan, että korjaatko tän koiran kun loppu metodit. En tosiaan lukenut, että kuin kävi, mutta ei tuo liene Pevi-kouluttajan vika jos koira on jo viety äärimmilleen huonoksi ja kaikki ns. työkalut on jo rikottu..

      Samaten siinä vähän yläpuolella oli todella raastava kirjoitus kun koira joutui vaihtamaan kotia. Niin onhan se ikävää, mutta itse olen sitä mieltä että tässä koiran kouluttamisessa ja kasvattamisessa se on 95% vika siellä hihnan toisessa päässä. Ja kun ei osaa noudattaa yksinkertaisia ohjeita niin se on kouluttajana vika kun ei tää toimi. Itse siis olen kouluttanut ihmisiä käyttämään koneita, eli kun tapahtuu näin niin tee näin. Mutta on vain tietyt tyypit jotka eivät osaa yksinkertaisintakaan juttua tehdä kuten sanottu, esim. näytölle tulee tuollainen juttu niin paina tuosta, niin sehän tekeekin jotain aivan muuta koska se tuntui kivemmalta. Sama siis koiran koulutuksessa, ole määrätietoinen, looginen ja rauhallinen, mutta se ei vaan suju kaikilta.

    • Katsoominsilmin

      Asiakkaana ainakin otin selvää etukäteen minne menin apua saamaan. Kahlasin nettiä läpi ja löysin kouluttajista videoita. Niiden perusteella valitsin itselleni sopivan ja en ole katunut.

    • hameenkäyttäjä

      Parempi se on aina nameilla yrittää kouluttaa koiraa ja harjoitella. Niiden kanssa pitää ajoitus olla kunnossa muuten se on vähän sama kuin pässille syöttäisi heiniä, välillä toimii ja välillä ei. Saavat kuitenkin monesti vähemmän hallaa aikaiseksi kuin, jos apuvälineitä käytetään väärin. Tällöin se joka osaa homman joutuu tekemään isomman työn.

      Lueskelin tuota "bläckin" tarinaa ja tuntui siltä, että koira oli liian haastava kouluttajan tieto- ja taitotasoon nähden. Olisi pitänyt heti suositella toista kouluttajaa eikä lähteä antamaan mitään ihmeellisiä niksejä. Itsepäisyydestä tuli vain lisää ongelmia jotka kulminoituivat turhiin muuttoihin, epävarmuuden lisääntymiseen ja lopulta omistaja puretutti omaa kättään koirallaan, mikä sinänsä on kunnioitettavaa uskallusta vaikkakin todella hölmöä. Asiakas on selvästi halunnut oppia ja ymmärtää, mutta kouluttaja ei ole osannut ohjeistaa.

      Aina sanotaan, että tietynluonteinen koira ei sovi sellaisella ja tällaiselle henkilölle. Ehkä se on osittain totta, mutta tämä kertoo miten huonosti ihmiset ymmärtävät koiria. Itse esimerkiksi tulisin toimeen minkä luonteisen koiran kanssa tahansa.

      Tässä pari pätkää koirien koulutuksen historiasta, eri kouluttajista, vertaillaan koirien ja susien välistä kieltä ja katsastetaan mitä tuhoa koirat voivat saada aikaiseksi. Itseäni ei niinkään nämä koulutusjutut kiinnosta kunhan vähän osviittaa annan.

      https://m.youtube.com/results?q=k9 dog training history&sm=3

      https://m.youtube.com/watch?v=CU-BtaVxQMY

      • hameenkäyttäjä

      • hameenkäyttäjä

        En näköjään osaa tuota kakkososaa linkittää. Se kuitenkin löytyy tuolta youtubesta kiinnostuneille.


    • Kiia-89

      Videot on jotain aivan hirveää katseltavaa. Ystäväni luona Kati kävi ja parannusta ei entiseen nähden tullut. Ongelma oli remmirähjääminen ja yksinolo.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe