Kokemuksia Negombon alueesta

Tee123

Hei!
Matka varattu ja kaipaisin kokemuksia Negombon alueesta.
- onko alueellaa kauppoja (marketiy, ruokakaupat, kioskit yms)?
- onko alueella ruokapaikkoja (kansväl/paikalliset paikat)?
- onko alueella baareja (vaiko tyytyminen hotellien tarjontaan)?
- minkälainen ranta on Negombossa?
Onko kenelläkään kokemuksia Oasis Beach resort hotellista.
- henkilökunnan kielitaito?
- aamiaisbuffet taso?
- illallisbuffet taso?
- pelaako siivoukset?
Kuinka toteuttaa tutustuminen paikallisiin nähtävyyksiin.
- onko paikallisoppaat käytettävissä?
- minkä hintainen paikallinen opas on (puolipäiväretki /kokopäiväretki)?
Mitkä ovat must see nähtävyydet Srui lankan saarella.
- nähtävyydet, jotka eivät edellytä yöpymistä reissun aikana tien päällä?
- onko erillisiä pääsymaksuja kohteille?
kiitos vastauksista...

22

3192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkularsson

      Negombon keskustassa vain pääasiassa muutama limubaari ja pikaruokala.Olutjanoisille "piilobaareja"kujien päässä,joissa paikalliset vetävät viinaa piilossa Allahilta.
      Kaikki järkevät ruokapaikat hotellien viereisellä rantakadulla tai hotelleissa.
      Kävelimme laguunin rantakatua useamman kilometrin löytääksemme olutta myyvän baarin,mutta näitä ei ole.Toisin kuin muissa Aasian kohteissa.
      Rannat ovat hotellien edessä siivotut,mutta muuten täysin saastaiset ja likaiset.
      Laguunin vierellä oleva merenranta aivan musta öljystä tms.jätteestä monen kilometrin matkalta ja muutenkin muistutti kaatopaikkaa.
      Kadut ovat samanlaisia eli täynnä roskaa.
      Ihmiset eivät osaa juurikaan englantia eli kommunikointi vaikeaa.
      Negombossa on tietysti paikalliset torimarkkinat,mutta muuten ei mitään ostoskeskuksia vaan tavallisia pikkukauppoja lähinnä paikallisia varten.
      Sri Lankaan ei kannata matkustaa jos vaan pääsee jonnekin muualle Aasiaan esim.Thaimaa,Malesia tai vaikka Intia.Intiassakin on köyhyyttä ja likaista,mutta siellä ihmiset edes yrittävät siistiä paikkoja.

      • cghfghgfhg

        Kovasti eri mieltä sun kanssa.
        Baareja Necombossa on aivan älyttömästi. Biitsillä kalja baareja. No onhan niitä vaihka kuinka paljon ja jos ei jaksa kävellä, niin rantapojat käy kyllä ostamassa juoksujalkaa jostakin.
        Englantia Sri Lankassa puhutaan ihan älyttömästi... No, ehkä ei ikä ihmiset, mutta alle 40 vuotiaat puhuvat paremmin kuin suomalaiset yleisesti.

        Öljyä rannalla on aina sillontäälöin, ei voi yleistää, sitä valuu tankkereista jne.
        Piilopaareja? Ne on Sportclubeja, eikä todellakaan ole mitään tekemistä Allahin näkemisen kanssa, vaan suhteellisen tiukan alkoholilain.
        Silloin kuin asuin Negombossa, niin se oli suurin kristittyjen alue koko saarella. Sen kyllä huomasi jopa siisteydestä verrattuna muihin saaren kaupunkeihin. No ehhä Nuwaraelia ja Kandy oli siistimmät, mutta se johtui turismista, ei uskonnosta

        Sun mielestä Intia on siistimpi kuin Sri Lanka? Epäilen, että et ole käynyt kummassakaan maassa


      • asduhasduhasdu

        pffffffffffffff allah on jokapuolella. turha yrittää piileskellä. Haram!


    • Tee123

      Paljonko on tingitty taksin hinta colomboon, sieltä luulisi löytyvän ostos yms-paikkoja. Joko yhdensuuntainen tai edestakainen matkan hinta?
      Kannattaako julkisia käyttää?
      Mitä löytyy Negonbo Beach Parkista? joidenkin mukaan sinne olisi rakennettu/rakenteilla ns maauimala?

      • pikkularsson

        Taksi Colomboon ainoa vaihtoehto ja hinta kannattaa sopia aina edestakaisin,koska on lähes sama kuin yhteen suuntaan.Taksikyydin hinta muistaakseni n. 3-4000,- paikallista edestakaisin.Auto odottaa halvemmalla kuin ajaa tyhjänä takaisin.Julkisia ei voi ajatellakaan!Ovat äärilleen täynnä ja saattaa taskutkin olla perillä tyhjät.Taksi Colomboon kestää 1-1,5 tuntia riippuen ajankohdasta.Colombossa liikkuminen oli helmikuussa 2011 aika vaikeaa eli kaikki ns.jalkakäytävät työn alla ja piti pujotella työmaiden/autojen ohitse.Tuskin valmistuvat ihan lähiaikoinakaan.
        Ostospaikkoja löytyy paremmin;muutama ostoskeskus joissa pikkumyymälöitä ja muita kauppoja.Pankkiautomaatteja löytyy enemmänkin.Nogombossakin keskustassa muutama automaatti.
        Turisteja ei kaupungissa paljon näkynyt ja sen kyllä ymmärtää paikanpäällä miksi ei!


      • junamatkailija
        pikkularsson kirjoitti:

        Taksi Colomboon ainoa vaihtoehto ja hinta kannattaa sopia aina edestakaisin,koska on lähes sama kuin yhteen suuntaan.Taksikyydin hinta muistaakseni n. 3-4000,- paikallista edestakaisin.Auto odottaa halvemmalla kuin ajaa tyhjänä takaisin.Julkisia ei voi ajatellakaan!Ovat äärilleen täynnä ja saattaa taskutkin olla perillä tyhjät.Taksi Colomboon kestää 1-1,5 tuntia riippuen ajankohdasta.Colombossa liikkuminen oli helmikuussa 2011 aika vaikeaa eli kaikki ns.jalkakäytävät työn alla ja piti pujotella työmaiden/autojen ohitse.Tuskin valmistuvat ihan lähiaikoinakaan.
        Ostospaikkoja löytyy paremmin;muutama ostoskeskus joissa pikkumyymälöitä ja muita kauppoja.Pankkiautomaatteja löytyy enemmänkin.Nogombossakin keskustassa muutama automaatti.
        Turisteja ei kaupungissa paljon näkynyt ja sen kyllä ymmärtää paikanpäällä miksi ei!

        Helmikuussa 2011 junamatkailu Negombo-Colombo välillä onnistui hyvin. Istumaan mahtui sekä mennessä että tullessa ja taskutkin pysyivät täysinä.. eikä hintakaan päätä huimannut, olisko ollut edestakaisin jotain 0,60€..
        Colombossa kannattaa ottaa Tuk-tuk tai taksi alle nähtävyyksien ja kauppojen katselemiseen.


    • Tee123

      Kiitti...pakko se pääkaupunki katsastaa, jo senkin takia, että löytyy niitä automaatteja. kaikkea ei käteisenä viitsi kolmeksi viikoksi ottaa taskuun mukaan, vaan nostaa sitten atm.stä, kun rahat loppuvat.
      Ostokset myös tarkoitus tehdä siellä.
      -> Löytyykö negombosta baareja, ihan limulinjalla ei ole tarkoitus lomaa viettää. Lähinnä olut tai miestä väkevämpi on mielessä.

      • pikkularsson

        Katsopa yllä oleva viesti!


    • Sri Lanka on ihan kiva saari

      molen kävässy saarella vuosina 2002 ja 2006. ens talavena meinasin mennä taas. Negomboa en sen isommin tunne. sillon -06 olima poislähtiisä pari yötä tuosa Oasis Beach Resortisa. se näky olevan Tjäreborgin hotelllivalikoimasa ja net sanovat näin:
      “Pienempi ja vaatimaton hotelli sijaitsee hyvällä paikalla ja sieltä avautuvat näköalat Negombo-rannalle. Oma aurinkoterassi ja kodikas ilmapiiri. Pieni uima-allas. Huoneet Yksinkertaiset, hieman kuluneet ja ilmastoidut kahden hengen huoneet...”
      emmie ossaa tuon paremmin sitä kuvata. meiloli yläkerran luukku, ilimastointikojheen kuuma pää oli sijotettu välikatole kylppärin yläpuolele. eipä vain vilustanu suihkusa ;-).
      “henkilökunnan kielitaito”
      kyllä niihen kans pärijjää.
      “aamiaisbuffet illallisbuffet pelaako siivoukset”
      eipä ole mitenkhään jääny mielheen mutta eihän met syötykhään ko yks aamupala. muuten kylälä.
      “onko alueellaa kauppoja (marketiy, ruokakaupat, kioskit yms)”
      eipä taija Sri Lankassa nuisa pikkukaupungeisa vieläkhään isommasti marketteja olla. jotaki kioskia luulis löytyvän mutta elintarvikheet paikalliset ostava torila ja tuottajilta. riisiä ja chiliähän se enimmäsheen on.
      “onko alueella ruokapaikkoja (kansväl/paikalliset paikat)”
      eipä net isommasti ruukaa paikalliset ravintoloisa syyä mutta kyllä turisteile suunnattuja kuppiloita oli tuonki hotellin lähistölä vaikka kuinka. ja palijonhan sielä on lomalaisia Colombosta, niinettä valikoimaa luulis löytyvän.
      “onko alueella baareja (vaiko tyytyminen hotellien tarjontaan)”
      molen lueskellu nuita "larssoneitten" kirijotuksia ja kyllähän paikan niinki voipii nähä. varsinki ko aattelee että kun asiat lähtee menemhään pielheen, nii kyllä net sitte menevät. kautta linijan. tuo minua kyllä kovasti ihimetyttää:
      “Negombon keskustassa vain pääasiassa muutama limubaari ja pikaruokala.Olutjanoisille "piilobaareja"kujien päässä,joissa paikalliset vetävät viinaa piilossa Allahilta.”
      ompa vain kovasti asiat muuttunheet. Negombo on vanahaa Portugalin siirtomaa-aluetta ja enemmistö katolisia. Sri Lankassa ylheisesti enemmistö budhalaisia ja hinduja. muslimeja vain kymmenisen prosenttia?
      kyllä sillon ainaski pääsi Leijonia kesyttelheen joka kuppilasa, eikä arrakkikauppojakhaan ollu vaikia löytää. alkoholi oli kyllä sillon viime vuosikymmenen puolivälisä iso ongelma ja onhan net voinheet saatavuutta rajottaa.
      “minkälainen ranta on Negombossa”
      minusta aika tavanomanen. riippuu tieten mihin vertaa. vesi kyllä vähän likasta, eikä mishään nimesä kirkas. Colombon parimilijoonainen kaupunki melekeen vieresä, eikä niilä taija mithään veenpuhistamoja olla. muuten ihan viihtysä. heleppo löytää varijosa istumapaikka.
      “Kuinka toteuttaa tutustuminen paikallisiin nähtävyyksiin. onko paikallisoppaat käytettävissä”
      suunnile jokatoinen vastaantuleva paikallinen tarijuaa opaspalaveluja. jos ei ite, niin ainaki siskonmies ;-). taso saattaa olla aika kirijava. tuon asian kans kannattee tehä jonkuverran kotiläksyjä. Tripadvisorin lisäksi Virtualtouristin sivuila kirijottellee hyvin paikalliset olot tuntevia experttejä. Sri Lankassa on semmonen systeemi että oppaksi aikova suorittaa jonkulaisen kursin ja saapii (ostaa) sitten lisenssin, jolla voipii toimia ophaana. se lisenssi kannattee ainaski tarkastaa.
      “ minkä hintainen paikallinen opas on (puolipäiväretki /kokopäiväretki)”
      no tuo kyllä riippuu niin monesta asiasta. asiakasmäärästä ja varsinki ajokilometreistä. polttoaine on tosi kallista palkkatasoon verraten. ja tieten sopimuksesta. niilei oo ihanmithään tolokkua, mitä net pyytää. mullon semmonen hämärä muistikuva että met maksoima kahen hengen retkeilyistä vajavan satkan (euroina) huitteisa päivä mutta siinoli jo majotuksekki. ja matkanjärijestäjänä toimi semmonen nuorukainen, jonka lasten koulutusta molema tukenu. elikkä hinta oli semmonen "hyväveli hinta" = ehkä puolitoistakertanen käyvään hinthaan verrattuna.
      “Mitkä ovat must see nähtävyydet Srui lankan saarella. nähtävyydet, jotka eivät edellytä yöpymistä reissun aikana tien päällä”
      vähän son heikkua. joku tuosa kirijotteli että het oli käynheet Sigiriassa ja Dambulassa päväselthään. pitkä päivähän siittä tullee mutta taitaa onnistua. Sigiria on upee, Dambula vähän niinja näin. Pinnawelan norsutarhahan on kans aika lähelä mutta son kyllä vähän semmonen markkinapaikka.
      mutta jos vaikka viis päivää olis aikaa kierrellä, niin nähtävää olis: Anuradhapura, Polonnaruwa, Kandy, Nuwara Elia, Adams Peak. junamatka Colombosta Kandyyn ja edelleen Ellaan on upee. Sinharaja, Uda Walawe, Yala. on siihen pienele saarele siunaantunu palijon nähtävää.
      “onko erillisiä pääsymaksuja kohteille”
      tuohan tietty riippuu sopimuksesta. ylheinen käytäntö taitaa olla semmonen että opas hoitaa kaikki muut maksut, paitti syömisen ja paikallisoppaiden tipit. se ei ylheensä pysty oma opas toimimhaan ophaana nuisa nähtävyyspaikoisa.
      tuosa vielä vähin valokuvia sieltäsun täältä:
      http://picasaweb.google.com/salmenpertti/SriLanka#

      avointa mieltä ja turvallista lommaa:
      perapappa

    • kaussi

      Siellä oli paljon torakoita, vaihdoimme hotellia.

    • antibugsia

      antibug spray kova sana aasiassa matkustettaessa. joka torakoita pelkää jääköön hyttysten suotäväksi suomeen:))))

      • asia

        Thaimaan Khao Lakissa parasta shoppailua oli paikallismarkkinat. Kaljabaareja ei ollut monia mutta ruokapaikoissa juotiin parit kolmet isot oluet.
        Roskaahan siellä oli kadunvarsilla mutta ei kuten Gambiassa kylien kokoamat kasat. Sama tyhjennystapa eli tikku kasan alle joka maassa.
        Minua kiinnostaisi Negombossa 2-pyöräisen vuokrausmahdollisuus josta nimenomaan thaikuissakin varoiteltiin mutta oli parasta paikallismarkkinoiden jälkeen kokeiltua. Onko ruokapaikkavinkkejä?


    • Mr.Sri Lanka

      Olen lähdössä negomboon talvella niin mites alkoholi? Ikäraja? Saako sitä siellä?
      Ja entäs tupakka ja nuuska? Olen lukenut että intiassa myytäisiin nuuskan tyyppistä pusseja tai jtn? Onko kenelläkään tietoa näistä?
      Kiitos!

    • faktaa_a

      ikäraja 25vee,siis tuhdimman alkoohoolin kans, löytyy piilobaareista, tupakka kalliimpaa ku suomes,julkisilla paikoilla ei saa röökata, nökkeä ei löydy, käy intiassa hakemassa pussukat, näillä mentiin kesä2011.

      • Yks kävijä

        Tupakka kartonki 25€ LM/Malboro, olutta löytyy hintaan 2€ 0.625 pullo ravintolasta, kaljakaupasta 1€. Tuk tuk kuskit tuo väkevät vaikka käteen.


    • bintherdandat

      -Negombosssa (ja koko Sri Lankassa) huomattavasti puhtaampaa, kuin suuremmassa osassa Intiaa.
      -Negombossa asuu lähinnä kristittyjä ja buddhalaisia, ei juurikaan ketään, kuka joisi alkoholia Allahilta piilossa.
      -Kova bailumesta Negombo ei ole, mutta olutta löytyy (jotkut näistä "piilokapakoista" on kyllä hieman kuumottavia mestoja)
      -Junat bussit (ei punaiset paikallisdösät, nämä tappoivat sisällissodan aikana enemmän ihmisiä, kuin tamilisissit) hyvä tapa liikkua Colomboon ja muuallekin, tosiaan Colomboon meno-paluu ilmastoidulla bussilla alta euron. Ja itellä on näissä pysyny taskut kanssa täynnä.
      -Miksiköhän kaikkialla pitäisi olla ostoskeskuksia? Negombosta sai kaiken, mitä tarvitsi lomalla, "shoppailut" sitten Colombossa tai Kandyssa, jonne julkiset kanssa vie lähes ilmasesti.
      -"tupakka kalliimpaa kuin suomessa", totta, jos on pakko saada sitä samaa malboroa ku täälläkin. Miksipä ei kokeilisi jotain lokaalimpaa? Halvimmillaan alle euron aski (tosin tää osasto oli aika myrkkyä)

      • Tupakkiaski, lokaali "myrkky" kolmisen euroa, länsikessut 4-5 euroa.


    • LeenaMa

      Minkälainen paikka on Wadduva? Onko siellä Siddhalepa Ayurveda Health Resort hotellin asukkaalle mitään katseltavaa kohtuullisen matkan päässä. Onko muita ruokapaikkoja? Pääseekö sieltä junalla näppärästi Colomboon? Ulkoministeriö varoitti tosin käyttämästä busseja ja junia Sri Lankassa ja menemästä väentungokseen. Aika vaikea on mitään nähdä jos ei mihinkään mene.

      • Mangalaslk

        Olen Sri lankalainen asuu Suomessa. Jos haluat tietää informatio, voin autta. Mulla on oma ranta talo myös 8mt meren edessa. [email protected]


    • Hei!
      Matka varattu ja kaipaisin kokemuksia Negombon alueesta.
      - onko alueellaa kauppoja (marketiy, ruokakaupat, kioskit yms)?
      On, paljonkin
      - onko alueella ruokapaikkoja (kansväl/paikalliset paikat)?
      On paljon, sekä että
      - onko alueella baareja (vaiko tyytyminen hotellien tarjontaan)?
      Pari baaria on, mutta eivät mahtavia menomestoja.
      - minkälainen ranta on Negombossa?
      Kiva ja pitkä ranta. Vähän roskainen, mutta ei liian. Vesi sameahkoa, mutta johtunee aalloista
      Kuinka toteuttaa tutustuminen paikallisiin nähtävyyksiin.
      Joukkoliikenne, hidas mutta jees. Oppaita/kiertoretkiä löytyy paljon, hinnoista vaan sopimaan..
      - onko paikallisoppaat käytettävissä?
      kts. edellinen
      - minkä hintainen paikallinen opas on (puolipäiväretki /kokopäiväretki)?
      Mitkä ovat must see nähtävyydet Srui lankan saarella.
      - nähtävyydet, jotka eivät edellytä yöpymistä reissun aikana tien päällä?
      Sri Lankassa matkojen taittamiseen menee aikaa, aikalailla kannattaa varautua yöpymään reissuilla, mikäli ei halua kauhealla kiireellä painaa..
      - onko erillisiä pääsymaksuja kohteille?
      Riippuu kohteista, osaan sisäänpääsy about 20 US Dollaria, joissakin vapaaehtoinen, tippityylinen sisäänpääsymaksu. Jossain myös veloittavat kameroista/videokameroista..
      kiitos vastauksista...

    • MatkailuKannattaa

      Varasitko koko loman majoituksen Negombosta? Ehdottomasti suosittelen että tutustut muihinkin paikkoihin kuin Negomboon. Jos englanninkieli sujuu, et tarvitse edes opasta kun englannin taitoinen kuljettaja riittää. Negombosta voisi lähteä kurkkaamaan esim. pohjoiseen Kalpityan, sisämaahan parit kylät ja vaikkapa Kurunegalan. Colombossakin kannattaa piipahtaa, siellä löytyy kyllä kivoja paikkoja ja tosi hyviä ravintoloita! Colombosta voi vielä lähteä etelämpään, Mt. Laviniaan ja vaikka Bolgoda-järvelle kalastelemaan.

      Ja toisaan kaikki reissut sujuu kivuttomasti, kun järkkää hyvän kuskin. Kuskeja ja retkiä tarjoaa mm. yakatours.com ja sähköpostilla saa myös palvelua suomeksi [email protected]. Kannattaa kysellä tarjouksia! Sehän ei vielä mitään maksa :)

    • Mangala

      www.villasrilankassa.com omistaa Srilankalainen ja Suomalainen pari. 22kms lentokentältä ja 10kms Negombosta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4395
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2171
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1600
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      266
      1190
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1097
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      959
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      943
    Aihe