Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vauva viihtyy vain sylissä

kädet varattu

Siinäpä se. Kädet väsyvät ja mitään ei oikein saa tehdyksi muulloin kuin vauvan nukkuessa. Vauvamme on nyt reilut 6 viikkoa vanha. Olen yrittänyt välillä laskea sohvalle/ sängylle/ turvakaukaloon maailmaa ihmettelemään, mutta tuosta repeää aina ihan hirveä huuto, ja loppuu vasta kun syliin pääsee. Muutenkin pitäisi sylissä koko ajan heilutella ja hyppyyttää, ja uutta katseltavaa pitää saada koko ajan. Löytyykö samanlaisia vauvoja, miten olette ongelman ratkaisseet, vai oletteko?

10

2499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tittatutta

      Sellaista se on alkuun. Minä ostin kantoliinankin (onneksi käytetyn) ja vauva siinä aina jonkun aikaa viihtyikin, kunnes tuli kuuma niin minulle kuin vauvallekin ja oli otettava liinasta pois. Ajattelin ettei se koskaan viihdy sitterissä tai lattialla itsekseen, mutta toisin kävi. Muistaakseni siinä parin kuukauden iässä tuli muutos ja nyt viihtyy jo mainiosti niin sitterissä kuin lattiallakin lelukaaren alla omia juttujaan puuhaillen. Joten ei taida oikein muu auttaa kuin aika, tai sitten vauvasi on ns. "vaativa vauva" tai miksi niitä nyt sanotaankin. Tälläkin palstalla on aiheesta ketju. Ei muuta kuin voimia. Meidän tyttö on nyt 4kk ja aika on mennyt todella nopeaan vaikka ei siltä tuossa vaiheessa tuntunutkaan.

    • Ilovemybaby

      Samaten täällä, meillä nyt poika 4,5kk ja viihtyy edelleenkin sylissä mutta viihtyy myös keinussaan, puuhamatolla yms...silti se syli on rakkain paikka

    • 645 b45

      Oi, muistan sen ajan. Ja nyt kun siitä on lähes kaksi vuotta, sitä vähän kaipaakin :) Mutta olihan se silloin raskasta, kun mitään ei saanut tehdä, jatkuvaa kantamista tai nenät kiinni toisissaan saattoi lattialla hetken viihtyä.

      Joskus n. 3kk alkoi hyvin lyhyitä hetkiä olla lelukaaren alla, mutta syli oli kaikken tärkein paikka. Mutta ihanhan tuosta on reipas ja itsenäinen pikkuinen kasvanut. Yhäkin tykkää olla lähellä ja kiehnata sylissä, pussailla, halata ja olla fyysisessä kontaktissa. Nyt se tuntuu nautinnolliselta köllähtää yhdessä illalla sohvalle porisemaan päivän juttuja. Mutta toisaalta on pieni ikävä sitä pikkunyyttiä, kun neiti jo itsenäisestikin leikkii ja touhuaa.

      Se on lyhyt aika, koita jaksaa. Pienestä kasvaa reipas lapsi, kun saa tankata turvaa ja läheisyyttä pienestä saakka!

    • ......

      Oletko kokeillut sitteriä?
      Meillä pikkuinen hyvin pian oppi keinuttamaan itseään siinä ja läheltä on kiva seurata, kun itse vieressä puuhailee. Alusta asti totutin sitteriin tai lattialle, ja hyvin on pysynyt kädet tarvittaessa vapaana. Vauvakin viihtynyt sitterissä mainiosti.

      Vaikka sylissä pitäminen tai esim liinassa kantaminen ovat hyviä asioita, ei vauvaa kannata liiaksi siihen totuttaa, koska kun sylivauva jatkuvaan kanniskeluun kerran tottuu, on vaikeampaa saada häntä viihtymään muuten.

      • kantamisen helpottam

        Höpöhöpö. Vauva kuuluu syliin, sylittelemällä ja liinailemalla vauva ei mitenkään totu tai opi väärille tavoille, päinvastoin. Kyllä ne syliannoksensa saatuaan lähtevät liikkeelle eivätkä malta sitten enää sylissä viipyäkään.

        Sylikipeää vauvaa ei mitenkään saa myöskään "totutettua" sitteriin tai lattialle. Toiset vauvat toki niinkin viihtyvät, mutta ei se mikään tavoitetila ole että vauva osaisi mahdollisimman pienenä olla itsekseen. Äidistä irtautumiselle on oma herkkyyskautensa sitten oikeaan aikaan, eikä sitä voi nopeuttaa yhtään sen enempää kuin istumaan nousun oppimista tai kävelemään oppimista.

        Raskastahan se käsin kantaminen toki on, siksi kannattaa tosiaan hankkia kantoliina tai ergonominen kantoreppu!


    • voi että

      kuulostaapa kovin tutulta... meillä kans aluks tytön oli oltava koko ajan sylissä ja tosiaan liikettä oli oltava jatkuvasti... nyt 11 vkoa viihtyy jo jonkin aikaa sitterissä tai lattilla mielelään ilman housuja ja vaippaa mutta sylissä ei viihdy yhtään jos on paikallaan, oliskin niin ihana istua keinutuolissa ja pitää vauvelia sylissä pidempään kun syötön ajan mutta ei....

    • muusanen

      Meillä poikaa pidettiin paljon sylissä ja hyvin sylissä viihtyikin vaikka viihtyi kyllä itsekseenkin. Nyt kun hän jo kovasti konttaa ja opettelee liikkumaan, ei sylissä malta olla oikein ollenkaan, ihan lyhyitä hetkiä vaan. Hyvilläni olen että paljon pidin sylissä, se aika kun menikin jo ihan hujauksessa ohi.. Kantoliinaa mulla ei ollut mutta sitteri oli käytössä. Siitä tykkäsi.

    • hillohattara

      Kokeile kapaloa ja vaihda pikkuhiljaa unipussiin. Kapalo sekä unipussi antavat turvaa. Rytmit ovat hyviä, vauvakin oppii.
      Kapaloon kääriminen ei tarvitse olla oppikrjan mukaan, pääasia, että vauva tuntee olonsa turvalliseksi.

      unipusseja löytyy mm:
      tavaratalosta
      ekovintti.com
      nettiemo.fi
      lastentarvikeliikkeet

    • Anonyymi

      Mikko känsälä on omituinen mies kun se pitää mieluummin vauvaa sylissä kun stripparia

    • Anonyymi

      Meillä kanssa sellainen vauva että ei viihdy yksinään kovinkaan usein (yksinään niin että olemme max 1.5m päässä). Vauva tuntuu huutavan vähän väliä milloin mitäkin. Maidolla hiljenee toviksi , kunnes alkaa uudelleen , nyt +1kk vanha ja ensimmäisinä viikkoinakin valvoi helposti 1-3 tuntia putkeen itkien huutaen välillä syöden, nyt sama meno jatkuu. Älyttömän kitisevä versio tämä tyttö verrattuna aiempaan kokemukseeni. Äiti joutuu koko ajan pitämään melkein sylissä aamusta iltaan välillä toki isäkin mutta on hankalaa, huutaa lattialla,sylissä yöllä sängyssä , toki yrittää aiina valvoa yöt se vauva yms todella hankala nukuttaa vaunuissa saattaa nukkua 30min ja herää itkemään samaa kotona parhaina hetkinä nukkuu 1-3h mutta tosi harvoin.
      Täytyy sanoa että astetta vaativampi vauva on.
      Kitinää ja itkua mitä ihmeellisemmissä muodoissa. Hoitoa saa , vaipat yms tsekattu pesty ihan sama mitä yrität niin pitkään ei ole tyytyväinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe