Tulista ruokaa?

Hot'n'Spicy

Me syömme kotona aika tulista ruokaa, eli käytämme paljon chiliä ja pippureita mutta suolaa emme käytä ruuassa juuri lainkaan.

Olenkin nyt miettinyt, että voiko koiralle syöttää tulista ruokaa?
Olisi kätevää antaa koirallemme ruokamme jämät (tai valmistaa koiralle asti) että saisi sekin vähän makua nappuloihinsa..

Siitä ei ole kiinni etteikö koiramme tulisesta ruuasta pitäisi, se on kerran syönyt lattialle pudonneen jalopenon ja kerran sai minulta muutaman chilillä maustetun nuudelin pätkän jotka olivat niinikään käyneet lattialla ja kuola suupielestä valuen kerjännyt lisää. En ole kuitenkaan alkanut syöttämään koirallemme vielä mitään tulista, ennenkuin tiedän ettei sille varmasti ole mitään haittaa siitä.

23

12621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lfkdsaj

      Paljon löytyy kieltäjiä, joiden mukaan koiralle ei saisi antaa maustettua eikä tulista ruokaa. Omassa tiedossani ei ole, että mitkään tavanmausteet vaikuttaisivat koiraan myrkyn tavoin. Siitä syystä olen antanut koirille myös melko tuhdisti maustettuja ruoanjämiä. Useimmiten olen kuitenkin sekoitellut ne johonkin muuhun komponenttiin jos kyseessä on ollut erityisen tujua tavaraa. Omat havaintoni tukevat avaajan kokemusta siitä, että tulisetkaan maistiaiset eivät näytä koiraa hätkäyttävän.

    • 16+11

      MIKSI koiran pitäisi saada maustettua ruokaa? Mitä se niistä mausteista saa/hyötyy? Ei mitään. Jos haluaa nappuloihin lisäruokaa pistää niin paras vaihtoehto lisätä raakaa lihaa, kalaa, sisäelimiä yms.

      Maustetut ruuat voivat aiheuttaa koiralle närästystä tms. vatsavaivojakin, joten miksi ottaa riski ja alkaa "leikkimään" ruuilla jotka eivät luontaisesti koiran ruokalautaselle kuulu....

      • 18+13

        Uskoisin, että avaaja tarkoitti ruoantähteiden antamista; ei sitä, että hän asiakseen syöttäisi koiralle tulisesti maustettua ruokaa. Jos vain koiralle maistuu, määrät ovat vähäisiä eikä se saa mitään oireita, lienee ainakin ekologisesti järkevämpää antaa ne jämät koiralle kuin viskata ne roskiin.


      • Hot'n'Spicy

        Sitä tarkoitin, että jos ruokamme jämät annettaisiin koiralle SILLOIN TÄLLÖIN! En minä nyt mikään idiootti ole..huh huh..
        Voi elämä, kun ei voida vastata asiallisesti siihen mitä kysytään vaan hirveä hyökkäys samantien..


      • ei ollut perehtynyt

        sitä itekki ihmettelen!! M-I-K-S-I


      • klesaesa

        ei terve mikä nörtti tää 11 16..


    • en suosittele

      tuttavien koiralta lähti puolet karvoista ja iho meni aivan rikki sen saatua allergisen reaktion chilistä. Noin puolen vuoden rasvauksen ja tarkan ruokavalion jälkeen alkaa koira olemaan taas kunnossa.

      • en suosittele

        siis koira oli syönyt chipitoista ruokaa jo pidemmän aikaa ennen kun alkoi reagoimaan, aluksi ei tiedetty mitä johtui, syytä etsittiin ensin viljoista, mutta se löytyikin chilistä.


    • Hot'n'Spicy

      Juu olen itse yrittänyt tutkia asiaa mutta mistään ei löydy mainitaa koiralle myrkyllisistä mausteista joten siksi tulinkin kysymään onko kellään omakohtaisia kokemuksia..
      Sitä nyt en ainakaan usko, että yhden kerran jos chiliä syö, puolet karvoista tippuis ja vasta puolen vuoden päästä kaikki olisi kunnossa! :D

      Eli nyt näyttää vähän siltä, että pitää vain kokeilla seuraavan kerran kun tulisia jämiä olisi tarjolla ja katsoa miten hauva reagoi. Ei meillä mitään pakkoa ole koiralle syöttää tuota meidän ruokaamme mutta olisihan se helppo ja kätevä ratkaisu laittaa omia jämiä nappuloiden joukkoon entä alkaa aina vartavasten ostamaan koiralle lisuketta.
      Yhtälaillahan kaikki koirannappulatkin pitää testata ja koira voi niistä saada allergiaa tai vatsavaivoja niin jos ne mausteet ei myrkyllisiä ole niin sama kai se on testata..

      • o8nu6

        Meillä ollaan myös tulisia! Koirat ovat saanet vuosikausia jämäruokia, eikä mahat ole menneet sekaisin, hampaat pudonneet, turkit pysyneet kuosissa ja pallitkin tallella. Eiköhän jokainen syötä koiralleen mitä haluaa ja tiettty seuraa kuinka se vaikuttaa. Meidän toinen koira pentuna nikersi kaikkea mahdollista, jostain luin, että tabascoa kannattaa sivellä sellaisiin paikkoihin mitä se nikertää. Valeltiin melkein koko huusholli tabascolla. Koira nuoli kaikki paikat ja aina kun pöytään otetaan tabascopullo, koira sekoaa täysin. Tulisen ruuan ystävä siis!


    • ...

      Riippuu varmasti paljon koirasta! Meillä syödään myös paljon tulista , mutta koiran vatsa menee sekaisin jo todella pienestä määrästä tulista ruokaa. Kannattaa kokeilla, kuinka tulinen ruoka vaikuttaa koiraanne tai kysyä eläinlääkäriltä tai kasvattajalta.

    • Hot'n'Spicy

      Nyt ollaan jo parin viikon ajan annettu pari kertaa viikossa meidän ruuan jämät koiralle murojen joukossa eikä kakka ole koskaan ollut parempi! Eli ei näytä menevän maha sekaisin ja tuntuu että koira saa siitä tarvitsemansa lisän ruokaan. Ja nyt olen huomannut että maha ei ole yhtään niin herkkä, ennen pojulla meni maha sekaisin ihan pienestäkin palasta vierasta ruokaa mutta nykyään sille voi syöttää melkein mitä vain eikä maha reagoi mitenkään.

    • No se,että silloin tällöin antaa,jos ei ole heikkovatsainen,tuskin mitään tekee.
      Mutta usein tai säännöllisesti ei ehkä kannata.
      Voi pitemmän päälle ärsyttää limakalvoja ja suolistoa,ja hyvävatsaisella koiralle saattaa mennä aika pahaankin kuntoon,ennen kuin huomataan,kun ei välttämättä heti vahvasti reagoi,kuten heikkovatsaisempi.

    • pappprika

      Annan minäkin tuliset lharuuan jämät koiralle nappuloiden seassa. Mielellään syö, eikä vatsa reagoi.

    • se on jo selvää

      siis ei tietenkään voi. Johan se on jo selvää jos syöttää niin on lääkärille koira vietävä! Voi elämä kun tälläsiä kyselette

      • huhuuhuuuhhuuuh

        Ja voi elämä itsellesi, kun tuollaisilla horinoilla viitsitte vastailla! Jos joku pitää lääkärille toimittaa olet se sinä itse. Se on jo selvääkin selvempi juttu se.


    • On väliä

      Koira ei välttämättä heti reagoi, vaikka joku ei sille kävisikään. Ei ole sama asia, että pystyy syömään jotain, kuin että se olisi sille hyväksi. Siinä mielessä rajoittaisin kaikkea voimakasta (mm.chili) syöttämistä. On aivan totta, että ne seuraukset voivat näkyä vasta myöhemmin.
      Peruna ei myöskään ole suoranaisesti koiran ruokaa. Se ei pysty juuri hyödyntämään sitä. Täyttää mahaa juu, mutta raaka liha, rasva ja raa´at luut ovat koiran pääasiallista ravintoa. Silloin kakka on lähes käsin kerättävissä, eikä löysää kamaa. Ei pidä olla itsekäs ja antaa omia ruokiaan, mitkä eivät välttämättä käy. Syökää itse omat ruokanne loppuun. Koira ei osaa sanoa, jos on vatsa kipeä tai huono olla.

      • ...

        Annoin meidän koiralle yhden jauhelihapihvin mikä oli maustettu chilijauheella. Seuraavana päivänä koiramme vatsa meni ja on edelleen sekaisin. Yhden yön oksensi jopa 4 kertaa ja uloste on löysää. Koira on virkeä, leikkisä, silmät ja ikenet hyvät eikä se arista vatsan kohdalla.
        En tiedä johtuuko oireet chilistä mutta ei olla mitään muutakaan "erikoista" sille annettu.. nyt ruokavalio koostuu riisistä, lohesta ja pipanoista ja toivotaan että vatsa normalisoituu. :(


    • Leira

      Vanha ketju, mutta mikäli joku kaipaa vielä tietoa; jos koiran vatsa kestää, niin toisinaan annettuna mausteista ei pitäisi olla suurempaa haittaa. Usein annettuna vaikuttaa mm. sydämeen, joten kovin useasti ei ainakaan kannata antaa. Itse suosittelisin, että koirille ei annettaisi etenkään vahvemmin maustettuja ruokia ollenkaan.

    • ell.valmistuva

      Vanha ketju mutta tiedoksi,mausteet ovat koiralle myrkyllisiä.Koira reagoi epäsopivn oksentamalla ja usein myös ripuloimalla.En näe syytä antaa koiralle ruoan ruoan tähteitä,emme mekään syö jos siltä kuppiin jotain jää...Ruontähteet bioroskikseen!

      • Mausteita on paljon... Suolakin lasketaan mausteeksi. Suolaa on käytetty kuivamuonissakin. Joten ei ehkä voi sanoa, että mausteet on myrkyllisiä, kun niitä on monenmoisia. Epäsopiva ja myrkyllinen on myös eriasia.
        Koirat on iät ajat syöneet ruuantähteitä, joten kauaksi on menty, jos ruuantähteet pitää roskiin laittaa ennemmin kuin koiralle antaa.
        Maalaisjärkeä tässäkin voi käyttää, mitä antaa ja missä määrin. Jos on normikotiruuan jätteistä kyse, ei sisällä mitään koiralle oikeasti vaarallista, eikä ole voimakkaasti maustettu(on vielä suht maustamatonta), niin miksi heittää roskikseen hyvää tavaraa.
        Eihän sitä nyt kokoajan anneta tai suuria määriä/pääruokana ylipäätään kuitenkaan.

        Juu, ei ihmiset normisti syökkään koirien safkaa, eikä pahemmin ole tavannut syödäkkään. Mutta koirat kyllä ikiajat ihmisten ruan jätteitä.


    • Kyllästynyt.ell

      Musta tuntuu, että eläinlääkäritkään eivät tiedä tuon taivaallista koiran ruokinnasta kun aina vaan suosittelevat nappulaa. Niin ja tietenkin sitä mitä itse myyvät.

      Ja toki kaikenmaailman oireisiin löytyy aina helpotus "erikoisruokavaliosta" - Siitä mitä itse myyvät.

      Jopa joo.

      • Labbisforever

        Tiedän koiran joka sai chilistä niin voimakkaan allergisen reaktion että henki oli kymmenenstä minuutista kiinni. Tiputukseen joutui liki vuorokaudeksi.En menis omalle koiralleni kokeilemaan kuin käy :(


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe