saanko restonomi työ

öjökjökjjö

vai onko se koulutus ihan turhaa??

13

4107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ::

      öjökjökjöökjökj

    • "muumi"

      Ei saa restonomit nyky-Suomessa työtä... se on Suomen turhin koulutus,
      Sillä tutkinnolla ei pääse muualle kuin siivojaksi tai tarjoilijaksi... semmosia kokemuksia mulla. Nyt sain semmosta palautetta jotta käy päivölän kansanopiston opaskurssi, ei sinua muuten valita. aatelkaa Amk koulutuksella ei pääse oppaaksi pitää olla päivölän opaskurssin paperit! Floppausta koko opaskurssit!!

    • jujujujujujujujuuuuu

      Joo, älä vaan rupea lukemaan restonomiksi niin et ole kilpailemassa mun kanssa samoista työpaikoista, joita matkailupuolella on tosi vähän!!

    • Maron

      Oon opiskellu nyt vuode restonomiks ja oon kyllä ihan samaa mieltä, et tästä tutkinnosta tuskin on mitään hyötyöä. Jo koulussa opettajat tunkee ja valmistelee meitä ravintola-alan töihin vaikka matkailua muka lähdin opiskelemaan. Hain Päivöläänkin ja että vituttaa etten lähtenyt kun sain sitten paikan Lahden ammattikorkeaan. Kesätöitäkään ei tälle alalle heru kun ottavat vaan ilmaisia harjottelijoita. Tarjoilu ja siivous on oikeastaan ainoat työt mitä saa, jos niitäkään. Että en kyllä voi sanoa suosittelevani.

    • ei ikinä enää reston

      Täysin turha koulutus. Ensinnäkin, Suomessa, jossa matkailua muutenkin niin vähän ja ihan lasten kengissä, mitä töitä täällä olisi muka tarjolla matkailualalla? Laita työkkärin sivulle hauiksi "matkailualan työpaikat" ja saat n. 10 paikkaa (vuoden ajasta riippumatta). Niistä puolet on matkatoimistoihin (jonne restonomilla ei ole asiaa, koska ko. tutkinto ei valmista työskentelemään ko. duunissa) ja puolet joulupukkeja tai tontun apulaisia Lappiin 5 kuukaudeksi.

      Että älä ikinä hae opiskelemaan matkailualaa! Ite olen valmistunu matkailualan restonomiks noin 3 vuotta sitten, ollu hetken lentoemona ja matkaoppaana, ja ko, töihin ei ees tartte restonomin tutkintoa. Kylllästyin kuitenkin, koska ko. työt on älyttömän raskaita ja huonostipalkattuja.
      nyt makselen opintolainaa tästä paskasta tutkinnosta.... jee jee...

    • Olen hukassa!

      Ite alotin just tällä viikolla matkailun puolen restonomiopinnot, ja näitä keskustelupalstoja lukiessa tuli kyllä sellainen olo, että ei taida olla sittenkään hyvä juttu kouluttautua restonomiksi. Olen kahlannut monet restonomikeskustelut läpi, ja tuntuu ettei niissä yhdessäkään kellään ole mitään positiivista sanottavaa kyseisestä ammattinimikkeestä! Kaikki on huonoa, niin palkka kuin työllistyminen ynnä muut aiheeseen liittyvät asiat.

      Muistan kun vielä keväällä pohdiskelin tradenomin ja restonomin väliltä, ja nyt tuntuu kyllä täydelliseltä virheeltä se, että valitsin restonomin. Nyt on kyllä vahvasti mielessä keskeyttää opinnot sitten syyslukukauden päätyttyä, ja keväällä sitten uus yritys, jos vaikka onnistuisin pääsemään tradenomiksi opiskelemaan. Eikös olis aika fiksu ajatus?

    • Restonomiopiskelija

      Restonomin tutkinto ei kyllä ole mikään turha tutkinto. Venäläiset matkustavat Suomeen ympäri vuoden, toki kesäaikaan ja uutena vuotena / jouluna enemmän, mutta sitä vartenhan Saimaa Gardenskin rakennettiin, ja sinne on työllistynyt myös vielä opiskelemassa olevia restonomeja.

      Meillä on ollut matkatoimistoalaa, eli ollaan niitä juttuja opeteltu, samoin hotellikäytäntöjä, yrittäjyyttä, johtamista ja ravintolapuolta.

      Tämä ala valmistaa vaikka mihin, ja jos on halua ja uskallusta lähteä ulkomaille töihin tai opiskelemaan, se parantaa työllistymismahdollisuuksia entisestään. Ja palkkakin on neuvottelukysymys, jos on omassa hihassa valtteja (anniskeluvastaavan oikeudet, venäjänkielen taito yms).

      Lisäksi on myös omasta asenteesta kiinni, millaisia töitä saa. Itse kävin perusharjottelun suorittamassa Englannissa (okei, työ oli rankkaa ja palkka oli paska, mutta kokemuksen takia sinne lähdin, onhan CV:ssä paljon hienompaa kun lukee että on ollut ulkomailla töissä) ja tällä hetkellä suoritan vaihto-oppilasjaksoa Pietarissa. Ihan vaan siitä syystä että oppisin venäjää, ja onhan sekin hienoa kirjoittaa CV:hen. :D

      Omasta asenteestahan kaikki lähtee. Jos ei viitsi hakea kunnon töihin vaan ottaa aina varman päälle ja menee palkattomiin harjotteluihin, niin niitähän sitten saa. Toki paljon on sellaisiakin, jotka ei ota ku palkattomiin harjotteluihin, mutta kyllä mie oon saanu kaikista harjotteluista palkkaa. Eihän kaikkia työpaikkoja todellakaan ilmoiteta mollin sivuilla. Vaatii vähän selkärankaa löytää palkallisia työpaikkoja. Eikä pidä säikähtää vaatimuksia. Yleensä niistä joustetaan, jos jotain ei osaa mutta muut asiat on kunnossa.

      --
      Kolmannen vuoden tyytyväinen restonomiopiskelija

    • miksi oppaaksi ?

      "Nyt sain semmosta palautetta jotta käy päivölän kansanopiston opaskurssi, ei sinua muuten valita. aatelkaa Amk koulutuksella ei pääse oppaaksi pitää olla päivölän opaskurssin paperit! "

      Itse pääsin oppaaksi suoraan lukiosta ilman päivölää eli eiköhän ole muutenkin turhaa käydä amk jos oppaaksi mielii. Persoonaa ja asiakaspalvelijaa ne sinne hakevat eivät niinkään tutkintojen perään ole.

    • Restonomiopiskelija

      Matkailuala on nopeiten kasvava ala maailmassa ---> lisää työpaikkoja.

      Aika uskomatonta keskustelua täällä matkailualan opiskelusta ja työllistymisestä. Yleensä henkilöt, jotka eivät ole kyseistä alaa opiskelleet, puhuvat tuollaista "ihan turha koulutus". Yllätyin kuitenki, että täällä kommentteja lähettäneet ovat juuri restonomin tutkinnon omaavia.

      Pitää myös muistaa, että matkailualaa voi opiskella kahdessa tutkinto-ohjelmassa: hotelli - ja ravintola-alan koulutusohjelma & matkailualan koulutusohjelma. Tutkinto tähtää matkailualan laajaan tuntemukseen ja antaa valmiudet toimia asiantuntijana mm. alan kehitystehtävissä.

      Restonomin tutkintoa tai mitä tahansa tutkintoa suorittaessa täytyy muistaa oma panostus opiskeluun. Ei riitä että koulu on läpi jotenkuten, eikä sisäistä opetettuja asioita. Tärkeää on myös luoda kontakteja työelämään jo opiskelun aikana. Painottaisin etenkin TYÖHARJOITTELUN tärkeyttä. Valitse haastavia työharjottelupaikkoja, tee parhaasi töissä ja käytä omaa päätäsi. Nämä paikat ovat juuri niitä tulevaisuuden mahdollisia työpaikkoja, tai auttavat muuten pääsyäsi kunnolla työelämään.

      Voisin sanoa siis, että restonomi-opinnot eivät ole turhaa "paskaa". Suhtaudu alaan arvostaen ja tutkivalla, asiantuntevalla otteella. Sinut kyllä huomataan työelämässäkin. Täällä nähtyjen kommenttien perusteella voisin päätellä, että arvostusta alaa kohtaan ei ole. Jos näet oman osaamisesi ja tutkintosi paskana, niin kyllä muuten näkee muutkin.

      Ps. Suomi ei ole huono matkailumaa. On totta, että Suomen vetovoimatekijät ovat rajalliset, mutta mm. matkailuelinkeinon kehittämiskeskus MEK (tässäkin hyvä harjoittelu/opinnäytetyö-paikka!!) tekee kokoajan työtä Suomen markkinoimiseksi maailmalla. Suomen matkailusta löytyy matkailualan nykytrendien mukaisia tuotteita. Ulkomaisille on sekin jo ihmeellistä, kuinka vettä voi juoda suoraan hanasta..


      Omaa osaamistaan ja alaa arvostava restonomiopiskelija

      • pitkäaik.työtönresto

        "Matkailuala on nopeiten kasvava ala maailmassa ---> lisää työpaikkoja"

        täyttä roskaa. itsepalvelu kehittyy ja ihmiset tietää jo pakatessaan täsmällen mihin haluaa mennä, millä, ja kaikki varataan sylimikrolla kotisohvalla.

        "matkailualaa voi opiskella kahdessa tutkinto-ohjelmassa: hotelli - ja ravintola-alan koulutusohjelma & matkailualan koulutusohjelma. Tutkinto tähtää matkailualan laajaan tuntemukseen ja antaa valmiudet toimia asiantuntijana mm. alan kehitystehtävissä. "

        Ihan ottaa mahan pohjasta lukea tuollaista sinisilmäistä puppua, jota kaikki amk esitteet ja nettisivut on täynnä.

        "Valitse haastavia työharjottelupaikkoja"

        joo-o. meidän luokalla porukan oli pakko mennä siivoojiks, kassatytöiks, kahvilaan pyyhkimään pöytiä ja kauppakeskukseen jakamaan flyereitä KUN EI MUUTA TYÖMARKKINOILLA RESTONOMILLE ANNETA!!! ja ilmaiseksi, tietenkin, koko harjoitteluaika

        "Sinut kyllä huomataan työelämässäkin"

        suomessa on tuhansia restonomeja pitkäaikaistyöttömänä tai alanvaihtokursseilla, joita "ei ole huomattu työelämässä"


        "Suomi ei ole huono matkailumaa."

        Suomi on huonon matkailumaan malliesimerkki maailmalle. Missään muualla ei voida sössiä luonnonrikkauksia kuten saaristomatkailu ja järvisuomi, kuten täällä. Saaristossa suurin osa rantatontreista myyty mökeiksi keskituloisille, ja loput rauhoitettu ettei vahingossakaan ulkomaalaisia voisi viedä sinne veneellä.

        Lappi on sössitty tekemällä levin kaltaisia keskikalja-rock pub-juottolalähiöitä, joihin otetaan sukset mukaan ja tullaan suurin piirtein maksakirroosissa paluujunalla etelään. tunturit on joko rauhoitettu tai lipun hinnat on laitettu niin pilviin että venäläiset rikkaatkin menee m ieluummin murtomahiihtämään.
        Ruotsi osaa vetää omaan lappiinsa kansainväliset lappifanit itse asialla eli hiihtokeskuksilla, ja norjan vuonoja ei ole jätetty hyödyntämätä. Jos suomella olisi vuonoja, ne olisi varmaan rauhoitettu ja puomitettu "pääsy kielletty, luonnonsuojelualue"-kylteillä

        "Ulkomaisille on sekin jo ihmeellistä, kuinka vettä voi juoda suoraan hanasta"

        englantilaisille on jo sekin ihmeellistä lapin matkailussa, että löytyy maa jossa saa olla aamusta iltaan humalassa lomalla ilman, että sitä katsotaan pahalla kun kaikki muutkin on kännissä

        restonomin tutkinto on arvottomampi kuin paperi jolle se on kirjoitettu. Se voi jopa estää työllistymisen sellaisessa tilanteessa, jossa muuten voisit sopia, mutta kun korkealentoisen koulutuksen aiheuttama lojaalisuus pysyä suorittavana työntekijänä on olematon, sillä etsit koko ajan parempaa, kun todistuksesi "oikeutaa esimies- asiantuntia ja kehitystehtäviin. Niimpä sinun ohi kiilaa naapurin maija lukion todistuksella. Nöyrä, lojaali ja edullinen perusratkaisu ilman amk-kruunua...

        Restonomin koulutus alkoi tuntua petkutukselle jo ensimmäisen vuoden kevättalvella, ja 2. vuosikurssiin mennessä lopettaneita oli jo neljäsosa luokasta. 25 % on amk restonomikoulutuksen keskeyttäneiden keskiarvo muutenkin, joten....

        Restonomiopetus on alempitasoista, kuin iltalukion opetus, miettikää sitä....


    • lovely polly

      No.. en nyt ehkä ihan noin rankkaa tuomiota antaisi restonomiopinnoille, kuin nimimerkki "pitkäaik.työtönresto", vaikka itsekin olen valmistumisen jälkeen tehnyt ihan muita töitä ja nyt olen työttömänä. Alueellisia eroja työllistymisessä on tosi paljon, joten on eduksi jos elämäntilanteesi on sellainen, että pystyt muuttamaan työn perässä.

      Opiskeluaikana kannattaa harkita harjoittelupaikat tarkkaan, ja yrittää saada (mielellään palkallista) työharjoittelua sinua itseäsi kiinnostavista paikoista. Harjoittelun avulla saat jalkaa oven väliin työpaikan kannalta, joten mieti myös sitä, onko kiinnostavassa yrityksessä mahdollisuutta palkata sinua valmistumisen jälkeen. Kovin pieni kädestä suuhun elävä kiinnostava yritys ei todennäköisesti pysty sinua palkkaamaan, vaikka olisit tosi hyvä ja yrittäjä sinut haluaisikin.. työllistämiskustannukset kun ovat mitä ovat.

      Opiskeluaikana kannattaa luoda kontakteja alan yhdistyksiin ja tuoda itseäsi esille. Kannattaa osallistua erilaisiin projekteihin alan yritysten kanssa, joilla voit ehkä korvata osan joistain kursseista. Opinnäytetyön aihetta kannattaa pohtia hyvissä ajoin, mutta älä lyö sitä lukkoon liian aikaisin. Toisen vuoden erikoistumisopinnoissa alkaa vasta tulla eteen kaikkia mielenkiintoisia suuntauksia ja alamahdollisuuksia, joista voi löytää itseä ja mahdollista tulevaa työnantajaasi kiinnostavia aiheita.

      Restonomeja on paljon, joista suuri osa ei ole alansa töissä, tai ovat työttöminä. on kuitenkin itsestä aika suurelta osin kiinni, miten korttinsa pelaa. Itse jouduin vähän olosuhteiden pakosta tekemään itselleni epäedullisia kompromisseja opiskelun aikana mm. harjoitteluiden suhteen. Toivottavasti muilla olisi paremmat mahdollisuudet lähteä rohkeasti tavoittelemaan unelmiaan.

    • jep jep

      Oon aina myös ajatellut, lähinnä huonon palkan takia, että koko Restonomin tutkinto oli aivan turha. Olen kuitenkin jo opiskeluaikana työllistynyt hotellialalle, ja siellä ollut siitä asti töissä jatkuvasti ja täysipäiväisesti. Työ on raskasta ja vaatii paljon, mutta työkaverit on ollut mahtavia. Vaatii kai tietynlaista hulluutta, että tätä jaksaa vuodesta toiseen. Olen vuoropäällikkönä vastaanotossa isossa kansainvälisessä hotellissa, eteneminen tuntuu olevan suhteiden varassa ja paikkoja on vähän tarjolla. Lisäksi ala on teollisuuteen verrattuna ihan lapsen kengissä ammattiliittotoiminnan suhteen ja työntekijöitä huijataan niin paljon kun keretään kunhan tehot pysyy hyvinä ja tulosta tulee. Huono palkka ja huolenpito työntekijöistä ovat ne asiat, joiden takia itse mietin vakavasti alan vaihtoa.

    • Restonomi

      Katsokaapa näitä tilastoja: http://yle.fi/uutiset/naissa_ammateissa_on_nyt_eniten_tyottomia__katso_lista/6785534

      Tällä hetkellä majoitus- ja suurtalousalalla noin 12 000 työtöntä, matkailualallla reilu 1 600 ja matkailupalveluissakin toistasataa työtöntä. Kilpailu harvoista, hyvistä matkailualan töistä on kovaa, kun koulutettuja restonomeja on toooosi paljon työmarkkinoilla. Onneksi älysivät lakkauttaa koulutusohjelmia (esim. Lahden amk) ylikouluttamisen vuoksi.

      Terv. Restonomi ihan muissa hommissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe