Suurperheillä saastuttamisen

Oikeinko saastuttaa

vimma. Mitä isompi perhe sitä hankalampaa on edes ruokajätteiden kompostointi. Tulevaisuuden toivoja kyllä synnytetään mutta minkälainen maailma jää heille kun kukaan ei edes pienillä asioilla hoida ympäristöään. Kaikki kun ajattelisi samoin että heitetään ruokajätteet vaan kaatopaikka jätteisiin ettei lajittelu vaikuta? Monta autoa pihassa ja kalliisiin liikunta harrastuksiin mennään autolla, mitä järkeä? Julkisien kulkuneuvojen hinnat nostetaan kun käyttäjiä on niin vähän. Meilläpäin ihmetellään jos jollain ei ole autoa.

19

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vituttaa.....

      Kuinka moni suurprheellinen tunnustaa ajattelevansa luontoa millään tavalla, mitä jättää perinnöksi niille seuraajilleen? Täällä olen huomannut että omakotitalo asukkailla olisi kompostointi mahdollisuus mutta harva sitä harrastaa niin että kaatopaikalle vaan kaikki otsonikerrosta heikentämään.

      Lapsia pitää tehdä itsensä vanhuuden päiville ilostuttajaksi mutta yhmpäristöasioista ei välitetä ptkääkään. Vaikka on kaikki kodinkoneet niin siltikään ei aikaa ole ympäristönsä huolehtimiseen. Olen lapseton ja minulle vittuillaan kun en harrasta yhtä saastuttavaa eläntapaa kuin lapsiperheelliset.

      Voin vähän levätäkkin kun ei tarvitse raataa töissä hankkiakseni autoa lapsille kuten naapurit tekevät. Jonkun koti äidin valitus ärsytti kun joutui kävelemään 5 kilometkia päivässä kun minä kävelen 15 kilsaa joka päivä. Veroja pitäisi maksaa saatanasti että kotiäiti pääsisisi ilman liikkumista kakarroidensa kanssa. Luukato uhkaa nyky nuorisoa jotka mopolla ajelevat kun vanhemmilla on varaa.

      • Isästä puhumattakaan

        Minä en ainakaan mene katsomaan äitiäni vanhainkotiin!!


    • TYhmä, tyhmempi...

      Enpä tunne yhtään omakotitalossa asuvaa suurperhettä joka ei kompostoisi.
      Sinkkuja ja lapsettomia sen sijaan tunnen paljon.

    • makaa kuin petaa..

      Ketuttaa lukea tätä soopaa.
      Meillä on suurperhe. Jätteet lajitellaan, ympäristöä ei roskata, turhaa sähkön kulutusta vältetään, autolla ajot minimoidaan ja matkat yhdistetään, lapset käyttävät paljon julkisia kulkuneuovoja. Vaatteet, lelut ja urheiluvarusteet kierrätetään. Matkustus ei ole tapana lomanvietossa. Ylipäätänsä kaikessa säästetään ja säästö tulee automaattisesti myös ympäristöön.
      Elätämme koko perheen itse tienaamillamme rahoilla, yhteiskunta ei siis meitä tue.

      • Teitä tuetaan

        Lapsen syntyessä ja kasvaessa vanhemmilla on oikeus erilaisiin Kelan maksamiin etuuksiin sekä perhevapaisiin, jotka perustuvat työsopimuslakiin.

        Kelan myöntämiin etuuksiin kuuluu

        ■äitiysavustus, joka on äidin valinnan mukaan joko äitiyspakkaus tai rahasumma
        ■vanhempainpäivärahat, joita ovat äitiysraha, erityisäitiysraha, isälle maksettava isyysraha sekä vanhempainraha, joka maksetaan joko äidille tai isälle riippuen siitä, kumpi lasta hoitaa. Lisäksi isä voi pitää isäkuukauden.
        ■adoptiotuki ulkomailta adoptoiville
        ■lapsilisä, jota saat jokaisesta alle 17-vuotiaasta lapsesta
        ■kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki pienestä lapsesta, joka ei ole kunnallisessa päivähoidossa.
        ■elatustuki erotilanteessa.
        ■erilaiset tuet lapsen sairastaessa.

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/110701111752EH?OpenDocument


      • makaa kuin petaa
        Teitä tuetaan kirjoitti:

        Lapsen syntyessä ja kasvaessa vanhemmilla on oikeus erilaisiin Kelan maksamiin etuuksiin sekä perhevapaisiin, jotka perustuvat työsopimuslakiin.

        Kelan myöntämiin etuuksiin kuuluu

        ■äitiysavustus, joka on äidin valinnan mukaan joko äitiyspakkaus tai rahasumma
        ■vanhempainpäivärahat, joita ovat äitiysraha, erityisäitiysraha, isälle maksettava isyysraha sekä vanhempainraha, joka maksetaan joko äidille tai isälle riippuen siitä, kumpi lasta hoitaa. Lisäksi isä voi pitää isäkuukauden.
        ■adoptiotuki ulkomailta adoptoiville
        ■lapsilisä, jota saat jokaisesta alle 17-vuotiaasta lapsesta
        ■kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki pienestä lapsesta, joka ei ole kunnallisessa päivähoidossa.
        ■elatustuki erotilanteessa.
        ■erilaiset tuet lapsen sairastaessa.

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/110701111752EH?OpenDocument

        Kyllä, meitä suurperheitä Kela tukee kuten pienempiäkin perheitä.
        Kyllä, kuten muutkin työssäkäyvät saamme nämä samat perusedut, mitä jokaisesta lapsesta saadaan. Ei mitään sen enempää eikä "suurperheille" korvamerkittyä.
        Emme ole lapsia "tehneet" vanhuuden turvaksi, vaan ihan rakkaudesta lapsiin ja elämään. Jokainen sisarus on toisellee suuri rikkaus ja loppuelämän ihmissuhde, varsinkin kun tämän suhteen kasvamista taiten ohjataan.


    • Oomeli

      Miksi luulet, ettei suurperheessä huomioida ympäristöä ja esim. lajitella jätteitä? Mahdatko itse kyetä lajittelemaan jätteesi?

    • perheellinen

      Suurperheellisenä todella arvostan ympäristöä ja kestävää kehitystä. Ei ole haluja laittaa rahoja kertakäyttöhömpötyksiin tai lentää etelän lomille. Lomat vietetään ulkoilen lähiympäristössä ja ne jätteetkin lajitellaan. Lapset laittavat roskansa taskuun, laitatko sinä?

    • =?/%?#&?&%=

      Minun näkemykseni mukaan juuri suurperheet kuluttavat ympäristöä vähemmän henkilöä kohti kuin pienemmät perheet. En tosiaan tunne yhtään useamman lapsen perhettä, joka asuu omakotitalossa, mutta ei kompostoi. Suurperheillä ei oikein ole varaa (tai halua) tuhlata rahoja siihen, että joku hakisi kaiken kaatopaikalle, joten siitäkin säästetään. Samasta syystä suurperheet yleensä kierrättävät. Harvempi suurperhe harrastaa esimerkiksi lentomatkustusta, jos nyt matkustusta yleensä. Harvassa suurperheessä ostetaan uutta vaatetta tai tavaraa lapsille, korkeintaan sille ensimmäiselle, mutta sekin kiertää mahdollisimman monta käyttäjää. Ja useimmat tuntemani suurperheet hyödyntävät esimerkiksi metsien marja-antimia syksyisin ja keräävät pakastimet täyteen sen sijaan, että ostaisivat aina kaiken kaupasta kalliilla hinnalla ja ympäristöä tuhoavasti.

      • Natyyrrr

        No, pakko myöstää, että meidän sakissa kaikki laitetaan sekajätteeseen. vain sanomalehdet kierrätetään. Yksi naapurin rouva, suurperheen äiti hänkin, sanoi, että ne kyllä pitäisi kärrätä kaatopaikalle.
        Ruuantähteet syövät lemmikkieläimet, mutta valitettavan monta omenaa kuoritaan roskiin laitettavaksi.

        Onneksi en enää asu kotona :D


    • sunnyriver

      siis jos on suurperhe ja normaaliperheen tulot,
      niin miten se ylenmääräinen saastuttaminen onnistuu?
      Huomattavasti suurempi osuus tuloista menee
      ruokaan, eikä siitä paljoa haaskuuseen jää...

    • Hmmmmmmmm

      Voisimpa nyt täältä kysyä, jos jollain olisi tietoa.. Kierrätetäänkö foliot miten? Esim Fazerin sinisessä oleva folio ja (valion) jogurttipurkkien kannet yms.. Laitetaanko ne metallinkeräykseen vai minne?

    • ...

      Kyllä huomaa, että eipä taida oikeasti aloittaja tai kukaan muukaan kierrättää.. Ketjuun tullut yksi kysymys kierrättämisestä ja heti hiljennytään..

      Taitaapa olla vaan pelkkää huhupuhetta..

      Ja itse en osaa tuohon kysymyksen vastata.. Mielestäni ne menee metallinkeräykseen, mutta jos olen väärässä korjatkaa ihmeessä!

    • ison perheen äitee

      Tunteekohan aloittaja henkilökohtaisesti montakin isoa perhettä jotka eivät ympäristöään ajattele? Vai mahdatko vain olla suivaantunut jollekin tietylle perheelle, jostain ihan muusta asiasta?
      Yleistää ei voi tässäkään asiassa, ei suurperheitä eikä sinkkuja!

      Itselläni on monta lasta. Kun olen tehnyt netissä olevia "Laske oma hiilijalanjälkesi-testejä" Olen saanut jokaisessa testissä hämmästyttävän pienen hiilijalanjäljen aikaiseksi!!
      Iso perheemme asustaa pienehkössä omakotitalossa. Kierrätämme kaikkea mitä nyt vaan pystyy kierrättämään, vaatteita,leluja,kirjoja,lehtiä jne. Niin oman perheen-kuin ystäväperheidenkin kesken.Suosin kirpputoreja!
      Ajamme yleensä täydellä autolla -jokainen istumapaikka käytössä. Jos omaa porukkaa ei ole lähdössä samaan harrastukseen autollista, tarjoan mielelläni naapurin lapselle paikkaa. Naapureiden kanssa harrastamme muutenkin paljon yhteiskyyditystä! Julkisia kulkuneuvoja ei ole mahdollista käyttää, koska asumme maalla....kaukana palveluista.
      Pihallamme on lämpökompostori!
      Vesi nousee omasta kaivosta!
      Pyykkiä pesen vain täysiä koneellisia!
      Leivon lähes kaiken leivän itse, enkä osta sitä kaupan hyllyiltä muoviin käärittynä kuin hätätapauksessa.Pullan ostamisesta puhumattakaan!!
      Jugurtinkin ostan litran pahvitölkissä, jonka voi kätevästi polttaa saunan pesässä. Eikä tarvitse miettiä mihin jugurttipurkkien kansia työntäisi.

      Nämä nyt tulivat äkkiseltään mieleen ympäristön säästämisestä!

    • Kierrätystä

      "Jugurtinkin ostan litran pahvitölkissä, jonka voi kätevästi polttaa saunan pesässä. Eikä tarvitse miettiä mihin jugurttipurkkien kansia työntäisi."

      Esim. voi purkeissa oleva välikansi on samaa materiaalia kuin nuo jugurttipurkkien kannet.. Mihin ne sitten laitat?

      Ja suklaassa on foliota, teilläkö ei koskaan ole Fazerin suklaata syöty? Mihin laitatte nuo roskat?

    • nelikäsi

      mikä on suurperhe?moni poikamies tekee roskaa enempi,kuin ns"kompostoiva"suurperhe päivässä.että hyvät sateiset kesät sulle vaan!

    • sdrfyruty

      suurperhe saastuttaa vähemmän koska kalliisiin harrastuksiin ei ole varaa ja harrastuksiin joihin mennään menee ehkä useampi lapsi samalla kyydillä. Jos siis on suuri auto eikä näitä 5henk maksimi. Vaatteet kierrätetään joka lapsella samoin kuin vaipatkin vaikka kuulemma esikoiselle ei saa antaa mitään vanhaa äitinsä mukaan. vaan kaikki kenkät ja takit ostetaan uusina!!!!!

      Mutta se on niin helppoa olla piittaamatta kun on vain se yksi napero joka saa kaiken uutena. ei onnistu yhden lapsen perheissä kestävän kehityksen ajatteleminenkaan miten sitten opetetaan?

    • mä6738kdfs

      Ja hyvähän se on että Suomen väkiluu kasvaa. :)) Suoessa syntyy 1.8 lasta äitiä kohti joten hyvää tasoitusta tulee, jos joillakin on esim. 7 lasta, kun kaikilla ei ole yhtään tai sitten on esim. 1 lapsi, kun että Suomen väestö kasvaisi, tarvitaan 2 lasta perheeseen!!

    • Pete_H

      Miksi Suomen väestön pitäisi kasvaa? Emmehän pysty kunnolla maksamaan edes NYKYISEN väestön aiheuttamia kustannuksia: julkinen terveydenhoito, eläkkeet, työttömyysturva, toimeentulotuet, yms.

      Vieläkö pitäisi väkilukua kasvattaa ja kannustaa köyhiä perheitä sikiämään (kuten nämä yhdeksän lapsen yksinhuoltajaäidit jotka elävät sossun ja Kelan tuilla). Suomen väkiluvun pitäminen samalla tasolla tai väkiluvun pudottaminen esimerkiksi neljään miljoonaan on paljon järkevämpi tavoite kuin väkiluvun kasvattaminen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe