Pääsiäisenä Berliiniin

Saksaan käypi tie

Suunnittelemme "pikapyrähdystä" Berliiniin tulevan pääsiäisen aikaan. Miten Saksassa vaikuttaa pääsiäinen, kirkkopyhät lienee silloin heilläkin, mutta kai siellä on silloin kaupat ym. liikkeet avoinna?

Otamme myös vinkkejä vastaan, mitä voisi neljän päivän aikana Berliinissä kokea, matkustamme perheenä yhdessä 5-vuotiaan kanssa. Matkaoppaita on tullut lueskeltua, mutta vinkkejä saa laittaa.

4

1901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saxxxxa

      Minuakin tämä kiinnostaisi - eikö kukaan tiedä? Saksassa yleensä on kaupat kiinni sunnuntaisin, joten olettaisin että pitkäperjantai ja kumpikin pääsiäispäivä ovat aika hiljaisia noin kaupallisessa mielessä - mutta faktaa olisi kiva kuulla!?

    • automatkaulija

      Tavaratalon sivuilta (www.kadewe.de) löytyi tieto: suljettuna sekä perjantain 22.4. että maanantain 25.4. Sunnuntaisin kaupat ovat aina kiinni, joten suljettu myös 24.4. Lauantaina 23.4. ovat kaupat auki. Tuon tavaratalon ruokaosastoilla kannattaa käväistä, jos on aikaa. Lähettyviltä löytyy myös vaatetuskauppa C&A (www.cunda.de), jossa useat käyvät.
      Luulisi, että eläintarha (Zoo) on pääsiäisena auki, jos lapsen kanssa ei muuta keksi. Siellä on eläimiä, joita meillä ei Korkeasaaressa ole.
      Yleisesti Saksan kaupungit ovat pyhäisin hyvin autioita.

    • Berliiniin 15.4.

      Berliinissä on legomaa. http://www.legoland.de/ Liput voi olla hyvä hankkia etukäteen netin kautta.

      Jos pienokainen (eikä vanhemmat) pelkää korkeita paikkoja, pääsee maisemista nauttimaan kuumailmapallon kyydissä. http://www.napsu.fi/matkailu/matkakuvat/328/09-09-13--17-49-06--Berliini

      Eläintarha jo mainittiin joskin en tiedä onko noilla kaikilla eläintarhan asukeilla sellaiset olot että niitä kannattaisi mainostaa. (Tuli käytyä).

      DDR museokin voi olla kiinnostava mutta riippunee lapsesta onko hän ihastunut moiseen tavaraan.

    • zumzum

      Olimme Berliinissä joulunvietossa. Jouluaattonakin oli esim. Pergamon-museo auki osan päivää. Muina pyhinä museot yms. olivat auki sunnuntaiaukiolojen mukaan eli Berliini tuskin menee kiinni pääsiäisenäkään.
      Potzdamer Platzilla on mm. Sony-keskus, jossa voi käydä katsomassa 3D-elokuvia.
      Hankkikaa matkailijaliput julkisiin liikennevälineisiin, niin voitte vaikka ajella ympäriinsä 2-kerroksisilla busseilla.
      5-vuotias ei vielä tarvitse kovin ihmeellisiä elämyksiä, koska kaikki uutta ja voi rasittaa yllättävän paljon. Suosittelen, että menette välillä puistoon juoksentelemaan ja purkamaan energiaa. Se, ettei lasta voi hetkeksikään jättää silmistään tulee käymään teidänkin voimillenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe