Karvanlähtökissan ruoka

Alwä

Meillä siis alkutilanne se, että varsinkin toisesta kissastani lähtee aivan tuhottomasti karvaa. Aluksi luulin sen johtuvan vain siitä, että kissa oli vielä suhteellisen nuori, ja että karvanlähtö loppuisi kun saisi kaiken "pentukarvansa" tiputeltua. No, eipä loppunut ei, takana nyt kaksi vuotta ja lukematon määrä hammastenkiristelyä ja pahaa mieltä, kun muuten niin hellyydenkipeää ja ihmisrakasta kissaa ei viitsi edes sylissä pitää jos vähänkään paremmat vaatteet on päällä. Karva on rakenteeltaan jotenkin pehmoista ja untuvaista edelleen, ei lainkaan vahvaa, sileää ja kiiltävää kuten toisella kissallani.

Aikaisemmin meillä syötiin marketista Bilanxin kuivaruokaa, ja märkäruokana mitä milloinkin, whiskasia, latzia, kitekatia ym.

Suunnilleen kuukausi takaperin pistin molempien kissojen ruokavalion nyt siis ihan uusiksi, sen toivossa että karvanlähtö loppuisi tai edes vähenisi. Kaipaisinkin nyt mielipiteitä, olenko oikeilla jäljillä vai olisiko parannettavaa vielä, ja myös kokemuksia teiltä mikäli joku on saanut omalta kissaltaan hillittyä karvanlähtöä joko ruokinnalla tai sitten muilla konsteilla.

Tällä hetkellä kissani syövät siis Brit Care Long hair -hypoallergeenista kuivaruokaa, jota eläinkaupassa suositeltiin kokeiltavaksi kun kerroin karvanlähdöstä. Märkäruokana syövät vaihtelevasti Feline Portaa sekä Applawsia. Välillä myös ihan raakoja broilerin, porsaan tai naudansuikaleita. Ruokaan lisään päivittäin myös lorauksen lohiöljyä.

Vieläkö siis olisi jotain, mitä en ole kokeillut? Ja missä ajassa tuloksia näkyy, jos niitä on näkyäkseen? Nyt tosiaan noin kuukauden verran on tätä ruokavaliota noudatettu, suurempaa vaikutusta en ole vielä ainakaan huomannut.

1

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reea__

      Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kaikki pitkä- tai lyhytkarvaisten kissojen ruoat, laihdutusruoat, junioriruoat ovat puppua.
      Kissa kuin kissa kasvaa selväpäiseksi kissaksi ilman riisitautia tms syödessään vuoden - puolentoista vuoden ikään asti penturuokaa. Sen jälkeen voi vaihtaa aikuisruokaan.

      Mutta kysymykseesi.

      KUIVARUOKA:
      Mikäli kissallasi/kissoillasi ei ole allergioita tai ne eivät ole herkkämahaisia, osta rasvaisinta ruokaa mitä eläinkaupasta löydät. Rasvaprosentti saisi olla mieluusti lähempänä 20, proteiini mielellään 30-40%. Penturuoissa on yleensä eniten rasvaa, ja niitä voi syöttää huoletta kissalle. Valitettavasti en löytänyt Applawsin rasvaprosenttia, mutta suosittelen esimerkiksi Applawsia, Masterya, Orijeniä, Acanaa, Felidaeta...

      MÄRKÄRUOKA:
      Märkäruoissa ei oikein ole vaihtoehtoina kunnon rasvaisia ruokia. Suurimmassa osassa märkäruokia rasvaprosentti huitelee 0,5-5%. Märkäruokaa vaihtamalla et oikein saavuta mitään.

      MUUT RUOAT:
      Suosi mahdollisimman paljon rasvaisia lihoja; nautaa, sydäntä, broilerin siipiä nahkoineen (ei luita), kaikki raakana. Osta kalaöljyä, joka mm. vähentää karvanlähtöä. Kaikki kissat eivät niitä suostu syömään, mutta onneksi markkinoilla on useita kalaöljyvalmisteita, osa ei edes maistu kalalle.

      Furminaattori on kanssa kätevä vehje pohjavillan ja irtokarvan keräämiseen. Suosittelen lämpimästi sen hankkimista, on vähentänyt huomattavasti karvan lähtemistä. Itselläni on kotona 5½ vuotias puolipitkäkarvainen uros ja voit uskoa miten siitä ennen lähti karvaa! Onneksi ruokinnan avulla on saatu apua tähänkin vaivaan.

      Tässä sinulle vielä linkki, jossa on ruoan rasvapitoisuuden nostamisesta:
      http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1298836362

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe