Eemelin reissu

eemeli10_

Laitanpa tällaisen aloituksen. Saa kaiki kommentoida.

Enemmän tai vähemmän onnistuneesti hotellissa. Yöllä ei päässyt nukkumaan, kun lähtö kotoa oli jo 00.20. Cliff Bay on ihn hieno hotelli. Ei turhan pramea, mutta ei nyt ihan hintaan verrattuna sävähdyttävä. Molemmat altaat lämmitettyjä. Myös se 30 m alempana oleva. Sisäaltaasta pääsee uimaan ulos. Hissi vie ylätasanteelta alas meren rantaan.

Huone on isohko: 32m2 muistaakseni. Ja sängyt ovat isot. 2 queen size sänkyä vierekkäin. Kylppärissä sekä suihku että erillinen amme/suihku. Kapskit (ai niin muta vain reppu) kiikutettiin suoraan huoneeseen, kun kirjauduimme sisään. Näköala on hyvä. Aallonmurtaja ja isot risteilijät näkyvät hyvin.

Sää on pilvinen, 19-20 astetta. Ihmisiä on altailla aurinkoa ottamassa. Vaikuttavat pääasiassa olevan englantilaisia eläkeläisiä. "Hienompaa" väkeä. Kohteliasta kylläkin.

Jätin sitten ravintola yms. vihkoni kotiin. Onneksi WiFi oikeasti toimii, vaikkakin pätki ihan aluksi. Valitaan joku lähiravintola täksi illaksi. Ehkä At the Piano. Pitäisi vain saada niitä vaatteita, kun mulla on ainoastaan talvitakki. Kyllä parllasadalla eurolla jo ostaakin jotain. Jos kaikki meni, niin sitten tulee suru puseroon.

132

1696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helsingissä törmättiin nuoreen, kohteliaaseen urheilijaan. Eemeli Salomaa oli matkalla Portugaliin harjoittelemaan seiväshyppyä skottien kanssa.

      Pilvet roikkuvat tuolla vuorten yläpäässä. T-paidassa on hyvä kävellä, eikä tuultakaan ole kuin nimeksi. Sitä ihmettelin, kun uima-altaissa oli vain yksi uimari. "Vanhukset" tyytyivät makoilemaan aurinkotuoleissa. Ei niissäkään ruuhkaa ollut.

      Allonmurtajaa korjattiin tuossa hotellin rannassa, mutta se oli vain hauskaa katseltavaa. Hotellin ympärillä on valtavasti kasveja. Osassa on myös nimilaput. Puutarhuri kulki kasteluletkun kanssa kastelemassa vähän kaikkea.

    • 18+16

      Hienoa, eemeli, että kommentoit reissuasi heti tuoreeltaan! Ajattelinkin että niinköhän tämä Madeira-palsta näivettyy kokonaan sinun poissaollessasi... Toivottavasti laukku löytää perille (eiköhän se tule jollain seuraavalla koneella) ja teillä tulee mukava loma! (Jos etenkin kalaruoat muuten kiinnostaa, niin Casa Madeirense siinä hotellistanne vähän keskustan suuntaan on myös ihan kiva ruokapaikka)

    • Kiva kuulla. Laukku tuli juuri äsken. Aloin jo miettiä sisällön luettelointia. Ei olisi ollut helppo juttu. Parit T-paidat, sukkia, kalsareita ja uimahousut tuli ostettua ja hammasharja. Vakuutus korvasi enemmän kuin itsensä. Saa nähdä, miten helposti korvausrahat joskus saa.

      Ilta oli aurinkoinen. At the Piano erittäin suuri pettymys. En suosittele kenellekään. Aivan liian yliarvostettu. Muut ravintolakokemukset voivat olla ainoastaan parempia.

    • hurahtanut88

      Toivotaan parempaa päivää ja vanhat sanonnat epäonnesta roskiin.
      Montako viikkoa olette.

    • matkaraportin lukija

      Kumpi on muuten ensisijainen paikka hakea korvausta myöhästyneistä matkatavaroista : lentoyhtiö joka ne myöhästytti vaiko oma matkavakuutusyhtiö ? Vai maksoiko TAP teille heti suoraan jotain kompensaatiota ? Mietin vaan, että vakuutusyhtiöt on usein niin kieroja että vaativat että ensiksi haettava muualta ja jos ei mikään muu taho korvaa, niin sitten vasta saa sieltä. Kerro kokemuksesi!

      • matkaraportin lukija

        Ja vielä sitä haluaisin kuulla, että minkälainen on aamiainen tuolla teidän hotellissanne?? Vastaako viiden tähden luokitusta?


    • Aamiainen on ehkä yksi parhaista, joissa olen ollut. Hovimestari otti vastaan ja esitteli ensikertalaiselle pikaisesti, mitä mistäkin löytyy. Kysyi sitten saatettuaan pöytään juomatoivomuksen. Välittömästi tuli paikalle mies kahvitermoksen kanssa (siis sellaisen nätin teräksisen), jossa tuoretta kahvia. Sämpylöitä varmaan 10 erilaista, leipää, tilauksesta omeletti, johon saattoi valita lisukkeet, valtava määrä hedelmiä valmiiksi viipaloituna, "perus" lämpimät ruuat (pekoni, makkarat, munakokkeli yms.), paistettua munaa "tuoreena", leikkeleitä ihan kohtuullisen pajon, kahvin kanssa leivonnaisia kiitettävä määrä. Kuohuviiniä tarjolla. Tämä kaikki koskee Rose Garden aamiaista. Tyhjät lautaset katosivat huomaamattomasti ja nopeasti. Minusta yksi parhaista aamiaisista missään. Vastaa kyllä 5 tähden paikkaa.

      11e kalliimmalla saisi kenties parempaa palvelua ja enemmän a la carte lämpimiä annoksia. Samainen Il Gallo d'Oro on ainoa Madeiran yhden tähden Michelin ravintola.

      Ai niin. Laukku saapui klo 21.50 huoneeseen. Onneksi en ehtinyt ostaa kenkiä. Korvausta haen ensisijaisesti vakuutusyhtiöltä ("eBookers").

      • Nyt voi vielä paremmalla syyllä sanoa, että kannatti ottaa vakuutus. Ja aina kannattaa ottaa tärkeimmät asiat koneeseen käsipakaasiin. Nyt jouduin olemaan koko päivän samoissa vaatteissa. Varalla olisi hyvä ollut olla esim. toinen T-paita. Ja jatkossa otan sisäänajetut lenkkarit käsitavaroihin. Onneksi ilma ei vaatinut muuta takkia.


    • Madeirankäivjä

      Poikkea Eemeli vanhan kaupungin ravinoloissa. Esim. Le Jardin, O Tapassol, Estrela do Mar, Regional....
      Itse olin siellä toissa viikolla ja ilmat olivat mitä prahaimmat.

    • Täytyypä pitää mielessä. Mikä noista on mielestäsi paras ravintola? Nyt aurinko näyttäytyy välillä. Ilma on tosi hyvä. sadetta luvattiin, mutta ei näy.

      Muuten portsari tuli taksille vastaan avaamaan oven ja ottamaan vastaan matkalaukut. Siitä ne sitten toimitettiin huoneeseen. Koko henkilökunta on ystävällistä ja huomaavaista. Asukeista suurin osa on Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta noin äkkiä arvellen. Olemme nuoremmasta päästä. ;) Yksi ainoa perhe n. kolmikymppisiä pienen lapsen kanssa. Olemme varmaan itseämme paremmassa seurassa. Takseja on ihan hotellin oven lähellä.

      Sängyt ovat tosi leveät. Näköala on hyvä. Nimenomaan satamaan päin. Toisella puolella varmaan aika tylsät merimaisemat.

      • poncha nikita

        Hei,eemeli10.
        Hellitä nyt ihmeessä vapaalle ja nauti lomastasi,ilman kaikenmaailman
        "koneita" läppäreitä jne.
        Kyllä palstalaiset ehtivät lukea kokemuksesi palattuasi kotiin.
        Boas ferias!


      • Madeirankävijä

        No ehkäpä Le Jardin. Ehkä paras palvelu näistä, mutta muutkin ihan ok.


    • matkaraportin lukija

      Ei kun ihan kiva kun saadaan olla mukana eemelin matkalla - jatka vaan kirjoittamista!
      Vaan sitä ihmettelen mitä rouva tuumaa kun koko ajan olet kirjeenvaihdossa suomi24 palstalaisten kanssa...?!

    • melkein mukana

      Montakohan sekuntia menee näihin tilannepäivityksiin? Antakaahan Eemelin kirjoitella meille kuulumisia älkääkä normittako kenenkään loman viettoa, saati että jo rouvankin tuumailuja mietitte.
      Minä odotan kovasti Eemelin kommentteja varsinkin levadoilta.
      Oikein mukavaa loman jatkoa Eemelille

    • matkaraportin lukija

      Ihan kaikella ystävyydellä rouvan tuumauksia kyselin - itsekin tosi innostuksella luen tätä kertomusta ja odotan päivityksiä ja ehkä uusia ideoita omalle reissulle. Tylsä olisi tämä palsta ilman eemeliä!

    • Heh heh, Kiva ettei tarvitse pelkästään itselle kirjoitella. Teen näistä omaa matkakertomusta. Jos joku saa näistä jotain "irti", niin ihan ok. Ei näihin mene suuria aikoja.

      Oli kiva lekotella 27 asteisen uima-altaan vedessä ja siemailla sangriaa sen jälkeen. 1/2 l sangria 7,50 e. Näin kalliissa paikassa ei mielestäni kovin kallista. Ulkouima-allas on 24 asteinen merivesiallas. Olin näinä kahtena päivänä ainut uimari. Oikein odotin sadekuuroa uimista vauhdittamaan. Tuli ihan hiukan vettä iltapäivästä. Juuri sen verran, että avattiin varjot hetkeksi.

      Ai niin.Vaimo hetken "valitti", että pitäisi jutella hänen kanssaan, mutta nukahti sitten nokosille. Ei ole oikeasti vihainen lyhyille kirjoitushetkilleni.

      Tämän illan ravintola Forte (keltainen linnoitus vanhan kaupungin itälaidalla) oli 10 kertaa parempi verrattuna At the Pianoon, joka on selkeästi yliarvostettu.

      Sunnuntaina koht Montea ja ensimmäistä levadakokeilua. Tai sitten ehkä puutarhojen jälkeen nunnalaaksoon.

    • Juu: toistaiseksi kaikki ok. Hotellissa ei kannata pitää ilmastointia päällä (ainakaan Cliff Bayssä). Huutaa tosi lujaa, eikä ole oikeasti käyttöä. Kurkku tulee kipeäksi. Mutta tällaisen tavallisen tallaajan kelpaa. Ei meillä olisi varaa tällaiseen ylikaliiseen hotelliin. Mutta kun kerran tarjottiin "tavallisen" hinnalla, niin mikä ettei. Nuo palmut ovat kummalisen kulahtaneita täällä kaikkialla. Pitkiä kuin mitkä, mutta kuivahtaneen puoleisia. Kaikella kunnioituksella.

      Lupauduttiin huomenissa mennä O Tapassoliin. Kaveri huuteli kaukaa suomeksi tervehdyksiä aiemmin illalla. Kuulemma viiksistä tunnisti suomalaisiksi. Perutaan. On saanut huonoja kommentteja ja viereisessä Le Jardinissa istunut suomalaispariskunta kehui sitä. Molemmat omistaa kuulemma sama kaveri. Molemmat pariskunnat todettiin, että meikäläisen ikäiset tuntevat itsensä täällä huippunuoriksi, kun keski-ikä tuntuu olevan lähempänä 7 kymmentä. Ihan kaikella kunnioituksella. Forte oli tupaten täynnä, O Tapassolissa vain 4-henkinen porukka.Sisäänheittäjä käytti kyllä meidät sisällä katsomaasa paikat.

      Toistaiseksi ollaan vauhdissa: ihastu-ikihyviksi-Madeiraan. Suosittelemme molemmat.

      WiFi pätkäisi yhteyden. Kannatti tallentaa teksti. ;) Muuten hotellin langaton toimii hyvin ja kohtuullisen nopeasti.

      • Bican lounas ok

        Itse en pidä Le Jardinin ruokaa kummosena. Sen sijaan Rua Carreiran Jardin-ravintolassa kannattaa tilata merianturaa -linquado- iso kala rapeaksi paistettuna, nam, eikä maksa paljon.

        Toinen hyvä ravintola, joka on täynnä paikallisia ja samalla puolen Rua Carreiraa on Londres. Tilatkaa päivän annoksia, jotka ovat vain portugaliksi.


      • Madeirankävijä
        Bican lounas ok kirjoitti:

        Itse en pidä Le Jardinin ruokaa kummosena. Sen sijaan Rua Carreiran Jardin-ravintolassa kannattaa tilata merianturaa -linquado- iso kala rapeaksi paistettuna, nam, eikä maksa paljon.

        Toinen hyvä ravintola, joka on täynnä paikallisia ja samalla puolen Rua Carreiraa on Londres. Tilatkaa päivän annoksia, jotka ovat vain portugaliksi.

        Le Jardinin currykatkaravut, Espada Marttiini ja grillattu Dourada -kala ovat yleensä onnistuneita. Useinmiten paistetut kalat ovat leivitettyjä, eivätkä parasta päästä, edes Jardinissa.


      • vidas outono

        Hei eemeli10.
        Ihan uteliaisuuttani kysyisin ikääsi ja oletko paljon matkustellut?
        Sattumalta näin viestejäsi jo aika pitkältä ajalta ja nyt sitten periltä.
        Etsin vastausta pulmaani aikaisemmista viesteistä ja selväksi tuli asia.
        Jäin kuitenkin lukemaan eemelin edesottamuksia,joita varmaan jatkossakin
        tulee.Miten pitkällä matkalla lienet?
        Pistäpä kuviakin tulemaan!!! Verraton veikko olet.
        Itse olen reformado ja toukokuun alussa pariksi viikoksi matkalla Funchaliin.
        Muutamat talvet olen viettänyt Kyproksella ja Kreetalla,asunut olen eripituisia
        aikoja Istanbulissa ja Bangkokissa ja Meksikossa,Nigeriassa.
        Semmosta elämistä ja työn perässä aikoinaan juoksemista pitkin maailmaa.
        Nyt mukava matkustella lyhyitä matkoja esim.juuri Espanjaan,Portugaliin ja
        aina niin viehättävään Italiaan.
        Siis bom resto de dia! ja boas ferias!


      • Suomalaiselle ilmastointi näyttää olevan lähes pakkomielle. Olimme viime heinäkuussa Funchalissa hotelli Ragassa viisi yötä ja käytimme ilmastointia tuskin lainkaan, yöllä nyt puhumattkaan. Jos ikkunan saa auki, niin en voi ymmärtää, miten ilmastointi voisi olla tärkeä Funchalissa tähän aikaan vuodesta. Vuoristoalueilla Madeiralla monet pitävät takassa tulta päivittäin tälläkin hetkellä, jotta sisällä olisi lämpimämpi.


      • 13 + 8
        masseur kirjoitti:

        Suomalaiselle ilmastointi näyttää olevan lähes pakkomielle. Olimme viime heinäkuussa Funchalissa hotelli Ragassa viisi yötä ja käytimme ilmastointia tuskin lainkaan, yöllä nyt puhumattkaan. Jos ikkunan saa auki, niin en voi ymmärtää, miten ilmastointi voisi olla tärkeä Funchalissa tähän aikaan vuodesta. Vuoristoalueilla Madeiralla monet pitävät takassa tulta päivittäin tälläkin hetkellä, jotta sisällä olisi lämpimämpi.

        Niinhän eemeli tuossa sanoikin, että ilmastointia ei kannata pitää päällä, on turha. Ei siinä minusta sen kummempaa pakkomiellettä ollut havaittavissa? Luulen että suomalaiset ei ylipäätään ole kauhean tottuneita ilmastointiin, josta syystä se saattaa unohtua päälle yöksi ja aiheuttaa kurkkukipua. Madeiran talvi/kevätlämpötiloissa ehkä pikemminkin sitä voi käyttää lämmitykseen kuin kylmennykseen!?
        Masseurilta kysyisin: millainen lämpötila ja sää olivat heinäkuussa? Onko kesä sään puolesta "varmaa" aikaa matkustaa Madeiralle (Funchaliin) eli onko kohtuullisen lämmintä - ei tukalan kuumaa - sateetonta?


      • 13 + 8 kirjoitti:

        Niinhän eemeli tuossa sanoikin, että ilmastointia ei kannata pitää päällä, on turha. Ei siinä minusta sen kummempaa pakkomiellettä ollut havaittavissa? Luulen että suomalaiset ei ylipäätään ole kauhean tottuneita ilmastointiin, josta syystä se saattaa unohtua päälle yöksi ja aiheuttaa kurkkukipua. Madeiran talvi/kevätlämpötiloissa ehkä pikemminkin sitä voi käyttää lämmitykseen kuin kylmennykseen!?
        Masseurilta kysyisin: millainen lämpötila ja sää olivat heinäkuussa? Onko kesä sään puolesta "varmaa" aikaa matkustaa Madeiralle (Funchaliin) eli onko kohtuullisen lämmintä - ei tukalan kuumaa - sateetonta?

        Täytyy ottaa vähän takaisin ja myöntää, että tuli käytetyksi jyrkkää ilmaisua. Päättelin, että kun ilmastoinnista keskustellaan tämän tästä, niin se on suomalaiselle matkailijalle tärkeä. Itse tutustuin viilentävään ilmastointiin Amerikassa kohta 40 vuotta sitten. Silloin myös opin, että se ei välttämättä ole kovin terveellinen, mutta kun siinä ilmastossa oli kolme kuukautta kosteaa ja kuumaa, niin ilmastointi oli merkittävä mukavuustekijä.

        Matkailijan maailma on luonnollisesti aivan toisenlainen kuin madeiralaisen asukkaan, joka pärjää niin ilman lämmitystä kuin viilentävää ilmastointiakin. Talven viileillä säillä pannaan lämmintä päälle. Kesällä taas lämpimin kausi on niin lyhyt, että sen terve henkilö sietää ilman investointeja viilentävään ilmastointiin.

        Funchalin heinäkuun keskimääräinen maksimilämpötila on runsaat 24 C, yön minimi runsaat 17 C. Muistelisin, että matkamme aikana päivälämpötilat olivat luokkaa 25-27 C, yöllä kenties 18 C. Illalla viileni sen verran, että parvekkeella oli tarpeen panna päälle pitkähihaista. Matkamme aikana ei satanut, mutta joinakin päivinä oli osan päivää pilvistä. Ilma oli sen verran kuivaa, että kuuma ei mielestäni ollut missään vaiheessa.

        Madeiran vuoristoalueilla on viileää heinäkuussakin; voi olla sumua, sateista ja tuulla. Myös pohjoisrannikko on etelärannikkoa viileämpi.


    • hurahtanut88

      Odotan innolla,miten levada säväyttää tai ei.

    • Viime yön oli parvekkeen ovi auki koko yön. Paljon parempi kuin kovaa huutava ilmastointi. Raikkaampaa eikä kurkkuakuivannut. En oikeasti ole ilmastoinnin ystävä paitsi kuumana kesäpäivänä autossa.

      Ikää päälle 60. Matkustellut vielä "vain" kohtalaisesti. Olen käynyt lähes kaikissa Euroopan maissa Bulgariaa, Irlantia, Albaniaa ja Andorraa lukuunottamatta (jos oikein laskin). Varmaan kaikki Jugoslavian osa-alueet ennen Neuvostoliiton hajoamista. Tosin suuren osan aikoinaan perheen kanssa nuorena. Myös kaikki lilliputimaat. Viimeaikaiset kokemukset vaimon kanssa New York, Lissabon ja nyt Madeira.

      • Tänään oli mahtavan lämmin päivä (arviolta 20-22, ylhäällä ajoittain 12-15). Montessa hiukan välillä piti laittaa takkia välillä päälle. Sitten taas "kuumaa" (mukavan). Menimme Telefericolla edestakaisin Monteen ja kasvitieteellisenn puutarhaan. Hiukan kuivan oloista oli siellä, vaikka välillä ihan pikkuriikkisen tihuutteli. Matka puutarha 28,25e per nenä. Siellä ei näkynyt yhtään orkideoita tai sitten meni ohi. Suosittelen kulkemaan oikeata laitaa kahvilalle ja lintuhäkeille. Vasta sitten muita alueita, jos jaksaa. Luulen, että Monten puutarha olisi parempi, jos ei ole kasvi-intoilija. Meillä jäi Monten puutarha (10 e) seuraavaan kertaan. Huomenna Nunnalaaksoon.


    • matkaraportin lukija

      Pääsitpä yllättämään iälläsi - jollakin tavalla ajattelin sinun olevan vähän nuorempi. Mutta hyvä näin.
      Ihan jokapäiväiseksi huviksi tullut tämä Madeira-palstalla käyminen. Tämä eemelin kertomus on kuin matkablogi, mutta hauskempi, koska niin moni tuntuu kommentovan ja ottavan osaa keskusteluun.
      Jatkoa odottelemme!

      • Tänään söimme Rose Gardenissa hotellissamme. Tämä illallinen tuli upgradauksen kaupanpäällisenä. Hotellissa on kuulemma käyttöaste 50%. Siksi kai meitäkin houkuteltiin tänne. Tapasimme nimittäin illallisella pariskunnan, joka on ollut täällä 2 viikkoa. Ja tykänneet. Joka illat kuulemma eri ruokia tuossa buffetissa. Hintaa en tiedä, kun maksoimme vain viinin ja kahvit sekä veden. Ruoka oli tosi hyvää. "Pukukoodina" se, ettei saanut olla shortseja tai sandaaleita. Meistäkin ruoka oli tosi hyvää. kokki paistoi siinä katsoessamme lihavartaita. Ainoa "miinus" oli se,ettei tiennyt, mitä milloinkin söi. Ei tiennyt hovimestarikaan.


    • Jaa niin. Beatles-laivalla törmäsime nuoriin suomalaisiin. Tulivat oluille viereiseen pöytään. Ihan kummallisia sattumuksia nämä tämänpäiväiset kaksi suomalaisiin törmäämistä. Beatles-laiva ei sinällään ole kummonen, mutta jotain nostalgista siihen liittyy. Olut 1,60 e ei päätä huimannut. Alushan on ollut Beatlesien omistuksessa ja sittemmin toisen soittokaverin omistuksen jälkeen "juntattu" sataman hiekkaan.

      Noista Telefericon kabiineista on hienot näköalat. Jos huimaa, niin kannattane mennä. Jos kabiinissa on kuuma, avaa tuuletusikkunoita. Toiselta sivulta voi kuvata ilman lasien likaa parempia maisemakuvia. Koirienhaukunta oli aika käsittämätöntä lähes koko matkan ajan. Ihan kuin olisivat olleet kabiinin alla.

      Masseur: ei tarvitse pyydellä anteeksi. Sinun asiantuntemustasi näillä seuduin ei moni voi pistää paremmaksi. Talviasukkaalta tulee myös hyviä kommentteja ja neuvoja.

      Muistakaa, että kasvitieteelliseltä puutarhalta on kova nousu takaisin hissille. Huonompijalkaiselle kova rutistus. Keskivaiheilla (lähellä sitä kukkakuvioaluetta) on mukavalla paikalla kahvila ja WC:t. Sieltä näkymät Funchalin keskustaan.

      • Upside down

        Nousuista, toivon mukaan kunto riittää levadoille ;))


    • 000 000

      Eemeli 10_ : tässä on jo joku muukin kysellyt levadakokemuksistasi - koska ehditte niitä kävelemään? Itsekin "Levadat"- ketjussa kommentoin muutamaa levadareittiä, joten minä myös odottelen . Vaikutat järjestelmälliseltä kirjoittajalta, joten ehdotan että laitat levadakertomukset siihen ketjuun, niin ehkä joskus myöhemmin jonkun on helppo sieltä niitä löytää.
      Myös omasta puolestani toivotan Eemelille hyvää loman jatkoa ja mukavia elämyksiä Madeiralla.

    • Tehdään niin. Ensimmäinen saattaa ilmestyä tämän päivän jälkeen. Nyt pitää hoitaa työasiat alta pois etänä.

    • Ensimäinen levadakävely tehty. Kommentoin toisaalla myöhemmin. Lidon yläpuolella kohti Gabo Giraota.

    • Mukavin oluen nautiskelupaikka saatta olla Beatles-laivan kannella auringon paistaessa. Ja sitähän täällä on ollut joka päivä. 1,60 e pieni ja 2,20 iso olut. Muualla pienetkin oluet yli 2 e.

      Pestana Casino on aulaltaan iso ja ihan kohtuullisen "hyväkuntoinen", kun taas Pestana Carltonin aula näyttää aika nuhjuiselta. Cliff Bayn olemus ja tuntu nousee koko ajan ylöspäin. Jopa Savoy jää kauas taakse. Casinon ulkopuoli on aika betoninen. Yhtäkuin aika kolkko. Täällä tuo 5 tähteä on aika suhteellista verrattuna moneen muuhun maahan. Ei millään pahalla.

      Uuden Savoyn rakennuksen melua ei kenenkään pidä pelätä. Taksikuskin mielestä rakentamista ei jatketa 3-10 vuoteen. Nyt ei ainakaan rakenneta. Lama on pistänyt projektin jäihin.

      Ostoskeskuksista osa on kuivettunut. Laman merkkejä. Marinan ostoskeskuksesta puolet on tyhjänä. Jopa uudehkossa Dolce Vita -ostoskeskuksessa on tyhjiä tiloja. Eniten vaatekauppoja on ollut "Lidon" ostoskeksuksessa (Madeira Forum shopping). Hinnatkin ihan kohtuullisia. Yläkerrassa useita pikaruokapaikkoja.

      • Aika aikaansa

        Paras ostoskeskus on Madeira Shopping moottoritien yläpuolella, sinne ei vaan viitsi enää kävellä, no bussilla pääsee.
        Dolce Vita ei oikein innostanut uutenakaan, silloin hiljaisen oloista ja kalliita merkkikauppoja...
        Madeira Forum on ok, tosin enemmän hienostelun makua, kuin shoppingissa.

        Vanhat ostari näivettyy, kun uusia tulee, näin käy Marinalle ja sitä ennen näin kävi jo sille kauppahallin yläpuolella olevalle ostarille...
        Jotenkin tuli Azoreilla Ponta Delgadassa "dejavuu" rantaostarin ja uudempien kanssa, aika näyttää...


    • Pieni varoituksen sana sitkeästä sisäänheittäjästä. Tunnistaa suomaliset jo kaukaa. Hakee asiakkaita O Tapassoliin. Itse en menisi. Törmäsime häneen ekan kerran Tapassolin ulkopuolella ja sitten Carltonin ulkopuolella ja vielä jossain keskustan paikkeilla. Sitkeä, epätoivoinen kaveri. Tai siis miksi ihmeessä on kalastettava asiakkaita noin kaukaa? Olen kuullut huonoja kommentteja paikasta.

      Muuten nuo sisäänheittäjät ovat varsin kohteliaita. Tai Mahalin kohdalla on alakerrassa toinen ravintola Ocean. Luulin kaveria Tai Mahalin tarjoilijaksi. Esitteli ravintolaa mahdollista käyntiämme varten. Sisäosa varsin pieni. Vain 4-5 pöytää. Ulkona enemmän paikkoja. Klo 20 tänään melkein tyhjä, kun yläpuolella paljon porukkaa. TripAdvisorissa muistaakseni jonkin verran kehuttu tuo Tai Mahal siinä Carltonin "yläpuolella" hiukan matkaa Lidoon päin.

      • Ravintolan nimi on siis Taj Mahal. Melkein kaikki arvioneet 5 tähteen. Hinta ei ihan halpa kuulemma. 30e/nenä suunnilleen. Tosin aika paljon syötäviä/juotavia siihen hintaan. Katsotaan, mennäänkö keskiviikkkona kokeilemaan. Se alapuolinen ravintola Oceanin kaveri kertoi antavansa 10% alennuksen, jos näytetään käyntikorttiaan hänelle, jos sinne mennään syömään.

        Huomenissa mennään kuuntelemaan Pestanan esittelyä, HUPS. Eihän siinä näin pitänyt käydä. Kahvilla aloitetaan Carltonissa ja sitten uuteen paikkaan Lidossa. Toivottavasti ei mene tunteja. Saimme ns. edullisesti länsisaarikierroksen. Suomenkielinen opastus. 37,50e kahdelta, kun suostuimme Pestana-esittelyyn.

        Jos kieli ei ole ongelma, niin itse suosittelen Strawberryn matkoja. Edullisia ja hyvät bussit. En saa mainostamisesta palkkiota. Perjantaina kierretään saaren länsiosa Agencia Viagensin mukana.


      • Madeirankävijä

        O Tapassolin sisäänheittäjä on myös hotelli Savoyn myyjä. Siksi toimii myös kaupungilla. O Tapassolin sisäänheittäjänä toiminnut aika vähän aikaa.
        Tyypistä pääsee eroon kohteliaasti toimimalla. Meidät ymmärsi jättää nopeasti rauhaan, ainakin hotellin myymisen osalta.
        O Tapassol on ihan kelpo ravintola. Olen saanut sieltäkin hyvä ruokaa ja erinomaista palvelua.


    • 000 000

      Hei Eemeli - ehdinkin jo odotella viestejäsi!

      Harmi ettei ensimmäinen levadakävelynne ns. kaupunkilevadalla ollut ihan nappijuttu, mutta kokeilkaa ihmeessä muitakin!

      Pitäkää pintanne siellä Pestanan esittelyssä! Osaavat kyllä olla sitkeitä ja helposti menee aikaa 3-4h, tuttavat "erehtyneet" samanlaiseen siellä Royal Savoyn puolella ja olivat melkein epätoivoisia kuulemma, kun ei sieltä päässyt irti! Pakkomyyntiä sanan varsinaisessa merkityksessä. Edulliset retket muuttuvat helposti kalliiksi, jos laskee omalle ajalleen jonkun arvon. Toisaalta voi olla mielenkiintoistakin. Kerrot varmaan tämänkin kokemuksen täällä?

      Jos intilaiainen ruoka kiinnostaa, niin omasta mielestäni Taj mahalia parempia ja edullisempia intialaisia löytyy Lidosta esim. Eden Marin ostoskeskuksesta, mutta en valitettavasti muista nimeä.

      • obrigado1

        Me ostettiin asumisoikeutta 1viikko 15v vuonna 2007 Promenadesta.Kokemuksesta voin sanoa,että minkäänlaista vilppiä ei ole ollut meidän kohdalla,eikä monen muun,jotka ostivat samaan aikaan.Silloin 800 suomalaista hankkivat Promenadesta kämpän.Tuttavallani on ollut jo nyt 15v kokemus Pestanasta ja kaikki toiminut hyvin.Royal Savoysta en tiedä,mutta muutamia takapakkeja on sieltäpäin kuulunut.Promenadessa esim.suomalaisten "emona" on Anitta,joka hoitaa käytännön asiat loman aikana.Erittäin hieno ihminen.esim.Tilaa hammaslääkärille aikoja,jos tarvis.Retkineuvontaa ym.kaikkea mitä lomailijalle tulee mieleen.Aivan upeaa toimintaa.Me olemme olleet ratkaisuumme tyytyväisiä.EEMELI päättäköön vaimonsa kanssa itse.Pestanassa ei tarvitse pelätä huijausta.


    • 000 000

      Tarkoitukseni ei tosiaankaan ollut vaikuttaa Eemelin ja hänen vaimonsa päätöksentekoon (mikä motiivi minulla siihen edes olisi, enhän tunne heitä kuin tämän palstan lukijana) tahi arvostella lomaosakkeita sinänsä enkä mahdollisista vilpeistä niden suhteen tiedä mitään , VAAN nimenomaan varoituksen sana tuosta itse myyntitilaisuudesta . Se tietysti voi olla Pestanassa erilainen kuin Royal Savoyssa, mutta sieltä on tuttavan kokema varoittava esimerkki . Varasivat pahaa aavistamatta edullisen retken jostain kioskista, mutta "maksuksi" joutuivat kuluttamaan puoli arvokasta lomapäivää kuuntelemalla myyntiesittelyä, josta oli kuulemma ollut tavattoman vaikea päästä pois. Kohtelias ja korrekti suomalainen kun ei helposti keskeytä toisen puhetta! Siinä tuhlataan ehkä kaikkien osapuolien aikaa, jos - kuten kai usein - esittelyyn joutuneilla ei ole ostoaikeitakaan. Ja jos vielä päälle päätteeksi tilaisuudesta jää huono maku suuhun, niin näitä tällaisia tarinoita kuulee silloin tällöin eikä ne tee kunniaa myyjäpuolelle.

    • obrigado1

      Tuota minäkin tarkoitin,että olen kuullut Royal Savoyn keinot eivät ole aina olleet niin hyväksyttäviä.Tuossa on kyllä se varoituksen paikka,jos lähtee retkelle ja joutuu myyntikohteeksi niin tuhrautuu aikaa josta ei etukäteen tiedä.Minusta epämiellyttävää.Asia on tietysti toinen,jos tietää menevänsä myyntiesittelyyn.Tuo on hyvä vinkki monelle,että jos ostaa kioskista retken niin kysyy suoraan,että mikä on homman nimi.Hyvä varoitus sinulta.

    • Meille kerrottiin heti, että halvempaan hintaan sisältyy kahvit Carltonissa ja paikan päällä esittely siellä Lidon suunnassa olevassa uudehkossa Pestanassa. Nimeä en muista. Jos homma menee nihkeäksi ja tuputtamiseksi, niin poistumme takavasemmalle ja menemme viininmaistajaisiin kahden tunnin jälkeen. Esittelijä kertoi, että on Pestanan asiamies (nainen). Kauppasi myös Casinon iltaa "halvalla", mutta ei tuputtanut, kerroimme, ettemme ole kiinostuneet.

      Kerron kyllä, kun on käyty.

    • 3 h vierähti, vaikka kuinka koetettiin jouduttaa. Ei suoranaista tuputtamista. Kupillinen kahvia ja lopuksi olisi saanut jonkun juoman (ja varmaan lisää myyntipuhetta). Aika lailla jutustelua. Yksiö ja kaksio näytettiin 4 tähden Pastana Miramarissa. 7500 e aloitusmaksu. Ei vuosimaksua. Jos ottaa esittelyssä, niin 6000e. IRC littyy löyhästi 80e/vuosi tarvittaessa. Ekat 3 vuotta ilmaiset.

    • obrigado1

      Hyvä Eemeli.Itsellämme Promenadessa 15v 1viikko.Moneksi vuodeksi kyseinen kauppa olisi ollut?Hinta tuntuu vähän kovalta verrattuna mitä me saimme Promenaden kaupassa kylkiäisiä v2007.Kylkiäisinä saatiin 2viikkoa yhdet lennot meno paluu/2henk.400€ käyttöseteli Pestanan konsernissa.3v rci jäsenyys.Casinon revyyillallinen/2henk.10% ale klubikortti jota voi käyttää Pestanan hotelleissa tai siihen merkittyihin kohteisiin.Ravintolat kaupat ym.
      Näin on hyvä ,että tietää missä mennään.Tarkkana jatkossa Eemeli.Oikein hyvää lomanjatkoja Teille molemmille.

    • eemeli10_

      Olen jostain muualtakin kuullut, että hinnat ovat olleet jo jonkin aikaa tuon 6-7000 eur. Se että tekeekö kaupan nyt tai myöhemmin, ei pitäisi olla vaikutusta, koska kauppaahan he haluavat. Myyntimiehenä tiedän nuo "kikat". Hulppeita olivat tilat. Suuri kulman yli parveke. Parvekkeen neliöt varmaan yli 20. Sinne mahtui pari pöytää ja 2 aurinkotuolia tyhjää tilaa. Tuon alkumaksun lisäksi maksetaan 30, 40 tai 50 e/vrk tiloista riippuen (suurin hinta 6 hengen 2 mh sviitistä). Ilman aamiaista. 40e/vrk on se junior sviittiä suurempi tila jossain Pestanan kohteessa. Tuossa ison kulmaparvekkeen tapauksessa 2 huonetta, 2 kylppäriä ja pienoiskeittiö pöytineen. Aamiainen Pestanan uusimmassa kohteessa n 9 e/kpl. Riippuen siitä, kuinka monen aamiaisen paketin ottaa.

      Koska tuo 600 e kattaa 10 vuotta, niin se tarkoittaa kerran vuodessa 600 e / kerta ja kaksi kertaa vuodessa 300 e / kerta. Jos kulkee useammin, niin hinta on tietysti melko kohtuullinen. Pestanassa puhuvat Optiosta. Carltonin Club-huoneet ovat siellä alemmassa tasossa yläuima-altaan alla kohti merta. Pestana Grandissa osa huoneista on Cabo Giraota kohti.

      Cliff Bayn 27 asteen allas nousi taas pykälällä arvoasteikossa Pestanan 24 asteen altaiden rinnalla. Carlton on muuten n 30-40 vuotta vanha ja samaaluokkaa on Casinokin. Ja se näkyy ulkoisessa olemuksessa. Ei ole pelkästään meidän näkemyksemme.

      • Siis 6000 eur kattaa 10 vuotta (=600 e/vuosi). Sormet ovat nopeammat kuin näppäimet. ;) Puhun siis uudesta Pestana Promenadesta. Nää uudemmat nimet menevät mulla ihan sekaisin.

        Käytiin illalla Real Canoassa (Pestana Grandin vieressä) syömässä. Ei mitään huippua, muttei ihan pettymyskään. Noudettiin hotellilta ja vietiin takaisin (tilatkaa pöytä ja kuljetus samalla; noutavat aika lailla sovittuun aikaan). Palvelu tosi ystävällistä. Talo aika täysi. Tiettyjä ruokia saa vain yläkertaan tai ulos. Kuuma grillikivi tekee käryjä, jolloin palovaroittimet alkaisivat soida. Tiramisu oli aika erikoinen ja pettymys. Huonoin sellainen koskaan. Vertaamme kaikkea Lissabonin huippupaikkoihin. Siis ei välttämättä hinnaltaan, vaan ruokien suhteen. Mikään ei täällä vedä lähimainkaan vertoja niille. Assinature ja 100 Maneiras ovat käymisen arvoisia paikkoja, jos satutte Lisabonin suuntaan. Niiden jälkeen mikään ei ole enää mitään. Samoin pari muuta halvempaa paikkaa siellä.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Siis 6000 eur kattaa 10 vuotta (=600 e/vuosi). Sormet ovat nopeammat kuin näppäimet. ;) Puhun siis uudesta Pestana Promenadesta. Nää uudemmat nimet menevät mulla ihan sekaisin.

        Käytiin illalla Real Canoassa (Pestana Grandin vieressä) syömässä. Ei mitään huippua, muttei ihan pettymyskään. Noudettiin hotellilta ja vietiin takaisin (tilatkaa pöytä ja kuljetus samalla; noutavat aika lailla sovittuun aikaan). Palvelu tosi ystävällistä. Talo aika täysi. Tiettyjä ruokia saa vain yläkertaan tai ulos. Kuuma grillikivi tekee käryjä, jolloin palovaroittimet alkaisivat soida. Tiramisu oli aika erikoinen ja pettymys. Huonoin sellainen koskaan. Vertaamme kaikkea Lissabonin huippupaikkoihin. Siis ei välttämättä hinnaltaan, vaan ruokien suhteen. Mikään ei täällä vedä lähimainkaan vertoja niille. Assinature ja 100 Maneiras ovat käymisen arvoisia paikkoja, jos satutte Lisabonin suuntaan. Niiden jälkeen mikään ei ole enää mitään. Samoin pari muuta halvempaa paikkaa siellä.

        Huomisaamuna kuohuviiniaamiaisen (yms.) jälkeen Nunnalaaksoon, jos kaikki menee nappiin. Täällä ei ole kukaan tuputtanut lomaosakemitään. Jos haluaa, voi kuunnella myyntipuheita ja saa silloin 80 e kupongin käytettäväksi hotellin palveluihin.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Huomisaamuna kuohuviiniaamiaisen (yms.) jälkeen Nunnalaaksoon, jos kaikki menee nappiin. Täällä ei ole kukaan tuputtanut lomaosakemitään. Jos haluaa, voi kuunnella myyntipuheita ja saa silloin 80 e kupongin käytettäväksi hotellin palveluihin.

        "Varokaa" kauppahallin innokkaita maistattajia. Yksi innokas suomenkieltäkin heittävä kauppias myi ison satsin eksoottisia hedelmiä mielestäni ylihintaan. Olisi pitänyt antaa pussi takaisin ja ihmetellä hintaa. 27,50 e ehkä parin kilon erilaisista eksoottisista hedelmistä. Piti ollayksi kutakin, mutta oli laittanut kaksi. HUH. Ottakaa maistiaiset ja jatkakaa matkaa. Ja varokaa kiikarikauppiaita. Hintalapuissa luokkaa 250-1100 eur. Hinta tippuu koko ajan. Lopulta myy 95 euroon. Jostain muualta näin samaisesta kiikarista vielä suurempia lähtöhintoja, mutta kauppias kertoi hintojen olevan 35-45 eur. Ei muuten tietenkään kuitttia eikä luottokortilla. Kiikari on hyvää saksaaista laatua (tehty varmaan Kiinassa). Merkki Stein Optik.


    • Nunnalaakso jää tältä päivältä. Onn tulossa eka sateinen päivä. Taivas pilvessä.

    • obrigado1

      Tuo kauppahallin systeemi on tuttu juttu:olemme vaimoni kanssa maksaneet oppirahat ,mutta näin on käynyt aikoinaan muuallakin.Maistelen kyllä mielelläni niitä hedelmiä nykyäänkin,mutta en osta.Mallorcalla nuorena miehenä olin ostavinani edullisesti kultaisen kaulaketjun.Suomessa saunoessa liukeni tuo kulta löylyveden mukana.Ei ollut jäljellä kuin sinkkiketju.Nämä ovat aina arvokkaita kokemuksia.Ei Eemeli masennuta vaan ryhdikkäästi kohti uusia seikkailuja.Oppirahat on aina maksettava tavalla tai toisella.

    • Just näin. Ei masennuta. Bussilla 48 aamulla kohti sumuista Montea. Bussi kaartaa Pestana Carltonin kohdalta ylös (bussin kulkuväli jotain tunnin luokkaa). Sitten keikutaan ylös ja alas ehkä 40-45 min. Välillä tuntuu, että lähdetään takaisin Funchaliin. Tuntuu ihmeelliseltä, että nuo bussit jaksavat tuota "rynkytystä" ja kovaa nousua. Jarrutkin ovat kovilla. Sumuisessa Montessa kierrettiin Monten puutarha. Sisäänpääsy on 10 eur, johon sisältyy pieni drinkki madeiraa kahvilassa yhdessä puiston nurkkauksessa. Kovasti laskua ja nousua. Ottakaa iisisti ja varokaa liukkaita kivetyksiä. Ei kannata mennä suurin odotuksin. Orkideapuutarhan osuus on aika mitätön. Jos nyt pitäisi valita, niin en ehkä menisi kumpaakaan ainakaan tähän aikaan vuodesta, ellei ole kasvi-intoilija. En kehota ketään olemaan menemättä, mutta...

      • Palace garden

        Se 48 käy sieltä isommalta tieltä tekemässä koukkausia alhaalla kaupunginosien keskustoissa, mutta vuoristorata kuuluu hintaa:)) Jos sait istumapaikan niin sehän on vielä ihan ok, meillä oli viimeksi seisomapaikat menen tullen ja kämmenet punaisina kiinnipitämisestä...

        Jos tarkoitat Monten puistolla Monte Palacen puistoa, niin ihmettelen kommenttiasi, mielestäni puisto on hyvä ellei paras saarella...
        Orchideoita sen sijaan kannattaa mennä katsomaan muualle, esim. kasvitieteellisen alapuolella oleva paikka (kukat komeita, tilat eivät) tai lähempänä keskustaa oleva paikka, jossa myös vanhoja puita (tiedot löytyy tämän kevään ja aiemmista keskusteluista).
        Palacen puistosta pääsee katsomaan alaspyyhältäviä korikelkkoja, jos ei itse niiden kyytiin ole menossa. Itsellä alkoi tökkimään ne "tuhat" samannäköistä afrikkalaispatsasta, mutta ehkä joku taiteen ystävä taas voi niistä innostua.


    • Löytyi edullinen, palveleva paikalliskuppila Cantinho Dos Amigos. Ehkä paras palvelu ja hinta/laatusuhde tähän mennessä. Ei taida olla TripAdvisorin tai muidenkaan listoilla. Tilattiin madeiralaista pihviä medium. Vaimolla jäi hieman raa'an puoleiseksi. Huomasivat sen ilmeestä ja heti kysymään, pitäisikö olla kypsempi. Ruoka pois ja uutta 5-7 minuutin kuluttua tilalle. Uudet ranskalaiset erikseen. Omani oli hyvä.

      Iso lasi punaviiniä 2.50 e/kpl, pihvi 10,50 e/kpl, jälkiruoka 3,50-4 e. Likööri 3e/lasi ja siihen extrat lopuksi laskun maksamisen jälkeen. Kolmesta jälkiruokaviinistä/likööristä pienet maistiaiset molemmille ennen valintaa. Jälkiruokana liekitetty vanukas ja kotitekoinen jäätelöannos. Suussa sulavia molemmat. Lupasi laittaa ruokalistat suomeksi, jos minä käännän ne. ;)

      Lisäksi kuvat ulkona pöydillä, että voi tilata niiden mukaan.

      • Ai niin. Osoite on Rua das Murcas 84. En usko, että tarvitsee etukäteisvarausta. Suht lähellä kenkäkatua ja pari sataa metriä Se-kirkolta.


    • Käytiin katsomassa tyhjänä olevia "parempia" huoneita hotellissamme. Yksikään ei vastannut nykyisen tasoa lähinnä näkymän takia. Joissakin oli suurempi tila, mutta kaikissa huomattavan paljon huonompi näköala. Varmaan aprempia löytyy. Nyt vasta arvostammekin huonettamme. Junior sviittikin oli ihan reunassa maan tasolla. Ei näkymää satamaan. Vain merelle. Oma huoneemme on neloskerroksessa. Muut olivat kolmosessa, seiskassa ja kasissa.

      Enkä saanut pelkkää hintatietoa siitä, millaisilla ehdoilla Porto Bay-ketju ottaa "vuosiasiakkaita" (osakkuus). Olisi pitänyt kuunnella jutut. Jos ei kelpaa, niin sitten ei.

    • Länsi/pohjoissaarikierros tehty. Opppaaksi tuli suomalaisen oppaan tilalle Mario. Juuri se sama, jota jossain päin Madeira-palstoja on kehuttu. Hän on opetellut suomen kielen sanakirjasta ja lasten kirjasta omien sanojensa mukaan. Tarinaa tulee kasveista ja eläimistä sekä saarella asumisesta. Oli käymisen arvoinen juttu, vaikka jouduttiinkin kuuntelemaan ennen 3 h höpötykset (siis Pestana Optio-jutut). Levada-kävely 15 min saaren pohjoispuolella ei ollut kummoinen, koska tuuli oli myrskyisä ja olimme koko ajan pilvessä sanan mukaisesti.

      Pohjoispuolella onneksi aurinko tuli esiin.

    • Kahden ja kolmen tähden hotelleista ottaisin hiukan enemmän selvää, jos niitä miettisin. Kuulimme kertomuksia siitä Lidon "mustasta" hotellista (tornimainen rakennus), jonka seinät ovat kaakeloituja ulkopuolelta ja parvekkeet mustuneita betonisia möhkäleitä. Huoneet ovat kulahtaneet ja kokolattiamatoille valuu vettä kylpyhuoneesta (näin eräät asukkaat kertoivat). Ulkoa näyttää lähes vankilalta. Älkää loukkaantuko, jos tykkäätte ko. hotellista. Joissakin huoneistomajoituksissa eivät sähköt ole aina päällä (näin kuulimme). On aika kurjaa käydä suihkussa taskulampun valossa.

    • matkaraportin lukija

      Taitaa olla Gorgulho tuo mainitsemasi vankilan näköinen hotelli - todella epämiellyttävän näköinen minustakin ulkoapäin ainakin! Madeiralle kai nykyään ei saa edes rakentaa alle neljän tähden majapaikkoja, yrittävät pitää tason korkealla. Toisaalta kyllä 4 ja 5 tähdenkin hotellit ovat ison osan vuotta aivan kohtuuhintaisia, niin että kysyntää vaatimattomammille majoituksille ei varmaan ole samassa mitassa kuin joissain muissa lomakohteissa.

      Lähestyykö matkanne jo loppua? On ollut mielenkiintoista lukea kertomuksiasi. Joko olette kokeilleet paikallista espetada-lihavarrasta? Mitkä ravintolat (kommentoimiesi lisäksi) ovat jääneet mieleen? Olettehan kävelleet Lidon rantapromenadin ? Kuulemma tunneliosuus (Pestana Grandin jälkeen, kohti Formosan kivirantaa) on ollut suljettuna, mutta ainakin tunnelin suulle asti siis pääsee kävelemään - ja kadun kautta kiertämällä eteenpäinkin, jopa Camara Lobosiin asti.

    • Eemeli10

      Lähestyy loppua. Huomenna illasta kotiin. Nyt Nunnalaaksoon. Varsinaiset levadat jäivät.

    • Nunnalaaksoon lähdimme taksilla. Oli tarkoitus mennä taksilla Telefericolle ja siitä bussilla. Taksi ehdotti, että vie meidät suoraan 25 eurolla. Tinkaistiin 20 euroon, jolloin ehdotti 22 eur. Oltiin varmaan tuntia aiemmin perillä. Näköalatasanteelle vievän polun puut ja kaiteet ovat tuohoutuneet syksyisessä metsäpalossa. Nyt on uudet, tuhtit kaiteet tilalla. Maasto on vielä osin kuolleen näköistä. Ilma ylhäällä varjossa 11 astetta. Hupparit päälle ja aurinkoisempaan paikkaan. Bussilasteittain saksalaisia turisteja tungeksimassa Eira do Serradon näköalatasanteelle. Huimaukseen taipuvan on syytä pysyä kaiteesta kauempana. Klo 10 Nunnalaakso on vielä ilman aurnkoa, kun vuoret varjostavat. Näköalapaikan lähellä on kuppila ja kauppa sekä vessat.

      Tuntui silta, ettei kukaan olisi menossa postinkantajan polkua alas. Ja reitin alku näyttää siltä, ettei tuosta voi helpolla selvitä. Sen verran jyrkän näköinen paikka. Alempana hiukan helpottaa, mutta paikoin on aika "hurjaa" laskeutumista. Yhdessä kohdassa polku on kadonnut kokonaan. Se hieman kierretään yläkautta.

      Jos menee vauhdilla, niin alas voi mennä jopa tunnissa, mutta kuvien ottamiseen ja maisemien ihailuun menevä aika lisää Korpelan kertomaan 1,5 tuntiin. Kylässä on useita kuppiloita ja pikkumyymälöitä. Antavat pienet maistiaiset likööreistä, vaikka ei pyytäisi. Bussi lähtöpaikka on laskeutumista lähinnä oleva pysäkki, jossa kerrotaan bussin tuloaika kun muualla kerrotaan, kuinka kauan busiin tuloon on aikaa.

    • Bussi 81 kiertää kaikki kyläkolkat Nunnalaaksossa. Kyyti on aikamoista. Jos näkyvyys on hyvä, voi hiukan hirvittää.

      • Curral das Freiras

        Vanhaa tietä Nunnalaaksoon oli aikoinaan "herkkua" turistibussilla ;)) herkemmät otti suosiolla käytäväpaikat...


    • Vanha tie onkin suurimmalta osalta suljettu. On tässä nykyisessäkin "kestämistä", kun bussikuskit ajavat kuin rallia. Tuli käveltyä osan matkaa Lidon rantakävelyä. Lähtee hiukan "Guggenheimin" takaa. Siis sen hotellirotiskon. Jäännemuurin kohdalla katsottiin paikallisten onkimista. Heittivät leipä/maissimassaa ongen viereen houkutellakseen kaloja. Ei kuulemma onnistanut. Vain jotain katkoja saivat.

      Käytiin syömässä restaurant Granny´s Housessa. Ihana ok ruoka ihan ok hinnoin. Nopea palvelu, paitsi että unohtivat menuun kuuluvan kahvin, vaikka pyydettiin. Menu 16 e. Alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi. Kellon kilistäjämies antoi siellä ylätasanteella alkudrinkiksi madeira-viiniä.

      Suomalaisia oli poikkeuksellisen paljon liikkeellä. Matkalla oli paikka "täynnä" suomalaisia, jossa olutkin maksoi vaivaiset 1,25 e. Granny´s ravintolassakin useampi pari suomalaisia.

      Parhaaksi paikaksi taisi jäädä Forte ja sitten se piskuinen paikka keskustan lähellä, josta aiemmin mainitsin. Madeiralla ei törmätty tosi hyviin paikkoihin, jos vertaa Lissaboniin. Hinta/laatusuhde on Lissabonissa parempi. Ei Madeiran sapuskat huonoja ole, mutta TripAdvisorin suuret ylistykset ovat kyllä kukkua. Emme kokeilleet Il Galloa Cliff Bayssa, kun solmio/takki ei mahtunut matkalaukkuun. Siellä on illallismenun hinta 48 eur/nenä viinit. Cliff Barissa paukut ovat "normaalia" kalliimpia. Suomeen verrattuna eivät. Keskimäärin drinkin hinta 7,50 eur. Olut 4 eur. Elävää musiikkia oli tänä iltana tarjolla.

    • Kommentit alkavat vähetä. Sunnuntai-illasta kotiin TAPilla. Tai siis täkäläistä aikaa illalla lähtö Lissabonin kautta ja jossain klo 05 tienoilla koti-Suomen loppulumia ihmettelemään. Seuraavat kommantit saattavatkin viipyä, kun maanatain nuokkumisten jälkeen oma suolakaivos kutsuu jo tiistaina ja viikko on täyteen buukattu. Mutta ei mietitä sitä vielä.

      Ai niin. Kukkaloisto antaa vielä odottaa itseään, koska sinisarjat aloittanevat vasta 2-4 viikon kuluttua aikaisintaan. Ensimmäiset amaryllikset avautuivat hotellin sisäätulopihalla tänään. Leikatu Hibiscus-pensaatkin kukivat vielä niukanlaisesti. Puissa sen sijaan alkaa kukkia näkyä (tai on koko ajan ollutkin). Varsinkin kirsikka aloittelee. Ilmat olivat suostuisat. Sadetta tuli ihan melkein 10 minuuttia (avattiin kertaalleen sateenvarjot hetkeksi). Toki pilvessä oltiin sitäkin enemmän.

    • TAPin yölentoa en suosittele kenellekään. Ensinnäkin se seuraava päivä menee kuitenkin hukkaan, kun ei pysty nukkumaan koneessa surkeiden jalkatilojen takia. Sitten kun vielä osuu korviaan huutava pikku vesseli lähelle ja isokokoinen kaveri viereiselle penkille, niin huh huh. Itselläni oli varapaita repussa hikistymisen varalle, mutta viereisellä kaverilla ilmeisesti ei. Lähtöpäivänäkään ei voi tehdä muuta kuin pakata ja korkeintaan käydä viimeiset uimiset tekemässä, niinkuin minä tein. Se lähtöpäiväkin menee "hukkaan".

      Taksin saa halvimmalla tilaamalla etukäteen. Esim. Blue Sun kuljettaa 25 eurolla. No heidän "tarkoituksensa" on tietysti mainostaa omia matkojaan saarella. Kuskimme ei tehnyt sitä kuitenkaan liian hyökkäävästi.

      Jos kulkee useammin TAPilla tai jollain muulla lentoyhtiöllä, niin suosittelen ahkeran matkaajan korttia. TAPilla https://www.tapvictoria.com/en/MyAccount/BecomeAMember/. Samainen kortti kerää pisteitä myös Porto Bayn ja Pestanan hotelliryhmissä (ja monessa muussakin asiassa). Vanhat matkat voi kirjata sisään vielä 7 kuukauden kuluessa.

      • Niin taksista kerroin yhdensuuntaisesta matkasta lentokentälle. Muitakin yhtiöitä varmaan on. Tuohon taksiin olisi mahtunut useampikin. Tulevat kyltin kanssa lentokentälle vastaan. Normaali taksa mittarin mukaan on n. 30-35 eur.


    • Cliff Bayn ainoa huonous oli se, että ovien automatiikka (pumppu vetää lujaa oven kiinni) teki melkoisia paukauksia, jos halusi nukkua aamulla pidempään. Varsinkin klo 7.30-8 kieppeillä oli tuota pauketta. Samoin vessojen laskemiset kuuluivat jonkin verran naapureista, mutta ei lopulta turhan häiritsevästi. Sai sen oven laitettua hiljaakin kiinni, mutta sitten piti pysähtyä hetkeksi tekemään tuo hidastus. Viimeisenä päivänä sai hotelliketjun kortin, jolla saa jatkossa 10% alennuksen esim. ketjun ruokapaikoista ja hotellin kuppiloista. Toimi jo viimeisenä iltana.

      Pistorasioita on muuten turhan vähän, jos on elektroniikkaa matkassa. Olisi varmaan saanut lainaksi jatkorasioita, mutta emme tulleeet kysyneeksi. On myös muistettava, että kun poistuu huoneesta, niin sähköthän katoavat ovikortin poistamisen yhteydessä, jos joku ei asiaa tiennyt.

      Taksit pitävät ikkunoita auki, joten jos olette taipuvaisia kylmettymiseen (niskajäykkyys yms.), niin suosittelen ikkunan ainakin osittaisen sulkemisen pyytämistä kuskilta. Itselläni on niska juntturassa. Sulkevat kyllä pyynnöstä. Ilmastointia takseissa ei tunnu olevan.

      Funchalin lentokentällä on melko eri ilma kuin itse kaupungissa. Siellä tuulee ilmeisesti aina. Lähtöpäivänämme tuuli oli melkoinen, kun kaupungissa ei tuullut juuri lainkaan. Lentokentän 3 kerroksessa pääsee ulos katsomaan koneiden laskuja ja nousuja, jos asia kiinnostaa (kiitoradan puolelta pääsee parvekkeelle). En muista toista paikaa maailmassa, missä olisi vielä tuo käytäntö. Ei siitä sentaan kiitoradalle pääse.

    • Funchalin kenttä on muutenkin varsin pieni, joten koneelle menot ja poistumiset ovat yleisesti kävellen. Vessat ovat muuten vain siellä kolmannessa kerroksessa. Emme ainakaan löytäneet muualta lähtöselvityksen jälkeen.

      Yleiskommentti ruokailuihin liittyen. Emme löytäneet superhyviä paikkoja syömiseen, mutta monta ihan kelvollista. Viittaan aikaisempiin mainintoihin Lissabonin ravintoloihin verraten. Suhteellisen edullisia paikkoja on, mutta ne, jotaka ovat pärjänneet arvosteluissa, ovat ilmeisesti nostaneet hintatasoaan. Viinipullollisen saa ravintolassa osin halvemmalla kuin Suomessa Alkosta. Tai ainakin verrattuna Suomen ravintoloihin. Joissain paikoissa saa puolikkaan pullollisen ja hinta n. 9 eur. Normaalit pullolliset luokkaa 15-25 eur. Toki kalliimpaakin löytyy. Monesti alkuleivät ovat eri maksusta ja niistä kysytäänkin leivän tuomisen yhteydessä. Siitä voi kieltäytyä, mutta ei ole niin kovin suuri osuus kokonaisuudessa. Ja hyviä ovat valkosipulileivät ja sämpylät.

    • obrigado1

      Eemeli kertoisitko paljonko tuo lento eestaas tuli maksamaan per.henk.
      Ja kokonais matkustusajat.Paljonko meni aikaa mennessä ja paljonko tullessa.
      Jouluviikolla mentiin Finnairin pelkällä lennolla 530€/henk. Suoralento alle kuusi tuntia per sivu riippuen lentokelistä.Kiinnostaisi sen takia,että jos tulee kovin paljon edukkaammaksi niin voisi ajatella koneen vaihtoja.Koita kestää taas tätä arkea ja tervetuloa kotiin.

      • Minä vaan

        Vastaan nyt omasta puolestani. TAP:n kautta olen saanut lentoja Madeiralle
        (vaihto Lissabonissa) 400-460 € hintahaarukalla. Taisipa joskus olla jopa alle 400 €.


    • 13 + 17 = 30

      Minäkään en ole Eemeli, mutta kerron omasta kokemuksesta. Lentopäiviä, aikoja ja hintoja voi katsoa kätevästi www.flytap.com sivustolta. Noin 400 euroon voi saada lennon, harvemmin sen alle. Voi mennä yli 500 euronkin, riippuu niin paljon ajankohdasta!

      Nopein yhteysaikataulu on:
      lähtö Hgistä 5.35 - tulo Funchaliin 11.20
      lähtö funchalista 17.55 - tulo Helsinkiin 4.50
      Eli nämä suorimmat yhteydet on aikataulullisesti aika kurjat: lähtö Hesasta todella varhain ja saapuminen Hesaan hankalasti aamuyöllä (mitä Eemelikin tuolla moitti). Toki voi löytyä joilleki päiville parempiakin aikatauluja, mutta nämä on itselleni tutut.

      Mutta TAP myy myöskin muilla vaihtoyhteyksillä lentoja ja itse olen käyttänyt sellaista ennenkuin suora yhteys Helsinki-Lissabon avautui. Tosin jos pitää vaihtaa kaksi kertaa, se lisää matka-aikaa! Itse olen vaihtanut Köpiksessä ja Lissabonissa, lippu maksoi silloin 460 eur. Toisaalta tuolloin ei mitkään suorat lennot olisi meille sopineet, koska halusimme olla perillä 10 päivää.

      Muutenkin reittilentojen etu (olivatpa sitten kalliimpia tai halvempia kuin suorat) on se, että ei ole sidottu 7 tai 14 pv perilläoloon ja siihen iänikuiseen maanantailentoon! (joka on vuodesta toiseen Finnarilla, Tjäreborgilla ja Air Finlandilla) . Esim. jos haluaa hyödyntää viikonloput molemminpuolin lomaviikkoa ja ottaa lennot vaikka siten että lähtö pe/la ja paluu su/ma - tämä onnistuu ainoastaan reittilennoilla.

      Air Finlandilla ja Etumatkoilla oli talvella hyviä tarjouksia - helmikuuksi saimme viikon (suoran) lennon 299 eur! Siitä ei juuri voi panna paremmaksi?

    • obrigado1

      Kiitos vastauksista.Maanantai on sen takia kaikilla yhtiöillä,koska Madeiralla on vaihtopäivä suurimmalla osalla hotelleista juuri tuo maanantai.Ja lomalennot kuljettaa pääosin pakettimatkalaisia.

    • 13+17=30

      Jos on kyse tasan viikon matkasta (esim. omaan lomaosakkeeseen) ja maanantailento on sopiva, niin ilman muuta ottaisin suoran lennon, vaikka se vähän enemmän saattaa maksaakin. Mutta jos matka-aika on lyhyempi tai pidempi kuin tasan viikko/kaksi , niin silloin tietysti reittilento on ainut mahdollisuus. Hinnanero ei ole loppujenlopuksi suuri kumpaankaan suuntaan. Molempia kokeiltu eri tilanteissa ja hyvä että on vaihtoehtoja olemassa nykyisin.

      Ja Eemelille kiitos, että olemme saaneet seurata matkaansa täällä. Toivottavasti keskustelut kuitenkin jatkuvat vaikka palstan aktiivi on reissunsa nyt tehnyt.

    • Taavix

      Tjäreborgilla on syksyllä lento torstaina.

    • Juuri tuon 13 17=30 mukainen reissu tuli TAPilla tehtyä. Ei juuri nyt ole tarkkaa hintaa tässä, koska otin eBookersilta matkavakuutuksen myös. Suunnilleen 400 e/nenä. Matkavakuutus taisi olla 48 e kahdelta. Vielä en ole tehnyt vakuutushakemusta viivästyneestä matkalaukusta. Oli hiukan hankalaa talvivaatteissa tallustaa Madeiran kaduilla. ;) Illallahan kymmenen maissa laukku ilmestyi sitten ovelle.

      Vielä tuohon lentoon: se meno oli mahdollisimman hankala, kun piti lähteä kotoa jo 00.20. Ei ollut sopivampaa bussia kentälle. Takaisintulo kestikin sitten 17,5 h. Olemme tulleet New Yorkistakin nopeammin (tosin Finnairilla, mutta suunnilleen samalla hinnalla ja suoralla lennolla 8h; lento ostettu kilpailijalta, mutta Finnairin kone kuitenkin).

      Ja samala lailla kuin joku kertoikin. Halusimme vaimon loma-ajan takia pidennetyt viikonloput molempiin päihin. Suomen päässä meni sitten nukkumiseksi maanantai, koska koneessa ei pystynyt tällä kertaa nukkumaan ollenkaan. Lähtiessä taas vaimo tuli suoraan töistä, emmekä silloin voineet nukkua ennen matkaa. Koneessa nukuttiin hiukan enemmän kuin tulomatkalla.

      Onko kukaan muuten kuullut TAPin upgradaus-huutokaupasta? Tarjoa jotain business-luokan lipusta ja jos tärppää, pääset tarjoamallasi hinnalla business-luokkaan. Näin sellaisen tarjouksen vasta tulokoneessa. 100 e henkeä kohti oltais oltu valmiita maksamaan lisää, vaikka ne paikat eivät kovin ihmeelliset olleet. Olisi ainakin hieman enemmän rauhaa ollut. Ja hiukan paremmat ruuat.

      En aio lopettaa kirjoittelua täällä. Toki hiukan hidastuu tahti, kun pitää töitäkin välillä tehdä, että seuraava matka toteutuisi. Uusi vuosi kiinnostaisi, mutta hintataso on kuulemma kolminkertainen Madeiralla. Myös ne, joilla on Pestana Optio tai muu sopimus, "maksavat" kolminkertaisesti = menettävät yhden viikon sijaan kolme viikkoa.

      • Mikä teidän kunkin "paras" matka-aika Madeiralle on? Teoriassa olisi mahdollisuus mennä elo/syyskuun vaihteessa (arviolta), kun on vaimon kesäloma.

        Ei lopeteta tätä palstaa, vaikka matka tuli päätökseen. Koetan kommentoida asioita, kunhan ajatus taas juoksee selkeämmin ja muistan asioita matkalta. Yritän kaivaa jotain tietoa myös Porto Bay -ketjun hintasysteemistä, vaikka epäilen, etteivät kerro emailillä.

        Cliff Bay on valittu muuten TripAdvisorin Luxory-hotellien kahdeksanneksi Euroopassa lukijoiden toimesta. http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-g4-cLuxury-Europe.html . En kyllä ihmettele.

        Kiva on ollut kirjoitella. Hyvä, jos uusia ajatuksia on herännyt entisille Madeiran kävijöille ja uusillekin. Itse tein tästä samalla jonkinlaista "muiti/muisto"-kirjaa. Täältä voin plarailla läpi tekemiämme asioita, kun rakennan kuvakirjaa reissusta (näin sellaisen hienon yhdellä asiakkaallani, kun kerroin tulevasta matkastamme).


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Mikä teidän kunkin "paras" matka-aika Madeiralle on? Teoriassa olisi mahdollisuus mennä elo/syyskuun vaihteessa (arviolta), kun on vaimon kesäloma.

        Ei lopeteta tätä palstaa, vaikka matka tuli päätökseen. Koetan kommentoida asioita, kunhan ajatus taas juoksee selkeämmin ja muistan asioita matkalta. Yritän kaivaa jotain tietoa myös Porto Bay -ketjun hintasysteemistä, vaikka epäilen, etteivät kerro emailillä.

        Cliff Bay on valittu muuten TripAdvisorin Luxory-hotellien kahdeksanneksi Euroopassa lukijoiden toimesta. http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-g4-cLuxury-Europe.html . En kyllä ihmettele.

        Kiva on ollut kirjoitella. Hyvä, jos uusia ajatuksia on herännyt entisille Madeiran kävijöille ja uusillekin. Itse tein tästä samalla jonkinlaista "muiti/muisto"-kirjaa. Täältä voin plarailla läpi tekemiämme asioita, kun rakennan kuvakirjaa reissusta (näin sellaisen hienon yhdellä asiakkaallani, kun kerroin tulevasta matkastamme).

        Jos aikaa on, tehkää kävelyreissunne ohella läpileikkauskäynti noista rannan hotelleista niinkuin me teimme. Vaikkapa seuraavasti: Cliff Bay, Carlton, Savoy, Casino. Ja samoja juttuja myös tuolla Lidon päässä. Käymällä hotellin aulassa, saa jo jonkinlaisen kuvan hotellista. Ja menkää samalla esim. Cliff Bayn aulan läpi ulos asti katsomaan sen puutarhaa. Jos joku pysäyttää, niin kertokaa, että katsotte hotellia seuraavaa matkaa varten. Meiltä ei kukaan kysynyt missään mitään. Voisin väittää, että Cliff Bayn puutarha on paras noista kaikista. Uima-altaan ohi voi kiertää katsomaan, miltä maisema hotellin suunnasta satamaan näyttää.


      • sevalssinkalastaja
        eemeli10_ kirjoitti:

        Jos aikaa on, tehkää kävelyreissunne ohella läpileikkauskäynti noista rannan hotelleista niinkuin me teimme. Vaikkapa seuraavasti: Cliff Bay, Carlton, Savoy, Casino. Ja samoja juttuja myös tuolla Lidon päässä. Käymällä hotellin aulassa, saa jo jonkinlaisen kuvan hotellista. Ja menkää samalla esim. Cliff Bayn aulan läpi ulos asti katsomaan sen puutarhaa. Jos joku pysäyttää, niin kertokaa, että katsotte hotellia seuraavaa matkaa varten. Meiltä ei kukaan kysynyt missään mitään. Voisin väittää, että Cliff Bayn puutarha on paras noista kaikista. Uima-altaan ohi voi kiertää katsomaan, miltä maisema hotellin suunnasta satamaan näyttää.

        Nyt kun olet siellä Funchalissa katsastellut paikkoja,niin sattuiko silmiin
        hotelli Jardins d´Ajuda? Vähän sitä mietimme majoitukseksi nyt toukokuulla.
        Lieneekö sijainti millainen?
        Ylerisesti ,olitko tyytyväinen matkaasi? Miten se hintataso esim.kengissä,
        vaatteissa ja ruokailussa suhteessa Suomen hintoihin?
        Näitähän on kysytty,mutta haluaisin ihan uunituoreen vastauksen ja kun
        toimenmieheltä tunnut varmaan rehellinenkin olet,tarkoitan,että et lonkalta heitä,
        jotta kyllä oli puolet halvempaa kuin Suomessa.
        Vielä yksi kysymys tulee mieleen:toitteko kukkia,saako niitä yleensäkään tuoda?
        Voi kiitos sinulle.


      • kukkanen55
        sevalssinkalastaja kirjoitti:

        Nyt kun olet siellä Funchalissa katsastellut paikkoja,niin sattuiko silmiin
        hotelli Jardins d´Ajuda? Vähän sitä mietimme majoitukseksi nyt toukokuulla.
        Lieneekö sijainti millainen?
        Ylerisesti ,olitko tyytyväinen matkaasi? Miten se hintataso esim.kengissä,
        vaatteissa ja ruokailussa suhteessa Suomen hintoihin?
        Näitähän on kysytty,mutta haluaisin ihan uunituoreen vastauksen ja kun
        toimenmieheltä tunnut varmaan rehellinenkin olet,tarkoitan,että et lonkalta heitä,
        jotta kyllä oli puolet halvempaa kuin Suomessa.
        Vielä yksi kysymys tulee mieleen:toitteko kukkia,saako niitä yleensäkään tuoda?
        Voi kiitos sinulle.

        Jarska on oikein mukava hotelli. Ilmainen bussi kulkee kaupungille muutaman kerran pävässä.Mukava taksimies Jose tai Joseph päivystää hotellin edessä silloin tällöin. Hotelli on siisti. Aamupala todella runsas. Kohteliasta henkilökuntaa ja mukavaa musiikkia iltaisin pari tuntia ravintolassa. Jackie oli mahtava. Bussit kulkevat sekä kaupunkiin että kalastajakylään alapuolella olevaa katua pitkin. Rantabulevardi on lähella. Katumeteliä ei kuulu huoneisiin. Hyvä allasalue sisä- ja ulkoaltaineen, saunoineen ja jacuzzeineen. Ruokakin ihan ok.


    • obrigado1

      Kukkia saa tuoda ja Madeiralla ne pakataan valmiiksi lentokuljetusta varten kun ostaessaan pyytää.Kannattaa tietysti ostaa kukat lähtöpäivänä jos mahdollista.
      Finnair ainakin lajittelee kukkapaketit erikseen rahtiruumaan.Kauppahallissa on mahtava valikoima heti sisään tultaessa pääsisäkäynnin kohdalla.Miellyttäviä myyjiä ja paketoivat myös lentokuljetuspakettiin.

    • Mutta jos orkidean hinta on luokkaa 50 euroa, niin eikö se ole hiukan liikaa verrattuna kotimaan hintoihin? Ei kai ne kukkamyyjätkin huijaa kuten hedelmämyyjät?

      • Sevalssinkalastaja: En muista tuota hotellia. Dua Torres on siinä ihan vieressä Booking.com in mukaan. Arviot näyttävät hiukan päälle seiskan luokkaa olevan. Kannattaa muistaa, että monesti 4 tähteä Madeiralla ei ole sama juttu kuin monessa muussa maassa. Ainakin tilaa on, jos otta sviitin jossa kaksi huonetta. Ja hintaakin vain 70 e yö. Halvempiakin löytyy tuosta hotellista. Se ei siis ole rannassa, jos sillä nyt on jotain merkitystä.

        Hotelli taitaa olla ihan ostoskeskuksen vieressä. Hintataso vaihtelee tuotteittain. Kaupat yrittävät kalastella asiakkailta normihintaa enemmän. Mm. kiikareissa on ihan kummallisia hintoja. Jopa 1000 e ja sitten pudotetaan alle 100 euron. Silti taidettiin maksaa ylihintaa. Samoin kauppahallissa kannattaa olla maistiaisten suhteen varovainen. Helposti kolahtaa pienestä pussista 30 euron lasku. Se on silkkaa huijausta. Näin mulle kävi.

        Oluet baareissa selvästi Suomea halvempia samoin viinit. Ruokaa löytyy moneen lähtöön. Menun saattaa saada 16 eur kieppeille (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka). Sisäänheittäjiä löytyy, mutta kiittävät yleensä kohteliaasti, kun sanoo ettei nyt.

        Kenkien hintoja emme katselleet. Vaatteissa löytyy ihan samojan ketjuja kuin Suomessakin. Veikkaisin, että hieman halvempaa kuin Suomessa. Vertailukohtaa on vaikea hakea. Takseissa kannattaa kysyä, paljonko maksaa. Jos mittari on oikeasti päällä, ei pitäisi ongelmia löytyä. Välillä laittoivat napista 1,5 e lisää matkan loputtua. Kentältä kannattaa ottaa etukäteen tilattu taksi (25 e). Sinne Lidon laitaan taitaa mittarilla tulla hintaa 35-40 eur.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Sevalssinkalastaja: En muista tuota hotellia. Dua Torres on siinä ihan vieressä Booking.com in mukaan. Arviot näyttävät hiukan päälle seiskan luokkaa olevan. Kannattaa muistaa, että monesti 4 tähteä Madeiralla ei ole sama juttu kuin monessa muussa maassa. Ainakin tilaa on, jos otta sviitin jossa kaksi huonetta. Ja hintaakin vain 70 e yö. Halvempiakin löytyy tuosta hotellista. Se ei siis ole rannassa, jos sillä nyt on jotain merkitystä.

        Hotelli taitaa olla ihan ostoskeskuksen vieressä. Hintataso vaihtelee tuotteittain. Kaupat yrittävät kalastella asiakkailta normihintaa enemmän. Mm. kiikareissa on ihan kummallisia hintoja. Jopa 1000 e ja sitten pudotetaan alle 100 euron. Silti taidettiin maksaa ylihintaa. Samoin kauppahallissa kannattaa olla maistiaisten suhteen varovainen. Helposti kolahtaa pienestä pussista 30 euron lasku. Se on silkkaa huijausta. Näin mulle kävi.

        Oluet baareissa selvästi Suomea halvempia samoin viinit. Ruokaa löytyy moneen lähtöön. Menun saattaa saada 16 eur kieppeille (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka). Sisäänheittäjiä löytyy, mutta kiittävät yleensä kohteliaasti, kun sanoo ettei nyt.

        Kenkien hintoja emme katselleet. Vaatteissa löytyy ihan samojan ketjuja kuin Suomessakin. Veikkaisin, että hieman halvempaa kuin Suomessa. Vertailukohtaa on vaikea hakea. Takseissa kannattaa kysyä, paljonko maksaa. Jos mittari on oikeasti päällä, ei pitäisi ongelmia löytyä. Välillä laittoivat napista 1,5 e lisää matkan loputtua. Kentältä kannattaa ottaa etukäteen tilattu taksi (25 e). Sinne Lidon laitaan taitaa mittarilla tulla hintaa 35-40 eur.

        Ja olimme tyytyväisiä matkaamme. Varoitus myös halvoista retkibusseista. Jos saa halvalla, niin olettaa voi, että joutuu 4 tuntia kuuntelemaan myyntipuhetta. Jos itse valitsisin nyt, ottaisin Strawberryn bussiretken, jos englanti ei tuota ongelmia. Mario oli huippuopas mielenkiintoisella suomen kasentillaan ja sanakirjasta opetellulla suomen kielellä. Mutta sitten on kuunneltava Pestanan jutut, eikä silti ole varma, että hänet saa oppaaksi. Strawberryllä n. 22 eur per henki reissujen hinnat. Muitakin löytyy ja jokainen taksikuski yrittää painottaa omaa osaamistaan ja miksi kannattaisi mennä suoraan hänen taksillaan eikä esim. paikallisbussilla. Yksi kertoi pudonneesta saksalaisrouvasta ehkä meitä pelotellakseen. Oli varmaan tosiaan pudonnut levadalta. En sitä kiistä.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Ja olimme tyytyväisiä matkaamme. Varoitus myös halvoista retkibusseista. Jos saa halvalla, niin olettaa voi, että joutuu 4 tuntia kuuntelemaan myyntipuhetta. Jos itse valitsisin nyt, ottaisin Strawberryn bussiretken, jos englanti ei tuota ongelmia. Mario oli huippuopas mielenkiintoisella suomen kasentillaan ja sanakirjasta opetellulla suomen kielellä. Mutta sitten on kuunneltava Pestanan jutut, eikä silti ole varma, että hänet saa oppaaksi. Strawberryllä n. 22 eur per henki reissujen hinnat. Muitakin löytyy ja jokainen taksikuski yrittää painottaa omaa osaamistaan ja miksi kannattaisi mennä suoraan hänen taksillaan eikä esim. paikallisbussilla. Yksi kertoi pudonneesta saksalaisrouvasta ehkä meitä pelotellakseen. Oli varmaan tosiaan pudonnut levadalta. En sitä kiistä.

        Ei kasentillaan vaan aksentillaan. ;) Pahuksen sormet.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Ei kasentillaan vaan aksentillaan. ;) Pahuksen sormet.

        Yksi ruotasalainen haukkui Jardins d´Ajuda n ihan lyttyyn. Kulunut kahta tähteä vastaava hotelli, jota ei ole kunnostettu sitten sen rakentamisen (n. 1990). Monessa hotellissa näkee jo päältä, että ihan kaikki ei ole ok. Carlton on rapistumassa. Huoneita lienee uusittu. Samoin Casino antaa ulkoisesti aika ankean kuvan. Ei ole kehumista myöskään Savoyn parvekkeissa tai Tivolin. Kuvat antavat monesti ihan liian hyvän kuvan hotellista. Todellisuus voi olla toinen. Jos käy katsomassa Cliff Bayn kuvia (aika kallis hotelli), niin ne kuvat ovat hyvinkin totuudenmukaisia. Hiukan ylimääräistä ylellisyyttä kuvissa on, jota ei paikanpäällä näe. http://www.booking.com/hotel/pt/the-cliff-bay.html?sid=9dc5d17fe135b2570615c128176331d3;srfid=bcc283b599e2a946061975b419e5a471X1


      • clethra arborea
        eemeli10_ kirjoitti:

        Yksi ruotasalainen haukkui Jardins d´Ajuda n ihan lyttyyn. Kulunut kahta tähteä vastaava hotelli, jota ei ole kunnostettu sitten sen rakentamisen (n. 1990). Monessa hotellissa näkee jo päältä, että ihan kaikki ei ole ok. Carlton on rapistumassa. Huoneita lienee uusittu. Samoin Casino antaa ulkoisesti aika ankean kuvan. Ei ole kehumista myöskään Savoyn parvekkeissa tai Tivolin. Kuvat antavat monesti ihan liian hyvän kuvan hotellista. Todellisuus voi olla toinen. Jos käy katsomassa Cliff Bayn kuvia (aika kallis hotelli), niin ne kuvat ovat hyvinkin totuudenmukaisia. Hiukan ylimääräistä ylellisyyttä kuvissa on, jota ei paikanpäällä näe. http://www.booking.com/hotel/pt/the-cliff-bay.html?sid=9dc5d17fe135b2570615c128176331d3;srfid=bcc283b599e2a946061975b419e5a471X1

        Niinhän se on,että parhaassahan sitä aina itse asuu.....
        Vuosi sitten olimme perheen kanssa Jardins Ajudassa,mielestämme
        ihan vastasi opaslehden kuvausta.Oli merkattu 3 tähden hotelliksi ja piti
        paikkansa,siisti hotelli,kiva puutarha,ystävällistä palvelua ja aamupala
        riittävä.Emme voi moittia.
        Sydän ei kyllä Madeiralle jäänyt,mutta matka oli mukava ja saari kannatti
        katsastaa,
        Nämä levadat,luku sinänsä,ylimainostettuja...siis mielestämme.Mutta hienosti
        hyödynnetty matkailukäyttöön.


    • En itse kyllä läheskään aina kehu paikkaa, jossa aion yöpyä. Eivätkä kaikki kaikilta osilta ole "täydellisiä". Meillä nyt ainoa juttu oli ovien paukkuminen aamuisin. Levadoilla ei päästy kunnolla käymään, mutta osin jaan sun mielipiteesi ylimainostuksesta. Kaikki eivät tykästy niihin. Meillä asia on hiukan vaiheessa, kun ei käyty niillä kehutuimmilla. Ei kannata liikaa hehkutella ajatuksella täällä levadakävelyistä, koska odotukset saattavat siten olla liiankin korkealla.

      Se mikä levadoissa ainakin on ihmeellistä, että ne on aikoinaan saatu rakennettua noihin olosuhtesiin, vaikkakin osin orjatyövoimalla.

    • Miten muuten pääsette suoraan tänne palstalle? Kun katsoo keskustelujen vastatuimpia, siellä on jatkuvasti joku Kreikan ihmiskauppa päällimmäisenä, vaikka siellä ketjussa on paljon vähemmän vastauksia kuin monella Madeiran ketjulla. Jos haluaa nimimerkkikirjautumisen, joutuu kahlaamaan taas kaikki ketjut läpi: Matkailu - Eurooppa - Portugali ennenkuin alkaa löytyä.

      • Eemelifani

        Minä laitan kirjanmerkkeihin Suomi24-Matkailu-Eurooppa-Portugali-Madeira-sivun ja käytän sitten sitä.
        Marion reissun saa ilman Pestana-höpötystä, mutta se maksaa vähän enemmän. Erona Strawberryn matkoihin on mainion Marion lisäksi matkaan kuuluva pulla-kakkukahvi sekä tasokas lounas.
        Seuraavan kierroksen aion itse ottaa silti Strawberryltä.
        Levadat on hieno juttu, mutta vain jos ottaa ne maisemien, vaihtelevan kävelymaaston ja muun kasvillisuuden kannalta. Monilla on turhat ennakko-odotukset jostain niiden ihmeellisyyksistä. Minä odotan pääsyä levadoille, vaikka olen niitä vuosien varrella kolunnut - paljon mukavampi vaeltaa kuin Pohjanmaan latomeripelloilla - jotka taas joillekin ulkomaalaisille ovat ihmeitä!!!
        Kiitos Eemeli matkakertomuksista ja kaikesta muustakin....


    • Monten palatsin puutarha oli muuten oikeasti pettymys. Kuvien perusteella odotin paljon enemmän. Ehkä pilvinen ja kylmä päiväkin osin himmensi käyntiä. Kukkimiset aika nollilla. Paljon nousuja ja laskuja. Afrikkalaiset patsaat eivät kiinnostaneet. Madeiran kasviosasto oli kokonaan suljettu. En tiedä, mitä siellä olisi ollut.

      • Tulva mites

        Olisiko se viime vuotinen tulva tuhonnut paikkoja ja korjaukset vielä kesken?


      • jokapaikanmatkaaja

        yps..eemeli,ihmettelen kommenttiasi Monte palatsin puutarhasta, olen käynyt siellä useita kertoja eri vuodenaikoina ja aina se on ollut upea. Aluehan on tosi laaja, ehkä et kierrellyt riittävästi tai korkeuserot olivat liian vaativat kunnollesi. kevyt lounalseipä ja viinipullo mukaan seuraavalla kerralla, se on myös ihana pic nic paikka.Nooo.. ehkä sää vaikutti huonoon kokemukseesi.


      • jokapaikanmatkaaja kirjoitti:

        yps..eemeli,ihmettelen kommenttiasi Monte palatsin puutarhasta, olen käynyt siellä useita kertoja eri vuodenaikoina ja aina se on ollut upea. Aluehan on tosi laaja, ehkä et kierrellyt riittävästi tai korkeuserot olivat liian vaativat kunnollesi. kevyt lounalseipä ja viinipullo mukaan seuraavalla kerralla, se on myös ihana pic nic paikka.Nooo.. ehkä sää vaikutti huonoon kokemukseesi.

        Siis sää vaikutti ja sitten osa puistosta oli suljettu. Kuvista katsoen näyttää paremmalta (siis omistakin kuvista). Pitää mennä seuraavalla kerralla, kun ei ole sumua ja pilvistä.


    • 13 + 20

      Jardins d´Ajuda hotellista: ei ole itselleni tuttu muuta kuin että tiedän sijiannin, olen mennyt siitä ohi. Mielestäni sijainti ei ole ollenkaan kiva verrattuna useimpiin muihin hotelleihin. Se on sellaisella asutusalueella Lidon ja esim. Forum Madeira shopping centerin "takana" - aika kaukana rannasta, rantapromenaadista ja etenkin keskustasta. Itse hotellin tasoon en voi ottaa kantaa, mutta en haluaisi ihan sillä sijainnilla majoittua kun mukavmpaakin on tarjolla. Luulen että myös ihan samaan hintaan saa tasokkaampia hotelleita Lidon alueelta. Jos varaatte hotellin omatoimisesti, niin katselkaa toki muitakin vaihtoehtoja! Jos kyse AM:n paketista, niin hyvä vaihtoehto voisi olla vaikka suunnilleen saman hintaluokan Raga (modernisti uudistetut huoneet) tai sitten astetta kalliimpi mutta sijainniltaan ja tasoltaan erinomainen Porto Mare.

      Eemeli kysyi tuossa taannoin suosikkiajankohtaa matkustaa Madeiralle. Olen ollut vain talvikuukausina, joten kesäkaudesta en osaa sanoa. Mutta ehdottomasti kannattaa joskus mennä Uutena Vuotena! Funchalin jouluvalot joulukuun alusta loppiaiseen asti ovat todella näkemisen arvoiset ja uudenvuoden ilotulitus maailmankuulu! Ei matkan silloinkaan tarvitse ylettömän kallis olla. Lentolippujen hinnat eivät hypähdä silloin taivaisiin ja hotelleista kannattaa (ainakin 31.12 yölle) valita sellainen, jossa ei ole pakollista uudenvuoden illallista! Toki hotellien hinnat ovat kalleimmillaan silloin mutta ei sentään kolminkertaiset! Itse maksoimme pari vuotta sitten Uudenvuoden aikaan arvostetussa **** Regency hotellissa 2 hengen huoneesta aamiaisineen noin 100 euroa /yö, mutta kieltämättä vaati hieman etukäteistyötä löytää sellainen hotelli jossa ei ollut pakko lunastaa kallista juhlaillallista.

      Levadoita en pidä "ylimainostettina" vaan niistä löytyy oikein mukavia kävelykohteita. Kuitenkin pitää muistaa ettei niitä ole alkujaan rakennettu turisteja varten vaan ihan todelliseen tarpeeseen kastelukanaviksi ja tämä "hupikäyttö" on varsin uusi asia viimeisen parin-kolenkymmenen vuoden ajalta. Mutta hauskasti madeiralaiset ovat tässä osanneet nyt yhdistää huvin ja hyödyn ja saaneet yhden uuden matkailuvaltin, jollaista ei muualla ole. Silti useimmat levadat palvelevat kaiketi edelleen ihan alkuperäisessä tehtävässäänkin.

    • Siitä kolminkertaisuudesta. Tämän kertoi Pestana kauppamies. Siis Pestanan optiopaketin viikko uuden vuoden kieppeillä vastaa kolmea tavallista viikkoa. Hän myös kertoi, etttä kaikki paikat osaavat rahastaa silloin. Nyt luulisi tilanteen kuitenkin olevan turistille edullinen, jos Portugali jatkaa ahdingossa loppuvuoteen ja britit eivät käy yhtä ahkerasti kuin ennen.

      Miten kovia ovat nuo juhlaillalliset hinnoiltaan? Sitä uudenvuoden ilotulitusta pitäisi kyllä päästä näkemään.

    • Cliff Bayn hinta 1,5 kertainen uuden vuoden kieppeillä. Porto Santa Maria lähes kaksinkertainen hinnaltaan. Halvempia toki löytyy.

    • Gorgulho hotellin saisi halvalla. En kyllä suosittele kuin uhmakkaille seikkailutyypeille. Yhdyn siihen mielipiteeseen, että on Funchalin rumin hotelli, joka maininta löytyi booking.com ista.

    • Garmea se on

      "Gorkkarin" arkkitehti lienee ennen suunnitellut viljasiiloja tai ainakin sellaisen näköinen se on, muutamalla sinisellä laatalla tuunattuna...?

    • Eemeli10

      Luulen, että suunnittelija on tullut naapurimaastamme. ;)

    • Vielä en sanoisi, että olemme Madeira-faneja, mutta katsotaan. Voi olla, että seuraavakin kohde on Madeira, ellei sitten tehdä pikapyrähdystä Pariisiin, joka on aina yhtä kivä ja täynnä kaikenlaista. Ja joka kerta on kiva kiivetä Eiffel-torniin rappusia pitkin. Kokelkaapa joskus. Madeiran kävijöille ei pitäisi olla ongelma. Sitä paitsi nopeuttaa kakksostasolle pääsyä parhaimmillaan jopa tunnin kaksi.

      Onko kenelläkään "oikotietä" opiskella muutama sana portugalia? Itse ajattelin ennen matkaa YLEn portugalia netissä, mutta ei siitä oikeastaan mitään tullut. Sellaistakin olen miettinyt, että voisi pysähtyä pariksi kolmeksi päiväksi Lissaboniin matkalla Madeiralle. Tai toisin päin. Voisi vaikka helpottaa sitä yölentämisen tuskaa. Voin todella suositella muutamaa ravintolaa siellä ilman mitään taka-ajatuksia. Kuten kerroin, hakkaavat mennen tullen turistipaikat Madeiralla mielestämme.

      Tuollaisella välipysähdystaktiikalla lento San Franciscoonkin vosi olla kiva juttu New Yorkin kautta. Tai siis sellaista ajateltiin ennen kuin päädyttiin lähtemään Madeiralle.

    • Joku kysyi aiemmin viimevuotisesta tulvasta: Minusta missään ei näkynyt tulvan jälkiä. Myrsky oli kaatanut puita toisen telefericon alla. Siis sen kaapelihissin. Kaupunki on tosi siisti.

    • just nyt Funchalissa

      minä olen tosi surullinen, ettei Funchalin keskustan joessa ole enää buganviliaa - tosi kaunis näky on nyt poissa.
      En ole ollut aiemmin tähän aikaan vuodesta täällä, mutta odotin enemmän kukkia, värejä myhös maisemissa - onko tulvan syy???

      • Näin lienee

        Lienee tulvan siivoamisen seurauksena jätetty pois verkot ja langat, joissa sitä kukkaa oli jokien päällä. Ja nätin näköistä se oli.


    • Sitä en tiennytkään. Bouganvillea näkyy kyllä ympäri saarta melko paljon, mutta ei siellä mitään "kukkimistulvaa" ole juuri nyt. Sinisarjatkin vasta tulossa. Siksi itse kommentoin noita puistoja, joissa kukkiminen on suhteellisen vähäistä. Tai siis mistä minä tietäisin, mikä on "normaalia". Jos kävelet kaupunkilevadaa pitkin, on matkan varrella tosi paljon sekä bouganvillea että koristekrasseja molemmin puolin.

    • Oliko sitä verkkoa/bougainvilleä aiemmin isollakin alueella jokien päällä?

    • kauhistunut2010
    • Jos tuosta jotain hyvää pitäisi löytää, niin ainakin ovat saaneet hienosti kaupungin "jaloilleen". Missään ei näy mielestäni tulvan jäljet. Joet ovat nyt tosin melko ankeita pienine pohjalla juoksevine puroineen. On tuo verkkobougainville ollut aikamoinen näky. Ihan pikkuriikkisen siihen suuntaan on näkyvissä teiden varsilla olevissa pensaissa ja kaupunkilevadan varsilla kuten kerroinkin.

      • das Wasser

        Niissä joissa ei normaalisti paljon vettä virtaa, mutta joskus sitä voi tulla vuorilta turhankin vilkkaasti, kuten kävi.
        São Vicenten läpi virtaavassa joessa on hieman vettä, että saa kohinaa aikaiseksi, mutta muutoin ne ovat normitilanteessa pieniä puroja.


    • Ei tullut varsinaisesti kokeiltua ponchaa Madeiralla. Ostettiin kuitenkin pullo lähtiessä. En ihan hirveästi pidä sen mausta. Menettelee, mutta...

      Onkos kukaan käynyt lähiaikoina Madeiralla? Millaisia kokemuksia? Joko sinisarjat aloittavat?

    • wd

      Beatleslaivasta semmoinen kommentti, että se kyllä kellui meressä nykyisellä paikallaan aiemmin, mutta suurmyrskyn jälkeen sataman alueelle tuotiin täyttömaata ylempää siivouksen yhteydessä.

    • Meitä ei haitannut se, että laiva oli maalla. Siellä oli ihan jees istuskella illan hämärtyessä ja auringon laskiessa. Olutkin oli keskustan muihin paikkoihin nähden halvempaa. Ruokaa ei ehditty kokeilla. Ulkopuolelta on hiukan maalaamisen tarpeessa, mutta sisällä voi aistia sitä Beatles-nostalgiaa ja hienoa laivakäsityötä.

    • Teetin yhden kuvakirjan Madeiran reissusta Ifolorilla. Sitä ja toista alotellessa Monten puutarha näyttäytyi ehkä positiivisemmassa valossa näin jälkikäteen ajatellen. Olimme siellä melko pilvisellä ilmalla, joten välillä tuntui aika ankealta. Kuvista tuli kuitenkin aika kivoja sen pilvisyydden takia. Kuvakirjan tulo kesti muuten kuukauden.

    • Uutta Madeiran reissua saattaa olla tulossa marraskuun loppupuolella. En kyllä usko, että tulisi ihan näin paljon kirjoitettua silloin. Pestana Miramar Garden voisi olla nyt kokeiltava paikka. Nyt ehkä menolentona klo 17:10 Helsingistä lähtevä TAP.

    • Ja onkin tulossa. Lennot on jo ostettu. Ilmat ovat säätietojen mukaan olleet suotuisia. Toivotaan, että jatkuvat vielä marraskuun lopullakin. Taidetaan nähdä loppureissusta osa Funchalin jouluvaloista viimeisenä iltana.

      • obrigado1

        Heippa Eemeli.Ollaan menossa 07.11 paluu 21.11.eka viikko on meillä Pestana
        Miramar ja toinen viikko Pestana Promenade.Suora lento Tjäreborg pelkät lennot
        533€/henk.meno-paluu.Miramar viikko Rci hinta 350€/huoneisto.Promenaden viikko on oma ja yhtiövastike 350€/huoneisto.Ollaan oltu Miramar hotellissa
        v2008 viikko,joka oli Pestanan ilmainen viikko kytkeytyen oman viikon kauppaan
        Promenaadeen.Miramar on mukava paikka.sen takia,että siinä on käytössä
        myös kaikki Pestana Villagen altaat ja tilat.Voisitko kertoa mikä on kustannus
        teillä Tapin lennoilla ja asuminen Miramar hotellissa.Oletteko viikon vai kaksi?
        Yritän panna mieleeni asioita olemisen kokemuksista nyt Miramarista ja kertoa
        kuulumiset .Jännittäviä matkan odotuksia teille.


    • Lennot n. 700 eur/2 henkeä hallintokuluineen. 50 eur peruutusturva (Travellink ja TAP). Lähdetään 19.11. ja palataan 27.11. (yön yli ja 5 h odotus Lissabonissa) Huone 687 eur. Suora lento on paljon miellyttävämpi, mutta samalla näköjään 366 eur kalliimpi. Emme löytäneet sopivia suoria lentoja. Halusimme nähdä ainakin yhtenä iltana Funchalin jouluvalot. Tämän pitäisi toteutua.

      • Siis Pestana Miramar Garden. Superior studio.


    • obrigado1

      En näköjään kerkiä kertomaan kokemuksista,mutta kyllähän on parempi,että
      itse ne kokemukset tuntee,ettei kukaan ole neuvomassa ja kehumassa.Kiitoksia
      tiedoistasi huomaan ,että 2 viikkoa kun on niin ei kovin suuria eroja ole kokonaishintaan suorilla lennoilla toteutettuna.Tärkeintä on ,että on itse tyytyväinen omiin ratkaisuihin,koska neuvojia aina löytyy maailmalta vaikka
      kuinka paljon.OIkein hyvää Madeira fiilinkiä teille ja jouluvalot ovat upeat.
      Niinkuin lentäjät sanovat Happy landing and klap yuor hands.

    • Pieni mahdollisuus on, että törmättäisiin jossain päin Funchalia juuri ennen kuin lähdette pois. Meillä saapuminen on puolen yön jälkeen sunnuntaita vasten. Me saamme jonkinlaisen käsityksen jouluvaloista, vaikka kai ne parhaimmillaan ovat lähempänä joulua? Toistaiseksi Madeiralla on ollut varsin lämmintä. Saa nähdä, miten ilmat suosivat marraskuussa.

    • Matkalaukut on haettu pakattaviksi. Teemme listaa poissaollessa muistettavista asioista. Posti kulku pitää pysäyttää ja muistaa monia muitakin juttuja ennen matkaa. Lauantaina liikkeelle.

    • Tietääkö joku, millä bussilla sinne Madeira Shopping Centeriin moottoritien yläpuolelle pääsee?

      • 8A 50

    • Kiitos tiedosta. Jossain joku kertoi, että tuo olisi paras ostoskeskus Madeiralla. Oletko samaa mieltä?

      • t

        Kaksi vuotta sitten olin Madeiralla ja silloin kävin kyseisessä ostoskeskuksessa, mitä oli kehuttu suureksi ja hienoksi ym. Petyin kyllä vähän... Tosin sillä saattaa olla tekemistä asian kanssa, että Suomessa on tottunut esim. Ideapark:iin, jota voi sanoa suureksi. Nyt olin syys-lokakuun vaihteessa Madeiralla ja en lähtenyt ostoskeskukseen. Mun mielestä Lidossa (Duas Torres hotellin vastapäätä) oleva ostoskeskus on ihan hyvä. Madeiralla on jonkun verran merkkiliikkeitä myös ostareissa, mihin ei ainakaan minun matka/lomabudjetti riittänyt. Mukavaa reissua Eemeli, nauti Madeirasta :o)


    • 9+13

      Madeira Shopping taitaa olla isoin ostokeskus, mutta sijaintina vähän hankala. Suurinpiirtein samat liikkeet löytyy tuosta Lidon alueen Madeira Forumista (Duas Torresin vastapäätä) ja aiemmin oli osin samat liikkeet myös Dolce Vitassa, mutta viimekis käydessä se oli vähän aneeminen. Madeira Shoppingissa oli lisäksi food court-tyyppinen ravintolamaailma, jossa aika kivoja "pikaruokapaikkoja".

      Toivomus Eemelille: seurasin tätä ketjua kun olit viime keväänä Madeiralla ja paljon kivoja huomioita teit siellä. Mutta ole kiltti ja aloita nyt matkastasi vaikka uusi ketju kun tämä on niin hankala selattava kaikessa pituudessaan!

    • Voisin aloittaa uuden ketjun. Nyt ei vain onnistu päivittäminen kuin parin kolmen päivän välein, kun hotellihuoneessa ei ole yhteyttä. Minusta hintakin on aika kova. 4 e/h business centerissä ja langattomana 3e/h.

      Lidon ostoskeskuksen kaupoissa käytiin viimeksi. Se oli mielestämme ihan ok. Dolce Vita kuten sanoit aika aneeminen ja mitään sanomaton.

    • WLF

      Madeira Shopping oli rapistunut pahasti ulkoapäin viime keväänä kun levada vaelluksen jälkeen ohikulkumatkalla poikettiin, pytinkiä ei meinannut uskoa entisekseen. Madeira Forum on hieno avokäytävineen, valikoima hieman suppea mutta reppumatkailijalle kaikki tarvittava löytyy. Netti on Madeiralla hävyttömän kallis, Enotel Lidossa langattomasta tunnin yhteydestä pyydetiin 20€/h, hotellin nettipisteen käyttö oli maksuton.

    • Meillä jopa respan/business centerin netti maksaa. Miten vanha tuo Madeira Shopping sitten oikein on?

    • eemela

      Varmaan olet jo selvitellyt, missä on ilmainen netti = ei muuta kuin läppäri mukaan ja esim . rannalle - tuossa kuitenkin muitakin varten linkki:

      http://www.wifi-madeira.com/ListaDeHotSpots_LargoSe.html

      Monumental Lidon 2. (vai oliko se 3.) kerroksessa on mielestäni halpa nettitoimisto. En muista tarkkaan, mutta tuntitaksa oli jotain 1-4 euroa???

      • Hotellin nettiyhteys toimi vain respan yhteydessä. Hinta oli useammalta päivältä varsin halpa. Kokeilin parvekkeeltakin ja osin sain toimimaan (respan päällä).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3304
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      417
      2975
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2819
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2182
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2010
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      79
      1190
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe