Nielurisaleikkaus - peitteiden irtoaminen?

Toipumassa

Monentenako päivänä leikkauksen jälkeen muilla on lähteneet peitteet irtoamaan ja kauanko meni että ne oli kokonaan lähteneet? Tuliko jälkivuotoja?
Itsellä on nyt kuudes päivä leikkauksesta menossa, tähän mennessä kivuliain päivä ja eilen lääkettä nieltäessä se jotenki tuntui repäsevän kurkkua ja sen jälkeen jokainen lääke on jäänyt kurkkuun ''pyörimään'', niin että 5min lääkkeen otosta se lääke edelleen tuntuu sielä kurkussa ja tuottaa kipua. Joudun syödä buranaa ja panadolia, koska panacod pore pisti mahan sekaisin.
Muuten toipuminen on mennyt ihan ok, enkä ole nähnyt yhtään tippaa verta tähän mennessä, eikä leikkauksessakaan kuulemma tullut verta juuri ollenkaan. Tosin nielussa näyttäisi peitteiden päällä olevan hieman hyytynyttä verta, joten voi olla että se on jossain vaiheessa vähän päässyt vuotamaan.

114

9233

  Vastaukset

  • Tässä kipuun heränneenä tuli mieleen että millon se kipu sitten helpottaa ja kauanko kurkkua pitää vielä varoa peitteiden irrottua? Ja kauanko menee että nuo kolot jotka risojen tilalla on, menee umpeen? Eikö niihin keräänny kaikki ruoka jne :D

  • Hei!
   Minulla alkoi peitteet irtoamaan vasemmalta puolen jo viidentenä päivänä, lopullisesti nielu oli peitteetön vasta kolmen viikon kuluttua. Luulin jo ettei ne lähdekään... Sairaalareissun vaatinut jälkivuoto tuli kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen, jonka jälkeen otin vielä viikon tosi rauhallisesti :) koska en halunnut toista kertaa sairaalaan kipeää suutani aukomaan. Kipulääkkeitä käytin kaksi viikkoa säännöllisesti ja kolmannella viikolla vielä aina tarvittaessa. Pahin kipu minulla oli n. viikko leikkauksesta. Ensimmäinen viikko oli hiljainen kun ei voinut/huvittanut puhua :) Nielu "muuntautui" useamman viikon ajan, epäilin jo välillä että risat kasvoivat takaisin jne. :D Peitteiden irtoamisen jälkeen nielua ei enää tarvitse varoa mutta näkkäriä ei tee kuitenkaan heti mieli! Minulla ei ruoka ole kertynyt koloihin mutta vieläkin kun juon vettä niin osa vedestä tulee nenästä ulos... Olen tyytyväinen että annoin leikata risani jatkuvien angiinoiden/kurkkuvaivojen/proppujen vuoksi. Enpä tiennyt että kurkku voi tuntua näin hyvältä :)

   • Multa leikattiin nielurisat ja nyt on menossa 5 päivää niin haluisin mitä ruoka saan syödä.
    Saanko syödä

    Puuro , perunamuusia?


  • oho, toivottavasti mulla nyt ei enää tässä vaiheessa tulis mitään hirveitä jälkivuotoja. Tosin leikkauksessa ei ollut verta tullut juuri ollenkaan ja jälkeenpäinkään ei oo varsinaisesti vuotanu, vaan veri on hyytynyt heti.
   Itellä on siis peitteet nyt irtoillu 5päivän ajan ja 2/3 peitteistä on jo lähtenyt. Lähinnä tuolla ''kuopassa'' on peitteitä. Eilen pystyin ekaa kertaa puhua enemmän ja söin ekaa kertaa kiinteää ruokaa. Sairaslomaa on onneksi vielä loppuviikko ja otanki sen rauhallisesti ettei nyt tässä vaiheessa enää tarvitsis sairaalaan lähteä.

   • Juu, kannattaa ottaa rauhallisesti! Minullakin tuli ensimmäinen ja viimeinen jälkivuoto sairasloman viimeisenä päivänä (kahden viikon jälkeen siis). Ehdin jo tuulettaa että tämä oli nyt tässä mutta sairaalaan oli lähdettävä ja sairasloma jatkui toiset kaksi viikkoa. Leikkauksessa oli ollut vain minimaalista vuotoa enkä nähnyt verta edes syljessäni tuon kahden viikon aikana joten järkytys oli aika suuri kun vuoto alkoi todellakin kahden viikon kuluttua leikkauksesta. Olin nähnyt myös painajaisia etukäteen mahdollisesta jälkivuodosta mutta tilanne meni sitten yllättävän helposti. Loppu hyvin - kaikki hyvin!
    Pikaista paranemista!


  • Mulla on viides päivä leikkauksesta, kieli ja se pikkukieli on vieläki niin turvonnu etten näe miltä siellä kurkussa näyttää. Kipu ei ole ollut ongelma, vaan pahoinvointi, jota on jatkunut jo kolme päivää. Kurkussa on joku kuvottava maku, mitään ei tee mieli syödä ja kaikki meinaa tulla ylös, ekoina päivinä tulikin. Onko muilla pahoinvointia kestänyt kuinka kauan? Onko mahdollista, että pahoinvointi joutuu vaan niistä peitteistä...? Kovat kipulääkkeet lopetin, kun lääkäri kehotti, syön nyt vain panadolia ja buranaa. No, toivon mukaan enää reilu viikko sairaslomaa :)

  • Leikkauksen jälkeen itselläni oli pahoinvointia noin viikon ajan, johtui varmaan lääkkeistä ja syömättömyydestä. Suolaisen nälkä oli kamala! Pelkkä jäätelön ajatteleminenkin oksetti. Neljäntenä päivänä söin kylmää perunamuusia ja kyllä olo koheni huomattavasti :) Kieli ja pikkukieli oli turvoksissa pitkään... Luulin että pikkukieli jää "epämuodostuneeksi" mutta se palutui entiselleen vasta noin kuukauden kuluttua. Peitteet nielussa aiheuttaa juuri tuota kuvottavaa makua, välillä makuaisti tuntui olevan hukassakin...
   Tsemppiä - kivun ym kamaluuden unohtaa sitten aika pian ;)

  • Leikkauksen ensimmäiset päivät olivat hirveät. Parin kolmen päivän päästä se helpotti ja 6-7 päivänä kivut olivat hirveimmillään. Leikkauksesta on nyt 10 päivää eikä peitteet ole vielä irronneet. Kipulääkkeitä otin viikon verran säännöllisesti mutta nyt toisen viikona aikana silloin kun tarvitsee. Aamut on vielä kivuliaita, mutta pystyn syömään melkein normaalisti perunaa, lihaa, makaroonilaatikkoa ynnämuuta. :)
   Tsemppiä kaikille joilla nielurisaleikkaus on edessä! :)

  • Mulla nyt 9päivää leikkauksesta ja valkosta näkyy kurkun molemmilla puolilla(niissä kuopissa).. Siis onko se koko kurkku ollu sitten ihan valkoinen,kun en viikkoon sinne nähnyt yhtään mitään,oli kurkku ja kielikin niin saakelin turvoksissa ja kipeenä.. ei pystyny ees kieltä liikuttaan... Nyt ei kurkku oo ees hirveen kipee,paitsi aamuisin. pahimmat päivät oli 3-7... 6 päivänä tuli syljen mukana kurkusta verta,että oliskohan ne peitteet silloi irronnu? En o ainakaa muuten mitenkään huomannu,että ne ois irronnu...

  • miten ne peitteet irtoaa sieltä? mul näkyy vaan vähän harmaata siellä enää verrattuna siihen ekaan päivään ku pääsin leikkauksesta

   • Se harmaa on tod.näk. sitä peitettä juuri. Lähtee irti ihan noin vain, ja nielet ne huomaamatta :)

    Yks elämäni parhaimpia asioita on ollu nielurisaleikkaus, vaikka kipeä olin jälkikäteen :/


  • mulla leikattiin 2 viikkoa sitten ja ekat päivät oli tosiaan helppoja 4-5 päivä paheni lääkkeitä sai napsia enemmän ku sallittua! sitten 6-7 päivä oli järkyttävimmät ja lääkkeet oli jo aika vähissä korviin sattu ja kieli turvoksissa ja kurkkua kirveli kaikki mitä yritti juoda! sitte 8-10 oli taas että ei mitään 11-14 päivä noussu kuume ja kurkku kipeä kun mikäkin! huomena pitäis töihin mut eipä tässä vielä oikein voimia oo.... ja vielä on peitteitä vähän jäljellä ja suu ei oikein meinaa aueta, ja syljen mukana tullut verihyytymiä vähäsen, mutta kuuluu kai asiaan.

   paranemista muille leikatuille!

  • mulla leikattiin nielurisat 4päivää sitten ja ekanapäivänä oli pikkukieli vain turvoksissa ei muuta kaikkea voi syödä paitsi leipää ja lämmintä.. kurkku on aivan saamarin kipeä. milloin kipu lähtee? ja milloin voi syödä normaalisti?

  • Mulla leikattiin nielurisat kesällä 2009, just päivää ennen juhannusta. Lomamatka oli varattuna kahden viikon päähän ja siinä sitten jännitettiin millai risat paranee :D Mulla meni viikko ja olin jo täysin terve... Heti leikkauspäivän iltana pystyin jo nielemään vähän leipää ja jotenkin musta tuntuu, että kovien/karkeiden ruokien takia pääsin nopeesti eroon niistä peitteistä ja paraneminenkin oli tosi nopeeta! Olin kyl lukenu kaikki kauhukertomukset miten haavat on auennu peitteiden irotamisen jälkeen mutta mun tapauksessa kaikki meni hyvin.

  • Mulla on nyt neljäs päivä menossa ja pystyin jo ensimmäisenä päivänä syömään kylmää munakasta ja leivän paloja. :D Yöt on kaikista pahimpia koska kurkku ehtii kuivua kun nukkuu ja sit kun herää ni tuntuu aivan kamalalta. Viime yönä kipu säteili korviin asti ja tuntuu että pahenee vaan joka yö. Nyt tuntuu juodessa että kurkkuun olisi tehty jotai viiltoja ja vesi menisi sinne ja tuntuu ihan hirveeltä :S Jäävettä, jääpaloja ja jäätelöä olen syönyt lähes koko ajan ja tuntuu välillä että kylmä vain pahentaisi kurkkua. Verta on tullut vähän syljen mukana ainakin ensimmäisenä ja toisena päivänä. Kieli on myös kipeä ja siinä näyttäisi olevan jotain punaisia rakkuloita tai jotain. Eilen ja tänään kipu on ollut niin kovaa että lääkkeet ei ole edes riittänyt :(

   • Terve :) Mulla toinen päivä leikkauksesta ja olo on ihan ok .. Kylmää kuten jäätelöä ja jäävettä pillillä .. Lähteekö ne peitteet sylkemällä vai voiko ne vaan niellä ? Olen 14 v ja haluasin tietää että milloin voin syödä kiinteätä ruokaa ? Tekisi hirveästi mieli lihaa tai jtn.


  • Tasan viikko leikkauksest ja peitteet lähti yön aikaan :D sänky oli iha veres niiku naamaki, ku aamul heräsin :P Ärsyttävää ku toiselle puolelle jääny lerpattaa toi peite. Yök! Leikkauksest seuraava aamu oli ihan karsee, ku ei pystyny puhumaa nielemää tms ja sattu ihan perkeleesti :/ Samanlaisii oli päivät 2-4 :P 5. päivänä söin kaikkee kiinteetä kivusta huolimatta, koska teki nii mieli syyä kaikkee ja oli kauhee nälkä :D 6. päivä oli mahtava, ei kipua, ei mitään:) Ton peitteiden irtoamisen jälkeen tosiaa pystyy syömää melkeepä normaalist ::)

  • Onko täällä muita vasta leikattuja? Nyt 6. leikkauksen jälkeinen päivä, peitteet vielä tallella, ja kipujen kans pärjää välillä pitkiäkin aikoja (n. 5-6h) ilman lääkettä. Pahimpiin kipuihin otan panacod panadol yhdistelmän, välillä mennään 100mg ketorinilla.

   • Joo nyt neljäs päivä menossa..heti kun sairaalassa heräsin oli kurkku älyttömän kipeä mutta sain sitten lääkitystä ja helpotti..ekat päivät sujuivat varsin huonosti koska en tajunnut ottaa lääkettä ENNEN kipua..söin vaaleaa leipää ja jäätelöä..jugurtti tuntui inhottavalla koska koko kurkku oli sen jälkeen limainen..tämän jälkeen olen syönyt tasaisin välein lääkkeitä eikä varsinaisia kipuja ole..eilen oli kolmas päivä ja söin haaleaa jauhelihakastiketta ja muusia..hyvin upposi..ainoa paha asia on ollut kipu korvissa johon ei lääkkeet auta..tänään ensimmäistä kertaa katsoin kurkkuun ja onhan toi nyt härski näky :D valkoiset katteet eivät ole lähteneet...kysyisin että onko kukaan tervehtynyt nopeammin kun tossa kahdessa viikossa? Onko ruoka vinkkejä?


   • Riivatun risat kirjoitti:

    Joo nyt neljäs päivä menossa..heti kun sairaalassa heräsin oli kurkku älyttömän kipeä mutta sain sitten lääkitystä ja helpotti..ekat päivät sujuivat varsin huonosti koska en tajunnut ottaa lääkettä ENNEN kipua..söin vaaleaa leipää ja jäätelöä..jugurtti tuntui inhottavalla koska koko kurkku oli sen jälkeen limainen..tämän jälkeen olen syönyt tasaisin välein lääkkeitä eikä varsinaisia kipuja ole..eilen oli kolmas päivä ja söin haaleaa jauhelihakastiketta ja muusia..hyvin upposi..ainoa paha asia on ollut kipu korvissa johon ei lääkkeet auta..tänään ensimmäistä kertaa katsoin kurkkuun ja onhan toi nyt härski näky :D valkoiset katteet eivät ole lähteneet...kysyisin että onko kukaan tervehtynyt nopeammin kun tossa kahdessa viikossa? Onko ruoka vinkkejä?

    Niin ja vielä kolmas kysymys..tuleeko kaikilta jossain vaiheessa verta nielusta katteiden irtoamisen yhteydessä??


   • Riivatun risat kirjoitti:

    Niin ja vielä kolmas kysymys..tuleeko kaikilta jossain vaiheessa verta nielusta katteiden irtoamisen yhteydessä??

    Mulla huomenna 2 vkoa leikkauksesta, enkä ole nähnyt tippaakaan verta. Nyt vaan flunssa päällä ja joudun yskimään, toivottavasti ei kurkku aukee... Muuten toipuminen ollut nopeaa. 1vko 2pv söin kipulääkkeitä, sen jälkeen en ole tarvinnut. Ruisleipä alkoi mennä samoihin aikoihin kurkusta alas, jee! Mutta yks juttu vielä häiritsee: yöllä selällään nukkuessa pikkukieli tms tukkii nenään menevän reitin uloshengittäessä, eli sisään pystyy hengittää nenän kautta, mutta ulos täytyy puhaltaa suun kautta. Onko muilla tällaista vaivaa? Meneeköhän ohi ajan kanssa?


   • Boihoi kirjoitti:

    Mulla huomenna 2 vkoa leikkauksesta, enkä ole nähnyt tippaakaan verta. Nyt vaan flunssa päällä ja joudun yskimään, toivottavasti ei kurkku aukee... Muuten toipuminen ollut nopeaa. 1vko 2pv söin kipulääkkeitä, sen jälkeen en ole tarvinnut. Ruisleipä alkoi mennä samoihin aikoihin kurkusta alas, jee! Mutta yks juttu vielä häiritsee: yöllä selällään nukkuessa pikkukieli tms tukkii nenään menevän reitin uloshengittäessä, eli sisään pystyy hengittää nenän kautta, mutta ulos täytyy puhaltaa suun kautta. Onko muilla tällaista vaivaa? Meneeköhän ohi ajan kanssa?

    Heips, mulle tehtiin maanantaina nielurisaleikkaus ja huomasin saman eli sisäänhengitys onnistuu mutta uloshengitys nenän kautta ei makuuasennossa onnistu. Menikö sinulla ohi kun kurkku parantui vai olisiko pikkukieltäkin pitänyt vähän höylätä?


   • Boihoi kirjoitti:

    Mulla huomenna 2 vkoa leikkauksesta, enkä ole nähnyt tippaakaan verta. Nyt vaan flunssa päällä ja joudun yskimään, toivottavasti ei kurkku aukee... Muuten toipuminen ollut nopeaa. 1vko 2pv söin kipulääkkeitä, sen jälkeen en ole tarvinnut. Ruisleipä alkoi mennä samoihin aikoihin kurkusta alas, jee! Mutta yks juttu vielä häiritsee: yöllä selällään nukkuessa pikkukieli tms tukkii nenään menevän reitin uloshengittäessä, eli sisään pystyy hengittää nenän kautta, mutta ulos täytyy puhaltaa suun kautta. Onko muilla tällaista vaivaa? Meneeköhän ohi ajan kanssa?

    Kuulemma pikkukielen turpoaminen johtuu siitä, että leikkauksessa intubointiputki on ärsyttänyt tätä uvulaa eli kitakielekettä.


   • Panacodin kanssa ei saa ottaa muita parasetamolituotteita, kuten panadol. Etenkin, jos panacod menee jo täysannoksella. Maksatoksisuus


   • pikkukieli kirjoitti:

    Heips, mulle tehtiin maanantaina nielurisaleikkaus ja huomasin saman eli sisäänhengitys onnistuu mutta uloshengitys nenän kautta ei makuuasennossa onnistu. Menikö sinulla ohi kun kurkku parantui vai olisiko pikkukieltäkin pitänyt vähän höylätä?

    Mulla sama juttu ja pelkäsin, että jää pysyväksi, mutta viidentenä päivänä lähti avautumaan


  • mul viikko sit leikattiin kivusta ei ole ollut oikeastaan tietoakaan...kun muistaa ottaa lääkeet itellä 6 tunnin välein kello soimassa ja panagodia ja buranaa naamaan...oon syöny ihan normaalisti 3 päivästä alkaen.peitteitä vähän alkanu irtoilee ja verta siinä mukana vähän tullu..

   • Itellä menossa 4. päivä leikkauksesta. Leikkauksessa vuotanut paljon verta,koska risat niin suuret ja tulehtuneet. Yön olin sairaalassa ja hyvä niin, pitivät huolen lääkityksestä. Täällä kotona tuntuu että lääkkeet ei riitä millään, nytkin kylmäpussi niskassa/takaraivossa,jotta voin pidentää lääkkeenottoaikaa, muuten tarvitsisin yliannostuksen.
    Syömään olen pystynyt suht. hyvin. Saarioisten puurot voisilmällä tai mustikkakeiton kanssa, Saarioisten sosekeitot,apteekin nutridrink, mansikanmakuinen,letut,mehujäät ja suolaisen nälkään juustopallosipsit, koska ne sulavat suussa eli eipä ole juurikaan mitään nieltävää :)
    Kipu on ihan kamalaa ja tämä kun ei saa eikä pystykään mitään tekemään. Toivon,että on myös sen arvoista!


  • Omasta nielurisaleikkauksestani on kulunut nyt 10 päivää. Leikkaus meni hyvin (ilman suurempia vuotoja), en kuumeillut, enkä ole vuotanut leikkauksen jälkeen ja kurkku ja olo ovat ylipäätään olleet ihan siedettävät. Haluankin siksi jakaa omat kokemukseni ja pari vinkkiä, niille jotka mahdollisesti hakevat netistä kohtalontovereiden kokemuksia ennen omaa leikkaustaan, kuten itsekin tein. Tähän mennessä erittäin toimiviksi todetut vinkit (pääosin kirjoitukseni lopussa) kuulin alun perin ihanalta työkaveriltani, jonka leikkauksen jälkeinen aika sujui myös hyvin.

   Oman leikkaukseni aamuna sain sairaalassa ensin Panadolin, joka ehtikin vaikuttaa parisen tuntia ennen kuin sain marssia leikkauspöydälle. Leikkauksen aikana sain (kuulemma) suoraan suoneen Ketorinia ja leikkauksen jälkeen heräämössä kielen alle nestemäistä kipulääkettä, joka auttoikin nopeasti pieneen kipuiluuni.

   Osastolla sain mehujäätelön, jogurtin ja Panacodia poreena jääpalan kanssa. Panacod ei kirvellyt, eikä maistunut erityisen pahalle (kuten olin kuullut moitittavan), mutta minua alkoi oksettaa ja päässäni pyöriä – olo siis oli kuin pahinpana krapula-aamuna. Hoitaja sanoi, että leikkauksen jälkeen saattaa tulla puklu, sillä leikkauksen aikana nieluun on kuitenkin valunut verta jonkin verran. Pahoinvointi meni kuitenkin onneksi ohi (ajatus oksentamisesta tuoreet haavat suussa hirvitti), mutta vasta kun sain kädessä edelleen törröttävään kanyyliin pahoinvointilääkettä.

   Kotona alkoikin sitten säännöllinen lääkitys. Koin toimivaksi tehdä listan kellonaikoineen päivän aikana nautittavista lääkkeistä ja todella noudattaa sitä. Kelloni soi tähän tahtiin: 8 Keto, 10 Pana*, 14 Keto, 16 Pana, 18 Somac (suojaamaan herkkää vatsaani), 20 Keto, 22 Pana, 3-4 aikoihin yöllä Pana. Eipä muuten ole päässyt kivut pahemmin yllättämään! *Minulle lääkäri oli kirjoittanut Panacod poreen -reseptin, mutta sen aiheuttaman huonon olon vuoksi marssin apteekkiin hakemaan 1 g Panadol Fortea, joka isosta koostaan huolimatta liukui yllättävän hyvin kurkusta alas veden kera.

   Kiinteän ruuan syöminen nopeasti leikkauksen jälkeen saa varmasti haavat vuotamaan tai vähintään kurkun erittäin araksi. Itse söin 1. kiinteän ruokani vasta viikon kuluttua leikkauksesta. Sitä ennen söin mm. vauvanruokaa (hedelmäsoseita, mustikkakiisseliä, Sinlac-puuroa), Nutriletteja ja itsetehtyä kasvissosekeittoa. Ajattelin voivani jättää kahvin pois hyvän lääkityksen vuoksi, mutta kuinka ollakaan, ymmärsin vasta 4. päivänä leikkauksesta, että leikkauksen jälkeiset päänsärkyni johtuivat yksinomaan kahvittomuudesta. Olenkin keitellyt siitä lähtien aamukahvit, antanut juoman jäähtyä oman aikansa ja nautiskellut tyytyväisenä.

   Yksi oleellinen seikka tasaiselle paranemiselleni ja sille, etten ole vuotanut kertaakaan leikkauksen jälkeen on varmasti kylmän veden runsas nauttiminen lähes koko ajan sekä (kostuttavien ja rauhoittavien) jääpalojen imeskely aina tarvittaessa. Syödessäkin (oli kyse vauvanruuasta taikka kiinteästä) lähes jokaisen nielaisun jälkeen on tehnyt mieli hörpätä vettä. Limakalvolla olevat haavat vaativat siis kostuketta. Liikuskelinkin ainakin ensimmäisenä viikkona kotosalla (lähinnä sängyn ja sohvan välillä) ison vesituopin kanssa, jossa kellui pari jääpalaa ja pilli. Jääpaloja olen tähän mennessä tehtaillut pakastimeen melkein tusinan pussillista.

   Ottakaahan siis leikkauksenne jälkeen rauhassa. Varatkaa kotiin hyvää lukemista ja TV:stä katseltavaa ja käykää välillä kävelyttämässä vesipulloa ulkosalla, jotta saatte mahdollisimman mukavan sairausloman. Kipu pysyy aisoissa ja lääkitys toimii parhaiten pillereitä ja jääkaappikylmää juotavaa säännöllisesti nauttiessa. Ja vaikka ruokahalu tai makuaisti tuntuisikin pysyvän poissa, kannattaa pyrkiä syömään säännöllisesti, niin jaksaa.

   Tsemppiä itse kullekin leikkaukseen ja siitä paranemiseen!

  • Minulla menossa 4. pv leikkauksen jälkeen. Peitteet vielä paikallaan uskoakseni.
   Leikkaus sujui hyvin, mutta kivut olivat kovat jo heräämössä, joten jouduin jäämään yöksi tarkkailuun valvontaosastolle. Sain ainakin kahdesti oxycontiinia kipuihin muiden lääkkeiden lisäksi, joka on siis morfiiniin rinnastettavaa lääkettä.

   Aamulla heittivät sitten pihalle sairaalasta, vaikka itsellä olo oli kyllä edelleen sellainen, että tippa olisi kelvannut. Kotiin päästyäni muutamassa tunnissa alkoivat kivut pahentua taas ja pahoinvointi lisääntyä. Olen hirveän herkästi pahoinvoivaa sorttia, josta varoittelin jo sairaalassa hoitajia. En silti saanut kuin yhden pahoinvointipillerin mukaan.

   Eilinen 3.pv ja tänään 4.pv kivut ovat olleet välillä ihan sietämättömät. Puhuminen ei suju lähes ollenkaan, nieleminen sattuu ihan pirusti ja siksi pidänkin sylkykuppia melkein koko ajan vierellä. Kuolaa tuntuu erittyvän reippaasti. Kipu säteilee pahimmillaan korviin, jolloin tuntuu, että tärykalvot halkeaa.

   Syön säännöllisesti vahvoja kipulääkkeitä, öisin Tramalia ketorinia ja päivisin Panacod ketorin -yhdistelmää. Tramal auttaa kyllä nukkumaan hyvin, muttei kestoltaan tunnu olevan yksinään kovin pitkätehoinen. N. 6 tunnin välein otan joko 2xPanacod tai 1x Tramal ja 6-8 h välein Ketorinin, kivun mukaan. Tänään on joutunut ottamaan jo kaksi ketorinia 8 tunnin sisällä kipujen takia. Lisäksi sain eilen pahoinvointilääkkeet näiden vahvojen lääkkeiden rinnalle.

   Sairaalasta päästyä kahdessa päivässä on tippunut melkein 3 kg painoa, eli aika kuivuneessa tilassa varmaan ollaan. Mehuja koitan juoda ja jotain pientä syödä, mutta pahoinvointi ja katteiden maku ällöttää niin paljon, ettei ruoka oikein tahdo maistua. Keskimäärin syön 3 x jogurtti/vanukas/tms. päivässä mehua, enempää ei mene alas.

   Verta ei kuitenkaan ole tullut kertaakaan, ei tippaakaan, ainakaan vielä. Jännityksellä odotan kipuja peitteiden irtoamisesta johtuen, toivottavasti ei tule mitään kohtuutonta vuotoa silloinkaan.

   Nukuttua tulee päivässä varmaan about 16-18 tuntia, eli hereillä ei paljoa olla näillä lääkkeillä. Koko ajan aika turta ja väsynyt olo, mutta päivät menee onneksi nopeasti, aka nopeammin terve!

   Vaikka kivut on tosiaan ollut vaihtelevasti kovat, on silti ihan toiveikas olo, että tästä selvitään hyvin ja kunhan ei venytä lääkkeidenottoväliä liian pitkäksi, on olo ihan siedettävä pääasiassa. Esimerkiksi juuri nyt ketorin tramal yhdistelmän jälkeen, kun kummatkin vaikuttavat paraikaa, ei kurkkukipu ole paljoa perus flunssakurkkukipua pahempi.

   Suolaista tekisi pirusti mieli..

   • Otti silmääni "jensbaliinin" kovat kivut. Huomasin, kuinka harvoin olit lääkkeitäsi ottanut. Tuollaiset leikkauksen jälkeen kannattaa ottaa lääkkeet ENNEN kuin kipu alkaa. Jos kipu pääsee päälle, se ei lähde enää, vaikka kuinka koittaisi nakella nappia naamaan. Itselläni toimi siis tämän tahti:
    - klo 8 Keto
    - klo 10 Panacod/-dol
    - klo 14 Keto
    - klo 16 Pana
    - klo 18 Somac (suojaamaan herkkää vatsaani)
    - klo 20 Keto
    - klo 22 Pana
    - klo 3-4 aikoihin yöllä Pana.

    Kuuden - kahdeksan tunnin välein otettu lääke ei pure enää koviin kipuihin. Lääkitse itseäsi ainakin ensimmäisen viikon ajan säännöllisesti.


  • Minulla menossa 5.pvä nielurisaleikkauksen jälkeen. Olen 31-vuotias nainen, ja päädyin leikkaukseen proppujen, haisevan hengityksen ja kurkussa tuntuneen palantunteen vuoksi kärsittyäni kaksi vuotta.

   Leikkaus sujui hyvin, ja kipu heräämössä oli huomattavasti pienempi kuin olin kuvitellut. Kurkku tuntui lähinnä kuivalta, ja puhuminen oli vähän hankalaa. Iltapäivällä pääsin kotiin, ja sen jälkeen kurkkukipu hieman paheni, mutta oli ihan siedettävää.

   Kipu on pysynyt tähän mennessä kohtuu hyvin aioissa, kun on ottanut lääkkeet säännöllisesti. Olen syönyt 3 kertaa päivässä Voltarenia, ja 1-2 kertaa olen juonut Panacod poreen. Lisäksi iltaisin olen ottanut yhden sairaalasta saaman Oxycontinin, mutta nyt kokeilen ilman sitä. Lisäksi minulla on viikon antibioottikuuri. Pahoinvointia ei ole koko aikana ollut, vatsa vaan hieman jumittunut lääkkeistä.

   Syöminen on onnistunut kohtuu hyvin, mutta olen pysytellyt pehmeissä ruoissa eli syönyt sosekeittoa, jogurttia, jäätelöä jne. Jääpalavesi varsinkin ekoina päivinä oli hyvä vinkki. Ja ajattelin kyllä näissä ruoissa pysytelläkin, kunnes peitteet lähtevät irtoamaan, jottei tule turhaa verenvuotoriskiä.

   Tsemppiä vaan kaikille, jotka ovat leikkaukseen menossa tai siitä toipumassa. Ainakin tähänastisen kokomuksen perusteella operaatio kannatti, eikä kannata turhaan pelätä etukäteen. Toki kokemus on ilmeisen yksilöllinen kaikilla. Enää jänskättää se peitteiden irtoaminen, jota ei siis nyt vielä viidentenä päivänä ole alkanut tapahtua.

   • Täällä kohtalon toveri 31v nainen. Toivon että jatkuvat kurkkukivut jäävät taakse kun leikkauksesta on toivuttu. Nyt 3vrk leikkauksesta. Peitteiden irtoaminen pelottaa.. Vesi, mehujää, jäätelö, mansikka kiisseli ja proteiini juoma ovat särkylääkkeiden lisäksi menneet alas. En voi kuvitellakaan syöväni mitään kiinteää saati karkeaa.


  • Minulla on leikkauksesta mennyt nyt tasan viikko. Pahin oli viides päivä. Silloin kipu oli välillä niin sietämätöntä, että luulin pyörtyväni. Tänään katsoin ekan kerran kurkkuun ja näky on kamala. Risojen paikalla on isot kuopat ja pikkukieli on turvonnut valtavaksi ja on aivan toispuoleinen. Mutta tänään kipua on ollut taas huomattavasti vähemmän
   Verenvuotoa ei ole ollut tippaakaan.
   Minua todella yllätti se miten kipeä kieli ja ikenet ovat olleeet. En vieläkään saa suuta kunnolla auki! Lisäksi puheeni on erittäin epäselvää! Puhuminen myös sattuu kurkkuun! Mitenköhän pitkään joudun olemaan ns.mykkänä?
   Todella toivon että kipu ei enää pahene uudestaan.

  • Heip olen 22v mies kuopiosta, ajauduin yllättäen nielurisaleikkaukseen, kurkkuuni tuli paise 2viikkoa takaperin jolloin menin päivystykseen ja siitä seuraavana päivänä lääkärin vastaanotolle joka puhkaisi paiseen joka koski helkkaristi, ja tuumasi että nielurisaleikkaukseen sinut passitetaan ku on aika massiiviset nielurisat :P noh meni 4päivää ku soitto tuli perjantai aamuna hoitajalta että maanantaina 6:30 leikkaukseen. Olin aika yllättynyt asiasta, enkä kerennyt oikeastaan jännitellä koska viikonloppu oltiin tyttöystävän kanssa mökkeilemössö :) sunnuntaina sitten tulin ja lueskelin vähän näitä foorumeita ennen leikkausta (mm vuodoista ja sen tyrehdyttemisestä). Noh sitten oli leikkaus aamu 25.8.2014 normaalisti menin sairaalaan antoivat esilääkityksen 6:45 joka ei oikeastaan tuntunut missään. 7:30 meno leikkaus-saliin jossa laittoivat kaikkia härpäkkeitä minuun näin muunmuassa oman pulssini joka oli 75-95 välillä :p sittenpä lääkäri laitto esilääkettä tai jotain josta tuli rento-olo jonka jälkeen tuli kylmän tunne suoneen ja simahin. Sitten heräsin n. 1h20min myöhemmin heräämöstä hieman sekaisena/tokkuraisena, kivut eivät olleet kovin hirveät, puhumaan ei kuitenkaan pystynyt. Jäätelön söin osastolla ja nukuin 4h jonka jälkeen kotiin taksilla. Kivut ovat olleet samaa luokkaa tähän päivään asti (torstai 28.8.2014) kurkku tuntuu hiukan erillaiselta ihankuin olisi haavoja tullut. Vettä olen juonut koko ajan. Syömään en ole pystynyt muuta kuin jäätelöä n.10päivässä, sekä jotain kanakeittoja kylmänä päivässä 1-2. Eilen sitten sattui vielä vahinko kun haava aukesi. Verta rupesi tulemaan ihan älyttömästi yhen äkin (johtui kun ponnistelin vähän liikaa tietyn asian takia) paniikki valtasi tyttöystäväni, tokaisin vain hänelle et älä panikoi vaan tuo jäätelö ja jääpussi ja jos ei tyrehdy nii soita ambulanssi. Se tyrehtyi n1minuutissa, enkä onnekseni kerennyt niellä verta ja olin lukenut näiltä palstoilta kuinka pitää toimia :) nytpä en ole sitten uskaltanut ponnistella mitään maannut vaan :) että tämmöistä katsotaan mikä olo on jatkossa.

   • Ja tosiaan lääkettä menee n. 5tunnin välein 2xpanacod ja 800mg burana. 6tunnin välein pitäs ottaa mutta kivut yltyy niin koviksi että pakko ottaa aiemmin, joskus yöllä jopa joutunut ottamaan 4h välein. Ja hyvin olen pärjännyt nimenomaan varmaan sen takia kun koko ajan juon jäävettä jos en nuku. Ja kakka ei ole irronnut sunnuntain jälkeen, pitäisiköhän asiasta huolestua? Tosin en ole syönytkään mitään muutakun muutaman keiton ja jäätelöä.


  • Hei taas nyt hauska lukea eilistä kirjoitustani, nimittäin tuon viestin jälkeen alkoi hyvin pian tuskaisin aika. Kurkku todella kipeä, varsinkin kun nukkuu ja sit herää, äkkiä väkisin jäätelöö ja jäävettä turpaan joka koskee sairaasti mutta rauhoittaa kuitenkin jonkun ajan päästä. Kurkusta joutuu välillä sylkemään jotain verihyytymiä (olisikohan tämä sitä kipua kun peitteet lähtee?). Lääkettä mennyt tänään 00.00 2xpanaxod&900mg burana, 03:00 sama annos, 07:30 sama annos ja 11:00 annos eli saatanalliset kivut ollu. Ainoo plussa et tänää tuli kakka :D niinkuin huomaa 3tuntia pitää kivut vaan poissa. Nyt yritän kärsiä edes sen 5tuntia seuraavaan lääkkeenottoon, vaikka väkisin. Ja jos tämä on sitä peitteidenirtoilukipua niin kyllä tämä menee, mutta jos ei ja kipu vielä kovenee en tiiä sit miten tämmän kestää. Nooh sisulla mennään!!!:)

  • Ja taas kirjoittelen tänne nyt on reilu 5vuorokautta leikkauksesta, viime yö oli tuskainen niinkuin toissayökin, lääkettä otin taas 3kertaa yön aikana, valvoin 3 x 1tunnin et kivut laskee jäätelöö syömällä ja lääke vaikuttaa. Aamulla menin syljeskelemän pönttöön tuli pieniä verihyytymiä ja yksi isompi! Se vissiin merkkaa et peitteet ovat lähtemässä !:) ja olin juuri yli 6tuntia ilman lääkettä, mutta otinpahan kuitenkin lääkkeen jos vaikka sais syötyä jotain :) siis ja noin pitkää aikaa en oo ollu kertaakaan!:)) Noh ei vielä innostuta mut jotenki musta tuntuu et nyt alettas olla siin käännekohdassa kipuilussa, kirjoitellaanpa taas huomenna fiiliksiä ja tuntemuksia!:)

  • Noniin elikkäs sunnuntai-ilta menossa, olo on todellakin kohentunut!:) viime yö oli yhtä tuskaa niinkuin aikaisemmatkin yöt, tosin kivut eivät olleet niin pahat ja lääkettä ei tarvinnut ottaa kuin 00:00 ja 06:00 pari kertaa heräilyä siis yöllä vai olikohan kolme. Aamulla tuntui kurkku vielä aika kipeälle, mutta tämän ppäivän aikana jotain kummallista on tapahtunut kun ei ole kurkku kovin kipeä o.O tyttöystävä kattoi kurkkuun ja sano et turvotus on sieltä laskenu kokonaan ja pienet valkeat kohdat enää molemmilla puolilla, eli peitteet on melkein irronnut!:))) voi tätä onnen päivää :) tänään ei ole mennyt yhtään jäätelöä, johtuu tosin uudesta ongelmasta kieleen on tullut valkoisia pisteitä 2 isomaa kielen alle ja 2 pientä kielen päälle x) kaikki kylmä tuntuu hirveelle jos ottaa. En tiiä mitä ne on, oisko aftoja. No nytku miettii nii onneks ne tuli just ku muute oon parantumassa, muutehhan kuolisin kokonaa jos en kylmää vois ollenkaa ottaa xD tänään syöny pelkkää keittoo kuitenkin, sen päätin että en ainakaan viikkoon syö muutakun keittoa ja tämä päätös pitää, en ota jälkivuotoriskejä ollenkaan! :) niin ja paino tippunu 94,5---> 88Kiloon, treenailen aktiivisesti nii lihastahan on palanu tossa ajassa jo hirveesti (rintalihakset lähteny ainaki xD) mahasta ei sitten varmasti lähtenyt yhtään... ja vielä ensi viikko, paino tuskin enää putoaa kun syömään varmaan pystyn taas kohta :) toivotaan ettei takapakkia tule enää.. Kirjoitan vielä viimeisen viestin tänne jossain vaiheessa jos uistan :)

   • Noniin nyt on tiistai päivä, olo on todella hyvä! Siis nielussa muualla se ei olekkaan! Nyt ruvennut syömään maha on ihan helvetin kipee ja löysänä, ihan sairas hikka joka ei lopu ja tuntuu jo mahakipuna, selkäkivut valtavat sekä suussa n.10aftaa. Olenkohan nyt ansainnu tähän leikkauksen päälle vielä tämän.. aftat on vitun kipeitä! Voih sentään


   • kuopionmiesedelleen kirjoitti:

    Noniin nyt on tiistai päivä, olo on todella hyvä! Siis nielussa muualla se ei olekkaan! Nyt ruvennut syömään maha on ihan helvetin kipee ja löysänä, ihan sairas hikka joka ei lopu ja tuntuu jo mahakipuna, selkäkivut valtavat sekä suussa n.10aftaa. Olenkohan nyt ansainnu tähän leikkauksen päälle vielä tämän.. aftat on vitun kipeitä! Voih sentään

    Kiva kun oot kirjotellut näinkin vanhaan ketjuun vielä. Oon 22v nainen ja olin eilen 29.9.14 nielurisaleikkauksessa. Eilinen päivä leikkauksen jälkeen meni hyvin, ei oikeestaan kipuja, olin vaan tosi väsynyt. Nyt on ensimmäinen aamu menossa ja kipua tuntuu nieltäessä oikeestaan. Hyvin pystyy juomaan mehua ja vettä. Todella väsynyt olo, onneks saa nukkua vaikka koko päivän! Vähän mietityttää ne kivut jotka tulee kun peitteet irtoilee, kun muuten tää tuntuu niin helpolta. Tekis mieli jo syödä tavallista ruokaa, koska ei ole kipuja, mut empä viitti kun voi kurkusta haavat sitten aueta :(


  • Olisiko täällä kohtalotovereota ? Ketju on aika vanha, mutta huutelenpa kuitenkin! Itse olin toissapäivänä 14.10.2015 nielurisaleikkauksessa, leikkaus oli mennyt hyvin. Sairaalassa ei juurikaan ollut kipuja, mutta pahaolo tuli panacodia ottaessa ja sinne oksensinkin. Nyt on toinen päivä leikkauksen jälkeen menossa, kipuja ei juurikaan ole, mutta pahoinvointia senkin edestä. Joka päivä olen oksentanut. Peitteitä on jo vähän alkanut irtoamaan, mutta verta ei ole vuotanut. Syön jugurttia, rahkaa, mehujäätä, jäätelöä, perunasoselaatikkoa ja ruissipsejä olen imeskellyt :D Lääkkeinä otan panadolia, buranaa sekä vimovoa, ja myös pahoinvointilääkettä. Tuleekohan kipua vielä lisää vai selviänkö näin "vähällä"?

  • Itellä kaks viikkoa leikkauksesta. Ensimmäiset 3 päivää meni hyvin, ei juuri kipuja. Päivät 4-8 oli itsellä pahimmat ja lääkkeitä kului maximi annostus. 7 päivänä leikkauksesta ambulanssilla sairaalaan, kun jälkivuoto ei ottanut loppuakseen. Sairaalassa meni pari tuntia, kun lääkäri poltti vuotokohdan uudestaan. Tämän jälkeen kaikki mennyt hyvin. Pientä kipuilua korvissa ollut, mutta siitäkin selvitty jääpussilla niskassa. Peitteitä on vielä vähän näkyvissä, mutta suurin osa lähtenyt. Nyt muutamana päivänä tullut syljen mukana vähän verta, mutta mehujäällä ja jääpussilla niistä selvitty. Kaiken kaikkiaan rankka kokemus, joka ainakaan itsellä ei ainakaan vielä näin 2 viikkon jälkeenkään ole täysin ohi.. Tsemppiä!!

  • 6. pv leikkauksesta, kivuliain päivä tähän asti ! Ensimmäiset päivät oli iha jees sai jäätelöö alas ja mehuja ja mansikkakeittoa ja kaikki vaikutti silloi iha ok et paranee pikkuhiljaa kunnes innostuin syömään pehmeetä leipää liian aikaisin-> Repäs peitteen. Siitä alko sitten ihan järkyttävän kivut mutta verta ei näkynyt. Kipu alkoi vaa säteilemään korviin tosi pahasti. Viime yönä heräsin tosi kovaan kipuun ja huomasin tyynyllä pienen veri läntin ja suu oli vähän veressä mutta ei vuotanut enään mikään aamulla. Syljeskelin vaan koko päivän hyytyneitä veriklönttejä kunnes innostuin katsoa kurkkuun ja siellä oli selkeesti lähtenyt irtoomaan peitteet ja reunassa oli iso pala hyytynyttä verta.. siitä alko sitten hirvee paniikki joka oli ihan turhaa ku soitettiin lääkärille ja se sano et kaikki on ok." Huolestua pitää vaan silloi jos verta valuu kunnolla." Nyt pitää vaan olla varovainen että ei syö mitään kiinteetä hirveesti. En oo kyl viellä sen puhelun jälkeen uskaltanut syödä lääkettä koska pelottaa että se repäsee kunnolla :I Korviin kyllä sattuu TOSI paljon ja muutenkin vesi menee just ja just alas mut toivotaan parasta :)
   Ja voimia kaikille kenellä tää on viel edessä!!

  • Minulla leikkauksesta nyt 4päivää mennyt ja olo ollut parempi kun kuvittelin. Leikkauksen jälken oksensin sairaalassa, muuten pahoinvointi pysynyt kurissa. Syön 4h välein vuorotellen buranaa ja panadolia, yölläkin on herätykset. 6h välein saan ottaa 40 tippaa tramal-liuosta, en ole joutunut vielä ottamaan täyttä annosta tätä. Yöksi olen ottanut Oxycont tabletin ja näiden avulla kivut eivät ole olleet kamalia. Vauvan velliä, jugurttia ja jäätelöä olen pystynyt syömään. Mehujäät ja piltit kirvelee. Toivottavasti jatkuisi loppuaikakin ilman suuria kipuja!

  • Hellurei!
   Mulla on tosiaan 8.päivä leikkauksesta ja kaikki mennyt hyvin tähän asti ainakin.
   Ekat 5 päivää eivät olleet vielä kivun kanssa pahoja mutta tosiaan nyt menossa todella kipeä vaihe, jäätelöt ja kaikki makeat keitot ja soseet sattuvat älyttömästi, suolaisten kanssa ei oletätä ongelmaa.
   Eniten nyt mietityttää että miksi naamani menee välillä tunnottomaksi ja yleensä 10min buranan ottamisen jälkeen?
   Alussa ei ollut tällaista mutta tosiaan nyt ilmennyt sellaista parin päivän sisällä.
   Osa peitteistä on jo lähtenyt ja aika turvoksissa nyt nielu niin ettei suu aukea kauhean hyvin.

  • Nainen 28v. Mulla leikkauksesta aikaa nyt 8vrk. Ekat kaks päivää olivat tosi helppoja, mut 3. päivänä alkoivat kivut. Öisin oon nukkunut max 3h kerrallaan, ei tunnu oikeen burana panacod yhdistelmänä ees maksimiannoksena otettuna riittävän noihin kipuihin. Lisäksi mulla on tullut reipasta jälkivuotoa 5. ja 6. päivänä, vuodon takia kävin lääkärissäkin mutta eivät polttaneet (vielä) uudestaan. 6. ja 7. päivän aikana en pystynyt syömään mitään kivun takia, jäävesi ja maito olivat ainoat mitä kurkku sieti. Tänään oon pystynyt juomaan pakastemarjoista ja maidosta sauvasekottimella tehtyä pirtelöä, ei tulis mieleenkään edes yrittää syödä leipää tai mitään kovempaa. Kaikki suolainen, mausteinen ja makea kirvelevät kurkussa ihan älyttömästi.

   5. päivänä lääkäri hiukan poisti multa peitteitä kun epäili niiden ärsyttävän kurkkua(mulla oli siis epätavallisen paljon peitteitä). 6. päivänä verenvuodon mukana irtosi myös isoja riekaleita, mutta kyllä niitä siellä edelleen on ja runsaasti. Saa nähdä koska loput irtoavat.
   Kuolaa tuntuu erittyvän tosi paljon enemmän kuin yleensä ja se on pakko sylkeä pois, kaiken lämpimän nieleminen sattuu älyttömästi. Peitteiden ja kuolan ällöttävään makuun keksin käyttää bafucineja, jotka hiukan myös puuduttavat suuta ja helpottavat oloa sitä kautta.

  • Tervehdys!

   Mielenkiintoinen operaatio kerrassaan jo senkin takia, että jokaisen toipilaan tarina on niin erilainen. Siispä yksi kala mereen lisää.

   Olen 35-vuotias hyväkuntoinen mies. Tonsillektomiaan hakeuduin, koska kurkkuni oli niin ahdas. Hengittäminen oli ajoittain vaikeaa ja nieleminen. Angiinoita toki ollut muutamia elämän aikana, mutta niiden takia en varsinaisesti leikkaukseen mennyt.

   Nyt on menossa kuudes leikkauksen jälkeinen päivä. Ilmeisesti oon tästä porukasta kaikkein vahviten lääkitty. Syön suurta annosta tulehduskipulääkkeitä, panacodia ja lisäksi kahta eri vahvaa opiaattia (tramal ja targeniq). Vatsaa suojaan somacilla. Lääkityksestä huolimatta kivut ovat pahimmillaan olleet liki sietämättömät. Toisaalta opiaatit ovat sekoittaneet päätä ja helpottaneet kivun kestämistä. Leikkauksesta päivään viisi asti kivun maksimitaso paheni, mutta toisaalta kivuttomiakin hetkiä oli enemmän. Ilmeisesti targeniqin sivuvaikutuksena oli ensimmäisinä päivinä liki totaalinen virtsaumpi. Jouduin opetteleman katedroinnin salat. Onneksi ei ollut niin paha, kuin yleisesti sitä pelätään.

   Ensimmäisinä päivinä uvula eli siis se pikkukieli, joka roikkuu suun yläosassa oli pahasti turvoksissa ja siihen meinasin tukehtua etenkin nukkuessa. Kuten joku kertoikin, nenän kautta uloshengittäessä uvula tukki ilmatien. Kirurgille soittaessa kuulin, että uvula turpoaa sen takia, että leikkauksessa intubointiputki ärsyttää ja litistelee sitä. Palautuu kuulemma ennalleen.

   Tänään olen alkanut vähentää lääkkeitä ja söin yhtä pientä karjalanpiirakkaa puoli tuntia. Tähän asti pelkillä liemillä. Vielä, kun saisi vatsan toimimaan, niin valoa näkyisi tunnelin päässä jo reilusti. Peitteiden irtoamista jännitän tokikin.

   Mun toipumista kotioloissa on helpottanut aivan valtavasti oma rakas, joka työskentelee leikkaussalihoitajana ja jolta on voinut kysellä ja joka on osannut vastata ja varmistaa, että lääkitys on järkevä. Aikamoista luksusta. Siitä hänelle iso kiitos.

  • Mies 59v. Kolme viikkoa leikkauksesta. Makuaisti vielä kateissa, jos juo vahingossa isomman kulauksen nestettä, niin tulee vasemmasta sieraimesta ulos, ruokailu edelleen vaivalloista.Painosta lähti 5 kg ( 193 cm 88kg>83). Energiataso siis aika alhaalla. Kivut olivat kokonaisvaltaiset, ei siis pelkästään leikkausalueella. Vaikeuttaako ikä toipumista, en tiedä. Leikkausen syy oli toistuvat paiseet. Tänään ensimmäinen olut, joten kyllä se siitä.

  • Hei. Olen 14v tyttö. Itselläni on neljäs päivä menossa nielurisaleikkauksesta. Leikkaus tehtiin sen takia, että minulla oli ollut jatkuvaa kurkkukipua melkein vuoden ajan. Viruksiakin oli ollut muutamien kuukausien välein. Liikunta on jäänyt kurkkukipujen takia vähiin, mikä on ollut vähän masentavaa.
   Oireita mitä minulla on ollut nyt leikkauksen jälkeen (epämääräisessä järjestyksessä): korvat soi ja ovat kipeät, oksettaa vähän, heikotusta, huimausta, väsyttää, on nälkä, päänsärkyä, nielukipua, kuumetta (eilen oli jopa 39 astetta), pahoinvointia, hampaiden kalisemista, yläselän sekä koko kaulan alueen kipua.
   Lääkkeinä olen syönyt Panadolia ja Buranaa ( ekoina päivinä jotain lääkärin määräämää vahvempaa kipulääkettä). Tänään on nielu maistunut erityisen pahalta ja ollut todella kipeä. Syynä on varmaankin se, että ensimmäisiä peitteitä on alkanut irtoamaan nielusta liman kera. Aamulla huomasin syljessäni jotain punaista, ja kun kurkkasin taskulampulla kurkkuun vasemmanpuoleisessa peitteessä oli jonkun verran verta. Otin jääpalan ja se tyrehtyi, ei tullut onneksi mitään verenvuotokauhutarinaa :D
   Jääpaloja olen muutenkin imeskellyt ja ruoka mitä olen syönyt on ollut pääosin pehmeää ja huoneenlämpöistä tai kylmää. Tänään tosin syöminen on ollut tavallista kivuliampaa. Voin vaan sanoa että tää nielurisaleikkauksesta toipuminen on kyllä yksi helvetti, onneks sitä ollaan jo puolessa välissä. Samaistun monen ihmisen kertomukseen, ja täältä keskustelupalstalta tulinkin hakemaan vähän vertaistuksa. Kuulemma sitä vanhempana tää leikkaus tehdään, sitä kivuliampi toipuminen yleensä on. Oon ite juuri lapsen ja aikuisen välissä.
   (Vinkki: Kannattaa kurlata nielussa kylmää vettä peitteiden irtoamisen aikaan. Se poistaa nielusta limaa sekä irtoavaa peitettä. Itse olen kurlannut ja on tehnyt nielusta raikkaamman oloisen.)
   Tsemppiä kaikille tästä toipuville!

  • Täällä eletään ensimmäistä päivää leikkauksen jälkeen.
   Toimenpide jännitti ihan kamalasti ja sainkin heti sairaalaan mennessäni puolikkaan rauhoittavan pienen vesimäärän kanssa :) lääkkeestä tuli lämpöiset hassu olo, vähän ehkä hikoiluttava? hoitajat ja lääkärit kävivät kanssani toimenpiteen läpi ja sekin osaltaan rauhoitti mieltäni kun tiesin vähän etukäteen tulevista tuntemuksista.
   Saliin siirryin kävellen ja pääsin leikkauspöydälle makaamaan. Mittarit ja anturit asetettiin niille kuuluville paikoille ja anestesialääkäri asetteli kanyylin käteeni, josta tippui alkuun perus keittosuolaliosta. Hetken päästä sain kipulääkettä, joka hieman "huippasi" eli tuntui kuin raajat olisivat veltostuneet ja näkökentän reunat sumentuneet. Sen jälkeen sain puuduteainetta ja heti sen perään nukutusaineen (jonka olisi kuulemma pitänyt kirvellä, minulla ei yhtään). Viimeinen asia jonka muistan on halogeenilamppu ja anestesialääkärin sanovan "kauniita unia." :)
   Ajantaju katosi ja samassa sekunnissa heräsinkin jo heräämössä. Minut oli aseteltu kyljelleni ja hoitaja hellävaroen kyseli, että olenko hereillä. Kipuja ei ollut lainkaan. Koin oloni täysin normaaliksi (jos pientä hölmöä höpötystä ei lasketa, heh). Tovin oltuani kuitenkin päädyin pyytämään jotain kipulääkettä, kun kurkku tuntui hieman aralta. Sain fentanyyliä ja siitä tulikin mukava olo, joten nukuin vielä hetken. Kotiväelle laitoin jossain välissä kuulumisia :) jäätelöä ja jääpaloja tuli mutusteltua jo heräämössä, olo erinomainen koko sen ajan. Omahoitaja oli suurinpiirtein äitini ikäinen ja erittäin mukava nainen. Olen kaikin puolin kiitollinen saamastani avusta ja hoivasta, koko sairaalassaoloajan minulla oli turvallinen olo :)
   Kotiudun samana päivänä iltapäivällä, mukanani lääkkeitä tähän päivään asti. Yöni nukuin osissa, kurkku tuntui kuivuvan herkästi ja sen vuoksi hörpinkin vettä aina havahduttuani. Yötä vasten otin yhden panacodin ja 500mg panadolia, kolmen aikaan yöllä buranaa 600mg. Missään vaiheessa en ole kokenut kipua. :)
   Tähän asti siis kaikki hyvin. Juustonaksuja olen varovasti imeskellyt ja juonut paljon vettä ja jääpaloja rouskutellut. Mehujäätä on myös kulunut.
   Mainitsen vielä loppuun perustietojani, eli olen 24-vuotias nainen ja minulla on ollut nielurisoista vaivaa jo 10-vuotiaasta. Lapsena niitä ei leikattu (en sairastanut tarpeeksi montaa angiinaa lyhyeen aikaan..), mutta kurkkuvaivaa on ollut hyvinkin paljon muilta osin. Kurkkuni kipeytyi aina syksyisin ja paranin kesäksi, virusperäisiä tulehduksia. Raskausaikana hengittäminen kävi raskaammaksi ja aloin kuorsaamaan. Lisäksi VALTAVIA proppuja, joita ei saanut enää kunnolla autettua edes ulos ja henkeni haisi aina pahalta. Mainittakoon, että eilen kotiuduttuani kysyin mieheltäni, että haiseeko henkeni nyt pahalle niin kuulemma ei, kamala proppulöyhkä on siis poissa, jee! :D
   Tsemppiä muillekin leikkaukseen menijöille ja mukavaa toipilasaikaa!
   Minäpä informoin omasta voinnista vielä myöhemmin jos muistan :)

  • Moikka! Päädyin tänne lukemaan muiden kuulumisia ja kokemuksia. Itseltä leikattiin risat 9.3 eli nyt on kuudes leikkauksen jälkeinen päivä alkamassa... Pyysin itse päästä leikkaukseen, koska pari vuotta sitten sairastamani pusutaudin jäljiltä (joka muuten oli 4 viikkoa täyttä helvettiä) risat olivat turvonneet ja proppuiset. Ja ilmeisesti täynnä mätää, koska niin lukee toimenpidekuvauspaperissani :-), eli hyvä, että leikattiin!

   Itse toimenpiteestä en jaksa kirjoittaa, se sujui suurinpiirtein samalla kaavalla kuin muillakin. Kipu ei sairaalassa tuntunut kummoiselta, mutta ääntä ei lähtenyt. Mulle pamahti just ennen leikkausta kivana yllärinä räkätauti ja limaa tuli ja tulee edelleen hirveesti nenästä sekä keuhkoputkesta, ah ja lisänä kuiva yskä D: .

   Sairaalasta lähtiessä olo oli siis hyvä (meinasin kyllä oksentaa autoon.. oli tosi lähellä, käytännössä puklu oli jo suussa ja tahdonvoimalla nielaisin sen takaisin), eikä mulla ollu mitään pahoinvointia enää kotona. Otin yöksi lääkärin määräämät lääkkeet ja kävin unille. Ensimmäinen yö oli todella rauhaton. Heräilin tunnin välein ja hörppäilin vettä. Kannattaa varata vesipullo sängyn viereen, koska kurkku todella kuivuu!

   Aamulla kurkku oli kuiva ku sahara. Ja turvonnu ku... Peitteet oli alkanu muodostua yön aikana ja suussa maistu kakka. Aamulääkkeet naamaan ja päivä meni nuokkuessa. Aina nielaistessa tuntui ihoriekaleet, jotka roikkui kurkusta. Uhh ne kutittaa! Ensimmäisinä päivinä ei ollut suurempia kipuja jos muisti ottaa lääkkeet ajallaan.. Ajattelin jo, että "halleluja ei tää tunnu missään"... jooo o, no 4pv alko saatanalliset säryt (ah ja pamahti silmätulehdus :3 ). Kurkkua kirvelee jos syön tai juon jotakin. Lääkkeet kyllä tepsii kurkkuun, mutta silti kipu vihloo korvia :/ ei tämä silti vielä kuolettavan kipeää tee.. Pahinta on jos lääkkeen vaikutus alkaa loppua ja rupean silloin syömään "ahhh nytpä olisi hyvä aika syödä jotakin nom nom nom", ja tajuan kesken syömisen, että helvetin lieskat raatelevat kurkkua.. mmmm kipu halvaannuttaa täysin. Käperryn vaan kerälle ja odotan, että sylki huuhtoo kivun pois, jonka jälkeen otan lääkkeet ja odotan otollista hetkeä mussuttaa lisää ruokaa.

   Kun lääkitys on päällä, ei edes oikein muista miltä se kipu pahimmillaan tuntuu. Ah no sitten se.... Niin, kakka tulee kolmen päivän välein, jos teillä on ummetusta omasta takaa niin kannattaa hankkia lääkkeet, koska mulla ainakin toi panacod pistää vatsan kovaksi. Juoda kannattaa paljon. Ja pestä hampaita.. Enpä tiedä johtuisiko tämä kirvellys nyt siitä, että peitteet tahtovat lähteä maailmalle, mutta sylkeä erittyy paljon ja sylki auttaa mulla kirvelyyn :). Hetkeäkään en leikkausta ole katunut.. paitsi sillon helvetin_lieska-hetkillä, mutta kun lääkitys hyrrää niin olen kyllä tyytyväinen, että menin leikkaukseen (nyt varsinkin kun kuulin että risat olivat täynnä mätää, mmmmmm, ja ne oli mulla suussa, mmmmmm!). Jos harkitset, suosittelen. Pelon takia ei kannata jättää käymättä. Kaks viikkoa ja loppuelämä vapaana.. Suosittelen!
   Niin ja oon 19v. (jos se nyt jotakuta kiinnostaa)

  • Itse kävin nielurisaleikkauksessa viikko sitten ja vieläkin toipilaana.
   Tässä vinkkejä muille:
   -Pyri nukkumaan suu kiinni, esim. sivuittain. Heräsin alkuöinä ihan kauheaan kipuun joka johtui siitä että nukuin selälläni suu auki ja nielu pääsi kuivumaan.
   -Käytän useasti kylmähaudetta nielulla/kaulalla lääkkeen vaikutuksen lippuvaiheessa jolloin vaikutusaikaa voi hieman pidentää. muista jääpalat suussa!
   -TÄRKEIN; AIKATAULUTA särkylääkkeen otto tarkkaan, jolloin kipuvaihetta ei välttämättä ehdi muodostumaan. Itse annostelen Panacodia (2 poretablettia kerralla) neljä kertää päivässä kuuden tunnin välein ja useita tunteja panacodin oton jälkeen otan vielä ketomexia kolme kertaa päivässä joka pidentää panacodin vaikutusaikaa. Kannattaa yrittää aikatauluttaa yksi panacod aamuyöhön jos vain pystyy.
   -JÄÄKYLMÄÄ vettä lääkkeenottoon, joka vähentää kipuja.
   -suolannälkään voi imeskellä Tuck'eja tai Pringlessejä.

   Omalla kohdallani ainakin tähän mennessä kivuliaimmat päivät ovat olleet päivät 5.-6., ilmeisesti tänään on ehkä alkanut peitteitä irtoamaan. En ole kyllä ihan 100 % varma peitteiden irtoamisesta ja kivut eivät ole niin kovat kuin edelliset päivät. Kurkku on aika härskin näköinen, kun taskulampulla kurkkaa. :)

  • Hei! Kirjoitampa minäkin hiukan kokemuksia. Tässä menossa kolmas päivä leikkauksen jälkeen eli sunnuntai, leikkaus tapahtui siis 26.5. torstaina. Tähän astisista päivistä pahin oli eilinen. Nyt taas iltaa kohden kivut lisääntyy. Nukkunut olen noin 30-45min pätkissä muutaman tunnin yössä. Haukotuttaa ja sepäs vasta sattuukin! Ruoka on ollut apteekin juomia ja mehujäätä sekä jätskiä. Nielussa maistuu kamalalle. Pelkään ja toisaalta odotan peitteiden lähtemistä. Verta on vähän tullut, ei paljoa. Tuntuu, että kivut on taas nousussa eli varmaan hankalempia päiviä tulossa. Olen jo ihan kypsä tähän hommaan mutta ei auta kun kärsiä. Kipulääkitys on 3xvrk panadol 1g ja 4xvrk burana 600 mg, vahvempia ei pysty ottamaan sillä niistä tulee voimakasta pahoinvointi ja en halua oksentaa tällä kurkulla. Kuinkahan kauan tämä vielä kestää, tuntuu että ikuisuus on mennyt jo... Joka päivä on kuitenkin eteenpäin!

  • Mulla leikattiin 25.5 keskiviikkona ja nyt ollaan näköjään jo maanantain puolella. Olen 30- vuotias nainen ja nielu tulehtui alkuvuoden aikana muutaman kerran, ni vaadin leikkausta ja leikkaukseen pääsin kk siitä, kun lääkäri mut TAYSsissa tutki. Leikkaus meni hyvin ja olin vuorokauden vielä sairaalassa leikkauksen jälkeen. Odotin pahempia kipuja, ku mitä ollut. 3. ja 4. päivä olivat tosi kivuliaita, mut muuten ollut sellaista perus angniinakipuilua. On siis kyllä kipee enkä sitä kiellä, mut ei oo niin paha, ku mitä pelkäsin. Mitään lämmintä tai karheaa ei pysty syömään. Paljon oon jäävettä juonut ja se kannattaa. Jäävesi puuduttaa kurkkua ja pitää sen kurkun kosteana. Pelkään, et miten alan vuotaan verta, kun katteet irtoaa. Se on vaan niin ällöä ja koska asun yxin, ni jänskättää mahdollinen kova vuotaminen, joka alkaa vaik yx kax keskellä yötä.. Nielusta ei siis vielä ole 5 päivässä katteet alkaneet irtoamaan eikä oo ollut verta syljessä. Kipu ollut siis 3. ja 4. päivänä kovimmat. Juoda kannattaa jäävettä ja sairaalasta kannattaa pyytää mukaan kotio niitä särkylääkkeitä, joita siellä sai. Ite sain mukaan Targiniq- nimistä (jos oikein muistan?) lääkettä 2 kpl ja olen niitä säästänyt sitä varten, et katteiden irrotessa kipu on aivan hirveä. Muuten oon syönyt 6 h välein 2 kpl pore panacodia ja 1 kpl 600 mg Burana. Eli 8 kpl pore panacodia ja 4 kpl 600 mg Buranaa vuorokaudessa. Tosin nyt puolitin panacodit 4 kpl vuorokausi, koska kipu ei enää ole tuntunut vuorokauteen niin pahalta ja koska sit katteiden alkaessa irtoamaan, haluan, että on mahdollisuus kivun ollessa tosi kova, lisäämään kipulääkeannosta/ottamaan lääkkeitä vaikka 3 h välein nyt otetun 6 h sijaan.. Lääkäri sanoi, et oli isot nielurisat ja toivon tän auttavan myös kuorsaukseen :)

   • Jee, joku toinenkin aktiivi ja aika samassa jamassa ollaan. Tuossa äsken torkuin ja tuli lääkkeen oton aika, ilmeisesti raapas samalla katetta koska tuli veren makua suuhun, kävin kurkkaamassa niin olin näkevinäni hyytynyttä verta. Tuo verihomma tässä jännittää kans eniten, oon ensi viikon alun yksinään kotona ja mulla on jo valmiiksi hemoglobiini alle 110. Että kuinkahan nopeasti sitä lähtee taju... Muutenkaan mikään polttohomma ei kiinnostais mutta pakko se on jos on pakko. Luulen, että ton peitteiden irtoamisen kyllä kestää, jos on samanlaista kuin äsken tuntunut kipu. Kamalaa kirvelyä ja laittaa kyllä irvistämään, mutta jos tietää että paraneminen menee eteenpäin, sen voi kestää. Yritänpä taas torkkua tunnin, mulla soi kello tunnin välein juomaan.


  • Tämä päivä on kyllä ollut todella hankala. Tähän mennessä siis 2-4 päivä ovat ollet hankalimmat. Olen neljännellä päivällä, en laske mukaan itse leikkauspäivää. Jos kivut kovin vielä kasvavat katteiden lähtiessä, en tiedä mitä ihmettä tekisin. Nukkuminen on kaikista kamalinta, tai siis se herääminen, joten vältän sitä kuin ruttoa. Noin 2h/vrk on varmaan tullut unta otettua mutta en koe sitä hankalaksi, koska mitään ei tarvitse tehdä. Toivon, että seitsemännen päivän kohdalla rupeisi jo näkymään jotakin valoa tähän tuskaan mutta tällä hetkellä parantuminen tuntuu niin kaukaiselta. Että mahtaako edes tapahtua.... Suihkussa olen käynyt kaksi kertaa, voimat ei tänään siihen riitä joten olen sitten likaisena. Huomenna toivottavasti.

   • Myös mut leikattiin 25.5! Olen 22v nainen. Hirveä pahoinvointi, pakko jättää panacod pois. Oksettanut ja heikottanut koko päivän. Palasien tunne kurkussa, voisko olla peitteit lähtemässä? Oon niin kypsä tähän ja vatuttaa vaan joka päivä. :D Toivottavasti auttaa, mulla jatkuva väsy ja useib kipeänä. Ja jättimäiset risat.


   • Joo, itse en oo "huumelääkkeitä" syönyt ollenkaan, tuli leikkauksen jälkeen kokeiltua sitä oksentamista pariin otteeseen, kamalaa oli. Sain mukaan targiniq-tabuja muutamia (en ole uskaltanut ottaa kun vissiin aika kovaa kamaa??) ja reseptin panacodiin mistä tiedän oksentavani. Tänään oli hirveä päivä. Tuskanhiki koko pv. Mutta taas yksi päivä takana! Ja yö valvottavana edessä...

    Onko sulla yhtään kipu vähentynyt vai mahtaako jopa pahentua vielä ennen kuin paranee?


   • Heips taas! Toissailtana huomasin, että kirvelee kielellä ja nielussa jugurtti ja toi jäävesikin. Eilen join pienen mukillisen mustikkakeittoa, ku oli niin nälkä. Tänään .. tai eilen siis, ku kello onkin jo noin paljon.. mä pakotin itseni syömään pienen mukillisen jugurttia vaikka kirveli. Tos hetki sitten söin jäätelöä ja taas kirveli jonkin verran, mut ei niin pahasti, ku jugurtti. Mustikkakeitto ei onnex niin tunnu kirvelevän. Katsoin sitten nieluun äsken, niin vasemmalta puolelta on ihan tosi tosi tosi vähän sitä peitettä irronnut, mutta siis tosi vähän ja varmaankin sit niissä kohtaa se kirvely tuntuu. Veri on ehkä sen pari kertaa maistunut ihan hivenen suussa, mut ei ole tullut syljen mukana enkä oo huomannut, että olis valunut nielussa. Toi kirvely oli ihan kamalaa. Aivan kuin olis happoa ollut suussa, joten nyt pelkään sitä, että kun peitteet lähtee, että miten tässä saa enää mtn nieltyä alas sen kirvelyn takia. Varsinkin, jos lähtee kerralla isompi alue puhtaaksi siitä peitteestä, ni moro... Vettä koitan kuitenkin juoda mah paljon, koska siitä luin jostain, että vois edesauttaa sitä, että ei toi nielu vuotais sitä verta. Tie sit, et pitääkö paikkaansa vai ei, mutta on se hyvä pitää toi nielu myös kosteena.
    Mulla ei noo lääkkeet oo mtn pahoinvointia aiheuttanut ja vedänkin niit 6 H välein. Ajattelin vetästä noo kaksi Targiniq-tabua, jos tää kipu tulee yltymään sitten ihan sietämättömäksi, kun ne peitteet lähtee. Oon itekkin ihan vattuuntunut tähän paskaan ja tekee mieli vaan nukkua päivät. Varaudu Emmuu jotenkin siihen, että saat jonkun helposti kiinni, jos alat kovasti vuotaan ja yxin oot kotona. Ite varoittelin jo veljeäni. Risaton, uskon että sullakin alkaa peitteet irtoileen, jos tollanen tunne nielussa. Kyllä me tästä selvitään!!!!!!!!!!! :D .. Ai niin Emmuu, jos otat niitä Targiniq lääkkeitä, ni 12 H pitää olla väliä! Kyllä mä suosittelen ne ottamaan, jos kivut ihan kamalat... Niin ja jos tuntuu, et lääkkeet repii nielua nielastaessa, ni oisko sit vielä niin turvoksissa nielu? Kannattais ehkä sitä turvotusta saada laskemaan kaulalla ja niskassa olevalla kylmäpussilla tms.? Mulla ei ole ollut sellasta, että nielua ois raapinut nielaisun yhteydessä mikään, mutta oonkin kiskonut litratolkulla sitä jäävettä, että jos se on laskenut sen turvotuksen jo heti alkuun.. Tosin pikkukieli on edelleen turvoksissa ja kieli. Pikkukieli kestää kait aika kauan palautua turvotuksesta.


   • Hei, joku muukin valvoo.... Musta on ihmeellistä, että tämän toipumisen aikana olen nukkunut maksimissaan 6h ja silti en vaan saa itseäni uneen vaikka uskaltaisinkin nukkua kivuista huolimatta. Kuinkahan väsynyt mahdan olla kun tämä on ohi... Tänään jo harkitsin targiniqin ottoa mutta säästin silti vielä pahemman päivän varalle. Jotenkin tänään illasta paskan päivän jälkeen tuli semmoinen talvisotameininki päälle, että tästä on selvittävä!!! Vaikka muuten olinkin aika alamaissa. Kun järkeilin, että pakko tämän on helpottaa viimeistään saikun loppuessa. Ja joo, mulla on kanssa ehkä semmonen tosi tosi pieni pala peitettä lähtenyt mutta hirveen kamala kirvely sen kokoon verrattuna! Ja toivon kyllä että ilman vuotoja selviäis mutta sitähän ei tiedä. Olen naapurille antanut avaimen ja sanonut, että jos soitan eikä kuulu mitään, tulee kattomaan, mikä tilanne. Jos ei vaikka pysty itse tilaamaan lanssia.

    Tsemppiä nyt teille samassa jamassa oleville, tästä on pakko selvitä, muita vaihtoehtoja ei edes ole!!!


   • Valvon ihan vaan sen takia, ku nukuin koko eilisen melkein ja tänään en sit jaksanut nukkua enempää vaan päätin yrittää olla hetken jalkeilla. Nyt oon kohta valvonut 11 H.. Nukkuminen ei oo kyllä tuottanut ongelmia, et ihan hyvin saa unta ja nukahtaa uudelleen helposti vaikka heräis parin tunnin välein. Onnex :) .. Musta tää on hassua, että saan nukuttua, ku aiemmin ollut sitä ongelmaa, että ei saa unta vaikka väsytti. Ehkä noo lääkket auttaa siinä tai sitten vaan jotenkin on niin helpompi olla Unimaassa, ku valveilla, et toi nukkuminen on "helppoa" sen takia.
    Ota se Targiniq, ni ehkä sä saat myös vähän pidemmät unet sen avulla ja jos ne kivut hellittäis pidemmäksi aikaa? Vaikuttaa siltä, että sulla on pahemmat kivut, ku mulla.
    Hyvä, et se naapuris tietää ja jeesaa sitten :) .. Mä koitan mennä nukkumaan nyt, koska pitäis jaksaa jollain ilveellä lähteä asioita hoitaan kaupungille, tosin en tiedä millä äänellä ja onko jaksaminen millasta, jos alkaa kipuileen kovasti. Eikä mikään liikkuminen kiinnosta senkään takia, koska en halua aiheuttaa sitä itelleni, että alan vuotaan sitä verta.
    Toivotaan, että se kirvely ei oikeesti ole niin kamalaa, ku peitteitä enemmän lähtee.


   • Juu ei kannata tosiaan paljoa rehkiä ettei käy huonosti. Katoin jotain youtube-videoita joissa jotkut olo lähtenyy kunnolla urheilemaan 4-5pv päästä leikkauksesta. Kamalaa hengellä leikkimistä.

    Nukuin jopa noin kaksi tuntia, ei putkeen mutta kuitenkin. Mutta se herääminen.... Kamalaa.... Sain alas mustikkasoppaa, ihanaa! Saapa nähdä mitä tämä päivä tuo tullessaan, kamalat vatsakrampit tällä hetkellä ainakin päällä.


   • Mä en oo nukkunut yhtään, ku on liikaa kaikkea mielenkiintoista netissä :D .. Äsken katsoin nieluun, ni on lähtenyt selvästi lisää peitteitä, mut paljon niitä siellä edelleen on ja kirvelee kaikki, mitä suuhun laitan. Pakotin ottein juomaan pienen mukin vettä samalla, kun otin lääkkeet. Nieleminen ei satu tosiaan enää niin paljon. Toi kirvely on kamalaa. Mulla kirvelee kielen sivut. On sulla kieli missä kunnossa? Alkuun se oli vain turvoksissa, mut nyt tullut toi kirvely mukaan :/
    Hyvä, jos jotain sait syötyä, mut tosi ikävää, et vielä vatsakrampit kiusaamassa :(


   • Hienoa, jos peitteitä lähtee ja nieleminen ei satu niin paljoa. Se kirvely on varmasti ikävää, mutta mieti, kun kestät sen niin voit pian alkaa elämään normaalia elämää! Otatko vielä lääkkeitä ihan kuten aiemminkin?

    Kieli on omituisen tuntuinen ja siinäkin on valkoista katetta. On myös turvonnut ja joku afta taitaa ollla kielen reunassa.


   • Oon nyt ottanut 6 h välein 1 kpl 600 mg buranan ja 1 kpl pore panacodin. Kipuja on kuitenkin vielä, ni en vielä luovu lääkkeistä kokonaan. Vähensin niitä vaan puolittamalla ton panakodiannoksen.
    Hmm.. oliskohan mullakin afta/aftoja kielessä.. Mulla kans vähän peitettä kielessä. On kyllä niin nälkä, et ei mtn järkeä. Pakko koittaa tänäänkin syyä jotain vaikka sattuu niin paljon.


  • Joo, kyllä jotain pitää saada syötyäkin. Itellä on niin kova ummetus myös, että senkään takia ei oo nälkä (vaa'an mukaam olisin jopa lihonut 500g leikkausaamusta, ei voi pitää paikkaansa). Aloin nyt juomaan pegorion-juomaa jonka pitäis auttaa. Ja sain syötyä kauravelliä ja mustikkasoppaa! Onko sulla mahdollisuutta kokeilla velliä? Meni ihan ok:sti jopa 1/3-osa puurokupista alas. Keitin löysän puuron jonka ajoin tasaiseksi sauvasekottimella. Sitten toinen mitä oon saanut menemään alas tänä aikana on ne apteekin ravintojuomat, nutridrinkit. Niissä on vissiin kaikkia tarvittavia ravintoaineita.

  • Huh huh, ilmeisesti peitteet irtoilee, on kyllä mojovat kivut! Eilen alkoi jo, ei tullut juurikaan nukuttua. Kipua ei ole kokoaikaa vaan tulee todella voimakkaita kipukohtauksia. Maha edelleen myös kipeä. Vasta kuudes päivä leikkauksen jälkeen ja olem aivan kypsä.

  • Mä oon vähentänyt ja yritän selviytyä puolikkailla buranoilla. Mulla ei kirvele kurkkua? :o Ttänään söin aika pehmeää makaroonilaatikko ja vähän leipäjuustoa. Vettä menee hirveästi. Yritin kurkkia kurkkuun ja siellä ne peitteet on, en oo varma onko niitä lähtenyt. Pitää kohta katsoa.

  • Savulohta pystyin syömään ja kaakaoo juomaan eilen illalla.. Jännä, et vesi kirvelee.. Mutta kyllä silti savulohi ja kaakaokin vähän kirvelee, mut paljon vähemmän, ku mikään muu. Mulla on lähtenyt niit peitteitä jo vähän enemmän ja nyt kirvelee myös silloin, ku ei syö mtn, jos särkylääke ei vaikuta. Särkylääke onnex vie sen kirvelyn pois. Oli ihan tuskaa herätä tänään ja kauheesti pitää rohkeutta kerätä, että pystyy nieleen särkylääkkeet. Mut tosiaan savulohi & kylmä kaakao ei sattunut niin paljon, ku eilen illalla veljeni niitä pakotti syömään. Ketsuppia vahingossa pääs suuhun ja tsiisus se poltti ihan hulluna.

  • Savulohta pystyin syömään ja kaakaoo juomaan eilen illalla.. Jännä, et vesi kirvelee.. Mutta kyllä silti savulohi ja kaakaokin vähän kirvelee, mut paljon vähemmän, ku mikään muu. Mulla on lähtenyt niit peitteitä jo vähän enemmän ja nyt kirvelee myös silloin, ku ei syö mtn, jos särkylääke ei vaikuta. Särkylääke onnex vie sen kirvelyn pois. Oli ihan tuskaa herätä tänään ja kauheesti pitää rohkeutta kerätä, että pystyy nieleen särkylääkkeet. Mut tosiaan savulohi & kylmä kaakao ei sattunut niin paljon, ku eilen illalla veljeni niitä pakotti syömään. Ketsuppia vahingossa pääs suuhun ja tsiisus se poltti ihan hulluna.

  • Tänään oli paras päivä. Ei kipeä olo, hyvin pystyi syödä, makaroonilaatikkoa ja vähän pehmeää leipääki. Unta sain 22-5 ja 5.30-8.30, pirteä olo päivän. Peitteet on vähän irtoilleer ainakin vasemmalta puolelta. Ihan hyvä fiilis. :)

  • Kiva että on ollut hyvä päivä! Täälläkin alkaa olo paranemaan, tosin nukkuminen on edelleen tosi huonoa. Tai niin kauan ku on unessa, on hyvä, mutta herääm tunnin välein kovaan kipuun. Tosin kipukohtaus menee jo nopeammin ohi vettä ryystämällä ja kylmäpakkauksella. Tällä hetkellä kurkussa kiristävä tunne, varmaan peitteistä johtuvaa. Vähän irronnut peitettä ja verta tihkutellut.

  • Eiliseen verrattuna tää päivä oli tosi helppo. Eilen sattui pelkkä hengittäminenkin, mut nyt ei enää, ku vaan nieltäessä. Valoa tunnelin päässä :) .. Toivottavasti teilläkin alkaa oleen parempia päiviä :)

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

  • Peitteet irtoilee koko ajan. Mä en oo kyllä yhtään niin kipeä kun te! Päätä särkee ja korvia ja kurkkua, mutta pystyn syömään kyllä ja olo ihan hyvä. Tänä yönä unta 10h, putkeen nukuin 6h ja uudelleen nukahdus. Toisaalta oon muutenki unikeko. :D Makaroonilaatikkoa oon syöny muutaman päivää kun se ei raavi kurkkua.

   Verta ei tuu, vähän jännittää et onko tää muka näin helppoa vai alkaako kohta sattua enemmän? Nyt on päivä 10, eikös, jos leikkauspäivää ei lasketa? Enää pari päivää kärsimystä. Oli niin tuskanen olo siinä 3-5 päivien kohalla, että eikö tää oo helv koskaan ohi. Mut onhan tää kohta. Jes.

   • Jee, minäkin sain tänään kananmunaa syötyä! Haluaisin että noi peitteet lähtis samperin nopeasti että pääsisin töihin ja normaaliin elämään!!! Oon kyllästynyt ottamaan rauhallisesti. Mutta joo, 9. Pv menossa eli ei onneks montaa enää!


  • Mulla onnistuu jo ihan normaalielämä, melkein normaalisti pystyy syömäänkin. Valmistujaisissa jaksoin pönöttää seurana ja syödä kakkuakin. :) Jee. Peitteitä näkyy, mutta ei oo kipeet kun vaan satunnaisesti. Aika rauhallisesti oon kotona, mut vaatekaapin järjestelin. Enää ei onneks tarvii olla sänkypotilaana.

  • Mä oon tänään jo touhunnut siivoushommia, laittanut ruokaa ja vaihtanut lakanoita yms. En vaan jaksa enää ottaa rauhallisesti ja varoa noita peitteitä. Eikai ne enää voi vuotaa? 11 päivää leikkauksesta jo kuitenkin. Tuntuu että tuolla isojen kuoppien pohjalla olevat paksut peitteet ei lähde yhtään mihinkään. Töihin olis jo kova hinku, teen liikunta-alan hommia. Ruokailu on vieläkin hankalaa mutta pinaattikeitto menee jo. Kunhan vain sais lämmintä ruokaa mahdollisimman nopeasti!

  • 20v perusterve neitokainen täällä kirjottelee. Mut leikattiin viime keskiviikkona aamulla (nyt on tiistai ilta) sillä mua kiusasi pitkän aikaa krooninen nielurisatulehdus. Joskus nielu tulehtui parin viikon ja joskus parin kuukauden välein. Leikattiin nukutuksessa ja leikkaus sujui ilman komplikaatioita. Heräsin n. Tunnin päästä nukutuksesta aika pirteänä mutta ihan pöllähtäneenä, muistan että meni 10min ennen kuin näin mitä kello oli vieressäni :D hoitaja seisoskeli koko ajan vieressä heräämössä ja kyseli mikä asteikko kipu oli: ensin sanoin 7/10, sitten 5/10 ja sitten 2/10 ja sillon mut vietiin lepäämöön. Heräämössä olin melko pirteä ja istuinkin melkein heti sängylläni. Kipu oli tosiaan sitä 2/10 niin jääpalat, vesi, omat lääkkeet ja jäätelö meni ongelmitta alas :) mietinkin jo että ai että miten helppoa jos se tämmöiseksi jää! Sitten lähdin vessaan ja vaihtamaan vaatteet niin alko pyörryttää niin pal perkeleesti.. johtui nukutuksesta ja lepäämössä saadusta panacodista. Kävelin sitten pitkin seiniä autolle ja nukuin koko 40min ajomatkan. Kotona nukuin enimmäkseen 3 ensimmäistä päivää ja heräilin 6 tunnin välein ottamaan 2 panacodia ja yhden burana 600. Sitten 4 aamuna iski järkyttävä kipu! Edes 8 panacodia ja 4 buranaa ei riittänyt viemään kipuja pois ja korvat vihloi ja itku pääsi aina kun nieli. Seuraavana eli 5 päivänä sama juttu. 48h aivan sietämätöntä kipua mutta eipä auttanut muu kun juoda juoda juoda... nyt on siis 6 päivä ja kipu on ehkä ollut vähiten tähän mennessä! Aaaahh mikä tunne päiväkik enemmän niin oisin syöksynyt päivystykseen kunnon kipulääkkeisiin ja tiputukseen. Aamusin yskittää ja syljen mukana tullut muutaman kerran veritippoja ja sitä vaaleaa peitettä mut vielä on tuolla kuopissa vähän... ehkä pahimmasta on selvitty!?

   Vinkkejä: juo pirusti jäävettä, syö jätskiä ( helpoin syödä ) ja suolaisen nälässä tee munakokkelia ja anna sen jäähtyä

  • Kokemukseni ja vinkkejä v 2014 olleen nielurisaleikkaukseni perusteella:
   Leikkausta seuraavana vuorokautena: ei ollenkaan kipuja. Koko kurkku/suuosasto niin turvoksissa etten näe nieluun kun en saa suuta puolta senttiä enempää auki. Päätän olla katsomatta suuhun ollenkaan, tieto lisää tuskaa. Nukkuminen hankalaa.
   2vrk leikkauksesta tulee panacod-överi ja oksennan 12 h lähes tauotta, joudun lopettamaan panacodin, ja hirveät kivut alkaa.
   3-6 vrk leikkauksesta: hirveät kivut, hirvittävä nälkä ja kasvava epätoivo ja itkuisuus kun on niin heikko ja kamala olo.
   7-8 vrk leikkauksesta: nälkäkuolema tuntuu uhkaavan, mutta kivut ovat ehkä hiukan lievempiä, ei silti pysty syömään muuta kuin jäätelöä
   9 vrk leikkauksesta: tuntuu että kärsimys ei lopu koskaan.
   10vrk leikkauksesta: oho, käänne parempaan! yhtäkkiä pystynkin nielemään haaleaa munakokkelia yms ilman sietämättömiä kipuja ja syön, syön, ja syön. Voimat palautuu kohisten. Selvästikin iso osa itkuista ja epätoivoista oloa on ollut nääntymisen aiheuttama heikotus. Paino ehti laskea 4 kg vaikka olen muutenkin hoikka.
   11-14 vrk leikkauksesta: sairasloman "lomaosuus". jaksan kävellä läheiseen kauppaan ja uskoa selviäväni tästä. Kivut hyvin siedettävällä tasolla ja juuri sairasloman loppuessa loppuvat, voin jättää särkylääkkeet.

   En koko aikana katsonut kurkkuun ja suosittelen tätä strategiaa muillekin. Jos olisin kovien kipujen aikaan katsonut kurkkuun ja nähnyt että peitteet ovat siellä eli vielä kovemmat kivut on vielä edessä sitten kun ne irtoavat, en olisi jaksanut. Nyt pystyi koko ajan ylläpitämään (valheellista) toivoa että ehkä kohta alkais jo helpottaa.

   Join jäävettä 2-4 litraa päivässä ja join vähintään tunnin välein. Myös yöllä heräsin kerran tunnissa juomaan, muuten kuivuva kurkku aiheutti sietämättömiä kipuja ja meinasi tulla se paha kierre että ei juo koska sattuu liikaa ja kun ei juo, niin kivut pahenee. Otin ympäri vuorokauden joka toinen tunti jonkin kipulääkkeen, joko ketorinin tai panadolin, eli 12 tablettia päivässä, muistaakseni 8 panadolia & 4 ketorinia. Panacod oli erinomainen lääke kivun poistoon mutta tosiaan sain siitä alussa jonkinmoisen yliannostuksen (8 tablettia pieneen naiseen/ vrk) ja sitä pahoinvoinnin määrää ei voi kuvailla enkä suostu enää sitä syömään, toki voi olla että kohtuullisempi määrä ei aiheuttaisi mitään. Pakastin rullattuja, kostutettuja pyyhkeitä ja käytin niitä kylmäkääreenä kaulan ympärillä, koska oikeat apteekin geelikylmäpakkaukset on kalliita. Auttoi ehkä hiukan.

   Verta ei tullut missään vaiheessa vaikka oksensin paljon alussa. Katsoin kurkkuun parin viikon päästä ja näytti OK:lta. Jonkin ajan päästä toinen risa näytti kasvavan takaisin mutta lääkärin mukaan se olikin joku muu risa (?) joka yritti kasvaa nielurisalta vapautuneeseen paikkaan. Se poistettiin paikallispuudutuksessa eikä aiheuttanut mitään oireita sen jälkeen.

   Summa summarum: leikkaus yllätti rankkuudellaan vaikka siitä etukäteen hyvin keskusteltiin sairaalassa. Mutta lopulta paraneminen tapahtui nopeasti sitten kun se alkoi. Kyllä siitä selviää, uskokaa:)

  • 8 päivä menossa,ei ollenkaa paha, lääkkeet meni ekana päivänä jonka jälkeen en ole ottanut mitään. En ole syönyt 8 päivään mitään ainoastaan gojimarja jauhe&hamppuproteiini veden sekaan voi olla että koulutuksen takia en tuota kiinteetä ruokaa tarvitse ku vähemmällä selviää. Jokasella on kivut mutta keho tottuu siihen noin 24h joten lääkkeitä ei tarvitse. Tsemppiä kaikille mä lähen lenkille nyt ! Peace

  • Mulla oli leikkaus maanantaina. Kivut on ollut nyt pari päivää kovimmat. Eilen kurkusta lähti vähän peitettä, siis ihan pari riekaletta vain. Verta ei ole vuotanut.
   Panacod aiheutti mulla oksentamista, joten olen tyytynyt Panadoliin ja Ketomexiin tai Buranaan. Kuitenki tuntuu että nuo lääkkeet ei riitä kun kipu on niin kova. Olisikohan mahdollista saada jotain tehokkaampaa? Olen siis 19 vuotias nainen.

  • Mulla alko peitteet lähtemään ilmeisesti pari päivää sitten eli 6 päivää leikkauksen jälkeen. Yhtäkkiä suu oli täynnä verta ja menin ihan paniikkiin. En oo koskaan nähny nii paljon verta:D lähin ambulanssilla sairaalaan ja vuotokohta poltettiin kiinni. Siitä lähtien on sattunu aivan saatanasti kurkkuun:))) tää on varmaan hirveintä mitä oon joutunu kestää. Mutta lopulta oon varmaan tyytyväinen ku jatkuva tulehdus nielussa ei enää vaivaa!

  • Mulla alkoi peitteet irtoamaan kuudentena päivänä. Hieman tihkutti verta nieluun, mutta äkkiäkös se siitä tyrehtyi. Seitsemäntenä päivänä menin äitini kassa kauppaan. Kaupan pihalla alkoi kurkusta tulla järkyttävästi verta! Verihyytymiäkin tuli paljon. Onneksi oli juuri satanut lunta, niin sain laitettua lunta niskaan, kaulalle ja suuhunkin yritin sitä tunkea. Äitini soitti heti 112. Ambulanssi tuli äärettömän nopeasti paikalle. (Max 5 min.) Vuoto loppui onneksi melkein heti ambulanssissa. Minulle laitettiin ambulanssissa tippa. Kolme kertaa tippa piti pistää uudelleen, koska kädet olivat aivan jäässä eikä suonta tahtonut löytyä.
   Sitten minut vietiin korvaklinikalle. Siellä otin lasin vettä ja vuoto alkoi uudestaan paljon pahempana. Luulin, että kuolen. Lääkäri puudutti kurkkuni ja imi pois hyytymät. Suoni poltettiin ja vuoto loppui kuin seinään. Tunnin olin tarkkailtavana ja sitten päästiin äitin kanssa kotia. Seuraavana päivänä ripuloin viisi kertaa nielemääni verta. vatsa oli todella kipeä.

   Minun vinkkini jos alat vuotaa verta paljon:
   Soita HETI 112! Ambulanssilla kuitenkin kestää tulla paikalle.
   Älä missään nimessä niele verta! Siitä tulee vain huono olo ja luultavasti oksennat sen ulos.
   Yritä pysyä rauhallisena ja laita kylmää niskaan ja kaulalle.

   Itse en ollut kahteen viikkoon minään hetkenä yksin ja suosittelen tätä kaikille jos mahdollista.

   Tsemppiä kaikille leikkaukseen meneville! Kyllä se elämä voittaa :)

   Tässä minun "kauhutarinani". HUOM! Ei kaikille tule jälkiverenvuotoa. Minä olin vaan yksi niisä onnekkaista..

   -nainen 21v,

  • Olen 19- vuotias nainen ja haluaisin jakaa kokemukseni parin kuukauden takaisesta leikkauksesta. Leikkaus itsessään meni todella hyvin, vaikka heräämössä sainkin lievän paniikkikohtauksen ilmeisesti anestesialääkityksestä johtuen. Ensimmäinen päivä sujui vielä vahvojen sairaalasta saatujen lääkkeiden vaikutuksen alaisena ja kivusta ei ollut vielä melkeimpä mitään tietoa. Näissä merkeissä sujui myös ensimmäiset kaksi päivää. Lääkkeiksi sain panadocia (vai panacod?)poretabletin muodossa, sekä tietenkin normaalissa pillerimuodossa. Lisäksi ketomex. Aluksi otin lääkkeen poretabletin muodossa, mutta kipujen voimistuttua, halusin selvitä vähemmällä nielemisellä ja aloin ottaa normaali tablettia suuresta koostaan huolimatta. Niinkuin mainitsinkin, alkoivat kivut pahentua ensimmäisen viikon loppupuolella ja vuorokaudet kuluivat laskiessa tunteja seuraavaan lääkkeen ottamiseen. Suosittelen erittäin lämpimästi heräämään myös yöllä ottamaan ne lääkkeet, ettei vaikutus pääse lakkaamaan liikaa. Pidin tietenkin mielessä lääkärin ohjeistuksen liikuntakiellosta, mutta en ajatellut pienen kahvilla käynnin haittaavan ketään. Siispä kävin näinä kahden viikon aikana muutamaan otteeseen kahvilassa ja ilmeisesti niistä johtuen, nielustani tuli kolmena yönä verta. Ensimmäiset kaksi vuotokertaa loppuivat 10 minuutissa, eikä tarvinnut lähteä kylpyhuonetta kauemmas. Hoitona käytin pakastepussia niskaan. Toki oli inhottavaa sylkeä paksuja verihyytymiä nielusta, mutta olin varautunut veren vuotoon enkä alkanut panikoimaan. Kolmas ja pahin verenvuoto alkoi jo reilusti toisen viikon puolella leikkauksesta ja takana olikin kappas kummaa, kaikista eniten ponnisteluja vaatinut ulkona käyminen. Vuoto alkoi tuttuun tapaan yöllä ja seurasin kelloa ämpärin äärellä, kunnes se näytti yli kymmenen minuutin kuluneen ja herätin veljeni viemään minua ensiapuun (emme siis normaali päivystykseen). Matkalla yökkäilin todella paljon verta ja jouduin välillä vetämään sormilla nielusta valtavia verihyytymiä tukkimasta hengitystä. Ensiavussa minut istutettiin odottamaan oksennuspussin ja jääpalojen kanssa, eikä ketään näkynyt mailla halmein. Vasta menetettyäni "tarpeeksi" verta tajunnan heikentymiseen, hälytin paikalle hoitajan ja oikestaan samantien tuuperruinkin lattialle. Tämän seurauksena minut laitettiin makaamaan tiputukseen ja vihdoin sain kunnolla apua. Vietin koko yön sairaalassa ja yökkimisestä johtuen, kurkkuni oli sietämättömän kipeä. Onneksi uskaltauduin pyytämään kipulääkkeitä ja sainkin niitä suoraan suoneen. Tämän jälkeiset päivät otin todella rauhassa, ja oikeastaan päivälleen kaksi viikkoa kului suurimpien kipujen hellittämiseen. Rehellisesti sanottuna kyseiset viikot olivat tämän astisen elämäni hirveimmät, enkä suosittele ketään menemään leikkaukseen hepposin syin. Ruokavaliosta vielä mainitakseni; alas ei mennyt oikeastaan mitään muuta kuin kylmää sosekeittoa ja jäävettä.

  • Miten teille on noita kipulääkkeitä määrätty? Monet syönyt hirveitä määriä ja mietin onko minulle määrätty ihan liian vähän? Sanottiin ettei määrää saa ylittää..

   Minulle on määrättyy burana 600 1-3xVrk, panadol forte 1-3xVrk ja panadolin tilalla panacod 1-3xVrk.

   En tule tuolla määrällä mitenkään toimeen vaan otan burana+panadol noin 6 tunnin välein eli 4xVrk...

  • Missä vaiheessa teille syntyi noi peitteet? Eikö niille voi enää tehdä mitään muuta ku leikata?

   • Peitteet tulee siis siitä leikkauksesta :) Ne irtoaa sitten itsekseen leikkauksen jälkeen

    T. Kuudes päivä alkamassa ja peitteet irtoilemassa. Kipu herätti 😬


  • Itellä on päivä 4 menossa. Verta ei oo vuotanu yhtään mutta välillä on kirvellyt siihen malliin että vähän on jännittänyt. Lääkkeitä sain panacod poretabletteja, V-pen 1500 ja perus Burana 600mg. Kivut ei oo ollu mitää hirveitä mutta mua varoteltii et ne saattaa pahentua n. Viikon jälkeen. Ainoa ongelma mitä en ymmärrä on että jokin ärsyttää mun nielua niin että aiheuttaa oksennus refleksin, Myös puhuminen tuntuu pahalta ja aiheuttaa tätä "yökköämistä".

  • Täällä yksi maanantaina leikattu potilas, nyt eletään torstaita. Keskiviikkona illalla alkoi tulla kipuja ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen. Eli nyt eletään leikkauksen jälkeistä kolmatta päivää ja ikäväähän tämä on. Nieleminen sattuu kurkkuun ja korviin, mutta onneksi lääkkeet auttaa pikkuhiljaa ja myös kylmän kääreen oon havainnut olevan tarpeellinen.
   Mulle määrättiin Panacodia, burana 800mg ja Panadol 1g. Noilla oon nyt yrittänyt kikkailla ettei kovin kipeäksi tulisikaan, mutta kyllähän siinä epäonnistuu kun nukkuu lääkkeen otto ajan ohi.
   Tämä syömättömyys on kauheaa. Pelkkää pilttiä ja jäätelöä, eihän niistä miksikään tule. Ja muuta ei uskalla syödä.
   En ole huomannut että olis peitteitä vielä lähtenyt irti. Sitä jännityksellä odotellen. Tällä hetkellä maistuu ihan sairaan pahalta suussa.. 8(

   Ja niin, oon 24 vuotias nais ihminen. Ja risat päätettiin leikata, kun niistä tuli niin repaleiset viime vuotisen pusutaudin jälkeen. Jatkuva flunssa, yskä ja kurkkukipu. Ja kaupan päälle ne proput, hyi saakeli.

  • Hellurei! Täällä 19-vuotias naikkonen kirjoittelee. Nielurisat ja kitarisar leikattiin 10.10 eli tiistaina, nyt sunnuntai iltapäivässä elellään ja kivut ovat kamalat.

   Leikkaus sujui itsellä ihan mukavasti ja heräämössä oli todella mukavat hoitajat, pääsin kotiin samana päivänä. Ensimmäiset kaksi päivää leikkauksesta eivät tuntuneet ylitsepääsemättömän pahalta ja luulinkin aluksi, ettei nämä kivut tästä pahene ollenkaan.

   Tänään on ehdottamasti kaikkein pahin päivä (päivä 5 tai 6 miten se nyt lasketaan) ja olen maannut nyt paripäivää pelkästään sängyssä ja herännyt vain ottamaan lääkkeitä. Aluksi lääkkeinä oli 8kpl panacodia ja 4kpl buranaa päivässä, kuuden tunnin välein. Lääkitys ei kumminkaan tehonnut joten nyt käytössä tramal ja paratabs lääkitys, silti olo on tuskainen.

   Pahimmat kivut itsellä ei oikeastaan sijaitse kurkussa vaan korvissa, tuntuu että tärykalvot räjähtää. Tramal saa myöskin olon todella oudoksi ja tulee monesti päivässä ns. Kylmä tuskanhiki ja oksetus olo.. kahteen päivään en ole juonut muutakuin mehuja, sillä tuntuu että koko kurkku olisi palanut todella pahasti. Kaikki katteetkin näyttäisi olevan vielä tallella, joten en tiedä mitä tässä pitäisi enää tehdä. Painoa on pudonnut jo 4 kiloa ja muutenkin heikottaa..

   Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu :D

  • Kovia lääkemääriä aikuisilla. Täällä 10 v. tyttö, jolta viime viikolla leikattiin nielurisat ja lääkkeet on (vain) 4 x vrk 500 g pamol ja 2 x vrk nestemäistä pronaxenia. Lisäksi sairaslomaa tuli koulusta vain viikko, koululiikunnasta kaksi. Lapsen kohdalla todella vaikea saada syömään tai juomaan yhtään mitään, kun kurkku on niin kipeä, vaikka kuinka yrittää sanoa, että kylmä juoma auttaisi, ettei kurkku kuivu. Lisäksi nyt yöllä lähti jo ensimmäinen osa peitteistä, vaikka on vasta 5 päivä menossa. Voiko näin aikaisin lähteä jo peitteitä? Onneksi verta tuli vain pieni määrä. Onko muita lapsen leikkauksen ja toipumisen kokeneita?

  • Viikko siitä, kun nielurisat leikattiin. Lääkityksenä burana 600mg ja panacodii neljästi päivässä. Kurkku edelleen kipee ja välillä kipu säteilee myös korviin. Jäätelöä, jogurttia ja mehua syönyt. Eilen uskaltauduin pienentämään keitetyn kananmunan ja sain ne nielaistua. Onneksi jääpalojen laittaminen suuhun lievittää kipua. Nukun korkeintaan kaksi tuntia kerralla. Toivottavasti tämä helpottaa pian.

  • Toinen päivä leikkauksesta. Leikkaus itsessään meni hyvin ja heräämässä olo oli ihan siedettävä. Vasta vuodeosastolla alkoi tajuta että jokin on vikana. Alas meni vain jäävettä. Mehujää söin mutta luultavasti se ja suuhun sulavat lääkkeet saivat sairaalassa oksentamaan. Kirkkaanpunaista verta oli seassa vain vähän. Olo oli muuten hutera, luultavasti unilääkkeistä johtuen mutta vaadin silti päästä kotiin. Paljoa puhumaan ei pystynyt ja ilta meni nukkuessa, välillä sammuin ja sitten taas heräsin. Viime yö vähän samaan tapaan. Tänään olen oksentanut mutta verta ei ole tullut. Lämpöä on ollut korkeimmillaan 37,5 mutta 38 on ilmeisesti se huolestuttava raja. Olen vain koittanut kotikonstein lämpöä laskea ettei tarvitsisi sairaalaan mennä. Lääkkeitä otan säännöllisesti, painadol, keto ja tramal. Jäävettä juon lähes koko ajan ja jäätelö olen saanut myös hieman syötyä. Olo on huonovointinen mutta kipu on aika minimaalista. Jännittää miten tästä eteenpäin. Kunhan korkean kuumeen ja verenvuodot välttäisi.

  • Oon 20 vuotias nainen ja multa leikattiin risat reilu viikko sitten. Lueskelin myös täältä näitä kaikkia kauhutarinoita ja olin miltei perumassa leikkausajan tai ainakin siirtämässä. Mutta leikkauspäivän aamu koitti ja sitten se oli menoa. Jokaisella paraneminen on yksilöllistä ja näin pessimistinä ajattelin sen huonoimman tuurin sattuvan juuri minulle. No pari ensimmäistä päivää meni suht helposti, kurkku oli kipeä mutta ei niin kun olin ajatellut. Tiesin kyllä, että pahimmat päivät ovat edessä (joista hoitajatkin useampaan otteeseen varoittelivat). Sitten tuli 4-7 päivät olivat aika kipeitä, mutta niistä selvisi. Mun mielestä angiina kivut olivat paljon pahemmat, kuin nämä leikkauksen jälkeiset. Näiden päivien jälkeen peitteet alkoivat irrota muutaman päivän sisällä ja nyt kurkkukin näyttää jo hyvältä. Ummetus tosiaan on ei niin kiva juttu tämän rinnalla, oikeastaan vessassa käynti sattuu enemmän kuin koko tämä kurkku homma. Joten no worries jos oot menossa leikkaukseen, reippain mielin vaan ja jokaisen päivän jälkeen on vähemmän kipeitä päiviä edessä.
   P.S. Jäägeeli pussi ja apteekin nutridrinkit on sen viikon aikana aika kova sana!

  • Tää onkin aika vanha ja pitkä keskustelu, mutta ajattelin jakaa omat kokemukset jos joku tätä joskus lukee. Täälläkin siis yksi (21v. nainen) jolla nyt 7 päivää takana kyseisestä leikkauksesta. Leikkaus meni hyvin (ei tullut vuotoja tms) eikä sen jälkeen ollut kipuja tai pahoinvointia. Muutenkin kivut olleet suht siedettävät, mutta tää seitsemäs päivä on ollut ehkä tähän mennessä pahin ja aamut tosiaan on aika kivuliaita. Panacodin käytön lopetin jo toisena päivänä leikkauksesta, kun se aiheutti huonoa oloa eli Buranalla ja Panadolilla ollaan selvitty.

   Peitteitä ei oo vielä irronnut ja toisella puolella näkyy peitteen päällä verihyytymä.. tää on kyllä inhottavan pitkä aika olla kivuissa ja syödä lääkkeitä sekä samalla pelkää sitä jälkiverenvuotoa :( Ja vähän nyt kauhistuttaa, että kuinka paljon se peitteiden irtoaminen sitten sattuu ja tosiaan tuleeko sitä verta. Olispa tää tuska jo ohi... mutta ei tässä auta muu kuin mennä päivä kerrallaan ja toivoa parasta :) Tsemppiä kaikille jotka menee leikkaukseen, hyvin se menee!

   • Täällä menossa nyt 6. päivä leikkauksesta. Syljen mukana tullut verivanoja. Mitään en pysty syömään kun kaikki kirvelee kurkkuun :/ jäävettä juon koko ajan. Aamulla oli kovat kivut, päivä mennyt makoillessa sohvalla. Katoin kurkkuun ja peitteitä lähtenyt vasemmalta puolelta vähäsen.

    Eiköhän tässä aleta pikkuhiljaa olemaan jo voiton puolella! Tsemppiä kaikille jotka toipumassa leikkauksesta


   • Täällä viikko leikkauksesta ja peitteet alkaneet irtoilemaan. Edelleen aamuyöstä herään kovaan kipuun ja panacod poreen jälkeen saa unia jatkettua. Nyt peitteiden irtoamisen myötä tullut kovaa kirvelyä eikä sen takia kärsi tai haluakaan syödä oikeastaan mitään muuta kuin mehujäätä. Jospa tämä tästä pikku hiljaa


   • Nyt 4. leikkauksen jälkeinen päivä, peitteet kurkussa voivat erittäin hyvin. :( Kovin limaiselta tuntuu kurkku, mutta verta en ole vielä nähnyt viiruakaan. Ruokahalu täysin kadonnut noiden peitteiden takia. Olen juonut pelkkää vettä torstaista alkaen, edes haaleaa teetä en pysty nielemään, kahvista puhumattakaan. On kyllä tehokasta painonhallintaa tämä touhu! :) Panacodia ja Voltaren Rapidia olen syönyt yhteensä 5 - 7 kpl/vrk.


  • Mulla on keskiviikkona nielurisaleikkaus (nyt su-ma välinen yö) olen kärsinyt nuorempana angiinoista, mutta nyt päällä krooninen nielutulehdus joka kestänyt 7 kk ja jonka takia joudun kaivelemaan proppuja nielurisoista n. 8 kertaa päivässä. Pelottaa ihan älyttömästä leikkauksesta herääminen sekä paranemisaika. Minulla on oksennus ja yökkäys fobia, joten näiden johdosta pelkkä leikkauksen odottelu tekee olosta sietämätöntä ja joudun lääkitä itseäni Diapamilla, että suurimmat paniikkikohtaukset helpottuisivat. Pelkään kuollakseni itse leikkauksen jälkeistä aikaa. Näiden keskustelujen lukeminen oli varmaan suurin virhe tähän mennessä :D Ei se auta kun miettiä, että parin viikon kärsiminen eikä enää koskaan pitäisi joutua kaivelemaan kurkkua virkkuukoukulla. T. Nainen 28 v

  • Mun nielurisaleikkaus oli suht vaativa hässäkkä.
   Olen 40v mies ja isot nielurisat, muutama kurkkupaise vuosien varrella jonka takia leikkaukseen.
   Leikkaus meni hyvin, yksin asuvana olin yön osastolla ja toipuminen vahvojen kipulääkkeiden kera alkoi.
   Juominen oli hieman vaikeaa kun tuppas tuleen keikki nenästä ulos + kipu niellessä, mut puuroa, jugurttia, mandariinia, kylmää vesimelonia ja hernaria + kasvis/pinaattikeittoo pysty syömään hyvin jopa keitetyn munan kera ja tietenkin jätskii =)
   Syödessä vaan poksu korvissa ikävästi, nyttemin oire hävinnyt.
   Sitten kun peittet alkoivat irtoo viidentenä päivänä alkoi kunnon jälkivuoto.
   Oli vähän pelottavaa kun meinas tukestuu sellasiin isoihin veri klimppeihin joten soitin ambulanssin.
   Mehujää tyrehdytti kuitenkin vuodon siihen mennessä kun lanssi tuli ja ne mittas vaan verenpaineet ja kehotti meneen paikalliseen päivystykseen omalla kyydillä.
   No, ajelin mestoille jossa mulle määrättiin verenvuotolääkkeitä ja antibioottikuuri kun crp oli koholla.
   Takaisin ajellessa alko vuotaa udestaa joten kipaisin kaupasta taas mehujään joka tyrehdytti.
   Kotona lääkkeet naamaan ja nukkumaan.
   Heräsin taas vuotoon ja söin mehujään (helvetin päärynä, alkaa jo kyrsiä) jolla homma taas ok.
   Soitin Helsingin päivystävään kirurgiseen sairaalaan neuvoja josta sanottiin että tsiigaa pari tuntii mut jos jatkuu ni lanssilla tänne.
   Parin tunnin päästä sopivasti alkoikin taas kunnon vuoto joten lanssi alle ja samantien tippaa suoneen kun oli paineet jo aika matalat.
   Koko matkan (50min) yrjoilin pussiin nielemiäni verisiä klimppejä ja sekaan tuoretta verta.
   Kirurgisella oli tosi ammattitaitoinen jengi ja puudutuksessa polttivat suonet umpeen jonka jälkeen kurkku on pitänyt =)
   Veren menetyksestä johtuen hemoglobiini nyt aika alhainen joten rautapillereit c-vitamiinilla vahvistettuna pitäs auttaa.
   Tsemppiä kaikille jotka leikkiin lähtee, olen kuullut että paremminkin tämä voi mennä :)

  • 35v nainen, proppujen ja jatkuvien tulehdusten takia nielurisat poistettiin. Leikkauspäivä ja seuraava meni vielä leikkauksen jälkeisillä huuruilla, mutta kolmannesta päivästä n.kymmenenteen päivään otin kolmen tunnin välein panacodin ja burana 600mg samaan aikaan, päivin öin. Olo paheni vain kymmenenteen päivään asti koko ajan. Kyllä väsytti, mutta kellontarkasti heräsin sitten orastavaan kipuun ilman mitään kelloja, vaikka hoitaja sanoi, että ota lääkkeet säännöllisesti ennen kipua, mutta nuku ihmeessä jos nukuttaa. Kipu loppuikin sitten vain yhtäkkiä kymmenennen päivän jälkeen, oli siis toki kipeä, mutta pystyin tiputtamaan yhteen panacodiin ja buranaan päivässä heti. Puoli kieltä tunnottomana, lähes mitään en maistanut. Söin hamppariakin mäkkäristä jo ekan viikon lopulla, tuoksui niin hyvälle, mutta todellisuus iskee, kun otat haukun ja joudut minuutin pureskelemaan tarvittavan mössöksi sitä ruokaa, että saat nieltyä, oli kuitenkin syötävä jotain muutakin kuin vanukasta ja jäätelöä, raejuusto oli suht hyvä suolaisista, jää kuitenkin kurkkuun vähän jumiin, joten mielellään juotavan kanssa. Vesi maistui suoraan sanottuna sille mädälle peitteelle, mitä kurkussa oli, joten join mieluiten kolaa tai mehua. Kerran ekalla viikolla holahti noin ruokalusikallinen verta suuhun, mutta loppui kun imeskelin jääpaloja. Nyt on kaksi ja puoli viikkoa leikkauksesta, eikä peitteet ole vieläkään kokonaan irronneet, minä uuvatti kun menin tökkäisemään äsken, kun en uskonut että on enää peitteitä, luulin että joku proppu jäänyt sinne tjsp. VIELÄKIN tuli verta, hieman kuitenkin vain. Kielessä vielä pieni tunnoton kohta. Epäilen, että saattaa helposti mennä 1-2kuukauttakin, ennenkuin kurkku tuntuu täysin terveeltä. Tää nyt oli vaan tehtävä, onneksi ei enää koskaan uudelleen. Oon synnyttänyt 4 kertaa, ollut vatsaontelon tähystysleikkauksessa ja voin sanoa, että kyllä tää kokemus meni heittämällä ykköseksi kivuiltaan ja hitaalta toipumiseltaan. Menisin kuitenkin vaikka uudestaan jos olisi pakko, koska muuta parannusta ei proppu/tulehdus/kurkkupaiseisiin ole.

   • Oliko Colan juominen ihan ok? Irrottiko peitteitä tai kirvelikö tms?🤔


  • Olin itse ihan paniikissa ennen leikkausta, silä minulle ei oltu koskaan tehty minkään laista operaatiota elämäni aikana. Itlin vuilaasti pelosta kun kävelin osastolle sisäön ja hoitajat huomioivat pelkoni mainiosti. Sain vaatteiden vaihdon jälkeen vuoteen ja rauhoittavaa, joten nukkuessa sujui leikkaukseen pääsyn odottelu. :)

   Vielä kun sängyllä lähdettiin kohti leikkaussalia, itkin uudelleen (rauhoittava oli ehtinyt jo haihtua). Lopulta leikkaussalissa minua pommitettiin potilastietoja varmistavilla kysymyksillä, samalla kun laitettiin sydänlätkiä, kanyylia ja ties mitä muita putkiloita. Yllättäen sanottiinkin, että nukutusiane tuntuu kädessä lämpimältä ja siihen katkeaa filmi muistin osalta. 😁

   Seuraava muistikuva on hermäämössä kun nieluun koskee hieman ja minulle laitetaan kanyliin lisää kipuläkettä. Lisäksi happiputki pöhöttää suun edessä. Saan kuulla että olen oksentanut heräämössä, mutta en onneksi muista siitä mitään (parempi niin)... hoitajat olivat nuoria mukavia naisia joille vähän pystyi jopa vitsailemaankin. Muistan kuinka helpottunut olo oli kun heräsin leikkauksesta ja se minulle PELOTTAVIN OSUUS oli ohitse.

   Osastolla sain kylmää vettä, kipuläkkeitä ja mehujäitä. Yksi kipulääke (oxy...jotakin) sai koko vatsalaukun sisällön tyhjenemään, jonka vuoksi minut pidettiin yön yli tiputuksessa ja seurannassa. Yö meni pätkissä nukkuessa... nielun kuivuminen tili tutuksi ikäväksi ilmiöksi jo tuolloin.

   Seuraavana aamuna pääsinkin kotiin. Kotona kipu on ollut aaltoilevaa. Lääkkeet olen koittanut rytmittää siten, että neljän tunnin välein olisi lääkkeenoton aika (Panacod tai dol 8h välein ja Burana 8h välein).

   Seuraava vaihe jota odottelen on peitteiden irtoaminen. Eniten pelottaa jos tulee verenvuotoa. Toivotaan, että ei tulisi! Nyt siis vasta neljäs päivä leikkauksen jälkeen menossa (leikattiin pe ja nyt tiistai).

   Terveisin tosipaljon leikkkausya jännitänyt yksilö. Jännitin leikkauksessa ihan kaikkea! Itse leikkausta, nukutusta, jälkikipuja, verenvuotoja. Jännityksen aiheista on enää verenvuoto jäljellä. Joten tsemppiä kaikille joilla leikkaus tiedossa. Kyllä siitä hengissä selviää. 😁👌

  • Mulla lähti aivastuksen yhteydessä peitteet, verta tuli todella paljon.. viimeyönä vuosi uudestaan. Pitänee soittaa sairaalaan ja kysellä lisää hoito-ohjeita... ylihuomenna loppuu kahdenviikon sairausloma

  • Mulla ei oo ollut koko kahden viikon aikana ollenkaan kipuja, huono olo on häirinnyt enemmän. Olen sairastanut nielupaiseen kaksi kertaa, ilmeisesti
   Tästä jotain hyötyä, nieleminen tuntuu kun olisi joku virus vain kurkussa ja sehän ei tunnu miltään jos paiseeseen alkaa vertailemaan.

  • Kivaa, että täällä joku kirjoittelee vielä! Itsellä oli leikkaus 11 päivää sitten, eli nyt eletään 10 leikkauksen jälkeistä päivää ja juhannus kolkuttelee ovella! Jännittää hieman, miten tulee onnistumaan juhannus ruokien herkuttelu ylihuomenna! Itsellä meni leikkaus ja nukutus todella hyvin, sekä 3 ensimmäistä päivää leikkaus mukaan lukien. 4-6 leikkauksen jälkeiset päivät olivat pahimpia ja teki mieli manata itseni alimpaan helvettiin. Minulle määrättiin panacod + panadol pore tabletit yhdessä otettavaksi ja tramalia perään jos eivät tehoa. Ihmettelin kuitenkin, että eihän kahta parasetamolia sisältävää lääkettä saisi samanaikaisesti syödä? Lopetin kuitenkin aika nopsaa panacodien napsimisen sillä niistä tuli järkyttävän huono olo. 4 yönä oksensin jopa 2 kertaa, mutta selvisin muutamalla veriviirulla, eikä ole vuotanut ollenkaan! Nyt on siis pärjätty säännöllisesti ottaen vuorotellen tulehduskipulääke ketoa ja panadolia max. määrät, sekä öisin tarpeen vaatien tramalia! Helvetin kivulias matka on tämä, mutta vaivansa arvoinen! :)

  • En tiedä itselläni leikattu 5 päivää sitten mutta kivut ovat olleet pahoja mutta eniten sattuu kieleen.Itse pystyn jo syömään kalakeittoa mutta sattuu kun nielee.
   Pelkään vain että kun peitteet irtoavat että tulee hirveä jälkivuoto.

  • Hei!
   Pääsin viimein leikkaukseen, jota pyysin jo 3 vuotta sitten. Nielurisat ovat aina olleet isot ja muutakin ongelmaa on ollut, mm hengitysvaikeutta. Angiinoita ei ollut tarpeeksi, joten leikkasivat vasta kun sain niekurisatulehduskierteen, 4 antibioottikuuria kerkesin syömään..

   Leikkaus oli 20.12.19, sain onneksi peruutuspaikan :) leikkauksesta on nyt kulunut n vko. Peitteet rupesivat irtoamaan muutama pv sitten (n. 5. pv), niiden sylkeminen aamuisin on oksettavaa! On niitä edelleenkin siellä täällä, mutta tämän myötä kipu on ruvennut hellittämään.

   Pahoinvointia oli leikkauksen jälkeen sekä kun pyysin kipuun Panacodia, mutta sain phv-lääkettä kanyyliin. Se äkkiä auttoi.
   Myöhemmin kun otin Panacodia, niin aiheutti ihan jumalatonta närästystä.

   Minulle määrättiin Burana+Panadol, tp Panacod. Mukaan sain 4kpl Oxynormia. Jännä miten joillekin on määrätty kunnon lääkkeet alusta lähtien!
   Joinakin päivinä otin hiukan enemmän lääkettä kuin olisi saanut, kivut ovat olleet toisinaan pahat (säteilee korviin, tuntuu korvatulehdukselta), varsinkin öisin kun suu kuivuu. Ja nieluun kertyy limaa runsaasti. Aamulla herätessä tuntuu siltä ettei happi kulje ja kurkkua polttaa, vesi aluksi vain pahentaa kipua.

   Ekana yönä leikkauksen jälkeen heräsin verenvuotoon, sain ohjeilla verenvuodon kyllä tyrehtymään. (Kylmää niskaan ja jääpaloja suuhun, sylje veri pois etukumarassa asennossa.) Muuten ei ole verta tullut.

   Olen yrittänyt syödä hiukan karkeaakin ruokaa, mutta kyllä se kipua aiheuttaa. Varsinkin jos syö jotain väärää, esim liian karkeaa, vaikuttaa se negatiivisesti monta tuntia tai pahimmassa tapauksessa yöhön. Nälkä kyllä jossain kohtaa tulee varmasti, nimenomaan suolaista olisi saatava! Pieniä annoksia olen syönyt esim perunamuusia ja nakkeja, mutta ajatuksen kanssa niitä pitää syödä!

   Mutta pitää muistaa juoda paljon, imeskellä jääpaloja (ajan kanssa kipeyttävät kielen) tai mehujäätä, ottaa kipulääkkeet tasaisesti, huolehtia riittävästä levosta ja tehdä välillä jotain mielekästä, niin kyllä se siitä.
   Jossain kohtaa tuli tunne että aina vaan sattuu, mutta nyt ollaan jo paremmalla puolella! :)

   Ps. Syödään sitä jouluruokaa sitten ensi vuonna ;)

  • Mulla tänään päivä 3 leikkauksesta ja kivut ovat lähes sietämättömiä. Leikkauspäivänä sekä toisena päivänä kivut pysyivät vielä hyvin hanskassa, kunnes panacod aiheutti niin pahan olon että sitä en enää uskalla ottaa säännöllisesti.. Olen nyt siis yrittänyt pärjätä vain 600mg buranalla ja tarvittaessa ottanut sen yhteydessä sen verran panacodia kun pystyn. 600mg buranan saa ottaa vain 6h välein joten kivut pääsevät tuossa ajassa melko pahoiksi. Tämä päivä pitäisi vielä kestää pelkällä buranalla ja toivonmukaan maanantaina saan panacodin tilalle uuden lääkkeen. Nyt täytyy vain koittaa kestää ja luultavasti ottaa buranaa hieman yli sallitun sillä enää en tahdo oksentaa kipeällä kurkulla..
   Täytyy vaan koittaa ajatella positiivisesti. Jos tämän 2viikkoa jaksaa kärsiä ei luultavasti angiinoista ole hetkeen tietoa, ainakaan niin pahana kuin ennen!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   243
   2722
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2271
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2165
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1115
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1067