160 € takaisin: Nyt puhuu tv-lupatarkastajan käräyttäjä

Kusessa.

"Nurmeslainen asianajaja, varatuomari Kalevi Kämäräinen aikoo kannella oikeuskanslerille tv-lupatarkastajan toiminnasta asiakkaansa kotona Nurmeksessa. Kämäräinen on huolissaan siitä, onko tv-lupatarkastajien käytös Viestintäviraston hallinnassa.

Kämäräisen kantelu liittyy Kuopion hallinto-oikeuden noin kuukauden takaiseen päätökseen, jossa Viestintävirasto sai Kämäräisen sanoin turpaansa. Hallinto-oikeuden mukaan virasto ei saanut periä henkilöltä yhteensä 160 euron tv-tarkastusmaksua ja takautuvaa tv-lupamaksua, koska tarkastaja ei ollut voinut hankkia todistusaineistoa muuten kuin rikkomalla kotirauhaa.

Kämäräinen ja asiakkaansa todistivat asunnosta otettujen valokuvien avulla oikeudelle, että tarkastajan oli täytynyt käydä luvatta asunnossa nähdäkseen television.

Kämäräinen sanoo Uudelle Suomelle, että tapaus jättää auki ainakin pari periaatteellista kysymystä.

–Eli onko tarkastajien tapana yleensäkin painella avoimista ovista sisään? Ja eikö Viestintävirasto opeta tarkastajiaan riittävästi ja näin suhtautuu välinpitämättömästi kansalaisten perusoikeuksien kunnioittamiseen? hän ihmettelee.

–Kyllä tässä jo kuluneen fraasin mukaisesti tsaarin aika tulee mieleen. Kuinka monta maksua on määrätty samanlaisin perustein, mutta ihmiset eivät ole valittaneet?

Kämäräinen väittää, että tarkastajan käytökseen on voinut vaikuttaa myös hänen asiakkaansa yhteiskunnallinen asema.

–Päämieheni ei kuulu yhteiskunnan kermaan. Tuskin olisi tv-tarkastaja lampsinut Nurmeksen kaupunginjohtajan tupaan, vaikka ovi olisikin ollut auki, sanoo Kämäräinen.

”Tuskin olisi tv-tarkastaja lampsinut Nurmeksen kaupunginjohtajan tupaan”
Kämäräinen kanteli asiasta oikeuskanslerinvirastoon heti valituksen tehtyään. Virasto palautti kantelun, koska asian oikeuskäsittely oli kesken.

Nyt Kämäräinen aikoo uusia kantelunsa, vaikka ei odota suuria.

–Oikeuskanslerinvirastokin menee helposti tällaisten keskeneräisyyksien taakse, vaikka virkamies myöntää itse, että on käynyt sisällä ilman lupaa!

Kämäräinen toivoo laillisuusvalvojien selvittävän, valvooko ja kouluttaako Viestintävirasto tarkastajien riittävästi.

Jupakka alkoi, kun viestintävirasto määräsi tarkastuksen kohteeksi joutuneelle henkilölle 100 euron tarkastusmaksun sekä 60 euron takautuvan tv-lupamaksun, joista hän valitti.

Valituksessa kerrottiin, että lupatarkastaja oli tullut asuntoon avoimen oven kautta asukkaan poissa ollessa. Valittajan mukaan tarkastaja ei ollut voinut tehdä havaintoaan ilmoittamastaan televisiosta olohuoneessa ulko-ovelta, vaan tarkastaja oli tullut sisälle asuntoon. Hän liitti valitukseensa neljä valokuvaa, jotka hän oli ottanut asuntonsa ulko-oven kynnykseltä ja asunnon eteisestä huoneistoonsa päin.

Hallinto-oikeus katsoi, että valokuvista oli pääteltävissä, että asunnon ulko-ovelta ei näy olohuoneeseen, jossa tarkastaja oli ilmoittanut television olleen. Koska havainto televisiosta näin tehtynä ei voinut pitää paikkaansa, Viestintävirastolta oli puuttunut edellytys määrätä tarkastusmaksu. Päätös kumottiin tällä perusteella.

Edelleen hallinto-oikeus katsoi, että jos tarkastaja oli käynyt asunnon sisällä ja näin havainnut olohuoneessa television, oli tarkastaja hankkinut todistusaineiston laittomalla tavalla. Asunnon sisätiloja suojaa Suomen perustuslain 10 §:ssä säädetty kotirauha.

Oikeuden mukaan valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 10 ja 37 §:stä on pääteltävissä, että jos huoneiston käyttäjä ei halua päästää tarkastajaa asuntoon, on tarkastajan pyydettävä virka-apua poliisilta. Sama koskee tilannetta, jossa ovi huoneistoon on auki, eikä kukaan ole paikalla, ja tarkastaja haluaa mennä asunnon sisälle.

Luvattomasta television katselusta jää vuosittain kiinni 20 000 suomalaista, kertoi Savon Sanomat tänään. Viestintäviraston arvion mukaan noin 300 000 suomalaista katsoo televisiota luvatta. Luvattoman katselun lisääntyminen on osaltaan ajanut Yleisradion rahoitusvaikeuksiin."


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110907-160-€-takaisin-nyt-puhuu-tv-lupatarkastajan-karayttaja

2

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyylätkuriin

      Oikein! Ne säälittävät, ikkunoiden ja ovien takana hiippailevat pummit jotka anelee elatusrahaa ylelle, pitää pistääkin kuriin! Helvetin säälittävää porukkaa, mukaanlukien koko viestintävirasto.

      "Luvattomasta television katselusta jää vuosittain kiinni 20 000 suomalaista, kertoi Savon Sanomat tänään."

      Ja vitut :D Tempaistu vain hatusta joku "pelottavalta" kuulostava luku. Silkkaa viestintäviraston propagandaa.

      "Viestintäviraston arvion mukaan noin 300 000 suomalaista katsoo televisiota luvatta. Luvattoman katselun lisääntyminen on osaltaan ajanut Yleisradion rahoitusvaikeuksiin."

      Hyvä! Rahastuspuljut pitääkin ajaa konkkaan =)

    • senkus yritätte vaan

      Minähän en tv-maksua maksa ja sillä siisti! Tarkastajat saavat mun puolesta käydä vaikka joka päivä pimputtamassa ovikelloa, mutta minähän en niille luusereille ovea avaa, että repikää siitä helvetin kyylät! Telkkari on ja pysyy mutta lupaa en maksa, en ole niin helvetin tyhmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      515
      12858
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8444
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      38
      7450
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      353
      2529
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2274
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1967
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1703
    8. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      22
      1520
    9. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1510
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1343
    Aihe