Portoon vai Lissaboniin?

SardiiniKatukahvilas

Kumpaan kannattaisi mennä, Portoon vai Lissaboniin, kun menee ekaa kertaa Portugaliin?

Ajankohta ilm. kesäkuun puolivälissä.

17

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymys on tällä palstalla esitetty aikaisemminkin. Mitähän kysyjä vastaisi ulkomaalaiselle, joka ennen ensimmäistä Suomen matkaansa miettisi, käydäkö Turussa vai Tampereella?

      Pääkaupunkiin keskittyy yleensä maan kulttuurikirjo. Näin on myös Portugalissa. Lissabonissa on historiaa ja taidetta museoissa. Näitä on myös Portossa, mutta vähemmän. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Portossa olisi matkailijalle kulttuuriantia riittävästi muutamaksi päiväksi.

      Porto sijaitsee Douro-joen pohjoisrannalla, etelärannalla on Vila Nova de Gaian kaupunki, jonne Douro-jokea pitkin kulkivat aikanaan portviiniveneet joen yläjuoksulta.

      Douro-joen ylöjuoksulle tehdään päivä- ja pidempiä risteilyjä Portosta. Sekä Porton vanha keskusta ja että Douro-joen pengerretyt rinteet, joilla viljellään viiniköynnöstä, ovat Unescon maailmanperintölistalla.

      Suositan tutustumista Portugalia käsittelevääm matkaoppaaseen ja täydentämistä oppaan tietoja nettihauilla.

    • SardiiniKatukahvilas

      Niin, vaikea sanoa kellekään turistille tai ensikertalaiselle Suomessa, mennäkö Tampereelle, Turkuun vai Helsinkiin. Kaikessa on puolensa.

      Olen myös tutustunut nettiin ja matkaoppaisiin ja ihmisten suusanallisiin kertomuksiin Portugalin matkoista.

      Kiitos silti vastauksesta.

    • Junde2

      Vaikea valinta. Lennot maksaa ja kestää jotakuinkin saman verran. Portosta taitaa löytyy majoitus hieman edullisemmin mutta suurta eroa ei ole. Portossa on keskimäärin hieman viileämpää kuin Lissabonissa. Lissabonissa riittää kohteita useammallekin reissulle. Lissabonissa lentokenttä on lähellä ja taksimatka edullinen, bussillakin pääsee. Portossa pääsee kätevästi metrolla kaupunkiin. Portoon olen itse menossa ensimmäistä kertaa keväällä joten omakohtaista kokemusta ei vielä ole.

    • SardiiniKatukahvila

      Kiitos vastauksista - ja toki niitä saa lisääkin tulla :)

      Vaikuttaa siltä, että menemme Lissaboniin, koska matkaseurani tahtoo niin, itse kai menisin Portoon. Kummassakin lienee puolensa.

      Vähän hirvittää se, jos kesäkuun puolivälissä on jo kovin kuuma Lissabonissa, kuumansietokykyni on aika huono.

    • Junde2

      Järjestyksellä tuskin on suurta väliä. Menkää nyt Lissaboniin ja seuraavalla kerralla Portoon. Viikon reissu Portoon maksoi 320egee lennot ja hotelli. Kahden hengen huoneessa (tuplapeti) hintaa reissulle olisi tullut 285/hlö.

    • Sardiinikatukahvilas

      Mistä ihmeestä noin halvat matkat saa? Vai pitäkää lentoristeillä pitkin Eurooppaa, jotta saa halvimmat mahdolliset lennot?

      En tiedä, tuleeko seuraavaa kertaa, olen opiskelija ja rahaa on tosi vähän. Matkustan erittäin harvoin. Senkin takia yksittäinen reissu pitää suunnitellla hyvin.

    • Junde2

      Molemmat on varmasti mukavia kohteita. Lissabonista pitäneet ovat tykänneet myös Portosta, olen kuullut.

      Lufthansalla lennot, vaihto Frankfurtissa. Laukut menee suoraan perille. Lentoja voit hakea suoraan Lufthansa www-sivulta. Hotelli löytyy booking.com in (tai jonkun muun vastaavan) kautta. Sorttaus vaan halvimman hinnan mukaan joko 1hh tai 2hh niin siitä alkaa löytyä.

      Jos se raha on tiukalla niin Portossa näyttää olevan hieman edullisempaa majoitusta tarjolla. Lennot taitaa olla Lissabonin kanssa samoissa eli halvimmillaan 180€. Lennot on kuitenkin varattava yleensä hyvissä ajoin.

      • Junde2

        Huomasin vasta nyt että sardiini aikoo reissuun kesäkuussa. Itse varasin juuri lennot ja hotellin ensivuoden maaliskuulle ja aiemmatkin varaukset (lokakuu 2010, maaliskuu 2011) tein noin 4kk ennen matkaa.


    • SardiiniKatukahvilas

      Lennot on nyt varattu kesäkuuksi Lissaboniin ja mukavantuntuinen apartementos Alfamasta. Ans kattoo.

      Elämäni on sillä tavalla epävarmaa, etten voi varata lentoa esim. vuoden päähän, en aina edes 4-6 kk:n päähänkään.

    • Junde2

      Mukavaa reissua!
      Itse lähden tulevana viikonloppuna Berliiniin. AirBerlinin 58 egen lennot tuli varattua jo viime vuoden toukokuussa :-)

    • SardiiniKatukahvilas

      Kiitos samoin. Oletko vapaaherra, kun pääset matkustelemaan noin tiheästi? (sori, off topic) Berliini on aina eloisa - ja trendikäs nyt.

    • Junde2

      Onni on olla sellaisessa työssä ja työpaikassa että lomat ja vapaat voi pitää oman aikataulun mukaan jolloin voi myös hyödyntää halvimmat hinnat. Harmi että AirBerlin korotti hintojaan ja nyt Berliinin lennoista joutuu pulittamaan 90€. Saa nähdä raaskii vuoden päästä enää mennä. Mutta tosiaan, tämähän oli Portugali-palsta.

    • ...

      Hyvä valinta! Lissabonissa on 13. kesäkuuta Santo Antónion juhla, jolloin keskusta ja varsinkin Alfaman kaupunginosa on täynnä ihmisiä syömässä sardiineja ja juomassa punaviiniä. :) Pääjuhla on siis 12. päivän iltana, mutta juhlahumua riittää koko kuukaudeksi.

    • SardiiniKatukahvilas

      Ah, en ole mikään massatapahtumien ja kansanjuhlien ystävä. Ehkäpä Santo Antónion bileet on kuitenkin kokemus.

      Näillä rahoilla, mitä on käytössäni, matkat on pakostakin aika vaatimattomia. Mutta sehän ei estä nauttimasta reissusta.

    • Junde2

      Portugalilainen lampaanmaitojuusto on erittäin hyvää. Sotonisa-merkkinen osoittautui superhyvänmakuiseksi. Ei muuta kuin sämpylät, juustokimpale ja pullo punkkua kaupasta. Siinä onkin mukava puistolounas eikä maksa paljon. Kylmä oluttölkki pikkukioskista maksaa euron. Portviiniä voi ostaa pikarillisen suoraan kaupasta ja nauttia kaupan edessä. Nauttia voi reppumatkaajankin budjetilla.

    • SardiiniKatukahvilas

      Paikalliset ruuat ovatkain aina hyvin kiinnostavia ja kiva tuliainen täälläoleville.

      Odotan erityisesti paikallisia juustoja ja kalaruokia, sardiinit on kuulemma taivaallisia Portugalissa - siitä tää supermielikuvituksekas nimimerkkini täällä ;)

      Meillä on vuokrattuna pieni apartementos keskustasta. Aiomme tehdä esim. aamiaiset paikallisista aineksista. Pitääpä panna Sotonisa-nimi mieleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe