MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso

joku vaan

MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso/seikkalu.

2

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vanha pieru

   Pirustako niitä kaikkia muistaa.

   Byrnen piirtämät on kaikki klassikoita. Erityisesti on jäänyt mieleen -85 vuoden alun tarina murhamaailmasta. Ja tietysti Pimeä Feenixin stoori on jo suorastaan populaarikulttuurinen merkkitapaus.

   Mutta Pimeä Feenix jäi kumminkin mielstän i vähän vaisuksi. Sittemin kun John Romita JR rupesi pirryämään X-meniä niin tarinatkin saivat jotenkin enemmän tuulta alleen. Johtuiko kenties siitä että Byrnen pikkutarkka kuvitus otti niin suuren osan kunniasta aikaisemmin, eikä Byrne mielestäni ole kovin hyvä kuvaamaan inhimillisiä tunteita ja fiiliksiä vaikka onkin teknisetsi taitava.

   Romita kuvitus teki hahmoista ilmeikkäämpiä ja teki lopputuloksesta huomattavasti, miten sen sanoisi, helpommin lähestyttävän, inhimillisemmän ja empaattisemman. Joten tarinat 80-luvun lopulta ja 90-luvun alusta ovat kolahtaneet ehkä eniten.

   Hahmojen henkilökohtaiset kriisit, mm. Stormin muutos, Kittyn kasvaminen ja suhde Kolossiin, Roguen ja Painajaisen identiteettikriisi ym. ovat olleet tarinoina ihan toista luokkaa kuin tämä viimeisen 10-15 vuoden teollisen tarkasti tuotettu X-men materiaali.

   Jos olisi pakko nostaa ylös jokin erityisen merkittävä tarinan pätkä, niin ehkä eniten meikäläiseen kolahtivat Romitan kaudella ne jaksot kun Rachel saapui kuvioihin. Se sekoitti pakkaa ja samalla soppaan heitettiin henkiläkohtaiset tragediat, tulevaisuuden kauhukuvat ja kosminen Feenixin (tyttären?) herääminen.

   Romitan isoksi plussaksi täytyy pistää se että jätkä osaa piirtää aivan läkähdyttävän suloisia naisia, millä varmasti on ollut merkitystä kun satuin siihen aikaan olemaan teinikloppi... Byrnen hamot olivat ehkä hiukan liian jäykkiä ja kaavamaisia vaikka olivatkin upeita ja nämä uudemmat sarjat ovat täynnä pornahtavia silikoniklooneja. Jos Byrnen aikaan olisi julkaistu joku uudempi Jim Leen tms. piirtämä X-men tarina niin sitä olisi pidetty aikuisten makuun tehtynä parodiana tai pastissina. Niin ne ajat muuttuvat.

   • Xtutka

    Tässä tämäkin vanha ukko luki pitkästä aikaa ryhmäx:iä ja vähän muitakin marveleita (en tosin ihan uusia vaan vuosituhannen vaihteen molemmin puolin suomal.julkaisuja antikasta ostin). Toiv.uudet fanit ei järkyty, mutta oli ne aika huonoja. Tekniikka pelasi, mutta sellainen 'sieluttomuus' niistä kylmästi läpikuulsi, amerikkalaisten elokuvien tapaista rymistelyä. Jim Leen Ihmenelosia luin kanssa, ja muistuikin mieleen hyvin miksi marvellit aikanansa jätin. Jim Lee on yksi kaveri joka toi marveleihin tämän 'machoasenteen' eli A.sukupuolierot aika seksistisiä: naisten lantio ja rinnat naurettavan korostettuja ja miehet yksi-ilmeisiä 'he-man muskeleita' B.koneet, alukset, yms.'vimpaimet' jopa fallistisen jykeviä, patriarkaisen maailman perikuva symboleita C.ruutujen täyttö turhalla tilpehöörillä viety reilusti yli rasitusrajan. Nämä korostukset kun poistettaisiin olisi Jim Leekin ihan hyvä piirtäjä. Mutta suutari pysyköön suutarina: käsikirjoittaa ei piirtäjän pitäisi, jos ei kerran osaa. ELI JOO, C.Claremontin aika jäi kokonaisuutena siksi ajaksi josta minä tästäkin ryhmästä kicksini sain. Yksittäistä tarinaa Claremontin ajalta onkin sitten hankalampi sanoa, suomessa aikoinaa julkaisematta jätetyt D.Cockrumin piirtämät jaksotkin ovat ihan mainioita. Eli voisi kai sitä noita vanhoja Feenix:iä, Asgard trilogiaa, Infernoa, Marauderien teurastamista, Haavoittunutta Sutta yms.yms.mainostaa, mutta se aikalailla mielentilakysymys mikä niistä on kaikista paras. Yleisesti Claremontin käsikirjoittajajakso on sellaisenaan vailla vertaa, uskomattomine käänteineen ja hahmojen inhimillisen, pitkäjänteisen käsittelytavan kautta. Toki aika kulta henk.koht.nuo jutut jo, mutta onhan ne monesti tunnustettujakin. En halua tosin näitä uusia marvelejakaan täysin nollaksi lytätä. Toisaalta ne eivät ole enää meikäläiselle niin kova juttu. Menestystä kaikille!!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   202
   4118
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   160
   2440
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1756
  4. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1352
  5. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   40
   1186
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   995
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   6
   864
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   826
  9. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   64
   773
  10. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   34
   761
  Aihe