MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso

joku vaan

MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso/seikkalu.

2

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha pieru

      Pirustako niitä kaikkia muistaa.

      Byrnen piirtämät on kaikki klassikoita. Erityisesti on jäänyt mieleen -85 vuoden alun tarina murhamaailmasta. Ja tietysti Pimeä Feenixin stoori on jo suorastaan populaarikulttuurinen merkkitapaus.

      Mutta Pimeä Feenix jäi kumminkin mielstän i vähän vaisuksi. Sittemin kun John Romita JR rupesi pirryämään X-meniä niin tarinatkin saivat jotenkin enemmän tuulta alleen. Johtuiko kenties siitä että Byrnen pikkutarkka kuvitus otti niin suuren osan kunniasta aikaisemmin, eikä Byrne mielestäni ole kovin hyvä kuvaamaan inhimillisiä tunteita ja fiiliksiä vaikka onkin teknisetsi taitava.

      Romita kuvitus teki hahmoista ilmeikkäämpiä ja teki lopputuloksesta huomattavasti, miten sen sanoisi, helpommin lähestyttävän, inhimillisemmän ja empaattisemman. Joten tarinat 80-luvun lopulta ja 90-luvun alusta ovat kolahtaneet ehkä eniten.

      Hahmojen henkilökohtaiset kriisit, mm. Stormin muutos, Kittyn kasvaminen ja suhde Kolossiin, Roguen ja Painajaisen identiteettikriisi ym. ovat olleet tarinoina ihan toista luokkaa kuin tämä viimeisen 10-15 vuoden teollisen tarkasti tuotettu X-men materiaali.

      Jos olisi pakko nostaa ylös jokin erityisen merkittävä tarinan pätkä, niin ehkä eniten meikäläiseen kolahtivat Romitan kaudella ne jaksot kun Rachel saapui kuvioihin. Se sekoitti pakkaa ja samalla soppaan heitettiin henkiläkohtaiset tragediat, tulevaisuuden kauhukuvat ja kosminen Feenixin (tyttären?) herääminen.

      Romitan isoksi plussaksi täytyy pistää se että jätkä osaa piirtää aivan läkähdyttävän suloisia naisia, millä varmasti on ollut merkitystä kun satuin siihen aikaan olemaan teinikloppi... Byrnen hamot olivat ehkä hiukan liian jäykkiä ja kaavamaisia vaikka olivatkin upeita ja nämä uudemmat sarjat ovat täynnä pornahtavia silikoniklooneja. Jos Byrnen aikaan olisi julkaistu joku uudempi Jim Leen tms. piirtämä X-men tarina niin sitä olisi pidetty aikuisten makuun tehtynä parodiana tai pastissina. Niin ne ajat muuttuvat.

      • Xtutka

        Tässä tämäkin vanha ukko luki pitkästä aikaa ryhmäx:iä ja vähän muitakin marveleita (en tosin ihan uusia vaan vuosituhannen vaihteen molemmin puolin suomal.julkaisuja antikasta ostin). Toiv.uudet fanit ei järkyty, mutta oli ne aika huonoja. Tekniikka pelasi, mutta sellainen 'sieluttomuus' niistä kylmästi läpikuulsi, amerikkalaisten elokuvien tapaista rymistelyä. Jim Leen Ihmenelosia luin kanssa, ja muistuikin mieleen hyvin miksi marvellit aikanansa jätin. Jim Lee on yksi kaveri joka toi marveleihin tämän 'machoasenteen' eli A.sukupuolierot aika seksistisiä: naisten lantio ja rinnat naurettavan korostettuja ja miehet yksi-ilmeisiä 'he-man muskeleita' B.koneet, alukset, yms.'vimpaimet' jopa fallistisen jykeviä, patriarkaisen maailman perikuva symboleita C.ruutujen täyttö turhalla tilpehöörillä viety reilusti yli rasitusrajan. Nämä korostukset kun poistettaisiin olisi Jim Leekin ihan hyvä piirtäjä. Mutta suutari pysyköön suutarina: käsikirjoittaa ei piirtäjän pitäisi, jos ei kerran osaa. ELI JOO, C.Claremontin aika jäi kokonaisuutena siksi ajaksi josta minä tästäkin ryhmästä kicksini sain. Yksittäistä tarinaa Claremontin ajalta onkin sitten hankalampi sanoa, suomessa aikoinaa julkaisematta jätetyt D.Cockrumin piirtämät jaksotkin ovat ihan mainioita. Eli voisi kai sitä noita vanhoja Feenix:iä, Asgard trilogiaa, Infernoa, Marauderien teurastamista, Haavoittunutta Sutta yms.yms.mainostaa, mutta se aikalailla mielentilakysymys mikä niistä on kaikista paras. Yleisesti Claremontin käsikirjoittajajakso on sellaisenaan vailla vertaa, uskomattomine käänteineen ja hahmojen inhimillisen, pitkäjänteisen käsittelytavan kautta. Toki aika kulta henk.koht.nuo jutut jo, mutta onhan ne monesti tunnustettujakin. En halua tosin näitä uusia marvelejakaan täysin nollaksi lytätä. Toisaalta ne eivät ole enää meikäläiselle niin kova juttu. Menestystä kaikille!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe