MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso

joku vaan

MIkä on mielestänne ryhmä-x:n paras jakso/seikkalu.

2

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha pieru

      Pirustako niitä kaikkia muistaa.

      Byrnen piirtämät on kaikki klassikoita. Erityisesti on jäänyt mieleen -85 vuoden alun tarina murhamaailmasta. Ja tietysti Pimeä Feenixin stoori on jo suorastaan populaarikulttuurinen merkkitapaus.

      Mutta Pimeä Feenix jäi kumminkin mielstän i vähän vaisuksi. Sittemin kun John Romita JR rupesi pirryämään X-meniä niin tarinatkin saivat jotenkin enemmän tuulta alleen. Johtuiko kenties siitä että Byrnen pikkutarkka kuvitus otti niin suuren osan kunniasta aikaisemmin, eikä Byrne mielestäni ole kovin hyvä kuvaamaan inhimillisiä tunteita ja fiiliksiä vaikka onkin teknisetsi taitava.

      Romita kuvitus teki hahmoista ilmeikkäämpiä ja teki lopputuloksesta huomattavasti, miten sen sanoisi, helpommin lähestyttävän, inhimillisemmän ja empaattisemman. Joten tarinat 80-luvun lopulta ja 90-luvun alusta ovat kolahtaneet ehkä eniten.

      Hahmojen henkilökohtaiset kriisit, mm. Stormin muutos, Kittyn kasvaminen ja suhde Kolossiin, Roguen ja Painajaisen identiteettikriisi ym. ovat olleet tarinoina ihan toista luokkaa kuin tämä viimeisen 10-15 vuoden teollisen tarkasti tuotettu X-men materiaali.

      Jos olisi pakko nostaa ylös jokin erityisen merkittävä tarinan pätkä, niin ehkä eniten meikäläiseen kolahtivat Romitan kaudella ne jaksot kun Rachel saapui kuvioihin. Se sekoitti pakkaa ja samalla soppaan heitettiin henkiläkohtaiset tragediat, tulevaisuuden kauhukuvat ja kosminen Feenixin (tyttären?) herääminen.

      Romitan isoksi plussaksi täytyy pistää se että jätkä osaa piirtää aivan läkähdyttävän suloisia naisia, millä varmasti on ollut merkitystä kun satuin siihen aikaan olemaan teinikloppi... Byrnen hamot olivat ehkä hiukan liian jäykkiä ja kaavamaisia vaikka olivatkin upeita ja nämä uudemmat sarjat ovat täynnä pornahtavia silikoniklooneja. Jos Byrnen aikaan olisi julkaistu joku uudempi Jim Leen tms. piirtämä X-men tarina niin sitä olisi pidetty aikuisten makuun tehtynä parodiana tai pastissina. Niin ne ajat muuttuvat.

      • Xtutka

        Tässä tämäkin vanha ukko luki pitkästä aikaa ryhmäx:iä ja vähän muitakin marveleita (en tosin ihan uusia vaan vuosituhannen vaihteen molemmin puolin suomal.julkaisuja antikasta ostin). Toiv.uudet fanit ei järkyty, mutta oli ne aika huonoja. Tekniikka pelasi, mutta sellainen 'sieluttomuus' niistä kylmästi läpikuulsi, amerikkalaisten elokuvien tapaista rymistelyä. Jim Leen Ihmenelosia luin kanssa, ja muistuikin mieleen hyvin miksi marvellit aikanansa jätin. Jim Lee on yksi kaveri joka toi marveleihin tämän 'machoasenteen' eli A.sukupuolierot aika seksistisiä: naisten lantio ja rinnat naurettavan korostettuja ja miehet yksi-ilmeisiä 'he-man muskeleita' B.koneet, alukset, yms.'vimpaimet' jopa fallistisen jykeviä, patriarkaisen maailman perikuva symboleita C.ruutujen täyttö turhalla tilpehöörillä viety reilusti yli rasitusrajan. Nämä korostukset kun poistettaisiin olisi Jim Leekin ihan hyvä piirtäjä. Mutta suutari pysyköön suutarina: käsikirjoittaa ei piirtäjän pitäisi, jos ei kerran osaa. ELI JOO, C.Claremontin aika jäi kokonaisuutena siksi ajaksi josta minä tästäkin ryhmästä kicksini sain. Yksittäistä tarinaa Claremontin ajalta onkin sitten hankalampi sanoa, suomessa aikoinaa julkaisematta jätetyt D.Cockrumin piirtämät jaksotkin ovat ihan mainioita. Eli voisi kai sitä noita vanhoja Feenix:iä, Asgard trilogiaa, Infernoa, Marauderien teurastamista, Haavoittunutta Sutta yms.yms.mainostaa, mutta se aikalailla mielentilakysymys mikä niistä on kaikista paras. Yleisesti Claremontin käsikirjoittajajakso on sellaisenaan vailla vertaa, uskomattomine käänteineen ja hahmojen inhimillisen, pitkäjänteisen käsittelytavan kautta. Toki aika kulta henk.koht.nuo jutut jo, mutta onhan ne monesti tunnustettujakin. En halua tosin näitä uusia marvelejakaan täysin nollaksi lytätä. Toisaalta ne eivät ole enää meikäläiselle niin kova juttu. Menestystä kaikille!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4636
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      272
      2712
    3. 133
      1697
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1391
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1337
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1136
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1114
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1067
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe